Ilveksen kokoonpano 2015-2016

Hanson

Rivipelaaja
Viestejä
77
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

Carabasin Markiisi sanoi:
Artsi sanoi:
Carabasin Markiisi sanoi:
Itse lähtisin siitä, että joukkuetta tulisi vahvistaa eikä heikentää.

Siitä minäkin lähdin ja minusta tuo esitetty koostumus on huomattavasti parempi kuin mitä meillä oli vuosi sitten keväällä, tai kauden alkaessa koossa.

Kuten vaikka tämänhetkisistä finaalijoukkueistakin nähdään, niin kaikki joukkueet vahvistavat rosteriaan kauden aikana, eli kenelläkään ei tässä keväällä ole koko vahvuus kasassa. Miksi Ilves siihen pystyisi, jos ei muutkaan?

Missä kohtaa kukaan on vaatinut, että Ilveksellä pitäisi olla keväällä "koko vahvuus kasassa?" Pointti oli nimenomaan sama, minkä jäsen Prophet edellä kuvasi: Joukkuetta pitää vahvistaa olemassaolevaan kokoonpanoon nähden eikä verrata vuodesta toiseen siihen, millaisella Mestis-joukkueella edellinen kausi aloitettiin. Muistuttaisin edelleen sinua ja muutamaa muuta kirjoittajaa siitä, että Ilves mainostaa meille toimintansa potentiaalisille rahoittajille ottavansa hallin kattoon viirin viimeistään kaudella 2017-18, ja tähän julkilausuttuun tavoitteeseen joukkueen rakentamista on täten kaiketi mielekästä verrata. Kerro nyt Artsi, miten realistisena näet tämän tavoitteen toteutumisen, jos kausi 2015-16 eli projektin kausi 3/5 lähtee käyntiin edellä kuvatun kaltaisella rosterilla, johon kesken kauden tehdään pari "täsmähankintaa?"

Tosin kuten sanottua, jos jonkun mielestä on järkevä lähtökohta VVV-projektille ja oppimisprosessille kasata aina syksyksi heikko joukkue ja vahvistaa sitä sitten kauden mittaan suurin piirtein säälipleijarikuntoon, niin turha kai tätä keskustelua sitten on pidempään jatkaa. Itse en tuollaista joukkueen rakentamista yhdistettynä julkilausuttuun tavoitteeseen ymmärrä. Muistuttaisin, että kauden 2014-15 päättänyt Ilves-miehistö oli kuitenkin muutamaan viime kauteen verrattuna suhteellisen laadukas ja jossain määrin nimekäskin, ja tämä miehistö riitti selviytymään nipin napin säälipleijareihin ja kahdessa ottelussa ulos. Tulos ei valehtele.

Luuleeko joku vielä VVV-projektin olemassaoloon? Ilveksen amatööriorganisaation ainoa toimiva projekti on nimeltään VMP. Se jatkuu vuodesta toiseen ja toimii kuin junan vessa. Voin jo ensi kautta odottaville kertoa että turhaa se on. Tuolla pelataan mestaruudesta, ja siitä ei Ilves pelaa eika tule pelaamaankaan. Ja se vituttaa.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 765
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

M_M sanoi:
toskala sanoi:
Ai miksi ei pystyisi? no, esimerkiksi syynä voisi olla vaikka se, että näiden finaalijoukkueiden pelaajabudjetti on liki miljoonan suurempi kuin Ilveksen. Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa mutta rikkaalla on, kuten näkee esim. siinä että Kärpät pystyi runkosarjan voittamaan vaikka lähes kaikki kesän hankinnat (Deschamps, Haataja, Davis, Glenn, Spina) olivat rankkoja floppeja ja silti joukkueeseen voitiin hommata kesken kautta vielä Maxvellia, Pirnestä ja Kasparia. Tai Tappara pystyi hankkimaan Marjamäen syksyllä vaikka tiesi ettei tämä tule olemaan vielä pitkään aikaan pelikuntoinen.

Vai on kaudelle 2011-12 Kärppiin tullut Haataja "kesän hankinta" tai tällä kaudella SaiPassa pisteet 19+25 nakutellut Spina rankka floppi Kärpissä. :)
Glenn on pelannut kaikki pudotuspelit Kärppien riveissä ja luutii tämän päiväisessä matsissakin kolmosparissa, Vallinin hoitaessa 7. pakin roolin, joten eipä Glennkään nyt aivan kamala floppi lopulta ole ollut, vaikkei toki ole päässytkään samalle tasolle kuin edelliskaudella SaiPassa.

Hurtubise oli Ilveksessä rankka floppi, mutta silti joukkueeseen voitiin hommata kesken kauden Polakia, Zalewskia ja Sointua.
Tai Ilves pystyi loppukaudesta hankkimaan Niinimäen ja Kallelan, vaikka tiedossa oli, että kyseisillä kavereilla tekee tiukkaa mahtua kokoonpanoon, jos kaikki pelaajat ovat pelikuntoisia. Ja tulihan sieltä vielä Kesselkin...

Kyllä kuluva kausi osoitti nimenomaan sen, miten joukkuetta voidaan vahvistaa merkittävästi vielä kauden aikana. Ja myös Ilveksellä on mahdollisuuksia reagoida floppihankintoihin, toisin kuin yrität selittää.

toskala sanoi:
Ilveksellä ei tällaisiin vahinkolaukauksiin varaa ole, kun hankintoja tehdään niin niiden pitää sitten osua kerralla nappiin. Ja mitä pidemmälle jättää sen hankinnan tekemisen, sen suuremmaksi kasvaa riski siitä että hankinta on täydellinen arpa kasvaa. Polak oli voittoarpa, Zalewski ja Kessel aika +-0 minun papereissani.

Ai pitää osua kerralla nappiin, niinkuin Hurtubisen kohdalla kävi?
On se ikävää, ettei Hurtubiseä voitu kesken kauden vaihtaa ja korvata paremmalla pelaajalla, kuten esim. Polak... ;)

Polak, Zalewski ja Kessel olivat kaikki onnistuneita hankintoja, joista jokaisen näkisin mielelläni Ilveksessä myös tulevalla kaudella.

Ilveshän onnistui tällä kaudella kesken kauden tehdyissä hankinnoissa jopa erittäin hyvin, joten sikäli esittämäsi väitteet ovat varsin erikoisia.

Pahoittelen, tosiaan meni Spang ja Spina väsymyksessä sekaisin.

Pointtini olikin, että jos joukkueella on talous kunnossa, sillä on varaa tehdä huonojakin hankintoja. Jos joukkuetta halutaan vahvistaa, niiden vahvistusten pitää olla sellaisia pelaajia jotka lähtökohtaisesti vahvistavat joukkuetta eikä vain sellaisia joilla on potentiaali lyödä itsensä läpi tulevaisuudessa tai menneisyyden kehäraakkeja joiden huippuvuosista on vuosi jos toinenkin.

Ja kun rahaa on, niin voidaan myös joukkueen runko koota sellaiseksi että siihen tarvitsee tehdä täsmähankintoja eikä kuten Ilveksellä ja muilla pikkuseuroilla tarvitse joka kevät katsoa kun parhaat pelaajat kupataan muihin seuroihin vaan voidaan pitää niistä kiinni.

Polak oli onnistunut hankinta, mutta kuitenkin aika arpa koska oli ollut edellisen kauden pelaamatta

Zalewski oli Ilveksessä viettämästään ajasta viimeisen neljänneksensä vahvistuksen mitat täyttävä, tuo 3/4 meni tehottomasti pörrätessä, pelin ulkopuolella ja paikkoja tuhlatessa joten mies ajautui neloskentän puolustavaksi sentteriksi jollaiseksi häntä ei kaavailtu. Tuo viimeinen neljännes korjaa kokonaisuutta neutraaliin suuntaan.

Kessel oli Ilveksen pakistolle vahvistus mutta enemmän se kertoo Ilveksen epätasaisesti kasatusta pakistosta kuin Kesselistä. Mitään erityisen ihmeellistä mies ei esittänyt vaikka liigamitat täyttikin.

Sointu pörräili suuren osan ajastaan tehottomasti pelin ulkopuolella ja kokosi 15 pelissä tehot 2+3 ja -5

Niinimäki olisi tilastojen puolesta kova hankinta, mutta mieshän oli niin huonossa kunnossa että piiputti jo toisessa erässä ja kuten aavistelinkin, ei edes mahtunut play-offeissa kokoonpanoon.

