Ilveksen nykytilanne

Diego de la Vega

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
608
Mun mielestä aivan turha lähtee kattoon penkkiä pidemmäs seurajohtoon. Muistakaa nyt että nämä paskat toimitusjohtajat ja paskat urheilujohtajat nostivat meidät aivan vitun syvästä suosta tähän missä nyt ollaan.

Se että nyt kyykättiin katastrofaalisesti, niin katseet penkin taakse, sieltä tätä jäätasonhommaa johdetaan. Kattokaa nyt oikeesti että miten nää jätkät laitettiin pelaan, sopiko tälle joukkueelle nyt tommonen paskakiekko mitä koko kausi vedetty, ja näyttikö pelaajat nauttivan tämmöisestä? Ei vaan kädet taskussa hytkymällä, ilman tunnetta ja ilman mitään pelillisiä muutoksia tekemättä tän pidemmälle voi päästä.

Mun mielestä seisoskeluträppi ei kuulu enään suomikiekkoon niinkun pendon edellisellä liigamestaruudella, se nähtiin nyt jo marjamäen ja kärppien flopin aikaan, niin pahalta kun se tuntuukin myöntää, mut vaikuttaa että t***ara oli tässäkin edelläkävijä ja vaihtoi tuon organisaationtyylin juuri oikeaan aikaan. Toivottavasti hölö on meidän uusi valmentaja, ja laittaa ensvuonna taas sen ilveksen näköisen pelitavan jalkeille.
Amen. Illan paras kirjoitus
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 594
Niin, jos ajatellaan Ilvestä yrityksenä, niin kyllä huonon tuloksen jälkeen koko toimivan johdon asema tulee olla tarkastelun ja johtopäätösten kohteena.

Aammen!
 

Sheriffi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
646
Ensi kauden annan Niemelälle työrauhaa, jos ei ihan totaalista katastrofia tule (jollaiseksi lasken, jos ei päästä edes kuuden joukkoon runkosarjassa) Sen sijaan Koskelan tilannetta voi kyllä tarkkailla, jos ensi kaudella ei pelata ainakin välierissä. Niemelän palli on sitten vaarassa, jos toisenkaan kauden jälkeen ei olla lähellä finaalipaikkaa.
Mielestäni juuri tällaisessa asennoitumisessa on Ilveksen viime kausien ongelmien ydin. Kahteen viimeisimpään kauteen Ilves on yrittänyt väkisin hakata päätään hiljalleen sulkeutuvaan ikkunaan, jonka avasi areenaan siirtyminen ja muu positiivinen, nousujohteisuuden tuoma pöhinä. Pennasen hankinta ja Myrrän potkiminen eskaloi seuraavaan potenssiin sen koko yhteisön tunteita määrittäneen kärsimättömän ja välitöntä onnistumista vaatineen pohjavireen.

Itse hyväksyisin tähän väliin jopa jonkinasteisen välikauden, jolla pelaajabudjetti ei olisi liigan top 4 -tasoa, kunhan se tulisi selkeästi viestityn ja perustellun päätöksen kautta. Panostettaisiin uuden rungon ja pelitavan sisäänajoon kärsivällisesti ja siedettäisiin väistämättä tulevat vaikeat jaksot. Ei tehtäisi tuollaisia Nikun hankinnan tapaisia ”kaikki mulle heti nyt” -liikkeitä, eikä yritettäisi hakea menestystä heittämällä silmittömästi rahaa ongelmia päin.

Jokereiden liigataipaleen loppua muistellessa itselleni on jäänyt sellainen mielikuva, että kun siellä menestys ei seurannut suuria rahallisia panostuksia joukkueeseen, loi se jatkuvasti kasvavaa painetta lihottaa budjettia entisestään. Eikä IFK sinänsä nykytilassaan kaukana tuosta taida olla.

@Pok tarkoitus ei ole nostaa sinua tikun nokkaan, mutta postauksesi innoitti minut vuodattamaan omia tuntojani, joten lainasin nyt tuota viestiäsi. Pahoittelut viestin alun kärkkäästä sävystä.
 

Ileves

Tulokas
Viestejä
5
Edellisen viestin jälkeen katsotaan taas: osa haluaa koko johon pois (ilmeisesti).

Tapahtuiko näin tapparan jäädessä tavoitteistaan. Onko näin tapahtunut missään isoissa firmoissa yhden tilikauden jälkeen?

Oikeasti nyt happea ja eteenpäin
 

Lerppu

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
955
Olin jo syksyllä erittäin huolissani siitä, miten Tshekin joukkueet riepottelivat Ilvestä pelillisesti, mutta kuin ihmeen kaupalla näistä selvittiin pisteille. Kauden mittaan on nähty yksittäisiä hienoja esityksiä kärkipeleissä ja välillä oltiin täydellisesti jyrän alla jopa Saipaa vastaan.

