Ilves ja Media

vilho

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
311
"Tulosta toki avittivat koronapandemian vuoksi myönnetyt sulkemiskorvaukset ja Liigan poikkeuksellisesti jakama osinko, Ilveksellä lisäksi NHL-pelaajakorvaukset. Ilman näitäkin Ilves takoi tulosta runsaat 700 000 euroa ja Tappara 200 000 euroa."

Miten tulosta avitti sulkemiskorvaukset? Eikö pelaamalla ne neljä peliä yleisölle, olisi saatu vähintään sama summa? Vai olisiko ne olestusarvoisesti pitänyt pelata tyhjille katsomoille ilman mitään tukia.
Juuri näin, ulkomuistista heitettynä sulkemiskorvaukset eivät korvanneet menetettyjä tuloja kokonaisuudessaan. Nythän Ilveksellä, kuten kaikilla muillakin seuroilla, pelien järjestämisestä tuli kuluja (hallivuokra, toimitsijat jne) ja koko henkilöstön palkat juoksi normaalisti, mutta rahaa tuli sisään hyvin minimaalisesti. Ainoa tulonlähde oli aitiot / ravintolat, joista peliä pystyi seuraamaan ja myymään samalla pippuripihviä ja punaviiniä – koska ravintoloita koski eri lainsäädäntö kuin muuta yleisöä. Ainakin kausikorttilaisille jouduttiin hyvittämään nämä pelit "ilmais"lippujen muodossa ja oletan, että myös yhteistyökumppaneille on jouduttu antamaan hyvityksiä. Esimerkiksi mainoksia on varmasti myyty seuraavan kaltaisilla saatesanoilla: "pelissä on vähintään 5000 silmäparia, jotka näkevät ja kuulevat mainoksen". No, silmäparit ja -korvat katsoivat peliä kotisohvilla tai eivät katsoneet ollenkaan. Kenties @Johtotähti osaa avata tätä enemmän.

Ja tämä keskustelu kuuluisi ehkä paremmin Ilveksen talous -ketjuun.
 

Johtotähti

Guest
Kuinka pihalla olen? En tosiaan tiedä kirjanpidosta mitään, tuli vain tällainen aavistus kun vähän lueskelin netissä juttuja

Olet todella pihalla. Investoinnit eivät yleensä vähennä tulosta muuta kuin poistojen kautta. Jos taas puhutaan kertaluontoisista kulueristä, sellaisia ei kummankaan seuran tuloslaskelmassa ole havaittavissa. Ja seurat eivät juurikaan pysty "piilottamaan" tulosta millään laillisella keinolla.
 

Raipen lämäri

Luottopelaaja
Viestejä
1 800
Tämän vuoden liikevaihdossa ei oo edes vielä mukana 4 pelin sulkukorvaus rapiat 600k + vielä joku toinen mitä en nyt millään muista, mutta se oli vähän päälle 200k
 

Hupsukorva

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
686
Tämä ikään kuin sivuaa aiheita "Ilves 2022-23" ja Jouko Myrrä (eli kokoonpanon laajuus ja peräkkäisten pelien "ongelma") , mutta lähteen ja asioiden yhdistämisen vuoksi laitan tähän ketjuun.

Eli löytyi kaapin pohjalta vanha AL syyskuulta 2013. Siinä oli juttua peräkkäisistä peleistä:
Ilves taisteli perjantaina hienolla ilmeellä 3-2-voiton Tapparasta. Lauantaina Ilves oli ottelun alun lehden mukaan "puoliunessa", Michael Keräsen mukaan "umpisurkea". Saldoksi jäi jatkoaikahäviö Kerholle.

Pakkitilanne oli siinä kohtaa sellainen, että sairaslistalla oli 7 puolustajaa (Peltola, Kukkonen, Pentikäinen, Järventie, Mäkelä, Tukio ja Hovinen) ja mm. Antti Kangasniemi veteli pakkina.

Eli näemmä ei ne peräkkäisten päivien pelit ole siellä historiassa aina auvoisen täydellisesti rullailleet (täällä käytiinkin ansiokasta tilastokeskustelua parin viime kauden osalta), ja kyllä niitä runsaita poissaoloja voi näemmä ilman koronaakin olla.
Näillä sinänsä mitään merkitystä ole, mutta hauska välillä tsekkailla vanhoja ja peilata nykypäivään, tikusta saamisen uhasta huolimatta. :)
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 049
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 123
Onhan tuo aika jännä että Nymanista tehdään tällaisia taustakuvia samalla kun suurin osa sijoittelee häntä kokoonpanon ulkopuolelle. Eiköhän tule saamaan varsinkin alkukaudesta ihan kunnon näytönpaikan.
Aivan varmasti tulee saamaan ja ihan ansaitusti. Jos sitten ei peli kulje niin kyllä nuorella miehellä pitää riittää motivaatio pelaamaan KOOVEE:ssa

Kyllähän tämä Ilveksen some on nyt aktivoitunut taas ihan mukavasti, mutta on jo perjantai joten tuskin on mitään pelaaja uutisia tulossa.
 