Mutta ihan tosissasiko vertaat Kasparia, Maxvellia ja Pirnestä Niinimäkeen, Polakiin, Sointuun ja Zalewskiin? Ja jos Glenn muka vakiokokoonpanon pakki on niin miksi Kärpät hänestä haluaa eroon jopa niin paljon että on valmis maksamaan osan palkasta.

Tietenkin jos lähtökohta on että joukkue on vahvistunut kun se on edelleenkin tällainen potentiaalinen sääliplay-off joukkue ja vahvistuminen tarkoittaa ettei se ole hirveästi heikentynytkään ja se riittää niin turha tässä on vääntää.
 

M_M

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
663
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

Brooks sanoi:
M_M sanoi:
Glenn on pelannut kaikki pudotuspelit Kärppien riveissä ja luutii tämän päiväisessä matsissakin kolmosparissa, Vallinin hoitaessa 7. pakin roolin, joten eipä Glennkään nyt aivan kamala floppi lopulta ole ollut, vaikkei toki ole päässytkään samalle tasolle kuin edelliskaudella SaiPassa.

Glenn oli välillä poppariosastolla ja palasi kokoonpanoon lähinnä siksi, että Kukkonen on ollut loukkaantuneena ja Vallin osoittautui vielä Glenniäkin huonommaksi.

Kärpillä on kolme selkeää kärkipakkia: Kukkonen, Laatikainen ja Masuhr
Näiden jälkeen Glenn sai runkosarjassa neljänneksi eniten vastuuta.

Tilanne on jatkunut käytännössä vastaavana Playoffseissa. On luonnollista, että pelitahdin tiivistyessä pelaajia kierrätetään ja hiekompien pelien tai mahdollisten loukkaantumisten myötä myös istutetaan tarvittaessa katsomossa. Glennin takana peluutuksessa ovat usein olleet Playoffienkin aikaan Vallin, Spang tai Nutivaara.

Kukkosen loukkaantuminen vaikutti selkeiten Nutivaaran peliaikaan, kun Nutivaara nostettiin ykköspariin Kukkosen paikalle.
 

M_M

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
663
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

toskala sanoi:
Mutta ihan tosissasiko vertaat Kasparia, Maxvellia ja Pirnestä Niinimäkeen, Polakiin, Sointuun ja Zalewskiin?

En toki vertaa "suoraan". Kai ymmärrät, että Kärpät operoi liigassa sellaisella budjetilla, että jos lähdet "suoraan" vertaamaan Kärppien hankintoja minkä tahansa muun joukkueen hankintoihin, joudut toteamaan, että hankinnat ovat lähtökohtaisesti selkeästi heikompia.

Sen sijaan jokainen järkevä jääkiekkoa seuraava penkkiurheilija ymmärtää, että Ilves teki tällä kaudella varsin hyviä hankintoja oman budjettinsa puitteissa ja jopa verrattuna useimpiin muihin SM-liiga-seuroihin.

Ja pointti on se, että vastaavalla tavalla Ilveksellä on hyvät mahdollisuudet vahvistaa joukkuetta kauden alkamisen jälkeenkin myös tulevalla kaudella. Tärkeintä on se, että kauden alussa on kasassa hyvä runko, jota voidaan myöhemmin vahvistaa tarpeen mukaan sopivilla täsmähankinnoilla.

toskala sanoi:
Ja jos Glenn muka vakiokokoonpanon pakki on niin miksi Kärpät hänestä haluaa eroon jopa niin paljon että on valmis maksamaan osan palkasta.

En tiedä mitä Kärpät odotti/on odottanut Glenniltä, mutta jos miehen uraa on seurannut pidemmän aikaa, niin melkolailla omalla tasollaanhan Glenn Kärpissä vääntää.

Kärppien pakistossa on ollut tällä kaudella kolme selkeää kärkimiestä: Kukkonen, Laatikainen ja Masuhr
Näiden takana Glenn on saanut neljänneksi eniten vastuuta/peliaikaa.

toskala sanoi:
Tietenkin jos lähtökohta on että joukkue on vahvistunut kun se on edelleenkin tällainen potentiaalinen sääliplay-off joukkue ja vahvistuminen tarkoittaa ettei se ole hirveästi heikentynytkään ja se riittää niin turha tässä on vääntää.

Ilveksen toukokuussa julkistettavaa joukkuetta on järkevää verrata vuoden takaiseen joukkueeseen, jos halutaan miettiä sitä, onko joukkueen runko tulevalle kaudelle parempi kuin kuluneelle kaudelle. Vertailua ei ole järkevää tehdä kauden päättäneeseen kokoonpanoon.

Vain typerys nimittäin vertaa playoffeja varten hankintoja tehneiden joukkueiden kauden lopun rostereita kesän alussa kasassa oleviin rostereihin ja päivittelee, että ovatpas kokoonpanut heikentyneet viime kaudesta. Liigakiekkoilua edes jonkin verran seuraavat nimittäin tiedostavat, että joukkueet hankkivat vahvistuksia kauden kuluessa.

Vastaavasti kuin kuluneelle kaudelle, on Ilveksellä hyvät mahdollisuudet vahvistaa joukkuetta niin kesän aikana kuin ennen kaikkea kauden alettua, kun sopimuksetta jääneitä pelaajia (tai esim. AHL:ään jämähtäneitä pelaajia) alkaa saada erittäin kilpailukykyiseen hintaan.
 

M_M

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
663
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

toskala sanoi:
Zalewski oli Ilveksessä viettämästään ajasta viimeisen neljänneksensä vahvistuksen mitat täyttävä, tuo 3/4 meni tehottomasti pörrätessä, pelin ulkopuolella ja paikkoja tuhlatessa joten mies ajautui neloskentän puolustavaksi sentteriksi jollaiseksi häntä ei kaavailtu. Tuo viimeinen neljännes korjaa kokonaisuutta neutraaliin suuntaan.
Mielestäni et nyt oikein osaa kuvailla Zalewskin suorituksia. Erityisesti kommenttisi "pelin ulkopuolella pörräilystä" ei vastaa omia havaintojani.

Yksi selkeä syy Zalewskin alkukauden tehottomuuten oli se, että Ilvekseen muodostui mm. Laakson odottamattoman kovan suoritustason ja ykköskentän sopivien roolitusten sekä junioreiden tasonnoston myötä kaksi selkeää tehokentällistä, jotka pelasivat käytännössä kaikki ylivoimat:
Polak - Laakso - Sandell
Rautiainen - Mustonen - Hintz
Ilman ylivoima-aikaa tehot tuppaavat jäämään varsin monella pelaajalla alhaisiksi. Jos siis pelaajalle oli suunniteltu pisteidensylkijän roolia, olisi häntä pitänyt peluuttaa myös ylivoimissa.
Toisaalta itse uskon, että Ilveksen valmennusjohto tiesi varsin hyvin, että Zalewski sopeutuu tarvittaessa pelaamaan eri rooleissa, kuten nyt vaikkapa kolmos- tai neloskentässä ilman ylivoima-aikaa.

Kannattaisi myös huomioida, että Zalewski pelasi vain muutaman matsin neloskentän sentterinä. Alkukaudesta paikka löytyi yleensä kolmoskentän keskeltä.

Zalewski oli kuitenkin siitä hieno vahvistus, että hän pelasi roolissa kuin roolissa kiukuttelematta. Äijä nimittäin painoi pelistä toiseen sata lasissa ja vaikka alkukaudesta tehoja ei juurikaan syntynyt, väläytteli Zalewski aina välillä tarjoillen maukkaita tekopaikkoja laitureilleen. Ja vuoden vaihteen jälkeenhän Zalewskin luistin alkoi liikkua siihen tahtiin, että olisi ollut suoranainen ihme, jollei tehoja olisi alkanut jossain vaiheessa tulla.

toskala sanoi:
Kessel oli Ilveksen pakistolle vahvistus mutta enemmän se kertoo Ilveksen epätasaisesti kasatusta pakistosta kuin Kesselistä. Mitään erityisen ihmeellistä mies ei esittänyt vaikka liigamitat täyttikin.

Kesselhän pelasi uskomattoman hyvin - erityisesti, kun ottaa taustat huomioon. Pirun potentiaalinen kaveri, jonka suorituksia seuraisin Ilveksessä todella mielelläni myös tulevalla kaudella.

