A-juniorit

Mortal

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
559
Vs: A-juniorit

Ilveskissa sanoi:
Aivaras Bendzius... Ei mitään käyttöä. Ei pärjää edes A-junioreissa! Aivan käsittämätön haku, mutta ilmeisesti varaa on palkata kenet vaan ;) Toivottavasti jatkossa jos näitä nuorempia pelaajia hankitaan, tarkistetaan tarkkaan mitä saadaan eikä osteta sikaa säkissä.
Bendzius ja Bogdziul ovat Liettuan jääkiekkoliiton tukemina Ilveksessä eli mistään kalliista pelaajista ei ole kysymys. Molemmilla on vielä paljon tekemistä, sillä edes A-nuorissa ei ole väläyksiä lukuunottamatta vielä pystynyt kumpikaan ihmeempiä esittämään.
 

jalkakynä

Luottopelaaja
Viestejä
1 921
Vs: A-juniorit

- Mutta ylpeä olen joukkueesta ja siitä, miten se toteuttaa sovittuja asioita. On pakko sanoa, että pelaamme aika hienoa lätkää. Saadaan joka ottelussa ihan tolkuton määrä onnistuneita syöttöketjuja ja rintamahyökkäyksiä. Siihen on pakko olla tyytyväinen. A-nuorten päävalmenta Sami Karppinen 9.12.2012 Ilves.comin Marko Herckmanin haastattelussa.

Ilveksen A-nuoret hävisivät tänään valitettavasti 2-1 Joensuussa. Joukkue pelasi tänään esimerkiksi vain neljällä puolustajalla. Tappiosta huolimatta Ilves taistelee suorasta pudotuspelipaikasta sillä viidentenä oleva Kärpät on kolme pistettä edellä. (Ilveksellä pisteitä 41, Kärpillä 44.) Toisaalta Tapparan miehittämään 12. sijaan on matkaa vain neljä pistettä. Lisäksi Tappara on pelannut ottelun vähemmän.
 

sakru

Rivipelaaja
Viestejä
33
Vs: A-juniorit

Ilveksen vierasturneelta jäi käteen kolme pistettä, mikä sunnuntain pelin jälkeen on pienoinen pettymys. Mutta yhden pelin perusteella täytyy katsoa enemmän kokonaiskuvaa ja se näyttää Ilveksen kannalta hyvältä, joukkue on suorastaan hurmiossa ja vaikka miehiä on pois erinäisten syitten takia, joukkue pystyy pelaamaan joka ilta voitosta.

Lauantaina Ilves aloitti suhteellisen vaisusti mutta ehkä yllättäen Ilveksen neloskenttä (Suoknuuti-Hurme-Helle) oli loistavalla pelipäällä ja oli ylivoimasesti etenkin ottelun ensimmäisessä Ilveksen ylivoimasesti paras ketju, mistä palkintona myös komea maali. Toiseen erään Ilves pääsi jo helposti 0-2 johtoon, minkä jälkeen peli mureni täysin ja nopeasti peli oli KalPalle 3-2 käsittämättömien virheitten seurauksena, esim kaksi maalia tuli puhtaasti vaihtovirheistä. Kolmanteen erään Ilves jälleen kokosi itsensä ja kipusi ensin rinnalle ja väkisin ohi. Loppu menikin Ilveksen osalta jäähyillessä mutta todella uhrautuvasti joukkue taisteli, siinä rumputulessa varmaankin kaikille Ilveksen pelaajille jäi jonkunmoinen mustelma, mieletöntä seurattavaa!

Sunnuntaina vuorossa oli kaukainen Joensuu ja paikallinen Jokipojat. Ensiksi on todettava, että arvostukseni Ilvesläistä kiekkokulttuuria vastaan on suuri. Pelissä oli jopa paljon Ilveshenkisiä ihmisiä, enkä tarkoita vain "faniryhmää" joka piti koko pelin ajan hyvin meteliä yllä vaan katsomossa oli myös hiljaisia kannattajia. Ottelusta en tiedä mitä sanoa... Ilves oli lähes suvereeni mutta Jokipojat korjasi kuitenkin täyden pistepotin 2-1 voitolla. Jokipokien maalivahti oli tottakai loistavalla pelipäällä mutta niistä paikoista olisi pitänyt pystyä lyömään kiekko reppuun reippaasti kovemmalla prosentilla. Kuitenkin tappio saattoi olla jopa hyvä herätys Ilvekselle, jolla viime aikoina on mennyt lujaa. Jalat taas maan pinnalle ja nöyrällä työn teolla keskiviikkona Tapparan kimppuun!

