ILVEKSEN ja haastajien A(u20)-,B(u18)-,C(u16)- juniorit

taro.tsujimoto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
170
16sm sarjan palkinot on jaettu. Ilves keräsi hienosti palkintoja : paras puolustaja Ossi Tukio, paras maalintekijä Jiko Laitinen, tehopelaaja Jalmari Melanen, paras tulokas Jiko Laitinen, herrasmiespelaaja Aleksi Koponen ja paras valmentaja Samuli Simula. Lisäksi ykkös all stars kenttään puolustajat Tukio ja Auzins ja kakkos all stars kenttään hyökkääjät Laitinen ja Melanen. Aika pitkälle saa historiassa mennä että vastaavaan palkintomäärään on ilveksessä ylletty. Nyt täytyy kädet ristissä toivoa että U18 säilyttää ylemmän SM paikan koska u16 tulossa kovat neljä hyökkäyskenttää ja huippu top 6 puolustus ylöspäin ja on siten mahdollisuus menestyä myös ry:n lippulaiva ikäluokassa vuosien tauon jälkeen.

Hyvältä kuulostaa. Täytyy toki muistaa että monelle (hyvällekin) pelaajalle hyppy U16-sarjasta U18-sarjaan on pirun iso, koska ensi kertaa pelaaja pelaa myös vuotta vanhempia vastaan. U18SM onkin tietyllä tavalla vedenjakaja-sarja pelaajalle - jos tuossa sarjassa pystyy olemaan tuottava pelaaja, pystyy siihen melko suurella todennäköisyydellä myös U20-tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

harkkapilli

Luottopelaaja
Viestejä
1 832
Tukio kiinnitti jo nimensäkin vuoksi huomiota paikallispelissä Tapparaa vastaan. Paitaa ei tosin koristanut vain nimi, vaan ihan omilla ansioillaankin näytti tosiaan kiekollisesti taitavalta puolustajalta. Tukio laukoikin Ilveksen 3–2-maalin kahden pelaajan ylivoimalla. Hän oli kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa myös potkimassa hieman epäonnisestikin kiekon tyhjälle takatolpalle, josta Tappara loihti kuin tyhjästä 2–2-tasoituksen. Ylivoimalla koputteli muutamaan kertaan mailaa jäähän, kun halusi kiekon itselleen. Ei ainakaan omaan silmään se kaikista paras viesti, vaikka toki joskus onkin ihan paikallaan ilmoittaa hyvästä paikasta pelikaverille, joka ei sitä jostain syystä huomaa.

Nämä huomiot kuitenkin vain yhden ottelun perusteella, joten ei kannata antaa niille kovin paljon painoarvoa.
 

Kehveli

Rivipelaaja
Viestejä
68
Hyvältä kuulostaa. Täytyy toki muistaa että monelle (hyvällekin) pelaajalle hyppy U16-sarjasta U18-sarjasta on pirun iso, koska ensi kertaa pelaaja pelaa myös vuotta vanhempia vastaan. U18SM onkin tietyllä tavalla vedenjakaja-sarja pelaajalle - jos tuossa sarjassa pystyy olemaan tuottava pelaaja, pystyy siihen melko suurella todennäköisyydellä myös U20-tasolla.
Kyllä samaa mieltä että u16----u18 on isoin hyppy tähänastisella kiekkopolulla. Lähinnä mietityttää se että kuinka moni u16 pelaaja tulee pääsemään ensikauden u18 joukkueeseen ja kuinka monelta ovi tylysti suljetaan. Koska ikäluokka on kokonaisuutena laadukas niin nyt tulee olla tarkkana ettei jälleen yhtä ikäluokkaa tuhota väillä sentteri-hakametsä. Ihan ensimmäisenä U18 täytyy pitää paikkansa ylemmässä sm-sarjassa, koska putoaminen voi olla jo jollekkin lahjakkuudelle syy vaihtaa seuraa. Ottajia on varmasti. U16 pojat eivät varmasti pysty ensikauden joukkuetta vielä alkukaudesta kantamaan u18 sarjassa joten toivottavaa on myös se että 06 syntyneet pelimiehet nostavat omaa tasoaan tämän kauden suorittamisesta.
 