Hiukan ihmettelen miksi vähättelet Kesselin suorituksia.

toskala sanoi:
Sointu pörräili suuren osan ajastaan tehottomasti pelin ulkopuolella ja kokosi 15 pelissä tehot 2+3 ja -5

Olisit ilmeisesti pitänyt mieluummin Moision Ilveksessä.
No se on sinun mielipiteesi.
Mielestäni Soinnun tuominen Ilvekseen Moision tilalle oli oivallinen peliliike.
Rosteriin tarvittiin laajuutta, kokemusta, vaihtoehtoja ja potentiaalia. Ja kaikkia noita myös lähtökohtaisesti saatiin, vaikka Sointu ei lopulta osoittautunutkaan kummoiseksi vahvistukseksi.

toskala sanoi:
Niinimäki olisi tilastojen puolesta kova hankinta, mutta mieshän oli niin huonossa kunnossa että piiputti jo toisessa erässä ja kuten aavistelinkin, ei edes mahtunut play-offeissa kokoonpanoon.

Eli Niinimäkeäkö ei olisi mielestäsi kannattanut ottaa edes ilmaiseksi?
Kyseessä oli todellinen "low risk - high reward" -hankinta, joka todellakin kannatti tehdä.

Ja olen edelleen sitä mieltä, että Niinimäkeä olisi pitänyt hyödyntää enemmän ylivoimissa. Jesse nimittäin taikoo maalipaikkoja puolikuntoisenakin ja hän olisi saattanut olla se kaveri, joka olisi tehnyt ratkaisut HIFKiä vastaan ylivoimilla vaikkapa sitten ylimääräisenä hyökkääjänä.

Hankintoja arvioidessa kannattaisi edes hiukan miettiä kokonaiskuvaa ja esim. hankinnan todennäköisiä kustannuksia.
 

Takatolppa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
218
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

turhake sanoi:
Prophet sanoi:
Ja nämä kyseiset finaalijoukkueet eroavat Ilveksestä mm. siinä, ettei siellä höpistä mistään viiden vuoden projekteista, vaan jokaisen kauden katsotaan olevan potentiaalinen menestyskausi.

Eikö Tapparassa nimenomaan jokainen Rautakorven valtakausi ole ollut projekti?

On ollut projekti. Ja niissä projekteissa on lähdetty menestymään päivästä yksi lähtien. Ilveksen projekteja vastaavasti tulee ja menee, mutta projektin lunastuspäivää ei koskaan tule.

Tapparan projektit - Tavoitteena mestaruus päivästä yksi lähtien
Ilveksen projektit - Kannattajille suunnatut katteettomat lupaukset

Onk hei eroo!?!?
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 765
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

M_M sanoi:
Yksi selkeä syy Zalewskin alkukauden tehottomuuten oli se, että Ilvekseen muodostui mm. Laakson odottamattoman kovan suoritustason ja ykköskentän sopivien roolitusten sekä junioreiden tasonnoston myötä kaksi selkeää tehokentällistä, jotka pelasivat käytännössä kaikki ylivoimat:
Polak - Laakso - Sandell
Rautiainen - Mustonen - Hintz
Ilman ylivoima-aikaa tehot tuppaavat jäämään varsin monella pelaajalla alhaisiksi. Jos siis pelaajalle oli suunniteltu pisteidensylkijän roolia, olisi häntä pitänyt peluuttaa myös ylivoimissa.
Toisaalta itse uskon, että Ilveksen valmennusjohto tiesi varsin hyvin, että Zalewski sopeutuu tarvittaessa pelaamaan eri rooleissa, kuten nyt vaikkapa kolmos- tai neloskentässä ilman ylivoima-aikaa.

Zalewski sai kyllä ylivoima-aikaa ihan riittävästi joukkueeseen liittyessään mutta kun tehoja ei synny, niin sitten se ylivoima-aika myös tuppaa vähenemään ja sitä myöten putosi puolustaviin kenttiin. Ja jos ei pelaaja pelaa sen ylivoima-ajan arvoisesti, on hän silloin flopannut.

M_M sanoi:
Zalewski oli kuitenkin siitä hieno vahvistus, että hän pelasi roolissa kuin roolissa kiukuttelematta. Äijä nimittäin painoi pelistä toiseen sata lasissa ja vaikka alkukaudesta tehoja ei juurikaan syntynyt, väläytteli Zalewski aina välillä tarjoillen maukkaita tekopaikkoja laitureilleen. Ja vuoden vaihteen jälkeenhän Zalewskin luistin alkoi liikkua siihen tahtiin, että olisi ollut suoranainen ihme, jollei tehoja olisi alkanut jossain vaiheessa tulla.

Varsin moni pelaaja joutuu tyytymään siihen peliaikaan ja rooliin mitä valmennus hänelle tarjoaa eikä siinä auta pullikoida kun parempaa ei ole tarjolla. Tekeekö se muka sitten Zalewskista ulkomaalaisena vahvistuksen että tämä nieli roolinsa mukisematta niin kuin joutuu tekemään suuri osa muistakin joukkueen pelaajista? Minun mielestäni tuo on oletusarvo eikä mikään erityinen ansio.

Ja pelkkä satunnainen väläyttely ei riitä minun kategoriassani täyttämään vahvistuksen merkkejä. Kyllä jokaiselle pelaajalla on niitä hetkiänsä, mutta joukkuetta vahvistavan pelaajan tulisi pystyä pitämään se suoritustasonsa edes suhteellisen tasaisena (vrt. Sandell).

Ja korostettakoon että puhutaan siis Zalewskista ennen helmikuuta.

M_M sanoi:
Kesselhän pelasi uskomattoman hyvin - erityisesti, kun ottaa taustat huomioon. Pirun potentiaalinen kaveri, jonka suorituksia seuraisin Ilveksessä todella mielelläni myös tulevalla kaudella.

Hiukan ihmettelen miksi vähättelet Kesselin suorituksia.

En vähättele, sanoin että hän oli liigamitat täyttävä muttei mikään erityinen huippu.

M_M sanoi:
Olisit ilmeisesti pitänyt mieluummin Moision Ilveksessä.
No se on sinun mielipiteesi.
Mielestäni Soinnun vaihto Moisioon oli oivallinen peliliike, vaikka Sointu ei lopulta osoittautunutkaan kummoiseksi vahvistukseksi.

Eipäs laiteta sanoja minun suuhuni. En ole kirjoittanut mitään Moisiosta.

M_M sanoi:
Eli Niinimäkeäkö ei olisi mielestäsi kannattanut ottaa edes ilmaiseksi?
Kyseessä oli todellinen "low risk - high reward" -hankinta, joka todellakin kannatti tehdä.

Ja olen edelleen sitä mieltä, että Niinimäkeä olisi pitänyt hyödyntää enemmän ylivoimissa. Jesse nimittäin taikoo maalipaikkoja puolikuntoisenakin ja hän olisi saattanut olla se kaveri, joka olisi tehnyt ratkaisut HIFKiä vastaan ylivoimilla vaikkapa sitten ylimääräisenä hyökkääjänä.

Ei. Jesse jakaa mielipiteitä ja minä olen sillä puolella jonka mielestä ne muutamat väläytykset ja mailakikat eivät korjaa sitä ettei mies ole koskaan potentiaaliaan jääkiekkoilijana lunastanut.

Sinulla on tietysti oikeus mielipiteeseesi koskien Niinimäen peluutusta. Se ratkaiseva pelaaja olisi saattanut olla Jesse tai joku muu mutta vaikeaa on olla ratkaisija jos kunto ei riitä edes kokoonpanoon. Ja jossittelu nyt on muutenkin turhaa.


M_M sanoi:
Ja pointti on se, että vastaavalla tavalla Ilveksellä on hyvät mahdollisuudet vahvistaa joukkuetta kauden alkamisen jälkeenkin myös tulevalla kaudella. Tärkeintä on se, että kauden alussa on kasassa hyvä runko, jota voidaan myöhemmin vahvistaa tarpeen mukaan sopivilla täsmähankinnoilla.

Ja minulla taas se, että jos kauteen lähdetään 10. sijaan tähtäävällä joukkueella niin ei siitä top 6-joukkuetta tehdä hyvilläkään hankinnoilla vaan se perustyö pitää tehdä nyt keväällä. Ja jos kokoonpano ei vahvistu niin se sitten taas asettaa nämä VVV-puheet outoon valoon.

