Ilves ja Media

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Vs: Ilves ja Media

Eiköhän tämä ole ollut tiedossa jo reilun kuukauden. Kerästä tarjottiin lähes jokaiselle liigaseuralle, mutta muut eivät syystä tai toisesta tarttunut Keräseen. Ehkä jopa tämän - typerän ja laittoman - sanktion vuoksi. Kun katsoo tuota paperia, niin siitä voisi kuvitella, että Ilves ei ole ensimmäisenä maksamassa tuota sanktiota. Sanktio näyttää nousseen portaittain. Ehkä siis Sport on aikoinaan maksanut Niko Peltolasta jotain ja sanktion ollessa tiedossa Jokerit ja Sport ovat saattaneet tuon ottaa huomioon Peltolan palkan jakamisessa. Tämä osittain vain päättelyä.

Käsittääkseni myös TPS on maksanut aikanaan huimat sanktiot siitä, että pelasivat harjoitusmatsin Jokereita vastaan.

Tapauksen käsittely yksittäisenä voi olla liian suoraviivaista. Tuntuu erikoiselta sanktiolta, jonka voisi varmaan riitauttaakin. Mutta mitä, jos itse ollaan oltu langettamassa sakkoja muille seuroille ja hyväksymässä tällainen pykälä? Ollaanko itse hoidettu kaikki maksut ajallaan Liigan määrämissä puitteissa? Tai ollaanko saatu liigalisenssi aivan puhtain paperein vai hieman sormien välistä katsoen? Nämä siis enemmänkin herättäviä kysymyksiä siihen, että onko asia yksivärinen vai liittyykö tapaukseen muitakin näkökulmia. Sehän lienee selvää, että Liigalla on omia keskinäisiä sopimuksia ollut läpi vuosikymmenten.

Nythän Liiga ihmettelee, kuka tiedon on vuotanut. Kenellä on intressit nostaa asia julkisuuteen? Ainakin Pelaajayhdistyksellä ja Ilveksellä. Onko muilla?

Meneekö tämä niin, että jos Ilves riitauttaa asian ja voittaa, niin muut seurat riitauttavat varmaan omat tapauksensa ja saavat korvauksia vastaavista sakoista. Liiga maksaa ja kerää vastaavan rahan pois seuroilta tv-maksuista? Tämän jälkeen voi kuvitella miten Liiga suhtautuu yhteisesti sovittujen sääntöjen rikkomisesta.

Eli teksti enemmän spekulatiivistä ja kysyvää. Ja tämä aihe ei liity siihen, että Ilveksen menot ovat olleet ilmoitettua suurempia.
 

Larry

Tulokas
Viestejä
4
Vs: Ilves ja Media

Päivän selvää on, että Ilves tuon summan maksaa jos liiga niin lopultakin haluaa. Ei Ilveksellä ole varaa jäädä ulkopuoliseksi muihin seuroihin nähden suljetussa liigassa.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 056
Vs: Ilves ja Media

Ei muuten varmasti maksa. Ei tuollaista lippua lappua voi järjellä perustella, ei sitten kenenkään kannalta.
 

vivalavili

Luottopelaaja
Viestejä
1 374
Vs: Ilves ja Media

Eihän tässä mitään ongelmaa ole, kyllähän meiltä aina vähän lisää rahaa löytyy
 

Torski

Tähtipelaaja
Viestejä
11 051
Vs: Ilves ja Media

Mut ketä vastaan me nyt pelataan syksyllä ennen Liigan alkua? :(
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: Ilves ja Media

HeGe41 sanoi:
Todella typerän säännön harkittu haasto. Katsellaan ja kuulostellaan tulevaa.
Onko haastosta tietoa vai mutua? Ilveshän ei ole julkisesti kommentoinut asiaa mitenkään, eli näiden tietojen valossahan on myös mahdollista että esitetty sakko maksettaisiin kiltisti. Tietenkin paperin vuotaminen aiheuttaa tiettyjä epäilyksiä, mutta ei kai tuosta suoraan voi 1+1 laskea.
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 506
Vs: Ilves ja Media

Joko liiga luopuu asiasta suosiolla tyyliin antaa Ilvekselle jonku huomatuksen tai liiga häviää käräjillä.Kyllä ne liigassakin tietää et käräjillä tulee todnäköisesti turpaan niin senkin takia tämmöset on koitettu pitää salassa.
 