levokivi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
757
U18 täytyy pitää paikkansa ylemmässä sm-sarjassa, koska putoaminen voi olla jo jollekkin lahjakkuudelle syy vaihtaa seuraa. Ottajia on varmasti. U16 pojat eivät varmasti pysty ensikauden joukkuetta vielä alkukaudesta kantamaan u18 sarjassa joten toivottavaa on myös se että 06 syntyneet pelimiehet nostavat omaa tasoaan tämän kauden suorittamisesta.
U18 SM ylempi karsintasarja alkaa keskiviikkona. Sarjan avausottelussa Ilves kohtaa Porissa Ässät. Karsintasarjan muut joukkueet ovat; Jukurit, K-Espoo, K-Vantaa ja SaiPa/Ketterä. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan, jonka kaksi (2) parasta lunastaa paikkansa ensi kauden ylempään sm-sarjaan.
 

Irwin

Rivipelaaja
Viestejä
20
Ja tänäänhän sitten Tappara hävisi KalPalle, mikä tiesi Ilvekselle karsintaa ensi kauden ylemmän alkusarjan paikasta.
Tuosta -05 syntyneiden U16 -joukkueen menestyksestä "koronakaudella" 2020/21 vielä sen verran, että siinähän voittoisan karsintasarjan pistepörssin ykkönen oli Benjamin Rautiainen (22.28+37=65). Merkittävässä roolissa oli myös nuoremman ikäluokan (-06) Roope Rajala (22.21+16=37). Molemmat siirtyivät sitten tälle kaudelle Tapparaan. Ko. joukkueen puolustuksessa taas isossa asemassa olivat tänä syksynä vaikeasti loukkaantunut Nemo Pajula ja tälle kaudelle Lukkoon siirtynyt Jirko Tukiainen. Jirkon pikkuveli Jarel Tukiainen (s. -07) siirtyi muuten myös täksi kaudeksi Lukkoon ollen Lukon U16 -joukkueen paras pistemies ja sai kutsun myös Pohjola -leirille.
Hyvin on siis myös "kupattu" näitä lahjakkuuksia muualle ja vaikka siirtojen syyt eivät aina ole mitenkään yksiselitteisiä niin näin monen lahjakkuuden lähtö pienen ajan sisällä panee kyllä miettimään onko kaikki asiat hoidettu seurankaan puolesta viimeisen päälle hyvin.
Tämä on se jutun juoni. Kentällinen ykköskorin pelaajia on pois viime kauteen verrattuna. Uskaltaisin väittää sarjan olleen niin tasainen, että U-18 pelaisi play-offeja tällä hetkellä, jollei kuvattua siirtymää olisi tapahtunut. 2 voittoa sarjassa lisää, niin pudotuspelit olisivat kutsuneet. Lasken tietyllä tapaa myös U-18 menetykseksi Järventien.

Nytkin tuolla joukkueella pelasivat varsin tasaisia otteluja ja ehkä voisi sanoa, että koneesta repivät kaikki irti. Totaalisen vihkoon mennyt Kuortaneen turnaus ja sarjan alku (pistemenetys Jukureille kotona) pilasivat joukkueen mahdollisuudet. Taas toisaalta joukkue voitti ainakin kertaalleen kaikki ylempänä olevat kauden aikana (paitsi Lukon), että sinänsä pelillisesti joukkue ei ollut missään nimessä väärässä sarjassa

Syistä viis, mutta aika vakava keskustelun paikka tuossa on, miten jatkossa tuolta siirtymältä vältytään. Rauma hoitelee asioita rahalla (tai harrastamisen ilmaisuudella) jo junioreissa.