M_M sanoi:
Vain typerys nimittäin vertaa playoffeja varten hankintoja tehneiden joukkueiden kauden lopun rostereita kesän alussa kasassa oleviin rostereihin ja päivittelee, että ovatpas kokoonpanut heikentyneet viime kaudesta. Liigakiekkoilua edes jonkin verran seuraavat nimittäin tiedostavat, että joukkueet hankkivat vahvistuksia kauden kuluessa.

NO SHIT!!!! Vaikka viestisi oikein huokuu alentuvaa suhtautumista niin voin kertoa että jopa minä ymmärrän jääkiekosta sen verran että tiedän että joukkueet vahvistavat kokoonpanojaan kauden edetessä.
 

M_M

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
663
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

toskala sanoi:
Ja minulla taas se, että jos kauteen lähdetään 10. sijaan tähtäävällä joukkueella niin ei siitä top 6-joukkuetta tehdä hyvilläkään hankinnoilla vaan se perustyö pitää tehdä nyt keväällä. Ja jos kokoonpano ei vahvistu niin se sitten taas asettaa nämä VVV-puheet outoon valoon.
Esimerkiksi kuluneella kaudella 10. ja 6. sijan ero oli vaivaiset 9 pistettä. Itse voin varsin helposti kuvitella, että pari kauden alun jälkeen, alkusyksystä tehtyä onnistunutta kärkipään hankintaa voisivat hyvinkin helposti nostaa joukkueen potentiaalia merkittävästi.

Varsin moni joukkue tekee suuren osan aivan kärkihankinnoistaan kesän aikana. Ja useimmat vahvistuvat vielä alkusyksystäkin todella kovan luokan hankinnoilla, jotka nostavat joukkueiden potentiaalia selkeästi. Lopulta lopulliseen sijoitukseen vaikuttaa merkittävästi usein myös se, kuinka hyvin seurajohto kykenee kauden kuluessa reagoimaan mahdollisiin loukkaantumisiin tai joukkueen rakenteessa kauden aikana havaittuihin puutteisiin.

Teetkin pahan virheen, jos yrität keväällä julkaistujen rosterien perusteella arpoa top-6-joukkueita.

Jos Ilveksellä on jo keväällä kasassa selkeästi parempi runko kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, voidaan mielestäni aivan perustellusti odottaa tulevalta kaudelta kulunutta kautta parempaa menestystä. Tarkempia arvioita menestymisestä kannattaa kuitenkin alkaa tehdä vasta kauden alkaessa, kun joukkueiden rosterit ja pelaajabudjetit alkavat lopullisesti hahmottua.
 

ilvesfan from94

Rivipelaaja
Viestejä
32
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

Prophet sanoi:
Artsi sanoi:
...
Kuten vaikka tämänhetkisistä finaalijoukkueistakin nähdään, niin kaikki joukkueet vahvistavat rosteriaan kauden aikana, eli kenelläkään ei tässä keväällä ole koko vahvuus kasassa. Miksi Ilves siihen pystyisi, jos ei muutkaan?

Ja nämä kyseiset finaalijoukkueet eroavat Ilveksestä mm. siinä, ettei siellä höpistä mistään viiden vuoden projekteista, vaan jokaisen kauden katsotaan olevan potentiaalinen menestyskausi. Ilveksenkin tulisi lopettaa puheet projekteista, kun joukkuetta kuitenkin kasataan melko lyhyellä tähtäimellä.

Toimintatavassa ei sinällään ole väärää, mutta pitkän linjan projektia tuo touhu ei toistaiseksi ole noudatellut.

Kyllähän nämä ilveksen projektit ovat olleet ihan hyviä, JOS niitä olisi noudatettu. 2000-luvun projekteista ensimmäinen eli Poika & Ilves Olisi ollut loistava ulostulo/markkinointi tempaus JOS ilves olisi alkanut nostamaan junioreita edustusjoukkueeseen ja muutenkin kehittämään näitä pelaajia, samaan tapaan kuten esimerkiksi Kärpät on tehnyt tällä vuosituhannella. Ongelma tämän projektin kanssa oli ettei sitä millään tavalla pyritty noudattamaan. VVV-projekti sen sijaan oli selkeä ulostulo/markkinointi tempaus uudelta johdolta, joka pyrki luomaan mielikuvaa siitä että Ilveksestä tullaan tekemään menestyvä Liiga-seura lähivuosina. jälkimmäinen projekti olisi tietysti pitänyt haudata siinä vaiheessa kun selvisi että omistus ei vaihdu. Näissä projekteissa itsessään ei ole ollut mitään vikaa/ongelmaa, ainoastaan siinä että näitä ei olla syystä tai toisesta noudatettu.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 366
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

Pok sanoi:
Kärpillä on omavaraisuudessaan myös näköjään se etu,että omiksi kasvateiksi laskemiseen riittää,jos nyt ei ihan kahtasataa liigaottelua ole kerennyt pelaamaan ennen kuin elämänsä ensimmäistä kertaa Kärppä-paidan päälleen pukee.

Olli Määtän kohdalla näköjään riittää jo,että on samasta maasta lähtöisin kuin Kärpät

Saivartelua. Pääpointin missaamista.

Määttä = Pokka, muisti ei ole entisellään.

Kärpistä on 2000 luvulla varattu NHL:n 17 pelaajaa (ja nyt finaaleissa pelaa Aho ja Mestispolku haettiin Puljujärvelle). Näistä nimistä Kärpissä on pelannut mestaruusjoukkueissa suurin osa. Maailman kiertueensa välissä ja päätteeksi palataan pääsääntöisesti Kärppiin, ainakin jossain vaiheessa. Kukkonen, Korpikari, JMA, Rinne, Lehtonen, Jokinen, Pesonen, Pokka… Useita näitä on saatu yhtä aikaa joukkueeseen kärjeksi ja runkoon on riittänyt aarinoita jne.

Ilveksestä on 2000 luvulla varattu NHL:n 18 pelaajaa. Näistä on kierrokseltaan palannut ”kotiin” Sointu ja Tukio ja Jecce. Kun Lehtivuori, Rajala, Rask, Lindgren, Pettinen, Keränen jne. vaihtavat maisemaa, eikä juuri kotiinpalaajia ole näköpiirissä. Useimpia näistä ei ole kyetty pitämään runkona, eikä varsinkaan houkuttelemaan takaisin. Kierrettä ei edes pyritä katkaisemaan, vaan joukkueeseen haalitaan riekkisiä ja flinkkejä juuri niille paikoille, joissa voisi käyttää runkopelaajina omia, sekä kärkihankintoina palautella aina muutamat ”tähti” kotikentälle. Sitten sen päälle laaksot ja polakit.

Rahanpuutteeseen on turha vedota, se on itseaihetuettua, kurjistumisen kierteen tuomaa. JYP:ssä tämä ymmärrettiin ja pistetiin kerralla homma kuntoon, lisärahaa ja Immonen kotiin. Siellä ne taas välierissä tappelivat finaalipaikasta (jos ei halua Kärppädynastiaan verrata, joskin se on junnupolkuna parempi esimerkki Ilvekselle).

TOP6 joukkue vaatii nykykärjen Etupuolelle hankintoja, ei sandellejen taakse vaihdettavia hiukanparempia 2- 4 kenttien jyriä.
 

M_M

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
663
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

toskala sanoi:
Zalewski sai kyllä ylivoima-aikaa ihan riittävästi joukkueeseen liittyessään mutta kun tehoja ei synny, niin sitten se ylivoima-aika myös tuppaa vähenemään ja sitä myöten putosi puolustaviin kenttiin. Ja jos ei pelaaja pelaa sen ylivoima-ajan arvoisesti, on hän silloin flopannut.
Melkoista potaskaa suollat floppaamisesta! :)

Sokea Reettakin näki, ettei Zalewskin pelituntuma ollut paras mahdollinen, kun hän saapui Ilvekseen. Tilanne oli varmasti myös valmennusjohdolla tiedossa, joten alussa ei ollut mitään järkeä edes yrittää väkisin peluuttaa Zalewskia ylivoimissa, kun homma ei lähtenyt heti rullaamaan.
Lisäksi ylivoimia pyöritti kaksi selkeästi kasattua ketjua, jotka jo aiemmin mainitsinkin. Joten miksi toimivia kokoonpanoja olisi edes pitänyt lähteä väkisin rikkomaan?

