ILVEKSEN ja haastajien A(u20)-,B(u18)-,C(u16)- juniorit

harkkapilli

Luottopelaaja
Viestejä
1 831
Tavallaan ymmärrän Ilveksen ratkaisun U20 SM-sarjan nykyisellä rakenteella, jossa on 20 joukkuetta. Se näkyy väistämättä sarjan tasossa, kun ikäluokan parhaat pelaajat ovat Liigassa, Mestiksessä, Pohjois-Amerikassa jne. Siitä huolimatta tuohonkin sarjaan pitäisi panostaa silti vähän paremmin. Viime kauden kaltaista suoritusta halua nähdä enää ikinä Ilvekseltä. Kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella. Esimerkiksi miesten HIFK-harjoitusottelu Hakametsässä osoitti, että sinne kaipaa vielä aika moni. Hockey hukkaa aika suuren mahdollisuuden, kun U20-joukkueen pelejä ei edes mainosteta miesten somekanavilla.

- - -

Hakametsässä Ilves roikkui ensimmäisen erän ihan hienosti mukana, mutta toinen erä lähti heti alusta asti väärille raiteille. Toisella erätauolla tilanne on nyt 4–0 Tapparalle. Toiveissa kunniakas kolmas erä, jota ei luovuteta ihan täysin, koska joukkueet kohtaavat kuitenkin huomenna uudestaan.
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 552
Toisaalta on paukkuja laittaa rahaa futikseen, mutta silti ei saada U20 tilannetta kuntoon. Siellä pyörii aikalailla pienemmät rahat, mitä Tammelan Stadionin investoinnit tai Veikkausliiga vaatii. Jo laitetun 500k lisäksi. Logo on sama ja sitä raiskataan U20-sarjassa. Tänään Tapsu veteli kuivana kakkoseen. 5-1 Tapparan voitto mairitteli Ilvestä.

EDIT: Paskasakista voittavaa kiekkoa opiskelemaan siirtynyt Benjamin Rautiainen näköjään 2+1 heittänyt.
 

tynamo

Luottopelaaja
Viestejä
1 292
Liigassa (uskoakseni) haastetaan jo naapuri täysin tasavertaisesti tällä kaudella. A-junnuissa eroa näyttää olevan noin valovuosi. Yleisesti A:n osalta toivoisi, että jatkosarjapaikka otetaan eikä keväällä tarvitse kuunnella vittuilua kaiken maailman naurettavista kiintiöpaikoista.
 

PoikaJaIlves

Rivipelaaja
Viestejä
97
Screenshot_2023-09-02-18-18-14-84_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
U18 Ilves vs. Kärpät alkaa kohta Tesomalla.
 

taro.tsujimoto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
170
U20 on pari viime vuotta tarponut suossa, mutta nyt näyttää uusi aallonpohja koittaneen. Nolla pistettä ja maaliero 3-17. Siis kolme tehtyä maalia neljään peliin......tänään Kookoolta 6-1 takkiin.

Viime vuoden joukkue sentään taisteli lokakuulle asti paikasta ylempään jatkosarjaan, tänä vuonna paikka sinne on menetetty viikon pelien jälkeen ja taistellaan lähinnä jumbosijan välttämisestä.

Kauankohan Kauppilan annetaan jatkaa joukkueen peräsimessä?
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 265
U20 on pari viime vuotta tarponut suossa, mutta nyt näyttää uusi aallonpohja koittaneen. Nolla pistettä ja maaliero 3-17. Siis kolme tehtyä maalia neljään peliin......tänään Kookoolta 6-1 takkiin.

Viime vuoden joukkue sentään taisteli lokakuulle asti paikasta ylempään jatkosarjaan, tänä vuonna paikka sinne on menetetty viikon pelien jälkeen ja taistellaan lähinnä jumbosijan välttämisestä.

Kauankohan Kauppilan annetaan jatkaa joukkueen peräsimessä?
Mandaattipaikat Liiga seuroille ei ole kyllä hyvä juttu tuon U20 sarjan kannalta.