Janko

Luottopelaaja
Viestejä
5 108
Onhan tuo aika jännä että Nymanista tehdään tällaisia taustakuvia samalla kun suurin osa sijoittelee häntä kokoonpanon ulkopuolelle. Eiköhän tule saamaan varsinkin alkukaudesta ihan kunnon näytönpaikan.
Mitähän tekemistä kannattajien kokoonpanospekuloinneilla ja Ilveksen somen taustakuvilla on toistensa kanssa?

Tottakai Ilves nyt nostaa Nymania framille kun vasta varattiin nähilään. Isot on harppaukset jotka Nyman joutuu ottamaan että pelipaikka aukeaa.
 

Penkinlämmittäjä22

Luottopelaaja
Viestejä
2 512
Mitähän tekemistä kannattajien kokoonpanospekuloinneilla ja Ilveksen somen taustakuvilla on toistensa kanssa?

Tottakai Ilves nyt nostaa Nymania framille kun vasta varattiin nähilään. Isot on harppaukset jotka Nyman joutuu ottamaan että pelipaikka aukeaa.
No tuo drafti on tietysti iso tekijä, mutta mitä luulet tehtäisiinkö vaikka Otto Heinosesta tai Ondrej Bizonista tuollaista taustakuvaa 3 tähtipelaajan lisäksi? Kuka haluaisi pitää taustakuvanaan pelaaja, joka on pelannut jonkun 10 peliä Ilveksessä ja joka istuu tulevallakin kaudella katsomossa tai pelaa Kooveessa? Ei nuo nyt suoranaisesti mitenkään korreloi, mutta aivan varmasti saa Nyman peliaikaa ensi kaudella.
 

Janko

Luottopelaaja
Viestejä
5 108
No tuo Drafti on tietysti iso tekijä, mutta mitä luulet tehtäisiinkö vaikka Otto Heinosesta tai Ondrej Bizonista tuollaista taustakuvaa 3 tähtipelaajan lisäksi? Kuka haluaisi pitää taustakuvanaan pelaaja, joka on pelannut jonkun 10 peliä Ilveksessä ja joka istuu tulevallakin kaudella katsomossa tai pelaa Kooveessa? Ei nyo nyt suoranaisesti mitenkään korreloi, mutta aivan varmasti saa Nyman peliaikaa ensi kaudella.
Varmasti saa mikäli vain otteet ovat sen arvoisia.
 

Kreivi Brad Sjöblom

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
287
Some pysyy aktiivisena, jotta Ilves pysyy kiinnostavana. Ilves panostaa edelleen tunnepuolen juttuihin ja osaa sen hienosti. Juuri fiilispätkä Mäntykiven voittomaalista Tapparaa vastaan. Suuret tykkäysmäärät ja hyvät muistot viime kaudesta. Jännästi siinä alla on linkki myös kausikorteille. Ja niin se pitää ollakin.

Media on yksi iso kenttä josta myynti tehdään ja Ilves hallitsee sen loistavasti. Silloin pitää takoo kun rauta on kuumaa ja näin kesällä sitä rautaa pitää vain lämmittää enemmän. Tämä vaikuttaa varmasti niin yritysmyyntiin, fanimyyntiin ja uusiin kausikortin ostajiin. Näin sitä pitää.
 

dr Origo

Luottopelaaja
Viestejä
1 869
Risto Jalo lataa Ilvekselle entistä kovemmat tavoitteet – 60 vuotta täyttävä seurapomo näki läheltä Ilveksen vaikeat ajat: ”Se oli aikamoista, kun rahaa ei ole ollenkaan” (vain tilaajille)

Tämän päivän painetussa aamulehdessä/näköislehdessä tai netissä (tilaajille) huomenna 60 vuotta täyttävän Risto Jalon haastattelussa mm. seuraavaa:

Czuczmanista odotetaan kovaa tekijää.

Pelaajabudjetti 2,5-3 miljoonan haarukassa. Viime kaudella 2,4.

"Määrätyt rajat siinä kuitenkin on. Emme lähde hulluttelemaan. Jos jollekin ei tietty euromäärä kelpaa, sitten katsomme jonkun toisen pelaajan. Pyrimme etenemään maltillisesti järki mukana."

Joukkue viittä vaille valmis avaukseen. "Yhtä hyökkääjää vielä katsastamme."

Jalon tullessa tilit neljä miljoonaa miinuksella. Nyt oma pääoma reilut 4,5 miljoonaa plussalla.

"Toki nälkääkin jäi, kun mestaruutta ei tullut. Se on hienoa, talous on nyt todella hyvässä mallissa"

"Viime syksynä oli aika epävarma olo. Nyt on ollut kesälomalla helppo hengittää."

”Uskon, että voimme kasvattaa liikevaihtoa edelleen ja saavuttaa seuraavan pykälän eli vietyä liikevaihdon yli 12 miljoonaan, jos mitään uusia koronakriisejä ei tule.”

" Ei ihme, että Ilveksen keskustelupalstalla "Ilvesfoorumilla" on liki 20 sivun mittainen osio otsikolla "Risto Jalo - kaikkien aikojen Ilves." - aamulehden toimituksen huomautus.
 
Viimeksi muokattu:

Miika Lundin

Luottopelaaja
Viestejä
2 015
Ylös