Keskiviikosta tulee muutenkin hyvin mielenkiintoinen, Ilvekseltä puuttuu ottelusta ainakin 4 hyökkääjää ja 1 puolustaja lisää näistä viikonlopun otteluista pelanneista!! Joten kaikki kynnelle kykenevät pääsee varmasti pelaamaan ja jostainhan pelaajia on lisää haalittava muutenkin. Joka tapauksessa olen varma, että taistelematta Ilves ei aio luovuttaa ja saahan hieman vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat nyt todellisen näytön paikan. Joten kaikki Ilveshenkiset jälleen kerran keskiviikkona klo 19 hallille!

Ja vielä, onko arvon palstaveljillä minkäänlaista tietoa kuka ensi kaudella valmentaa Ilveksen A:ta?
 

sakru

Rivipelaaja
Viestejä
33
Vs: A-juniorit

Huomenna mennään jälleen paikallisottelun merkeissä! Kyseessä on vielä Tapparan kotipeli, joten peliin on ilmainen sisäänpääsy, niin rahaongelmat eivät ole syy jättää välistä! ;) Ilves on joutunut pakon edestä rukkaamaan kokoonpanojaan ja huomenna (reeneissä olleet kentät) Ilves lähtee seuraavalla kokoonpanolla:

Helle - Luhtalampi - Kokkonen
Kaasalainen - Savilahti - Wilenius
Suoknuuti - Köykkä-Luopa -Niskanen
- Hurme -

Järviö - Levo - Kumpu ja ilmeisesti ainakin liigasta Miro Hovinen on tulossa huomenna pelaamaan.

Mielenkiinnolla huomista odottaen, nyt jos koskaan nuoret Ilvekset tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen. Toivottavasti myös paikallispeli ja suhteellisen tärkeä peli molemmille joukkueille sytyttävät myös katsomossa ihmiset. Eli Tappara-Ilves huomenna klo 19!
 

sakru

Rivipelaaja
Viestejä
33
Vs: A-juniorit

Ross Teri sanoi:
Tappara - ilves 3-o.

Tappara oli juuri tuon verran parempi ja tehokkaampi. Ilveksellä oli kyllä tarvittavat paikat jopa voittaa ottelu mutta tällä hetkellä tuntuu ettei mistään tahdo upota. Ja pelin edetessä alkoi myös huomaamaan, että fyysiset rajat vain alkoi tulemaan pojilla vastaan.
 

Topi

Guest
Vs: A-juniorit

HIFK-Ilves 4-5. Ilves johti jo 5-1, mutta HIFK kiri maalin päähän. Onneksi ei sentään tasoittanut.
 

monki

Rivipelaaja
Viestejä
39
Vs: A-juniorit

Viime Lauantaina pelattu HIFK peli, oli ollut loistavaa jääkiekkoa.
Paikanpäällä olleet kertoivat, että Ilves oli heti alusta asti liikkeellä loistava asenne päällä ja luistin kulki.
Joukkue oli pelannut hyvää jääkiekkoa ja taistellut joka vaihdon.

Joukkueessa oli ollut hienoja suorituksia Jesper Kokkoselta sekä maalivahti Antti Karjalaiselta.
Puolustajat ovat olleet kovilla loukkaantumisien johdosta. Lauantainakin pelasivat viidellä puolustajalla.
Hyvin olivat pelanneet Mikke Levo ja Jerry Laakso.