Jos tämä sukellus ei riitä reagoimaan toimistolla niin sitten täytyy toivoa vielä pahempaa sukellusta. Ei auta muu.
 

levokivi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
754
Kyllähän tässä jotenkin katseet tuonne Kauppilan suuntaan kääntyy. Ei tämä rosteri minusta mitenkään niin huonolta vaikuta, miltä tämä alkukausi tuloksen osalta osoittaisi.
 

Jokeri

Rivipelaaja
Viestejä
20
Nyt taas on selvät sävelet U16,U18 ja U20 sarjoissa. U16 aloitti komeasti voitolla TPS pelistä tänään kaatuu JYP, U18 taas voitti hienosti Kalpan toistamiseen. U20 on tällä kaudella täysin maalivahtipelin varassa kuten Espoo peli osoitti. Kuivila torjui 40 kertaa ja antoi mahdollisuuden voittoon. U20 joukkue koottu niin ettei ratkaisijoita enään ole vaan ne on poistettu vähin äänin muualle. Rautiainen johtaa pistepörssiä Tapparan paidassa sama pelaaja ei kelvannut vuosi sitten Kauppilalle. Nyt joukkue on täynnä yrittäviä pelaajia mutta jääkiekko on maalinteko/maalinesto peli ei silloin pelkkä yrittäminen riitä. Nyt sieltä taas lähtee taitoa kuulemma pois kun Jukureista tullut Selin on laitettu kokoonpanon ulkopuolelle. Onneksi Kauppilan sopimus on loppumassa ja U18/U16 syöttää uusia pelaajia seuraaville vuosille. Valoa näkyy tunnelin päässä mutta tästä kaudesta tulee viime vuoden kaltainen. Ei vaan riitä kyky toimia paremmin näillä kavereilla,
 

levokivi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
754
Pohjola-leirin (-08 synt.) PreCamp -kartoitustapahtumaan valittu 13 Ilvespeluria; 2 mv + 4 p + 7 h.
Tulevalle varsinaiselle Pohjola-leirille (-08 synt.) em. kartoitustapahtuman pohjalta Ilves sai peräti 9 pelaajaa; Ohto Kuukka (mv), Aapo Kauraniemi (p), Nikolas Salo (p), Jiko Laitinen (h), Rasmus Rinne (h), Max Järventie (h), Daniel Kihlström (h), Elias Koistinen (h) ja Matias Myllyniemi (h).
Näin monen pelaajan valinta antaa nyt sitä toivoa paremmasta tulevaisuudesta mitä on kaivattu.
Mainittakoon nyt samalla, että Tapparasta valittiin 6 pelaajaa!?!?
 

harkkapilli

Luottopelaaja
Viestejä
1 831
U20 SM-sarjassa kaksi kotipeliä viikonloppuna. Harmillisesti lauantain ottelu on samaa aloitusaikaa myöten päällekkäin Nokia Arenan kotiottelun kanssa, jonka teemana on hieman ironisestikin Ilves-perhe yhdessä. Naisten joukkuekin on samaan aikaan napapiirillä asti. Ehkä se onkin vain mainos.

 

harkkapilli

Luottopelaaja
Viestejä
1 831
Vahvaa suorittamista, kun Ilves 1–0-johtoon ajassa 03:01. Sport tasoihin ilman maalivahtia ajassa 58:25 ja jatkoajalla vierasvoittoon ajassa 60:18.

