Elokuvat

SaulBrother

Luottopelaaja
Viestejä
1 623
Kuinka moni Ilves -fani käy tänä vuonna vielä elokuvateattereissa?
Itse aion mennä katsomaan ainakin The Amazing Spider-Man -leffan, jota olen odottanut jo pitkään, eli odotukset ovat korkealla kyseisestä leffasta. ;)
 

Severi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
288
Vs: Elokuvat

Itselläni suunnitelmissa olisi käydä tässä jossain vaiheessa katsomassa huomenna ensi-iltansa saava Ice Age 4 -elokuva.
 

Leena Rehumäki

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
702
Vs: Elokuvat

Eilen katsoin elokuvan Bad Boy Bubby. Aika kipeä, mutta kaiken kaikkiaan mieleinen. Mielestäni hieman pari ilmeisintä kohtausta lyhentämällä teos olisi ollut vieläkin terävämpi.
 

Woody

Rivipelaaja
Viestejä
72
Vs: Elokuvat

Tänä vuonna onkin tullut pällisteltyä aikamoinen kasa leffoja ja tässä muutama mieleen jäänyt..

Goon[2011] http://www.imdb.com/title/tt1456635/

Elokuva kertoo Dougista joka saa elämänsä tilaisuuden jättää ovivahdin hommansa ja siirtyä asuinpaikkansa jääkiekko joukkueen poliisiksi. Tehtävänä ei sen enempää, eikä vähempää kuin vastustajan murjominen jään pintaan.
Elokuva perustuu "Goon: The True Story of Unlikely Journey into Minor League Hockey" nimiseen kirjaan.
****

Haute Tension[2003] http://www.imdb.com/title/tt0338095/

Haute Tension tarjoaa Ranskalaista brutaalia kauhua, josta ei myöskään verellä mässäilyä puutu. Elokuva kertoo kahdesta nuoresta naisesta, jotka päättävät lähteä toisen vanhempien luokse maaseudulle viikonloppu visiitille.. ***1/2
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 986
Vs: Elokuvat

Uusi Batman tuli tsekattua ja komeaa rytinäähän se tarjoaa. Uusimmat James Bond -filmit tulivat hetkittäin mieleen jostain yksittäisistä kohtauksista. Kuitenkaan mitään pysyvää "vau" -fiilistä ei syntynyt. Bale ei lisäksi kuulu omien suosikkinäyttelijöiden listaan.
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 986
Vs: Elokuvat

Laatuelokuvien ystäville Anttila ja Kodin1:n (ainakin) myyvät 6 eurolla Chaplin sekä Ohukais ja Paksukais elokuvia. Paketissa mukana Blu-ray ja Dvd versiot kussakin.
 

marko

Guest
Vs: Elokuvat

4ever1 sanoi:
Laatuelokuvien ystäville Anttila ja Kodin1:n (ainakin) myyvät 6 eurolla Chaplin sekä Ohukais ja Paksukais elokuvia. Paketissa mukana Blu-ray ja Dvd versiot kussakin.

Kiitos vinkistä. Diktaattori, Nykyaika ja Kultakuume ainakin täytyy hakea heti huomenna.
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 986
Vs: Elokuvat

Tuli hankittua myös mainitsemasi kolme ja lisäksi Chaplin ja poika sekä Sirkus elokuvat.

Nälkäpeli filmi tuli tsekattua bd:nä levyltä ja ideahan oli melkein täsmälleen sama kuin vanhassa Jaappanilaisessa filmissä "Battle Royale". Eli nuarisoa rahdataan suljetulle alueelle ja annetaan monenmoista tappovälinettä käyttöön ja viimeisenä hengissä oleva on voittaja. Lieneekö idea kopsattu Japanista tai peräti länsimainen uusintafilmatisointi samasta käsiksestä. Jännäriksi mukiinmenevä äärimmilleen viety tositv formaattihan on kyseessä. Kertakatseluun ok.

PS. kuulin jostakin että perustuu kirjaan jossa kolme osaa joten elokuvatrilogi jatkunee ja sellaiseen kohtaanhan tämäkin jäi että ompi helppoo pyöräyttää seuraava kierros peliin aikanaan.
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 986
Vs: Elokuvat

"In Time" (2011)
Tieteistrilleri jota katsoessa ei loppua pysty arvaamaan. Ihmisillä on "kello" ranteessaan, ihonsa alla, joka kertoo jäljellä olevan eliajan. Kello käynnistyy kun täyttää 25-vuotta ja silloin saa kelloon 1-vuoden ajan käyttöönsä. Aikaa käytetään maksuvälineenä ja sitä tienataan tekemällä töitä. Aikaa voi myös antaa ja saada toiselta ihmiseltä. Sitä voi varastaa sekä ottaa lainaksi ja maksaa siitä korkoa. Tarina ei kerro miten maksuasiat hoidetaan ennen 25-vuotispäiviä kun kello ei ole vielä ranteessa toiminnassa. Kaikki näyttävät siltä kuin ovat 25-vuotispäivänään eli kukaan ei ulkoisesti vanhene. Ihminen on kuolematon edellyttäen että ranteessa on aikaa.

Rikkaat asuvat luonnollisesti omalla vyöhykkeellään ja heillä on henkivartijat turvaamassa aikaa. Heillähän ei ole mihinkään kiire kun ranteessa on 100-vuotta kun taas tarinan pääosanesittäjä Justin Timberlake asustelee heikoimmalla sektorilla jossa ranteessa on usein vain päivä. Ajan loputtua ihminen kuolee kirjaimellisesti siihen paikkaan. Sattumalta Justin saa lahjoituksena aikaa jolla hän pääsee varakkaiden alueelle. Siitä tarina käynnistyy. Hän tutustuu Amanda Seyfriedin näyttelemään seurapiirikaunottareen ja tapahtumat alkavat rullaamaan.