Keskiviikkona kotipeli HPK:ta vastaan! Kaikki paikalle kannustamaan!
 

sakru

Rivipelaaja
Viestejä
33
Vs: A-juniorit

Ilves toden totta pelasi yhden kauden parhaista otteluista. Sarjan kakkonen oli kotiluolassaan kaksi erää täydellinen vastaantulija. Vaikka Ilves tekikin kahteen 5 maalia niin etenkin toisessa erässä paikat oli enempäänkin ja siinä Ilves olisi voinut ratkaista kokonaan ottelun. Viimeinen eränään ei mielestäni ollut Ilvekseltä huonoa peli mutta niin vain HIFK kiri maalin päähän mutta kokonaisuudessaan voitto meni ehdottomasti oikeaan osoitteeseen! Karppinenkin kertoi lehdessä että "parasta Ilves aikanani" eikä välttämättä liioittelekaan, niin hyvin nuoret olivat otteluun valmistautunut. Mielestäni Karppinen oli myös löytänyt erittäin toimivat kentät otteluun, jokainen kenttä loi vaarallisia paikkoja hyökkäyspässä unohtamatta kuitenkaan puolustusvelvoitteitakaan.

Tästä on hyvä jatkaa mutta täytyy muistaa, että kyseessä oli vain yksi ottelu ja viimeiseen otteluun ennen joulutaukoa vastaan asettuu vielä astetta kovempi sarjakärki HPK. Otteluhan alkaa Hakametsässä keskiviikkona klo 19! Ja ottelussa on myös Ilves-shop auki ensimmäisen erätauon loppuun asti, joten voit myös jouluostokset hankkia pelin ohessa!
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 237
Vs: A-juniorit

kaapelimies sanoi:
sakru sanoi:
Ja vielä, onko arvon palstaveljillä minkäänlaista tietoa kuka ensi kaudella valmentaa Ilveksen A:ta?

Ilveksen A jun valmentaa ensikaudella Jouko Myrrä!!

Mikäs tämä Myrrä on miehiään? Siis sen lisäksi että kyseessä on entinen kiekkoilija sekä nykyinen C-junnujen koutsi? Olen pari C-junnujen matsia nähnyt, ja sen perusteella peli ainakin toimii. Lähinnä tuo persoonapuoli kiinnostaa.
 

sakru

Rivipelaaja
Viestejä
33
Vs: A-juniorit

HeGe41 sanoi:
Mikäs tämä Myrrä on miehiään? Siis sen lisäksi että kyseessä on entinen kiekkoilija sekä nykyinen C-junnujen koutsi? Olen pari C-junnujen matsia nähnyt, ja sen perusteella peli ainakin toimii. Lähinnä tuo persoonapuoli kiinnostaa.

Itsekään en osaa sanoa tuohon persoonapuoleen hirveästi kantaa ottaa. Myrrä on kuitenkin tehnyt C-nuorten kanssa hyvää työtä monta vuotta, joten mielestäni ansaitsee näyttöpaikan ja uskon hänen jopa onnistuvan. Myrrän eduksi voidaan myös laskea, että tuntee lähes kaikki ensi vuoden pelaajansa entuudestaan, mikä varmasti helpottaa valmentajan ja myös pelaajienkin sopeutumista. Mitä itse olen kuullut niin vaativa, oikeudenmukainen ja helposti lähestyttävä oleva persoona. Ja jos yhtään reenauttaa pojat samanlaiseen kuntoon kun itsensä niin kunnossa pitäisi olla ;)
 

jalkakynä

Luottopelaaja
Viestejä
1 921
Vs: A-juniorit

HeGe41 sanoi:
Mikäs tämä Myrrä on miehiään? Siis sen lisäksi että kyseessä on entinen kiekkoilija sekä nykyinen C-junnujen koutsi? Olen pari C-junnujen matsia nähnyt, ja sen perusteella peli ainakin toimii. Lähinnä tuo persoonapuoli kiinnostaa.