Onneksi et ole Ilveksen valmennusjohdossa. Sen verran hanakasti olet julistamassa pelaajia flopeiksi ilman, että ymmärtäisit pelaajien kulloistakin tilannetta ja roolitusta laajemmassa kuvassa. :)

Jos Zalewskia vertaa Hurtubiseen, niin ainakaan itselleni ei jäänyt muutaman nähdyn matsin jälkeen epäselväksi kumpi pelaajista oli floppi tai kummasta voisi olla kauden jatkuessa paljonkin hyötyä joukkueelle.

toskala sanoi:
Varsin moni pelaaja joutuu tyytymään siihen peliaikaan ja rooliin mitä valmennus hänelle tarjoaa eikä siinä auta pullikoida kun parempaa ei ole tarjolla. Tekeekö se muka sitten Zalewskista ulkomaalaisena vahvistuksen että tämä nieli roolinsa mukisematta niin kuin joutuu tekemään suuri osa muistakin joukkueen pelaajista? Minun mielestäni tuo on oletusarvo eikä mikään erityinen ansio.
a) Et ole ilmeisesti seurannut tarkemmin, miten moni Ilveksessäkin pelannut kotimainen tai ulkomainen "vahvistus" on reagoinut joutuessaan epämieluisampaan tai pienempään rooliin.
b) Et myöskään ilmeisesti ymmärrä, että pelaaja voi olla vahvistus, vaikka hän ei olisikaan ykkösylivoimassa takomassa pisteitä. Seuraappa hiukan tarkemmin eri liigajoukkueiden roolituksia, niin ymmärrät, että ulkomaisia pelaajia peluutetaan varsin monipuolisesti eri rooleissa. Ja roolit myös vaihtelevat kauden aikana mm. loukkaantumisten myötä tai joukkueen/pelaajien suoritustason mahdollisesti heitellessä.
c) Lähes Laakson tasoisena aloittajana Ilveksessä toiseksi eniten aloituksia kaapinut Zalewski oli myös aloitusympyrässä tärkeässä roolissa, kun Riekkisen ja Mustosen taso aloittajina oli usein varsin heikko.
d) Moni hyökkäysorientoitunut pelaaja ei edes kykene pelaamaan menestyksekkäästi puolustavassa roolissa tai alivoimissa.

toskala sanoi:
Ja pelkkä satunnainen väläyttely ei riitä minun kategoriassani täyttämään vahvistuksen merkkejä. Kyllä jokaiselle pelaajalla on niitä hetkiänsä, mutta joukkuetta vahvistavan pelaajan tulisi pystyä pitämään se suoritustasonsa edes suhteellisen tasaisena (vrt. Sandell).
Yritäppä jatkossa seurata vähän muutakin kuin pistesaraketta, niin opit arvostamaan pelaajia, jotka kykenevät pelaamaan tarvittaessa eri rooleissa. Yleisellä tasolla, pisteiden tekoa lukuunottamatta Zalewskin suoritustaso oli tasainen, vaikka rooli oli välillä varsin puolustava. Ja mikä parasta, Zalewski pystyi nostamaan tasoaan merkittävästi loppukaudesta erityisesti hyökkäyspelaamisen osalta.

Zalewskin jo alkaudesta esittämät väläytykset hyökkäyspäässä kertoivat kaverin potentiaalista myös pisteiden tekoon pelituntuman parantuessa ja sopivien kaverien löytyessä rinnalle.

toskala sanoi:
Ja korostettakoon että puhutaan siis Zalewskista ennen helmikuuta.
Miksi ihmeessä?
Korostettakoon, että pelaajien suorituksia tulisi arvioida kokonaisuutena ja koko kauden ajalta.

Zalewski oli valmis astumaan suurempiin saappaisiin mm. Laakson ja Sandellin loukkaantumisten myötä sekä muutamien alkukaudesta loistaneiden pelaajien (esim. Rautiainen ja Hintz) suoritustason heikennyttyä.

Onkin todella tärkeää, että joukkueesta löytyy laajuutta, jolloin potentiaalisia pelaajia riittää muihinkin kentällisiin kuin kahteen kärkikenttään. Tällöin rotaatiota voidaan tarvittaessa harrastaa myös pelaavan kokoonpanon sisällä.

Ja jos koko kautta ajatellaan, niin tärkeintähän olisi, että pelaajat olisivat parhaimmillaan nimenomaan loppukaudesta, kauden tärkeimpiä pelejä pelatessa. Siksi esim. Sandellin tilanne on ollut jo kahden kauden ajan ongelmallinen, koska Ilves tarvitsisi kärkihyökkääjäänsä nimenomaan ratkaisupeleissä.
 

M_M

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
663
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

Tarinankertoja sanoi:
Rahanpuutteeseen on turha vedota, se on itseaihetuettua, kurjistumisen kierteen tuomaa. JYP:ssä tämä ymmärrettiin ja pistetiin kerralla homma kuntoon, lisärahaa ja Immonen kotiin. Siellä ne taas välierissä tappelivat finaalipaikasta (jos ei halua Kärppädynastiaan verrata, joskin se on junnupolkuna parempi esimerkki Ilvekselle).
Et ole tainnut tarkemmin seurata JYPin tilannetta viimeisen vuoden aikana?

Rahanpuute on nykyään arkipäivää myös JYPin kohdalla, kun mm. muutama vuosi sitten KHL:n suuntaan tehtyjen satunnaisten pelaajamyyntien kaltaisia lisätuloja ei pystytä enää hankkimaan. Tästä esimerkkinä mm. viime kaudella tehdyt tappiot:
http://www.jypliiga.fi/uutiset/jyp-teki-roiman
JYP Jyväskylä Oy:n tilikausi toi poistojen jälkeen 557 000 euron tappion.
- Tulos on surkea. Otimme joukkueen rakentamisessa talousriskin, joka nyt realisoitui karulla tavalla.
Yhtiömme tase kestää tämän tappion, mutta yhtiö on saatava vauhdilla takaisin oikeille talousraiteille, sanoo JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni.
sekä seuraava lausunto:
http://www.jypliiga.fi/uutiset/jyp-lausunto-23.2.-2015-eric-perrinin-ja-jypin-yhteistyosta-joka-huipentuu-tahan-kauteen
JYP korostaa kuitenkin, että kyse ei ole nyt yksittäisen pelaajan palkasta, vaan isommassa kuvassa muutoksesta, joka on edessä valtaosalla Liigajoukkueita, niin myös JYPillä. Kilpailukykyinen joukkue on rakennettava jatkossa pienemmällä määrällä valmiita tähtipelaajia kuin viime vuosina Jyväskylässä on tapahtunut.

Jos haluat tehdä vertailuja Kärppiin, niin tottakai rahanpuutteeseen voi ja pitääkin vedota, kun realistisesti voidaan todeta, että suurin osa Liiga-joukkueista ei pysty vastaaviin pelaajahankintoihin kuin Kärpät.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 765
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

M_M sanoi:
Koko viesti

Ja minä taas en ymmärrä mikä ihmeen fiksaatio sinulla siihen Zalewskiin on kun kaikki mitä se on tehnyt on jotain aivan toiselta planeetalta olevaa ylivertaista suorittamista ja jos jotain ryppyjä tässä ylivoimaisen puhtoisessa kiiltokuvassa on niin se on sitten aina jonkun muun vika. Tai jos tästä jotain kritisoitavaa löytyy niin vika on vain katsojassa joka ei nyt kertakaikkiaan vain ymmärrä tämän jumalallisen ja karismaattisen tähtihyökkääjän nerokkuutta.

Zalewski ei minun mielestäni pelannut alkukaudesta vahvistuksen arvoisesti, loppukaudesta pelasi. Mikä tässä nyt on sinulla niin vaikeaa ymmärtää että tästä pitää sivukaupalla vääntää?

En ole verrannut Zalewskia myöskään Hurtubiseen, koska edellisestä näki jo harjoituspeleissä ettei tällä ole mitään muita avuja liigakaukaloon kuin kova laukauksensa. Kyse on jostain aivan omista päätelmistäsi.

ja se että minä en kritiikittömästi jaa sinun näkemyksiäsi siitä kuka on viime kaudella joukkuetta vahvistanut ja kuka ei ei tarkoita sitä että minä en ymmärrä mitään jääkiekosta kuten nyt yrität näillä maratonviesteilläsi jotenkin todistaa. Tiedoksesi että kyllä minä jääkiekkoa elämässäni olen sen verran paljon katsonut että pystyn pelaajaa arvioimaan muunkin kuin pistesarakkeen perusteella.
 