Kauden mittaan pressissä kuultiin monesti "Olimme tehokkaita tänään vastustajan hallinnasta huolimatta". Ilveshän voitti monta peliä maalivahtien ja ylivoiman avustuksella, vaikka oli kenttäpelissä täysi vastaantulija.

Tosipelien alkaessa tämä konkretisoitui erittäin raa'alla tavalla. Erittäin sitoutunut vastustaja luisteli täydellisesti jalat alta hengettömältä Ilvekseltä. Kyllä se perkele tekee pahaa katsoa minkälainen veltto ostojoukkue tuolla jäällä esiintyy Ilveksen paita päällään.

Omat pojat Ikonen ja Parikka olivat käsittämättömän surkeita koko playoffit. Suomi teki muutaman pisteen, mutta tuskin piti kiekkoa 20 sekuntia enempää koko sarjan aikana.

Palve sai sen mitä halusi eli sopimuksen Sveitsiin. Helvetin hieno juttu, toivottavasti ei nähdä enää koskaan.

Clendeningin naamaa ei todellakaan tule ikävä. Tämä äijä on todennäköisesti pelkkää myrkkyä joukkuehengelle.

Niku sentään yritti pelata Pennas-kiekkoa, mutta vituiksi sekin meni.

Nyt on Jalolla ja hallituksella kova paikka. Kolme kertaa putkeen säälittävä playoff esiintymien. Koskela on vaihdettava kesän aikana uuteen mieheen.
 

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 660
Urheilullisesti menestys kaatui kahteen mieheen, Pennaseen ja Palveeseen. Nyt sitten käytä pystyyn, kuka meistä oli sitä mieltä että nämä hankinnat olivat vääriä ja oli silloin vaatimassa Tillun, Jalon ja Sepän eroa?
Jalon pääasiallinen tehtävä on johtaa koko yritystä. Talous on se selkäranka jonka perusteella valtaosin Riston suoritusta pitää arvioida. Pariin vuoteen ei ole syytä miestä TJ.n pallilta vaihtaa, panostukset jalkapalloon ovat hallitus ja yhtiökokous tason päätöksiä. Ripalle pitää antaa aikaa näyttää miten toteutus onnistuu.
Sama koskee Seppää, juuri tehdyt linjaukset jotta IH Oy seisookin kahdella jalalla jääkiekon ja jalkapallon päällä. Sille päätökselle on saatu siunaus, nyt se pitää toteuttaa menestyksekkäästi, ellei homma parin kauden aikajänteellä ala tuottaa, on aika vaihtaa.
Tillun asema tässä paketissa on kaikista heikoin, pelaajamarkkinassa kuitenkin melko hyvällä sykkeellä liikuttiin, Palveen sitoutumattomuus ja kyvyttömyys ajaa joukkueen etua, taisi olla lopulta yllätys kaikille. Samoin kovin vaikeata oli Pendon palkkausta pitää virheenä, vaikkakin se sellaiseksi osoittautuikin. Huseeraaminen kopissa ja puuttuminen asioihin jotka UTJ.lle eivät kuulu, olisivatkin selkeä syy vaihtaa miestä, mutta nämä huhut ovat melko katkeran oloista lähteistä peräisin, että en uskalla kyllä ulkopuolisena tälläkään perusteella potkuja vaatia. Ja kun vielä pohdin jotta mistä parempi mies tilalle, niin en kyllä itse kovin montaa keksi, enkä yhtään sellaista jonka palkkaaminen olisi realistista.

Jatkaisin tulevaisuuteen samalla johdolla, onnistuminen jalkapallo investoinnissa, kiekkopuolen myynnin pitäminen tasolla jossa panostuksia joukkueeseen voidaan edelleen nostaa ja urheilullisen menestyksen palauttaminen ovat niitä avain tekijöitä joissa epäonnistumiset edellyttäisivät muutoksia.
 

Salhoja

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
268
Palveeseen.
Älä nyt jaksa. Palveko siellä yksin pelas? Suomi, Ikonen, Nyman, Mäntykivi ja Meskanen siellä petti ihan yhtä pahasti. Puolustuksesta puhumattakaan. Oon ihan yhtä pettynyt jokaisen em. pelaajan suoritukseen. Ei vain riitä.

Siihen nähden, kuinka palstalla hehkutetaan meidän kärkilaitureiden Suomen ja Ikosen playoff-suorituksia, niin outoa, että meillä on kausi ohi.
 