Muissa uutisissa
U18 SM-sarja: Jokerit–Ilves 5–1
U16 SM-sarja: Kärpät–Ilves 6–2
 

Jokeri

Rivipelaaja
Viestejä
20
U20 toiminta on kyllä hyvin hämmentävää. Päävalmentaja ottaa tärkeässä vaiheessa 3 ottelun penaltin. Joukkue voi saada pisteitä ainoastaan Kuivilan huippupelillä( mutta -07 tsekkiä pakko peluuttaa). Joukkueessa ei maalintekijöitä/ratkaisijoita. Ja jos niitä muutama on ne ei pelaa kärkiketjuissa,koska tsekit tai muuten valmentajan suosikit pelaa niissä. Ilves on heittänyt kaikkissa ikäluokissa yhden kärkipelaajan takana olleet pelaajat sivuraiteelle. -02 ikäluokassa oli Roby muut kärkipojat ajettiin alas, -03 oli Korhonen ja Hakala Puikkonen Tuominen ( nyt tasoitusmaali Soortin paidassa) nyt muualla. -04 ikäluokassa oli Nyman ja Hölli Lahtinen U20 vaiheessa joutuivat pieneen rooliin. -05 ikäluokassa Järventie ja Rautiainen (viime vuonna Kauppila tiputti pois U20) Nyppeli nyt 4 ketjussa pienessä roolissa. Nämä kaikki kun olis U20 ryhmässä ratkomassa niin pelejä isossa roolissa niin asiat olisi toisin. Jostain syystä halutaan olla menestymättä. Tämä kaikki selvis kun katsoo U16 Ilvekseksessä kausittain pelanneita pelureita eli valmentaja Pettinen nähnyt läheltä nämä pelaajat. Oliskos Tillu tekemässä jo Kauppilan kotiutusta kun Raipe vetää U20 reenejä ja Myrrä istuu katsomossa katsomassa reenejä. Ei tulis yllätyksenä eikä kyllä ikävä Kauppilaa.
 

taro.tsujimoto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
170
U20 toiminta on kyllä hyvin hämmentävää. Päävalmentaja ottaa tärkeässä vaiheessa 3 ottelun penaltin. Joukkue voi saada pisteitä ainoastaan Kuivilan huippupelillä( mutta -07 tsekkiä pakko peluuttaa). Joukkueessa ei maalintekijöitä/ratkaisijoita. Ja jos niitä muutama on ne ei pelaa kärkiketjuissa,koska tsekit tai muuten valmentajan suosikit pelaa niissä. Ilves on heittänyt kaikkissa ikäluokissa yhden kärkipelaajan takana olleet pelaajat sivuraiteelle. -02 ikäluokassa oli Roby muut kärkipojat ajettiin alas, -03 oli Korhonen ja Hakala Puikkonen Tuominen ( nyt tasoitusmaali Soortin paidassa) nyt muualla. -04 ikäluokassa oli Nyman ja Hölli Lahtinen U20 vaiheessa joutuivat pieneen rooliin. -05 ikäluokassa Järventie ja Rautiainen (viime vuonna Kauppila tiputti pois U20) Nyppeli nyt 4 ketjussa pienessä roolissa. Nämä kaikki kun olis U20 ryhmässä ratkomassa niin pelejä isossa roolissa niin asiat olisi toisin. Jostain syystä halutaan olla menestymättä. Tämä kaikki selvis kun katsoo U16 Ilvekseksessä kausittain pelanneita pelureita eli valmentaja Pettinen nähnyt läheltä nämä pelaajat. Oliskos Tillu tekemässä jo Kauppilan kotiutusta kun Raipe vetää U20 reenejä ja Myrrä istuu katsomossa katsomassa reenejä. Ei tulis yllätyksenä eikä kyllä ikävä

Ajettiin alas? Mikä intressi Ilveksellä olisi näin tehdä? Kaikki pelaajat eivät vain kehity siihen tahtiin kuin nuorempina. Mukaan tulee muutakin elämää ja pelkillä lahjoilla ja/tai fyysisellä ylivoimalla ei teekään enää ihmeitä. Tämä toki ei poista sitä faktaa että paljon virheitä on U20 vaiheessa tehty ja pelaajia on kyllä myös ”hukattu”.

Luettelemistasi nimistä Korhonen, Hakala ja Puikkonen pelasivat kyllä isoissa rooleissa ja ovat siirtyneet ihan luonnollisesti eteenpäin muualle pelaamaan.

Tuominen putosi Ilveksestä jo U18 ikäluokassa ja hakenut sen takia vauhtia muualta. Hyvä jos kulkee muualla.

Höllillä ja Lahtisella ei näytä riittävän U20-tasolla kantaviin rooleihin vaikka nuoremmissa junnuissa siihen pystyivätkin. Toki Hölli oli hyvä viime kaudella Kooveessa heti siirryttyään. Toivotaan ettei Nyppeli liity tähän ryhmään.

Muista nimistä Robya ja Nymania ei varmaan tarvitse kommentoida ja Rautiainen on tietysti oma lukunsa, mutta hänen kannaltaan siirto ehdottomasti kannatti.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös