Ilveksen kokoonpano 2019-2020

Status
Viestiketju on suljettu.

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 453
Nykyistä kautta on toki runsaasti jäljellä, mutta hieman katseita jo tulevaan kauteen.

Alla pelaajat, jotka omaavat sopimuksen ensi kaudesta.

Maalivahdit:

-

Puolustajat:

Oskari Laaksonen / 2021
Olli Vainio / 2020
Elias Laitamäki / 2020
Nikolas Matinpalo / 2021
Jarkko Parikka / 2020
Tuomas Salmela / 2020

Hyökkääjät:

Eemeli Suomi / 2021
Topias Haapanen / 2020
Teemu Rautiainen / 2020
Arttu Ruotsalainen / 2022
Eero Savilahti / 2020
Miro Nalli / 2020+1
Joona Ikonen / 2022
Joose Antonen / 2021
Samuli Vainionpää / 2020+1
Panu Mieho / 2020
Teemu Lepaus / 2021

Hyökkäys siis on ihan hyvällä mallilla, mutta puolustus on vielä täysin auki, kuten myös maalivahtiosasto.

Alustava ketjuhahmotelma:

Rautiainen – Ruotsalainen – Suomi
Lepaus - X - Antonen
Haapanen – Mieho – Ikonen
Savilahti – Vainionpää – X
Nalli

Parikka – Laaksonen
X – X
Salmela – Vainio
Matinpalo/Laitamäki

X
X

Jatkakaa!
 
Viimeksi muokattu:

Isojalka

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
370
Puolustukseen koettaisin saada Generoussin pysymään. Floodille en nyt näe lisäarvoa joukkueessa, meillä kasvaa hyviä junnuja kuitenkin, jotka pystyvät hänen paikkansa ottamaan, varsinkin jos saataisiin tosiaan Gene pysymään. En hirveästi muuten seuraaa pelaajia, joten uusia ei ole ehdottaa. Laaksonen tosiaan taitaa vilkuttaa meille jäähyväiset tämän kauden jälkeen.
Maalivahdeista Helenius ja joku lupaava lahjakkuus Lehtosen tilalle kirittämään.
Hyökkäykseen taitaa olla turha Halmoa haaveilla jatkamaan, mielestäni tuloksia parempi pelaaja. Antonen.. Väläyttelee paikoin. Vähän kaksijakoinen, kuten Liuksialakin. Toisaalta, Liuksiala voisi sopia hyvin Savilahden ketjuun, mutta laukausta pitäisi saada paremmaksi. Näillä näytöillä Liuksiala ei saisi minun mielestäni jatkoa kuin Kooveessa. Ahtola parissa pelissä ollut kyllä mukavan jämäkkä, katsellaan pidemmälle.. Itse antaisin Tammiselle ehkä alempien ketjujen sopparin, mitä ei välttämättä ota vastaan. Ei ole noussut samalla tavalla kuin muut joukkueessa tänä vuonna..
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 653
Ilveksen hyökkäyksessä kulminoituu tasainen onnistuminen. Eniten tehtyjä koko Liigassa.
Jos tilanne olisi toinen, niin esim. Halmon tehojen perään kuulutettaisiin ja moni haluaisi vaihtaa miehen.
Onneksi emme siis ole 1-2 hyökkääjän varassa ja esim. Halmo saa rauhassa pelata, sillä on hyvä pelaaja ja ehdottomasti pitämisen arvoinen.
Tässä kuitenkin yksi tärkeä pointti.. rohkeus pelata, mutta myös paineettomuus. Kenenkään ei tarvitse yksin kantaa joukkuetta. Tästä syntyy positiivinen kierre.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 040
Toista kautta Mestiksessä isolla vastuulla torjuva Ilves-kasvatti Nico Viksten voisi olla valmis ensi kaudella kakkosmaalivahdin rooliin liigassa.
 

Anapoli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
334
Itse uskon, että Halmosta on vielä kevätpuolella paljon iloa. Olikos d'Amigokin alkuunsa vähän tehoja vailla ja loppukaudesta iski tehoja kovaan tahtiin? Samaa uskon Halmosta.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 653
Itse uskon, että Halmosta on vielä kevätpuolella paljon iloa. Olikos d'Amigokin alkuunsa vähän tehoja vailla ja loppukaudesta iski tehoja kovaan tahtiin? Samaa uskon Halmosta.
Juuri näin ja nyt saa rauhassa viritellä, eikä heti tuomita epäonnistuneeksi ulkkariksi. Tämä siksi, ettei kaikki vastuu tehoista lepää sen ainoan ulkomaalaisvahvistushyökkääjän harteilla. Usein on näinkin ollut, eikä tajuta että se ulkomaalaisvahvistus voidaan hankkia vaikka nelosen laitaan. Vahvistus on pelaaja, joka tekee joukkueesta vahvemman :)
Tehoja on tullut tasaisesti ja se on loistavaa.
Halmo on hyvä hankinta !
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 498
Tehojenkin puolesta Halmo on ollut ok. 30 pinnan tahdissa ja pelannut pääosin Miehon johtamassa vitjassa. Todellakin kaikki kunnia Panulle, mutta ei hän sellainen kiekottelukumppani ole jota Halmo kaipaisi. Rautsi oli pitkään pimennossa, mutta tehot nousi heti kun siirrettiin Suomen paikalle. Halmollakin olisi eri tehot, jos tuo paikka olisi tullut hänelle.