M_M

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
663
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

Masce sanoi:
Ilveksen suurimmat ongelmat viime kaudella olivat nimenomaan puolustusalueella, joten on mielestäni aivan oikein, että puolustuskalustoa uusitaan rajulla kädellä, ehkä hieman hyökkäyksenkin kustannuksella. Hyökkäyspäässä ja erikoistilanteissa taas haasteita loi kätisyyksien yksipuolisuus, johon siihenkin on nyt panostettu tulevaa kautta silmällä pitäen. Pienillä resursseilla mentäessä täytyy tehdä painotuksia ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.

Mielestäni Pajuoja ja Tuokkola ovat tehneet aivan oikeat ratkaisut siinä mielessä, että viime kauden selkeitä heikkouksia parannetaan. Hyökkäys toki on tuollaisenaan hieman heikompi kuin kuluneena keväänä, mutta toisaalta taas puolustuskalusto on selkeästi varmempi ja tulivoimaisempi, mikä auttaa varmasti myös hyökkäyspään tehokkuudessa. Vielä kun erikoistilanne- ja muuhun pelaamiseen saadaan paljon variaatioita erilaisin kätisyyksin voin itse ainakin todeta aivan huoletta ja ongelmitta, että Ilves Tupsukorvan kokoonpanolla tulee vahvistumaan menneestä kaudesta tulevaan roimasti. Se mikä hyökkäyspään nimissä hävitään, voitetaan omassa päässä sekä erikoistilannepelaamisessa. Nyt on sitten Tuokkolasta kiinni, että hän pystyy tuosta porukasta ulosmittaamaan maksimaalisen potentiaalin.

Toki tuo huutaa vielä kovaa nimeä hyökkäykseen, jotta voitaisiin puhua top6-joukkueesta, mutta kyllä tuolla rosterilla pitää pystyä pääsemään kymmenen joukkoon. Tasapainoisin Ilves-miehistö mielestäni moniin kausiin. Tähdet puuttuvat, mutta mieluummin neljä pätevää kenttää kuin yksi tähdistökentällinen ja kolme ketjua täyttä tuubaa ja toivotaantoivotaan-arpoja.

Tässä kommentissa kiteytetään aika hyvin Ilveksen tilanne kokoonpanon suhteen, kun otetaan huomioon kokoonpanosta liikkuneet huhut.

Seuraava mielenkiintoinen hetki onkin se, kun Ilves lopulta julkaisee uudet sopimuspelaajat (ja jatkosopimuksen tehneet pelaajat). Tuolloin voidaan oikeasti alkaa spekuloida Ilveksen iskukyvyllä ja tehdä vertailuja vuoden takaiseen tilanteeseen. Sikäli tilanne on hyvä, että Ilveksessä jatkavista kärkipelaajista esim. Mustonen ja Laakso ottivat merkittävät edistysaskeleet kuluneen kauden aikana, mistä seuraa se, että ainakin spekulointien tasolla heitä voidaan pitää kovempina pelaajina kuin vuosi sitten vastaavia spekulointeja tehdessä.
 

M_M

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
663
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

toskala sanoi:
Ja minä taas en ymmärrä mikä ihmeen fiksaatio sinulla siihen Zalewskiin on kun kaikki mitä se on tehnyt on jotain aivan toiselta planeetalta olevaa ylivertaista suorittamista ja jos jotain ryppyjä tässä ylivoimaisen puhtoisessa kiiltokuvassa on niin se on sitten aina jonkun muun vika. Tai jos tästä jotain kritisoitavaa löytyy niin vika on vain katsojassa joka ei nyt kertakaikkiaan vain ymmärrä tämän jumalallisen ja karismaattisen tähtihyökkääjän nerokkuutta.
Luetunymmärtämisesi ei taida olla kummoisella tasolla, koska nyt näyttää valitettavasti siltä, ettet ymmärtänyt viestini sisältöä.

Missä olen mielestäsi maininnut jotain "ylivertaista suorittamista"? Eiköhän jokainen ymmärrä, että ylivertaisesti suorittanut pelaaja olisi pelannut koko kauden ykkössentterinä ja ykkösylivoimassa... ;)
Mainitsin viestissäni useampaankin kertaan termin "tasainen suorittaminen" (pisteiden tekoa lukuunottamatta).
Yritin myös edes hiukan avata sinulle eri roolien merkitystä. Lisäksi totesin, ettei Zalewskin taso riittänyt alkukaudesta ylivoimakentällisiin, joten onko nyt kenties niin, että ymmärrät vain itse esittämäsi kritiikin?

Kommenttiesi perusteella ymmärryksesi roolittamisesta on varsin puutteellinen, minkä vuoksi sorrut jankkaamaan vain pisteistä ja ylivoimasta. :)

toskala sanoi:
Zalewski ei minun mielestäni pelannut alkukaudesta vahvistuksen arvoisesti, loppukaudesta pelasi. Mikä tässä nyt on sinulla niin vaikeaa ymmärtää että tästä pitää sivukaupalla vääntää?
Tottakai sinulla on oikeus mielipiteeseesi. :)
Mutta yrittäisit ymmärtää, että jos perustelusi ovat suppeita ja puutteellisia, voi joku antaa sinulle hiukan laajemmin perustellun näkemyksen Zalewskin suorituksista?
Keskustelupalstallahan tässä ollaan! ;)

toskala sanoi:
En ole verrannut Zalewskia myöskään Hurtubiseen, koska edellisestä näki jo harjoituspeleissä ettei tällä ole mitään muita avuja liigakaukaloon kuin kova laukauksensa. Kyse on jostain aivan omista päätelmistäsi.
Miksi ihmeessä kuvittelet, että kyse olisi sinun vertailuistasi.
Minä nostin Hurtubisen esille kommentissani, koska yritin vääntää sinulle rautalangasta, mitä floppi tarkoittaa. Hurtubise oli varsin yksipuolinen pelaaja, jota ei oikein ollut mahdollista hyödyntää muussa roolissa kuin siinä, johon hänet oltiin alunperinkin hankittu (maalintekijä).
Sen sijaan monipuolisesti eri rooleihin kykenevän pelaajan floppaamiselle ei ole niin suurta riskiä, jos hankintaa tehdessä tiedostetaan, että pelaajaa voidaan tarvittaessa hyödyntää eri rooleissa.

toskala sanoi:
ja se että minä en kritiikittömästi jaa sinun näkemyksiäsi siitä kuka on viime kaudella joukkuetta vahvistanut ja kuka ei ei tarkoita sitä että minä en ymmärrä mitään jääkiekosta kuten nyt yrität näillä maratonviesteilläsi jotenkin todistaa. Tiedoksesi että kyllä minä jääkiekkoa elämässäni olen sen verran paljon katsonut että pystyn pelaajaa arvioimaan muunkin kuin pistesarakkeen perusteella.
No koetappa sitten jatkossa panostaa pelaajien monipuolisempaan arviointiin, niin kommenteistasi voisi myös saada sen kuvan, että osaat arvioida pelaajien suorituksia muutenkin kuin pistesarakkeen tai ylivoima-ajan perusteella... ;)
 

Sademies

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
205
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

Masce sanoi:
Ilveksen suurimmat ongelmat viime kaudella olivat nimenomaan puolustusalueella, joten on mielestäni aivan oikein, että puolustuskalustoa uusitaan rajulla kädellä, ehkä hieman hyökkäyksenkin kustannuksella. Hyökkäyspäässä ja erikoistilanteissa taas haasteita loi kätisyyksien yksipuolisuus, johon siihenkin on nyt panostettu tulevaa kautta silmällä pitäen. Pienillä resursseilla mentäessä täytyy tehdä painotuksia ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.

Mielestäni Pajuoja ja Tuokkola ovat tehneet aivan oikeat ratkaisut siinä mielessä, että viime kauden selkeitä heikkouksia parannetaan. Hyökkäys toki on tuollaisenaan hieman heikompi kuin kuluneena keväänä, mutta toisaalta taas puolustuskalusto on selkeästi varmempi ja tulivoimaisempi, mikä auttaa varmasti myös hyökkäyspään tehokkuudessa. Vielä kun erikoistilanne- ja muuhun pelaamiseen saadaan paljon variaatioita erilaisin kätisyyksin voin itse ainakin todeta aivan huoletta ja ongelmitta, että Ilves Tupsukorvan kokoonpanolla tulee vahvistumaan menneestä kaudesta tulevaan roimasti. Se mikä hyökkäyspään nimissä hävitään, voitetaan omassa päässä sekä erikoistilannepelaamisessa. Nyt on sitten Tuokkolasta kiinni, että hän pystyy tuosta porukasta ulosmittaamaan maksimaalisen potentiaalin.