Nykyjunioritoiminnan vakavaksi uhaksi nousee lahjakkaiden pelaajien agentit, jotka alkavat U-16 iässä lahjakkaiden poikien asioita ajamaan. Se alkaa olemaan melkoista shoppailua ja siihen kisaan pitäisi ehtiä mukaan. En tiedä onko ainoa ratkaisu ongelmaan se, että U18 olisi jo liigajoukkueen sateenvarjon alla? Mene ja tiedä.
 

levokivi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
757
U18 tärkeä voitto K-Espoosta ja sarjan kärjessä
Eilen edelleen tärkeä voitto K-Vantaasta 5-4. Ilves johti jo 2.erän alkupuolella 4-0, mutta päästi vantaalaiset tasoihin 3.erän alkupuolella. Onneksi saivat sitten vielä kaivettua voittomaalin. Tällainen hyvinkin selvästä johtoasemasemasta sulaminen on ollut jotenkin tyypillistä Ilveksen junnujoukkueille (pl. U16 sm-sarja) tällä kaudella. Näissä sulamisissa on kuvastunut joukkueiden alisuorittaminen - paljon "turhia" pistemenetyksiä itseään heikommillekin joukkueille.
 

Kehveli

Rivipelaaja
Viestejä
68
Tänään kaikki Sentterille kannustamaan Ilves u16 voittoon!

Ilves u18 on muuten saamassa ensi kaudeksi kovan 07 syntyneen tsekki-maalivahdin ykköstorjujaksi. Hienoa ja tärkeää työtä jaksaa Tillu tehdä myös meidän junnupuolelle.
Toivotaan että joukkueen valmennus osaa viimein tulevana kautena johdattaa joukkueen mitalipeleihin kun saavat kovan rosterin käyttöön jo toisena kautena peräkkäin.
Mitähän järkee on taas raahata tsekeistä maalivahti koska maalivahtipeliin ei ilves oo pelejä hävinnyt tälläkään kaudella ja U16 tulossa loistava 07 maalivahti haastaan 06 maalivahteja.
 

Kehveli

Rivipelaaja
Viestejä
68
Mielestäni suomalaisten urheiluseurojen tulisi kehittää suomalaisia urheilijoita, ei agenttien tuuppaamia ulkomaalaisia ketkä viihtyvät seurassa yleensä vuoden-kaksi. Nykyinen liiga-ilves hankkii kyllä joukkueeseen valmiit huippumaalivahdit ulkopuolelta, eikä kasvata niitä ulkomaalaisista junioreista. Jos annetaan suomalaisille junioreille aikaa kasvaa nuoriksi miehiksi omassa seurassa niin sieltä voi jopa suomalainen peluri ponnistaa jopa liigaan saakka. Ilveksellä on kyllä vuosien saatossa kasvanut aika kovia maalivahteja ketkä ovat kelvanneet muuallekkin, jopa ulkomaille pelaamaan ammatikseen. Nyt jos taas otetaan Tsekkipoika maaliin niin tarkoittaa sitä että joku suomijunnu joutuu väistymään. Onko se sitten hyvä asia
 

Irwin

Rivipelaaja
Viestejä
20
Minä mietin siten, että on vain hyvä asia, että ulkomaalaispelaajia joukkueissa on. Se on sitten ihan yksi lysti, onko ne millä pelipaikalla, kyllä lahjakkaat pääsevät ihan varmasti pelaamaan. Ihan samoin ne hyökkääjät ja puolustajat joutuvat pelipaikansa eteen taistelemaan jo junioreissa, kun pelataan SM-tasolla. Nytkin, jos tsekkipoikia ei esim. U18 joukkueessa pelaisi, olisi isompi vaara, että pelattaisiin ensi vuonna alempaa SM-alkusarjaa joka taas tarkoittaisi sitä, että lahjakkaimmat 07 pojat siirtyisivät toisiin joukkueisiin.