Erittäin mielenkiintoista nähdä hankkiiko Ilves vielä yhden sentterin. Sitä ennen joka tapauksessa Suomi palannee askiin. Tässä kohtaa hänen paikkansa voisikin löytyä Miehon johtaman vitjan toisesta laidasta. Suomi-Mieho-Halmo olisi erittäin työteliäs ketju, mutta myös käsiä löytyisi.
 

Ilives

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
306
Vaikuttaa sekin että saiko Rautiainen nyt Ikosesta kiekottelukaverin. Ruotsalaisella ja Radulla ei tunnu oikeen kemiat kohtaavan.
Itse laittaisin "kärkiketjut" näin:

Suomi-Ruotsalainen-Halmo
Rautiainen-Mieho-Ikonen
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Suomi-Ruotsalainen-Halmo
Rautiainen-Mieho-Ikonen

Nykyään tuloksentekoyksiköt pitää rakentaa niin, että kaikki kolme kykenevät pelaamaan samanlaista peliä. Siksi nykyinen ykkönen Rautiainen - Ruotsalainen - Ikonen on hyvä, koska kaikilla kolmella luistin ja kiekko liikkuvat, pelaajat vaihtavat paikkaa ja pystyvät pitkiin syöttöketjuihin. Mieho olisi tähän liian kädetön. Halmo tekee välillä näyttäviä kuljetuksia, mutta Suomen ja Ruotsalaisen kanssa pelatessa olisi vaarana, että nopeat syöttöketjut pysähtyisivät liian usein juuri häneen.

Ulkomaalainen voidaan toki hankkia mille pelipaikalle ja mihin rooliin tahansa. Halmo hankittiin kuitenkin ykkösketjuun, vaikka on profiililtaan enemmän kolmosketjun pelaaja.
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 162
Rakennussuunnitelma näyttäisi tässä vaiheessa kautta jotakuinkin tällaiselta:

Suomi – Ruotsalainen – Halmo
Rautiainen – Kotimainen sentteri – Ikonen
Lepaus - Tamminen - Antonen
Haapanen – Mieho – Vainionpää
+ Savilahti, Mestis-värväys, Nalli

Parikka – Ulkomainen luottopakki
Salmela
Kiekollinen kotimainen pakki
Ulkomainen pakki
– Vainio
Matinpalo
+Laitamäki, Laakso, Hopponen

Helenius
Nuori lupaus / Lehtonen


Edit: Tamminen, Antonen ja Lepaus unohtuivat kokonaan. Paha aivopieru - avausviesti ohjasi liikaa ajattelua. Laitan uusiksi. Joku U20-ikäinen lupaus (á la Pajuniemi) olisi kuitenkin tulevaisuutta silmälläpitäen hyvä värvätä kasvamaan korkoa.
 
Viimeksi muokattu:

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 498
Kai nyt Antonen ainakin pitää yrittää pitää? Jos Lepaus jatkaa samaa tahtia kuin tähän asti, niin Sveitsi tms vienee. Eemelin jatkoon en jaksa uskoa vaikka soppari onkin.

Ruotsalainen on pelannut niin pirun hyvin, että hänen pitämisensä lienee todella vaikeaa. Todella kokonaisvaltainen paketti.

Se tässä hyvin pelaamisessa on riski, että kaikki lähtee...
 

Nulikka

Guest
Kai nyt Antonen ainakin pitää yrittää pitää? Jos Lepaus jatkaa samaa tahtia kuin tähän asti, niin Sveitsi tms vienee. Ruotsalainen pelannut niin pirun hyvin, että hänen pitämisensä lienee todella vaikeaa. Todella kokonaisvaltainen paketti.

Muistanko aivan väärin, mutta eikös Lepaus puhunut ennen kauden alkua/viime keväänä että ei haikaile ulkomaille vaan tarkoitus on tehdä pitkä ura kotimaan kentillä?

Toki mieli saattaa kummasti muuttua, kun alkaa tarjouksia sateleen ulkomailta...
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 498
Niinhän tuo sanoi. Oli silloin juuri Liigapaikkansa vakiinnuttanut 25-vuotias pitkän linjan peluri.

Nyt kolkuttelee EHT-paikkaa ja pistepörssin kärkeä. Pari nollaa tulossa sopimustarjouksiin tällä menolla.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Muistanko aivan väärin, mutta eikös Lepaus puhunut ennen kauden alkua/viime keväänä että ei haikaile ulkomaille vaan tarkoitus on tehdä pitkä ura kotimaan kentillä?

Lepaus ilmoitti haluavansa pelata Suomessa vuosikausia: "Kun on käynyt Suomi-sarjassa ja Mestiksessä, niin en halua ottaa taka-askelia, vaan koko ajan kehittyä kiekkoilijana. Liigaan päästyäni olen ajatellut, että elän hetkessä ja nautin siitä, että pääsen itse pelaamaan Ilveksessä, jonka pelejä pienenä aina katselin."
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 162
Periaatteessa olisin ihan tyytyväinen, jos tämän kauden hyökkäyksen runko saataisiin pidettyä kokonaisuudessaan pl. Ahtolan paikalle saataisiin kunnollinen sentteri. Nuori joukkue omaa paljon kehityspotentiaalia ja jatkuvuus on hyvä asia.
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
3 024
Aika hyvin on palikat kasassa.

Ja kuinka moni ajatteli ennen kautta näiden kavereiden lunastavan tähän tämän kauden malliin?

Hyvää työtä!
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Ylös