Toki tuo huutaa vielä kovaa nimeä hyökkäykseen, jotta voitaisiin puhua top6-joukkueesta, mutta kyllä tuolla rosterilla pitää pystyä pääsemään kymmenen joukkoon. Tasapainoisin Ilves-miehistö mielestäni moniin kausiin. Tähdet puuttuvat, mutta mieluummin neljä pätevää kenttää kuin yksi tähdistökentällinen ja kolme ketjua täyttä tuubaa ja toivotaantoivotaan-arpoja.

Jotta Tumppi pystyy ulosmittaamaan tulevasta rosterista kaiken irti, niin tärkeintä on, että hän saa todellisen työrauhan. Tämä on varmasti ollut se kaikkein suurin seikka, mikä on ollut kivenä Ilveksen kengässä, kun menestystä on etsitty. Jopa paljon suurempi puute kuin se mystinen saapumaton "lähes Stefanintasoinensentteri", tai joku puuttuva raitinpakki.

Itse en muista, että Ilveksessä olisi ollut valmentajalla selkeät mahdollisuudet toteuttaa itseään kuin viimeksi pronssikaudella 2000-2001, jolloin Mälkiä oli meillä. Käsittääkseni maineikkaan Václav Sykorankin tuki rakoila ajoittain pitkin pestiä, kunnes hän sitten erosi.

Tässä kohtaa katseeni suuntautuu Juupe Pajuojaan, jonka suurimpia tehtäviä on pitää Hakametsässä jääntasolla oleva toiminta etäällä muusta toiminnasta, kuten hallituksesta, omistajista, sekä organisaation sidosryhmistä.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 366
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

M_M sanoi:
Et ole tainnut tarkemmin seurata JYPin tilannetta viimeisen vuoden aikana?

Totta kai olen. Strategiset KHL myynnit loppuivat, joten taloutta supistetaan. Niin tehtiin jo tälle kaudelle ja silti pelattiin välierissä. Ja joukkue tappelee TOP6 paikasta myös ensikaudella. Joukkueella on pelillinen identiteetti jonka päälle on rakennettu. Runko on pysynyt hyvin kasassa, ja vaikka nyt Perrinin myötä kärki kapenee/vaihtuu, on se runko edelleen vakaa ja hyvä.

Organisaatio on rakennettu niin, että taloudellisesta notkahduksesta huolimatta voidaan jatkaa valitulla tiellä ja noudattaa strategiaa. Se ei Jyväskylän talousalueella mahdollista Kärppien tapaista dynastianluontia, mutta erittäin hyvää menestystä voi JYPlle povata jatkossakin ainakin vielä lähivuodet.



M_M sanoi:
Jos haluat tehdä vertailuja Kärppiin, niin tottakai rahanpuutteeseen voi ja pitääkin vedota, kun realistisesti voidaan todeta, että suurin osa Liiga-joukkueista ei pysty vastaaviin pelaajahankintoihin kuin Kärpät.

Ilveksellä on ollut täsmälleen samat eväät menestykseen omaa junnupolkuaan hyödyntämällä jos olisi ollut taitoa, ei ole ollut. Tämä olisi tuonut menestystä ja sitä kautta rahaa, sen sijaan kurjistumisen kierrettä ei lähdetty oikaisemaan, ainoastaan teko hengitettiin joukkuetta. Nyt säästötavoite 250k on realistinen kun koko Liiga sukeltaa, mutta ollaanko opittu? Taas olisi tulossa useita Liigakelpoisia aihioita junnuputkesta. Ja tässä se Kärpät käy vertailukohteena, sillä pelkällä Rahalla (Jokerit, TPS jne) ei mestarijoukkueita rakenneta, vaan panostuksilla. Siis panostuksilla, jotka ovat rahan Lisäksi henkistä pääomaa, osaamista, intohimoa ja oppimiskykyä. Kärpät huolehtii junnutähdistään, antaa vastuuta ja kehittää heitä pelaajina. Luo heille mahdollisuuksia ja kas, Liigajoukkue kiittää myös NHL korvausten muodossa ja siinä, että niitä kovia pelaajia riittää paluumuuttajiksi asti.

Mutta toki, pää pensaaseen, antaa riekkisten ja flinkkien ja laaksojen nostella kannua VVV:n päätteeks..

aikasilla lomilla kun on hyvä kevätauringossa kannua kaadella…
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 765
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

M_M sanoi:
toskala sanoi:
Ja minä taas en ymmärrä mikä ihmeen fiksaatio sinulla siihen Zalewskiin on kun kaikki mitä se on tehnyt on jotain aivan toiselta planeetalta olevaa ylivertaista suorittamista ja jos jotain ryppyjä tässä ylivoimaisen puhtoisessa kiiltokuvassa on niin se on sitten aina jonkun muun vika. Tai jos tästä jotain kritisoitavaa löytyy niin vika on vain katsojassa joka ei nyt kertakaikkiaan vain ymmärrä tämän jumalallisen ja karismaattisen tähtihyökkääjän nerokkuutta.
Luetunymmärtämisesi ei taida olla kummoisella tasolla, koska nyt näyttää valitettavasti siltä, ettet ymmärtänyt viestini sisältöä.

Missä olen mielestäsi maininnut jotain "ylivertaista suorittamista"? Eiköhän jokainen ymmärrä, että ylivertaisesti suorittanut pelaaja olisi pelannut koko kauden ykkössentterinä ja ykkösylivoimassa... ;)
Mainitsin viestissäni useampaankin kertaan termin "tasainen suorittaminen" (pisteiden tekoa lukuunottamatta).
Yritin myös edes hiukan avata sinulle eri roolien merkitystä. Lisäksi totesin, ettei Zalewskin taso riittänyt alkukaudesta ylivoimakentällisiin, joten onko nyt kenties niin, että ymmärrät vain itse esittämäsi kritiikin?

Kommenttiesi perusteella ymmärryksesi roolittamisesta on varsin puutteellinen, minkä vuoksi sorrut jankkaamaan vain pisteistä ja ylivoimasta. :)

Sinun sitä nyt sitten pitää näköjään jatkuvasti tarttua yksittäisiin sanamuotoihin. Tarkoitukseni oli hämmästellä että mikä siinä Zalewskissa niin ihmeellistä on että jaksat sivukaupalla käyttää omaa aikaa sen puolustamiseen "väärää" mielipidettä vastaan. Näköjään sinulle ei saa minkäänlaisia tyylikeinoja käyttää kun kaivat yksittäisen sanan ja kehittelet siitä monta riviä tarinaa.

M_M sanoi:
toskala sanoi:
No koetappa sitten jatkossa panostaa pelaajien monipuolisempaan arviointiin, niin kommenteistasi voisi myös saada sen kuvan, että osaat arvioida pelaajien suorituksia muutenkin kuin pistesarakkeen tai ylivoima-ajan perusteella... ;)

Sinä se itse oletat etten osaa katsoa muuta kuin ylivoima-aikaa ja pisteitä. En ole pitänyt esim. Niinimäkeä vahvistuksena vaikka 10 2+5 oikeuttaisi vahvistuksen titteliin TILASTOJEN valossa vaikkei tämän kunto riittänyt edes runkosarjapeleihin.
 

M_M

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
663
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

Tarinankertoja sanoi:
Totta kai olen. Strategiset KHL myynnit loppuivat, joten taloutta supistetaan. Niin tehtiin jo tälle kaudelle ja silti pelattiin välierissä. Ja joukkue tappelee TOP6 paikasta myös ensikaudella. Joukkueella on pelillinen identiteetti jonka päälle on rakennettu. Runko on pysynyt hyvin kasassa, ja vaikka nyt Perrinin myötä kärki kapenee/vaihtuu, on se runko edelleen vakaa ja hyvä.

Organisaatio on rakennettu niin, että taloudellisesta notkahduksesta huolimatta voidaan jatkaa valitulla tiellä ja noudattaa strategiaa. Se ei Jyväskylän talousalueella mahdollista Kärppien tapaista dynastianluontia, mutta erittäin hyvää menestystä voi JYPlle povata jatkossakin ainakin vielä lähivuodet.
Oletko seurannyt JYPin ympärillä käytyä keskustelua kuluneen kauden aikana?