Lynx

Uusi Ilves since 2017
Viestejä
991
Vs: Ilves ja Media

Riidan osapuolina sääntöä mukana tekemässä ollut seuraoperaattori ja liiga oy, joka hallinnoi myös liigalisenssejä. Kyseisen seuraoperaattorin liigalisenssi on ollut pitkään suurennuslasin ja harkinnan alla.

Totta helvetissä seuraoperaattori vittuilee liiga oy:lle! Olen kerran ollut katsomassa Pamplonasin härkätapahtumaa. Siellä ne paikalliset Honkkikset juoksee ja vittuilee härille.
 

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 915
Vs: Ilves ja Media

Keränen vielä Ilveksen omia poikia. Paluu kotiin ja sääntö tehty ilmeisesti siksi, ettei Jokerit voi käyttää ketään liigasta farmijoukkueena.
Siitähän tässä ei ole kysymys. Mutta sääntö on säänto, on se kuinka typerä tahansa. Toisaalta aina puhutaan, että on olemassa myös herrasmiessopimus siitä, ettei toisesta liigajoukkueesta kesken kauden rekrytä seuraavalle kaudelle pelaajia. Tuota sopimusta ei noudata kukaan....
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 750
Vs: Ilves ja Media

kylläonkivaaollailvesfani sanoi:
.
Siitähän tässä ei ole kysymys. Mutta sääntö on säänto, on se kuinka typerä tahansa. Ei tää oo todellista enää nää tapahtumat mitä aina tapahtuu...

Mutta tässäpä ei ole kyse säännöstä vaan "sovitusta käytännöstä". Onko tuo "sovittu käytäntö" kirjattu jonnekin vai onko se vain keskusteltu aikanaan läpi? Silloinhan ollaan tilanteessa että ollaan sana sanaa vastaan? Entä onko tuolloin sovittu mitä siitä tulee sanktioksi jos tekee sopimuksen ko. pelaajan kanssa? Onko sanottu vain että seuraa "sanktioidaan" muttei ole tarkemmin arvioitu miten? Ja ollaan hyväksytty se riski että liigalta tulee "jotain" mutta ollaan oltu silti valmis se riski ottamaan ja nyt onkin sakon suuruus yllättänyt? Miksi liiga haluaa rankaista seuraa sopimuksen tekemisestä vapaan pelaajan kanssa, kun se on koko "sovitun käytännön" tarkoituksen vastainen? Miksi ratkaisevaa on se, että Keräsellä on ollut sopimus kauden alussa Jokereiden kanssa eikä se, että ko. sopimus on myöhemmin purettu? Entä Peltolan tapaus, onko Sportia rangaistu tästä, ja jos ei ole niin miksi ei? Miksi tällainen sääntö koskee vain Jokereiden sopimuspelaajia, eikö muka joku toinen KHL-seura voi halutessaan tehdä liigajoukkueesta omaa farmiansa.

Tässä on monta selvitettävää seikkaa kun asiaa ruvetaan selvittelemään ja tästä saadaan varmasti ennakkotapaus. Se on ainoastaan varmaa että liiga on sakkovaatimuksensa kanssa heikoilla.
 

Huikas

Rivipelaaja
Viestejä
17
Vs: Ilves ja Media

Baloun sanoi:
HeGe41 sanoi:
Todella typerän säännön harkittu haasto. Katsellaan ja kuulostellaan tulevaa.

Pitääkö tämä ymmärtää niin että Ilves on ottanut tarkoituksella riskin?

Tuskin riskiä otti, sillä sopimuksen rikkomisesta joutuu muille maksamaan, yhdessä se oli sovittu.

Taitaa vuoto olla ostajien masinoima, niillä saa hintaa taas 100k alaspäin
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Vs: Ilves ja Media

On itsestään selvää, että oikeudessa tämä kaatuisi, mutta eihän mikään liigaseura lähde sellaiseen. Näitä "herrasmiessääntöjä" tehdään juuri siksi, että Liigalla olisi sisäinen autonomia eli lähtökohtaisesti kyse on liigaseurojen oman edun ajamisesta.

