Ilves Playoffeissa 2022

LarPaatse

Tulokas
Viestejä
7
Itse olisin heittänyt Lancasterin laituriks ja Elorinne kehiin, eli 6 pakilla oltais voitu pelata tällä systeemillä. Lester kun umpihyökkääjä on, vaikka puolustajana pelaakin. :cool: (aiemmin urallaan myös pelannut hyökkääjänä, joten ei aivan uusi rooli siinäkään mielessä)
 

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 930
Ja nopeammin pitää Ilveksen siirrellä kiekkoa. Etenkin omissa, kun Kärpätkin ovat karvanneet ylempää. Liian usein kerjätään vaikeuksia silloin kun tilanne on vielä helppo ja voisi syöttää nopeasti helpon, mutta kun aikaillaan siinä ni Kärpät onkin jo iholla ja kiire tulee. Siinä on myös kiekottoman tukitoimet äärimmäisen tärkeitä ja niissäkin on isosti varaa parantaa.
 

Ilves97

Luottopelaaja
Viestejä
6 850
Pitäs yrittää pysyä kiekossa eikä roiskia päätyyn kokoajan ja hävitä se siellä.

Niin tai jos päätyyn heitetään pitää meidän laitureiden päästä sinne täydessä vauhdissa. Luisteluvoimalla voidaan noi päätypelit voittaa, kamppailuvoimassa jäädään jälkeen. Nyt pitäisi keksiä sitten miten saadaan tuo aktiivisempi trap purettua niin että pystytään joko a) pysymään kiekossa ja ylittämään keskialue kontrolloidusti tai b) päästään päätykiekkoihin vauhdilla ja voitetaan ne sitä kautta.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Kaiken hyvän saavuttaminen tarvitsee jalkoja ja pirusti, se puuttui eilen suurilta osin. Kiekkoa pääosin räiskittiin päätyyn ja melko lailla järjestään kärppäpeluri oli siellä ensimmäisenä.

Pe ja La tulee palata siihen omaan vahvaan tekemiseen. Jos ja kun Ilves luistelee normaalisti, Kärpillä ei ole palaakaan.

Lisäksi eilen nähty huolimattomuus pitää saada pois. Tarkkuutta ja viisikon etäisyydet kuntoon.

Eilen teki oikeasti hyvää hävitä, sillä nyt tiedetään taso jolla tulee pataan.

Kunhan vaan palataan "normiin" niin voitot tulee!
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 738
Aika tyypillistä playoffsarjaan, että kun toisella on otteluvoitoissa selkeä yliote ja toinen on selkä seinää vastaan (3-0 olisi ollut paha noustavaksi) niin altavastaaja saa niitä tsemppipillereitä ennen ottelua. Ilves pelasi huonoimman ottelunsa (hävisi kaksinkamppailut sekä luistelun) ja Kärpät oli pelin päällä erityisesti loppua kohden.

Aika paljon näissä tasaväkisissä sarjoissa vaikuttaa nuo henkimaailman jutut eli positiivisen (tai negatiivisen) flowtilan saaminen. Mistä se positiivinen flow saadaan - kaksinkamppailuiden voitot, hörppy sinne tai tänne, pelin ennakkoasetelmien tuoma tsemppi, yksittäinen tapahtuma kuten Sklenickan taklaus ja Kontiolan puuttuminen, jäähyt(oikein tai väärin tuomitut) jne.

Onhan nämä tasaväkiset sarjat aivan upeita ja draaman kaarta tarjotaan yleisölle. Näitä voisi katsella pidempäänkin ja vaikka joka vuosi. :)
 

Fresh

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
335
Ilves höntyili ja oli huolimaton kiekon kanssa, ainakun maltettiin lähteä rauhassa hyökkäämään niin alkoi hyvä vaihe pelissä. Tässä mielestäni se oleellinen pointti miksi peli ei näyttänyt niin hyvältä eilen kuin aiemmin. Liike näytti heikommalta juuri tämän epäorganisoimattoman hyökkäyksiin lähtemisen vuoksi, ei päästy samalla rytmillä liikenteeseen kuin aiemmin. Tämä pitäisi olla korjattavissa perjantaille helposti koska se vaatii vain malttia, ja onnistui sunnuntaina ja maanantaina jo erinomaisesti.

Nostaisin Nallin Päkkilän tilalle ja Beckin kokoonpanoon jos Kontiola on pois. Ketjumuutoksia mahdollisimman vähän tietysti, eilen sekosi pakka aivan lopullisesti kun ketjuja alettiin säheltämään.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 768
Ei tästä mitään ylikävelyä sopinut odottaakaan ja vasta vastoinkäymisissä ne joukkueet testataan. Nyt nähtiin se taso mikä pitää saavuttaa että Kärpät kaatuu ja sitä kohti pitää tähdätä. Ainakin itseä helpotti nuo Myrrän puheet että kokeneet pelaajat on tämän jo käsitelleet. Sitä mihin ei voi enää vaikuttaa ei pidä miettiä. Jos tappio pitää ottaa, on se hyvä ottaa tässä vaiheessa.

Ei Ilves runkosarjassakaan hävinnyt syksyn jälkeen kahta ottelua putkeen paitsi silloin kun oli korona-huolista johtuvia "mielenkiintoisia" kokoonpanoja. Eiköhän lähdetä siitä että tästä tappiosta ja Mäenalasen sukelteluista joukkue saa vain lisää voimaa ja raivoa eikä Kärpät pysty siihen enää vastaamaan.
 

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 930
En tiä mihin ketjuun kuuluu mutta pistetään nyt tänne. Mihin kannattaa huomenna mennä kattoon peliä? Keskustassa..
En tiedä varmuudella, mut kivan oloinen paikka.

Se on Ilveksen pääyhteistyökumppaneita, niin luulis et peli näkyy.

Ja pisin baaritiski, mitä oon nähnyt
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 701
En tiä mihin ketjuun kuuluu mutta pistetään nyt tänne. Mihin kannattaa huomenna mennä kattoon peliä? Keskustassa..
Old Mates (Sumeliuksenkatu 18)
The Red Lion Tampere (Tuomiokirkonkatu 34)
Noi ovat niitä mestoja mistä Osasto41 jäsenet saa alennuksia.
 

IpAholic

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
813
Melkein 2 peliä ollaan oltu jaloissa, varsinkin eilinen. Aika paljon saa muuttua jos huomenna mielitään haastaa. Toivottavasti lepo aukaisee taas jalat huomiselle, nopeudella voidaan Kärpät kaataa.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 413
Melkein 2 peliä ollaan oltu jaloissa, varsinkin eilinen. Aika paljon saa muuttua jos huomenna mielitään haastaa. Toivottavasti lepo aukaisee taas jalat huomiselle, nopeudella voidaan Kärpät kaataa.
Ei Oulussa kyllä jaloissa oltu.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Old Mates näyttää kaikki Ilveksen pelit ja on ihan liki Arenaa.
 

LuikuriTattinen

Luottopelaaja
Viestejä
3 353
Toivottavasti päästään leville tän sarjan jälkeen ja samalla saa valmennus pakata kamansa ja painua vaikka sinne Saksaan valmentaan. Tolla pelillä ei saakkaan päästä jatkoon, eikä voi mennä loukkaantumisten taakse.
 
Ylös