Kerrassaan makeilta näyttävät mustat Lincoln Continental limusiinit ja Dodge Charger poliisiautot. Eikä pahalta näytä Amandakaan pinkoessaan, korkkarit jalassa, pakoon Justin kanssa. Tulevaisuuden näkymät ovat aina kiehtoneet allekirjoittanutta eikä tämä elokuva ainakaan ole niistä huonoimpia.

Aika on rahaa ja samoinhan ihminen tarkkailee kelloaan ja kiirehtiin ajan perässä ja pyrkii käyttämään aikansa hyödyksi. Jos aika onkin elämää saattaakin tulla oikeasti kiire. Elokuvan näkökulmaa joutaa nykyihminen tarkastelemaankin, eihän sitä koskaan tiedä miten tulevaisuudessa käy?
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 358
Vs: Elokuvat

4ever1 sanoi:
"In Time" (2011)

Ihan hyvä Scifi dystopia maailma joo. Uskottava tarinakehyksenä.

aikajuttu toi heti mieleen kirjassa "Kvanttivaras" olevan aikakäytännön Marsissa, jossa aikakeräjääisiä oli samaan tapaan kuin leffassa. muna vain kana?
 

gnarf

Tulokas
Viestejä
6
Vs: Elokuvat

Uusi bondi tuli vilkuiltua toissapäivänä. Kovin bondimaista rytinää ja mielenkiintoista "timex watch in a digital age"-tyyppistä pohdiskelua, mutta jotain jäi kyllä mun mielestä puuttumaan. Casino royale edelleen mun lemppari. :)
 

Tubeux

Rivipelaaja
Viestejä
22
Vs: Elokuvat

Hobitti(3D, normikuva) tuli katsottua ja täytyy sanoa että pidin kovasti. Kirjan lukemisesta (josta pidin aikanaan enemmän kuin Sormusten Herrasta) on pitkälti toistakymmentä vuotta joten muistikuvat siitä ovat jo hataria, enkä täten lähde niitä vertailemaan, mutta erittäin hyvin tuo mielestäni toimi. Täytyy tosin sanoa että odotukset eivät olleet kovinkaan korkeat osittain monista keskinkertaisista arvioista johtuen.

Tehosteet olivat muutamaa kohtaa lukuunottamatta erinomaisia ja Martin Freeman hyvä valinta Bilboksi. Kääpiötkin oli ok. Täytyy tosin sanoa että jos elokuvan kääpiöt löisi kasvojeni eteen en osaisi varmaan puolienkaan hahmoja nimetä. Elokuvaa katsoessa se ei ollut kuitenkaan ongelma.

Kaiken kaikkiaan keskimaahan oli mukava palata. Odotan innolla seuraavaa osaa.

8/10
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 986
Vs: Elokuvat

Toinen Maailma on elokuva jossa maapallon läheisyyteen “ilmestyy” toinen täysin maapallon kopiolta näyttävä planeetta jota aletaan kutsua nimellä earth2. Maapallolla pohditaan onko tuolla planeetalla elämää ja millaista se on. Mitään Hollywood tyylistä megakohkaamista ei elokuva kuitenkaan sisällä. Enemmänkin se on draama ihmissuhteista ja tuo earth2 on siinä sivuosassa. Luonnollisesti ihminen pyrkii yhteyksiin uuden planeetan asukkaiden kanssa, jos heitä yleensäkään on olemassa.

Pienen budjetin filmi käsittelee tehtyä pahaa virhettä elämässä ja earth2 liittyy sen asian tiimoilta päähenkilöiden ratkaisuihin ja valintoihin. En halua paljastaa juonta joten siksi ympäripyöreät löpinät, mutta katsottava tämä filmi ehdottomasti on. Ehkä pieneen budjettiin liittyen osittaista paikallaan polkemistakin esiintyy. Käsiteltävä aihekin on synkkä joten viivyttely suotaneen.

Blu-rayn löysin Prismasta 7,95 eur joten ei välttämättä jää hinnasta kiinni, meinaan katsominen.
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 986
Vs: Elokuvat

Tubeuxin tavoin katsastin Hobitti elokuvan 3D version. Omana mielipiteenäni sanoisin että alun kääpiöporukan kokoontuminen muistutti lähinnä Rölli-elokuvaa. Höpinät ja keppostelut olivat kuin lastenleffasta ja jostain kumman syystä tunsin myötähäpeää tekijöiden puolesta. Kohtauksesta olisi voinut helposti saksia 20-minuuttia, poistettujen kohtausten nimikkeen alle, ilman että tarinankerronta olisi siitä mitään menettänyt. Kun vihdoinkin päästiin matkaan niin maisemat/näkymät olivat kyllä komeita. Kun alettiin mätkimään vihulaisia on kuin olisi seurannut jonkun pelaamaa videopeliä siksi hektistä polulla eteenpäin rynnimistä paikoin tarjoiltiin. Uusi kuvatekniikka oli tarkka mutta jotenkin mieleen tuli kuin hahmot olisi piirretty. Yksi kääpiöistä muistutti Obelixia. Lieneekö Taru sormusten herrasta sagan menestys painanut vaakakupissa ja on liian kiiruusti pitänyt tekaista saman tyylisuunnan filmi ennenkuin TSH ruumis kylmenee liikaa. Tästä syystä on menty helpoimman kautta. Puolta lyhempäänkin aikaan olisi saanut tarinan mahtumaan, mutta sehän ei sovi kun kuvataan ylistettyä elokuvasagaa.
Ei jatkoon enkä myöskään aio mennä katsomaan jatko-osia.
 
Ylös