Nyt Ilves on syystä tai toisesta lähtenyt ottamaan riskin, ilmeisesti siksi, että Ulkojäille oli pakko saada joku vetonaula.

Saa nähdä, miten nyt käy, kun Liigan hallituksen pj meni julkisuudessa myöntämään uhkasakon olemassaolon.
 

Leki78

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
903
Vs: Ilves ja Media

Uskon että Ilves on tehnyt tietoisesti ratkaisun. Ollaan valmiita maksamaan sakko. Kenties rahamiehiltä lupaus sakonmaksun hoitoon saatu.
Se mitenkä asia tuli julkisuuteen liittynee omistajavaihdokseen. Yksi esille tulleista luurangoista. Monta vielä jäljellä... Monta...
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 719
Vs: Ilves ja Media

Itse en näe että Ilveksellä olisi ollut edes muita vaihtoehtoja kuin ottaa tämä riski ja palkata Keränen. Loukkaatumisten ja Ulkojäät tapahtuman vuoksi kausi ja samalla tapahtuman myynti oli menossa niin pahasti persiilleen, että Keränen nähtiin tilanteessa pelastavana enkelinä mikä oli vain pakko hankkia.

Tuon sopimuksen tarkoitushan on varmasti ihan eri mihin siinä nyt vedotaan, ja en edes ymmärrä miten Ilveksen tilanteesen on muiden joukkueiden puolelta näin suhtauduttu. Toinen vetää ihan henkitoreissaan ja toiset on sitten "No kun meillä on tämä sovittu sääntö ettei voi mitään" .
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 719
Vs: Ilves ja Media

Tendencies sanoi:
jurgen sanoi:
Ei muuten varmasti maksa. Ei tuollaista lippua lappua voi järjellä perustella, ei sitten kenenkään kannalta.

Varmasti maksaa ja Ilveksen edustaja on ollut lappua tekemässä. Teoriassa Liiga voi olla myöntämättä lisenssiä kaudelle 2017-2018, jos Ilves ei maksa saataviaan.

En oikein usko että voivat tämän tapauksen vuoksi näin tehdä. Kyseinen temppu aiheuttaisi yritykselle mittavaa vahinkoa suorittaa liiketoimintaa, mikä tässä tapauksessa perustuisi aiheettomaan saatavaan yritykseltä.

Eli siis tuokin on laiton toimenpide.
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 506
Vs: Ilves ja Media

Ilveksen ei ole mitään pakkoa maksaa ja lisenssi tulee.Kallioniemi lähtee oven avauksella korvista ulos jos alkaa liikaa kikkailemaan.Ainoa vaihtoehto on joku sopu asiassa.
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
5 157
Vs: Ilves ja Media

Toivottavasti Vinien omistajuudesta tehdään kirja, saa sitten vanhana pieruna lueskella lapsenlapsille mitä kaikkea kyseisen herran aikana onkaan tapahtunut. Mitä tässä vielä kerkeekään tapahtuun, alkaa kahden viimeisen viikon rutistus!
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 512
Vs: Ilves ja Media

#13 sanoi:
Liigahan on kuin.... Ilves!

Laatikoista löytyy sopimuksia. Joista piti pysyä hiljaa. Joista muodostuu mystisiä kulueriä.

Ihan legendaarista, täysin ihanaa, tsemppiä illan peliin.

Joo. On tullut arvosteltua Ilvestä ammattimaisuuden puutteesta, mutta eipä tuo Liiga käytäntöineen näemmä ole yhtään parempi. Kauankohan asia on ollut vireillä? Toki jos pykälä on ollut olemassa, aika ylimielistä Ilvekseltä lähteä asian kanssa vääntämään. Tottakai, ainoa laatupelaaja markkinoilla, joka tilanteessa oli ilmeisen helppo saada. Olisiko kuitenkin niin, että Ilveksen pelastuminen konkurssilta ei olisikaan Liigan tahto? Liiankin osuvaa. Tai sitten Ilveksen johdon kukkoilut ovat menneet liian pitkälle ja lopulta päätettiin ojentaa. Saapa nähdä kauan tuo asia pärjää julkisuudessa nyt kun julkista tietoa..
 
Ylös