Muutaman C-nuorten pelin olen itsekkin tällä kaudella nähnyt. Sen paremmin taktisesta osaamisesta ja pelitavasta en lähde kommentoimaan, koska Ilveksen C on ollut lievästi sanottuna ylivoimainen näkemissäni otteluissa. Monella 97-syntyneellä Ilveksen pelaajalla liike on äärimmäisen sulavaa ja pelkästään luistelutekniikan ja liikkeen ansiosta Ilves saa valtavasti maalipaikkoja. Ehkä varsaisen Sm-sarjan ottelut perinteisesti kovia Jokereita ja HIFK vastaan voivat antaa viitteitä Myrrän pelifilosofiasta. Toivottavasti Karppinen siirtyisi Tuokkolan kakkosvalmentajaksi.
 

sakru

Rivipelaaja
Viestejä
33
Vs: A-juniorit

Tänään A:lla viimeinen rypistys ennen joulutaukoa, vastassa kotona sarjakärki HPK. Ilves jatkaa samoilla hyökkäysketjuilla, kun Helsingissä ja Aleksi Mäkelän sairastelun vuoksi B:stä on nostettu tilalle Miikka Hankala. Nyt on viimeinen mahdollisuus nähdä A-nuoret tositoimissa ja jos ei vielä ole jouluostoksia tarttunut niin niitä voi ostaa pelin ohessa Ilves-shopista. Ja otteluhan alkaa klo 19!
 

monki

Rivipelaaja
Viestejä
39
Vs: A-juniorit

Tänään on toivottavasti edessä kiivas ja mielenkiintoinen kamppailu HPK:ta vastaan.

Puolustajat jatkavat pelaamistaan kapealla linjalla luokkaantumisien vuoksi.
Onneksi kuitenkin tosiaan B-nuorista apuihin tulee Miikka Hankala.
Menevätköhän he edelleen kuitenkin viidellä puolustajalla vai saadaanko apuja esimerkiksi Miro Hovisesta?

Toivottavasti maalissa tänään pelaa loistava Yrjölä!

Tänään kaikki paikalle kannustamaan Ilveksen pojat voittoon! :)
 

sakru

Rivipelaaja
Viestejä
33
Vs: A-juniorit

monkeylover sanoi:
Puolustajat jatkavat pelaamistaan kapealla linjalla luokkaantumisien vuoksi.
Onneksi kuitenkin tosiaan B-nuorista apuihin tulee Miikka Hankala.
Menevätköhän he edelleen kuitenkin viidellä puolustajalla vai saadaanko apuja esimerkiksi Miro Hovisesta?

Viidellä pakilla käsittääkseni mennään mutta Hurme on ylimääräisenä tarvittaessa mukana. Ja Miro Hovisen aivotärähdyksen oireet palasivat Tappara ottelun jälkeen, joten hän ei ole pelikunnossa muutenkaan.

monkeylover sanoi:
Toivottavasti maalissa tänään pelaa loistava Yrjölä!

Ja maalissa pelaa Yrjölä :)
 

Ilveskissa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
157
Vs: A-juniorit

Olipas melkoinen ottelu! Henkilökohtaisia virheitä järkyttävä määrä, mutta peli näytti välillä äärimmäisen hienolta ja oli paikoin tehokastakin. Yrjölä päästi pari helppoa osumaa eikä ollut Koskisestakaan ottamaan HPK:n lähentelyjä kiinni. Toki muutama maali oli "hivenen" vaikeampiakin ottaa kiinni. Hankala pelasi pääasiassa upean pelin, mutta muutama junnumainen höntyily paistoi silmään. Mm. viidennessä vai kuudennessa maalissa oma äijä oli aivan hukassa ja sitten sitä lähdettiinkin metsästämään aivan väärästä paikasta jättäen maalinedusta vapaaksi. Numerot eivät kuitenkaan missään nimessä kerro koko totuutta ottelusta, mutta ehkä HPK ansaitsi voiton paremman viimeistelyn ansiosta.
 

sakru

Rivipelaaja
Viestejä
33
Vs: A-juniorit

Samaa mieltä Ilveskissan kanssa että olipahan ottelu! Varsinkin avauserän jälkeen oli sellainen, mitä ihmettä olo, kun Ilves pyöritti paikka paikoin täysin pihalla olleen Kerhon puolustuksen vasemmalta ja oikealta mutta kiekkoa ei saatu mistään maaliin ja HPK käytti molemmat paikkansa hyödyksi. Toinen erä olikin sitten yhtä sirkusta joukkueiden mätkiessä 7 maalia. Kummankaan joukkueen puolustus- ja maalivahtipeli ei oikein tahtonut ottaa tuulta purjeisiinsa. Viimeinen erä olikin sitten näennäistä pelailua ja joulun odotusta vaikka Ilveksellä voiton avaimetkin käsissään oli.