Muutenkin pidän vain hyvänä ihan kasvamisenkin kannalta, että tulee koppiin pelaajia, joiden äidinkieli ei ole suomi.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 374
"Keskiviikkona puolivälierien avauksessa Ilves oli Ässiä vastaan murskaava ja takoi ottelussa peräti 10 maalia. Ilves-maalilla Justus Vuorinen tarvitsi nollapeliinsä 21 torjuntaa. Ilveksen tehokkain avauspelissä oli puolustaja Ossi Tukio pistein 2+2. Tukio on viiden ottelun maali- ja pisteputkessa saldolla 7+6=13."

 

Irwin

Rivipelaaja
Viestejä
20
Puolet jatkosarjasta pelattu ja U18 joukkue ilman pistemenetyksiä edelleen.

Tänään K-Espoo hävisi omansa, joten sinänsä alkaa näyttämään siltä, että kahden parhaan joukossa U18 joukkue on, tai hyvin lähellä sitä, jos ottaa huomenna voiton Ässistä. Kun ottaa huomioon että kaikki pelaavat vielä toisiaan kanssa.
 

levokivi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
757
Tänään sitten U16 -joukkueella totuudenpaikka Ässiä vastaan viime keskiviikon kotivoiton (10-0) jälkeen kun tuli eilen takkiin Porissa 3-5. Näin ne pelit ja erityisesti junnupelit ovat keskenään erilaisia.
Tänään on muutoinkin erikoinen pelipäivä kun Ilves kohtaa Tampereella Ässät liigapelin ohella U18- ja U16 -junioreissa.
 

Irwin

Rivipelaaja
Viestejä
20
Tänään varmistui U18 joukkueen sarjapaikka tulevalle kaudelle, vaikkakin tänään jatkoaikatappio Espoossa

Vaikka Ilves ei saisi jäljellä olevistä peleistä pistettäkään, niin kaksi joukkuetta ei mene enää ohi. Omien laskujeni mukaan Espoolla on mahdollisuus mennä ohi. Mutta molemmat joukkueet eivät voi, sillä heillä torstaina keskinäinen peli. Ässillä mahdollisuus vain tasapisteisiin, siinä tapauksessa että Espoo menisi ohi.

Tasapisteissä sarjapaikasta pelattaessa keskinäiset ottelut ratkaisee ja Ilves on voittanut ne molemmat.

Tämä oli junnujen osalta hyvä tulos.
 

levokivi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
757
Tänään varmistui U18 joukkueen sarjapaikka tulevalle kaudelle, vaikkakin tänään jatkoaikatappio Espoossa

Vaikka Ilves ei saisi jäljellä olevistä peleistä pistettäkään, niin kaksi joukkuetta ei mene enää ohi. Omien laskujeni mukaan Espoolla on mahdollisuus mennä ohi. Mutta molemmat joukkueet eivät voi, sillä heillä torstaina keskinäinen peli. Ässillä mahdollisuus vain tasapisteisiin, siinä tapauksessa että Espoo menisi ohi.

Tasapisteissä sarjapaikasta pelattaessa keskinäiset ottelut ratkaisee ja Ilves on voittanut ne molemmat.

Tämä oli junnujen osalta hyvä tulos.

Kaiken lisäksi K-Espoolla ja Ässillä, joilla siis ainoina mahdollisuus ohittaa Ilves, vielä kaksi keskeinäistä ottelua kun muutoin enää kolme peliä jäljellä.
 

Irwin

Rivipelaaja
Viestejä
20
Kaiken lisäksi K-Espoolla ja Ässillä, joilla siis ainoina mahdollisuus ohittaa Ilves, vielä kaksi keskeinäistä ottelua kun muutoin enää kolme peliä jäljellä.
Totta. Enpä huomannut tuota. Oletin että kaikki pelaa "järjestyksessä", kuten Ilveksenkin joukkue.

Aika raju rypistys kauden loppuun. 6 peliä 9 päivään. Hienoa, että joukkue hoiti asian alta jo hyvissä ajoin.
 
Ylös