Lähes poikkeuksetta JYP-fanit ovat olleet kauden aikana sitä mieltä, että JYP on menettänyt pelillisen identiteettinsä Marko Virtasen tultua päävalmentajaksi. Lisäksi Kari Tynin toimia toimitusjohtajana kritisoidaan yleisesti. Tilanne on heijastunut myös katsojamääriin, jotka ovat olleet tällä kaudella selkeästi laskussa.
Moni JYPin kannattaja onkin ollut sitä mieltä, että JYP on parhaillaan ikävässä laskusuhdanteessa, jonka katkaiseminen vaatisi radikaaleja toimenpiteitä, kuten esim. Virtasen tai Tynin tai molempien kenkimistä pois organisaatiosta.

No toki JYPin menestys pudotuspeleissä on vaimentanut pahimpia soraääniä, mutta ei ole kaikki hyvin JYP-landiassakaan.

Siitä olen toki samaa mieltä, että JYP on malliesimerkki siitä, miten joukkuetta rakennetaan pitkäjänteisesti. Vaihtuvuus pelaajistossa on ollut jo usean kauden ajan pientä erityisesti runkopelaajien osalta.

Tarinankertoja sanoi:
Ilveksellä on ollut täsmälleen samat eväät menestykseen omaa junnupolkuaan hyödyntämällä jos olisi ollut taitoa, ei ole ollut. Tämä olisi tuonut menestystä ja sitä kautta rahaa, sen sijaan kurjistumisen kierrettä ei lähdetty oikaisemaan, ainoastaan teko hengitettiin joukkuetta.
Ilves on hyödyntänyt junnutuotantoaan kohtuullisesti, mutta karu fakta on se, että edustusjoukkueessa ei ole tilaa kuin aivan huippuluokan junnuille ja kenties osalle keskitason lahjakkuuksista, joiden läpimurrolle päätetään antaa useampi kausi aikaa.

Osa keskitason lahjakkuuksista joudutaan väistämättä päästämään myös jatkossa muihin seuroihin yrittämään läpimurtoa Liiga-tasolle. Ja toisaalta huippulahjakkuuksienkin kohdalla on pakko käyttää järkeä, jos joku kilpaileva seura on syystä tai toisesta valmis maksamaan kohtuuttoman kovia korvauksia jonkun juniorin palveluksista.

Ja jos nyt oikeasti haluat Kärppien pelaajatuotantoa ja pelaajatuotannon hyödyntämistä arvioida, niin melkoinen määrä Kärppien kasvateista joutuu syystä tai toisesta tekemään/tekee läpimurtonsa jossain muussa seurassa - ehkä räikeimpinä esimerkkeinä parhaillaan NHL:ssä pelaavat Granlundin veljekset.

Tarinankertoja sanoi:
Nyt säästötavoite 250k on realistinen kun koko Liiga sukeltaa, mutta ollaanko opittu? Taas olisi tulossa useita Liigakelpoisia aihioita junnuputkesta. Ja tässä se Kärpät käy vertailukohteena, sillä pelkällä Rahalla (Jokerit, TPS jne) ei mestarijoukkueita rakenneta, vaan panostuksilla.
Pelkällä rahalla ei mestaruuksia voiteta. Mutta sen sijaan rahalla, osaavalla joukkueen rakentamisella ja huippuluokan valmennuksella ollaan voitettu useampiakin mestaruuksia. Rahan merkitystä ei sovi vähätellä.

Ilves ei millään kykene hyödyntämään kaikkia liigakelpoisia "aihioita", vaan karsintaa on pakko tehdä - joskus rankallakin kädellä. Oleellista olisi kuitenkin se, että Ilves osaisi valita nimenomaan ne parhaimmat yksilöt, jotka jossain vaiheessa nousevat Liiga-tasolla merkittäviin rooleihin. Lisäksi parhaille junnuille pitäisi rakentaa selkeä polku junnuista tarvittaessa mestiksen kautta liigajoukkueeseen. Ja sopimusrintamalla olisi toivottavaa, että rakennettaisiin kannustavia sopimusmalleja, joiden myötä solmittaisiin pitkäkestoisia sopimuksia, jotka sisältäisivät esim. jonkinlaisia bonuksia, jos pelaaja onnistuu suunnitelmien mukaan vakiinnuttamaan paikkansa Liiga-joukkueessa tai jopa ylittämään yhdessä sovittuja tavoitteita.

Tarinankertoja sanoi:
Siis panostuksilla, jotka ovat rahan Lisäksi henkistä pääomaa, osaamista, intohimoa ja oppimiskykyä. Kärpät huolehtii junnutähdistään, antaa vastuuta ja kehittää heitä pelaajina. Luo heille mahdollisuuksia ja kas, Liigajoukkue kiittää myös NHL korvausten muodossa ja siinä, että niitä kovia pelaajia riittää paluumuuttajiksi asti.
Siitä olen samaa mieltä, että panostuksia junnupelaajien tuomiseksi Liiga-tasolle tarvitaan Ilveksessä lisää - monellakin tasolla.

Tarinankertoja sanoi:
Mutta toki, pää pensaaseen, antaa riekkisten ja flinkkien ja laaksojen nostella kannua VVV:n päätteeks..

aikasilla lomilla kun on hyvä kevätauringossa kannua kaadella…
Toki Ilveksen toimia pitää myös kritisoida. Riekkinen on hankintana ollut sellainen floppi, että toivoisin, että sopimus olisi purettu tulevan kauden osalta. Flinckin hankinnan ymmärrän vain, jos Riekkisen sopimus on purettu ja Flinckin rooliksi tulee nelosketjun sentteri.

Laakso on sen sijaan kaikin puolin hieno pelaaja ja olen erittäin tyytyväinen siitä, että Ilves hankki hänet riveihinsä. Ilves tulee tarvitsemaan myös seuran ulkopuolelta tehtyjä täsmähankintoja ja Laakso on hyvä esimerkki siitä, millaisia hankintoja Ilveksen kannattaa myös jatkossa tehdä.

Itse kyllä hiukan kritisoisin myös Kärppien pelaajapolitiikkaa. Aikamoinen ulkomaalaispelaajien muukalaisarmeija Kärppien riveihin on tällekin kaudella roudattu. Hyvällä syyllä voikin kysellä että, oliko kaikkia pelaajia järkevää hankkia viemään omien huippulahjakkaiden junnujen peliaikaa?

No onneksi Marjamäellä on ollut uskallusta istuttaa Patrick Davista ja Lukas Kasparia viime peleissä viltissä ja peluuttaa kyseisten pelimannien sijaan lupaavia junnuja Sebastian Ahoa ja Saku Mäenalasta. Lisäksi on hienoa, että nuori Markus Nutivaara on päässyt ykköspakkipariin luutimaan Kukkosen loukkaannuttua.

Jos ajatellaan Kärppien huippuluokan junnuja, niin eiköhän Aho, Mäenalanen tai esimerkiksi Puljujärvi olisi mahtuneet tällä kaudella Ilveksen pelaavaan kokoonpanoon.
 

M_M

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
663
Vs: Ilveksen kokoonpano 2015-2016

toskala sanoi:
Sinun sitä nyt sitten pitää näköjään jatkuvasti tarttua yksittäisiin sanamuotoihin. Tarkoitukseni oli hämmästellä että mikä siinä Zalewskissa niin ihmeellistä on että jaksat sivukaupalla käyttää omaa aikaa sen puolustamiseen "väärää" mielipidettä vastaan. Näköjään sinulle ei saa minkäänlaisia tyylikeinoja käyttää kun kaivat yksittäisen sanan ja kehittelet siitä monta riviä tarinaa.
Ei Zalewskissa ole mitään ihmeellistä. Miksi kuvittelet niin?

Ei ole olemassa "oikeita" tai "vääriä" mielipiteitä! On vain mielipiteitä.
On hiukan kummallista, että otat muiden eriävät mielipiteet varsin henkilökohtaisesti ja toisaalta et itse vaivaudu omia mielipiteitäsi perustelemaan, vaan alat vain jankkaamaan, että olet eri mieltä.

Mutta eipä siinä mitään. Sinä saat pitää mielipiteesi, koska sinusta nyt tuntuu tuolta - mitäpä noita sen kummemmin perustelemaan... ;)
 
Ylös