• Viime aikoina on hälyttävästi yleistynyt foorumilla ns. multinickit eli useammat tunnukset samoilla ihmisillä, jopa ihan arvosteltuilta nykyisiltä ja entisiltä nimimerkeiltä. Niitä on ylläpidon puolelta poisteltu aika ahkerasti. Yrittäkääpäs nyt ryhdistäytyä, niin ei tarvitse esimerkiksi vaikeuttaa rekisteröitymistä palstalle turhaan.

Ex-Ilvekset maailmalla

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
8 107
Kukas tää Dale Mitchell on? Eliteprospectin mukaan ei oo Ilveksessä pelannut.
Taisi olla mukana harkoituskaudella, mutta ei saanut sopimusta?
 
Viestejä
970
Joo Mitchell oli mukana kesällä 2012, mutta ei saanut sopimusta. Alkaa jo mennä itseltäkin nämä turhakkeet sekaisin... samaan aikaan kokeella oli Brett Parnham, joka on "ex-Ilves" Aasian liigassa jo kuudetta kautta. Hän lähinnä aasinsiltana taas siihen, että Bill Thomas pelaa tosiaan nykyään myös tällä tasolla. Thomashan siirtyi Ilves-pätkän jälkeen Kölniin, mutta jatkoi sieltä täksi kaudeksi korealaiseen Anyang Hallaan, joka muistetaan Kiekko-Vantaan ja Kai Soinnun taannoisena yhteistyöseurana olympiakuvioista. Thomas on tehnyt 26 pelissä 23 pinnaa ja on liigan pistepörssissä kymmenentenä seuransa parhaana pistemiehenä. Samassa seurassa puolustaa viidettä kautta Won-Jun Kim, jonka jokainen itseään kunnioittava palstalainen muistaa täällä uransa aloittaneena ex-Ilveksenä, joka toisin kuin monet muut on pelannut olympiakiekkoa.

Ilveksessä kääntymässä käyneet ameriikan turhakkeethan eivät todellakaan jää tähän ja uskokaa täi älkää, osa takavuosien hirvityksistä pelaa edelleen. Kaudella 2009-10 Ilveksessä kaksi ottelua hiihdellyt Dustin Johner on pelannut sittemmin lähinnä Allsvenskania ja EBELiä, mutta on nykyään Belfast Giantsissa. Dane Byers löysi tasonsa Briteistä ja on nyt Manchester Stormin kapteeni. Brett Bulmer pelaa saman sarjan Fife Flyersissä eli ihan kohtuullista syöksylaskua on hänenkin uransa ollut, kun vielä pari kautta aiemmin kävi NHL-jäilläkin.

Astetta laadukkaampi vahvistus nimeltä Mark Lee ei myöskään haasteita pelkää, sillä Ilveksen ja Liigan jälkeen cv on karttunut mm. Tanskalla, Italialla, Alppiliigalla ja nyt kaveri pelaa jo aiemmin mainittua Erste Ligaa romanialaisessa joukkueessa... Steven Zalewski on joko lopettanut tai odottelee puhelin kuumana töitä pelattuaan edelliskaudet DEL-liigassa (Straubing Tigers).

Tämänkertainen katsaus on pakko lopettaa männä vuosien erikoisten ulkomaalaishakujen ehkä erikoisimmalla erikoismiehellä Aivaras Bendziusilla. Tämä vm.- 93 liettualainen kolossihan pelasi Ilveksessä yhden (1) liigaottelun (2012-13), jonka onnekseni olin omin silmin näkemässä! Matsi oli Nordiksella HIFKin vieraana ja Bendzius lyötiin muistaakseni jostain loukeista johtuen... ykkösen sentteriksi. Myös IFK esitteli matsissa uuden vahvistuksensa, NHL:sta työsulun takia palanneen Lennart Petrellin. Lennu teki pari maalia, HIFK voitti 6-1 ja Bendziuksesta ei enää koskaan puhuttu julkisesti mitään. Ilveksen jälkeen hän on pelannut näemmä Valko-Venäjän divarissa liettualaisessa Energia Elektrenaissa, mutta tämä ja edellinen kausi ovat menneet Ranskan divarissa ja Benelux-maiden liigassa. Ehkä joskus jossain historiikissä kuulemme, mitä helvettiä tälläkin haettiin.
 
Viestejä
35
Kiitos @Carabasin Markiisi ansiokkaasta ja todella mielenkiintoisesta tilannekatsauksesta!

Allaolevasta linkistä voivat kiinnostuneet ihailla noita Bendziuksen ainoaksi liigapeliksi jääneen, 22.9.2012 pelatun HIFK-Ilves -matsin kokoonpanoja, ovat nimittäin aika hurjaa katseltavaa! Ilveksellä tosiaan ykkösen vasemmassa laidassa Bendzius, HIFKillä Ville Peltonen, joten aika lailla yksi yhteenhän nuo menivät. Oikealla laidalla taas vastakkain olivat Roope Nikkilä ja Lennart Petrell. Varmaan voisi sanoa, että eteenpäin on menty noista ajoista.

LA 22.9.2012 | Ennakkoa ja Jälkipelit HIFK-Ilves

Vielä jos tuosta Soinnusta mainitsisi sen verran, että Fun Tampereen haastattelussa (linkki alla) hän sanoi jotain siihen suuntaan, että Bolzanossa on aika pitkälti tapana rakentaa joukkueet joka vuosi uudelleen. Tästä siis voisi päätellä, että jatkopahvia ei tarjottu.

Ilves-kasvatti Matias Sointu: "Viihdyin tosi hyvin Bolzanossa, mutta kyllä Tampere on Tampere."
 
Ylös