Ilveskissa sanoi:
Hankala pelasi pääasiassa upean pelin, mutta muutama junnumainen höntyily paistoi silmään.

Hankala mielestäni ansaitusti pokkasi palkinnot, juniorilta hyvä ja kypsä ottelu. Virheitä toki sattui hänellekin mutta tänään sattui kaikille normaalia enemmän. Täytyy sanoa, että varsinkin Mikke Levolta varsin heikko esitys, 6 kertaa kentällä vastustajan tehdessä maalin ei ole kovin mairea lukema. Tosin tänään ei maalivahti Yrjölällekaan sattunut paras päivänsä. Yrjölä on parhaimmillaan aivan huikea maalivahti tuolla varsin erikoisella torjuntatyylillään mutta hänen kohdallaan suoritusten taso peleissä vaihtelee vielä liikaa, toivottavasti hän saa otteisiinsa lisää tasaisuutta niin mahdollisuuksia on liigaankin asti.

Mutta nyt on aikaa joulu ja uusivuosi hengähtää ja toivottavasti kevätpuoliskolla joukkueen peli sen kuin paranee ja suoritustaso pysyisi tasaisempana, kuin nyt nähtynä.
 

Noma

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
1 599
Vs: A-juniorit

sakru sanoi:
Täytyy sanoa, että varsinkin Mikke Levolta varsin heikko esitys, 6 kertaa kentällä vastustajan tehdessä maalin ei ole kovin mairea lukema.

Kieltämättä. Ensimmäinen peli tällä kaudella jonka näin Levolta, ja odotin kyllä aika paljon parempaa esitystä kun miestä on kuitenkin hehkutettu pelimieheksi ja väläytelty jopa liigakokoonpanoon välillä. Todella junnumaisia virheitä ja erittäin epävarmaa pelaamista sekä kiekon kanssa että ilman. Itseluottamusta sen sijaan näytti löytyvän ja teknisesti sekä luistelu että mailankäsittelyt lienevät ihan hyvällä tasolla.
 

Opalixi

Rivipelaaja
Viestejä
12
Vs: A-juniorit

Eilinen ottelu oli kolmas minkä ilvekseltä olen nähnyt. Tuli välillä semmosia syöttöketjuja että vau, mutta sitten taas toisaalta aivan järkyttäviä syöttö yrityksiä ja järkyttäviä puollustus virheitä. Ylivoimalla ainakin kolme kertaa tultiin hienosti sisään upeilla syötöillä. Toisen erän alussa ajattelin että tästähän tulee vielä peli, mutta kyllä kai se hpk:n rutiini vei voiton. Jos jotain pelaajia nostais esiin. En tiedä otinko Järviön silmätikuksi mutta oli kyllä aivan surkea. Flegmaattisen oloista pelaamista. Tuntuu että äijä vetää puolitehoilla koko ajan. Hankala tosiaan pelasi upean pelin ainakin omaan silmään. Sattui joukkoon loistava kaks ykkösen katkokin. Hyökkääjistä ei nyt oikein kukaan noussut esiin erityisesti. Lepaus-Niskanen kaksikko tuntui löytävän toisensa hyvin. Kokkonen kävi aika kuumana koko ottelun ja kyllä häntä myös provosoitiin, että ei siinä mielessä yllätä. Siinä nyt jotain. Peliä on välillä todella hieno katsoa. Vähän kun vielä tasapainoa löytyisi puollustukseen ja hyökkäykseen. Ja joskus avaukset saisi lähteä nopeammin.

Ai niin Jerry Laakso on kyllä mainitsemisen arvoinen kaveri. Mainiota peliä, mutta kenet se nyt yllättää. :)
 
Ylös