Neitikiekko

Luottopelaaja
Viestejä
1 128
Pitäiskö joskus hommata sinne puolustukseen joku joka pitää ne mikkihiiret pois siitä maalinedestä? En siis tarkoita mitään Latvalaa joka on aina myöhässä tai nokallaan. Ja edes yksi hyökkääjä joka uskaltaa mennä sinne maalille eikä pyöris kulmissa?
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 713

Kyllä tässä Paasin kommentissa vähän totuuden siementäkin on. Myrrän potkiminen ja rähmälleen meno Pennasen vaatimusten edessä näyttää nyt aivan helvetin typerältä ja sitähän se olikin. Se oli juuri sitä shortsipoika-aikain johtamista jossa mentiin hetken huumassa ja myllättiin koko kesän aikana rakennetut asetelmat päälaelleen vain siksi että sen hetken nimekkäin valmentaja nyt vain on saatavilla. Se, että kuka Pennasen tieltä potkittiin on lopulta vain sivuseikka. Ei Myrrä tietysti koskematonkaan voi olla, mutta uskonpa että Pennasen vaatimusten edessä olisi taivuttu vaikka sitten siellä penkin takana olisi ollut ihan kuka tahansa.

Kun tuon rajan yli mentiin kerran, niin sittenhän tuota samaa linjaa on ollut helpompi toteuttaa. Otetaan vain mahdollisimman kallista ja nimekästä pelaajaa sisään eikä mietitä miten se vaikuttaa joukkuehenkeen ja kokonaisuuteen. Kyllä, tämän hetken Ilves on ihan samaa kuin 90-luvun lopun Jokerit. Seura jonne tullaan tekemään tiliä tai hakemaan sitä isoa sopimusta muualta, mutta ei voittamaan mestaruuksia.

Ellei nyt omia toimintatapoja katsota peilin kanssa ja pitkään, ei ole Niemelällä oikein onnistumisen edellytyksiä. Opittiinko nyt viimein että menestystä ei vain osteta vaan se aito menestys perustuu asioihin joita ei rahalla voi hankkia? Toivottavasti tämä oli viimeinen kerta kun joukkueeseen ängetään näitä Palveen, Nikun ja Clendeningin kaltaisia palkkasotureita.

Nyt olisi seuralla ulostulon paikka lähiviikkoina. Jos tästä jatketaan kuin mitään ei olisi tapahtunut, ollaan samassa ylimielisyydessä kuin Pennanen esitti kättelyepisodillaan. Eikä kukaan halua sellaista kulttuuria ja joukkuetta tukea. Kauas on tultu siitä ajasta kun Tappara-sarjan päätteeksi se olikin Ilves-puoli joka jäi Hakametsään laulamaan vielä niin kauan että pelaajat haluttiin vielä uudestaan jäälle. Nyt pitäisi pohtia miten tuo luottamus saadaan takaisin.
 
Viimeksi muokattu:

931931

Luottopelaaja
Viestejä
1 519
Seura, jonka yleisökeskiarvo, budjetti ja historia ovat Suomen suurimpia, voi kyllä sanoa olevan suuri seura. Loppujen lopuksi nämä ovat vain raamit toiminnalle kaukalossa ja toimistolla, ja ne ovat rehellisesti sanottuna isoja täytettäviksi. Kaudet 2018-2022 näitä täytettiinkin kelvollisesti. Talous parani, sijoitukset nousi ja Ilveksellä oli jatkumoa kentällä ja sen ulkopuolella. Vuonna 22 tapahtui lakipiste, Tepsi-sarja, jonka perusteella Ilveksen pelitapaa muokattiin puolustavammaksi. Tämän sanoi Launchissa 22 suoraan joku Ilveksen johdosta. Pian Pennasen virkamieskiekko korvasi Myrrän Fun-kiekon ja pelaajaliikenne aloitettiin pois Ilveksestä. Jatkumo mureni, eikä tuosta joukkomuutosta lyhyessä tai pitkässä juoksussa ollut mitään hyötyä. Tietysti tätä oli helppo perustella, että me nyt ollaaan suurseura, niin me tehdään siksi näin, mutta ei se mikään oikea peruste ollut. Oikeana syynä tuntuu olleen seuraan siihen asti sopimattoman pelitavan sisäänajo, jota loppujen lopuksi ei saatu toimimaan edes tosipaikassa. Tästä saatiin jo viitteitä puolustajien virhealttiudessa runkosarjan aikana.

Suurseurastatuksesta huolimatta Ilveksen strategia menestykseen tuntuu perustuvan yhden kauden suonenvedon tavoitteluun. Tämä näkyy pienet seurat Ässät ja HPK:n tyhjästä mestaruuteen valmentaneiden Karri Kiven ja Antti Pennasen palkkaamisena Ilveksen penkin taakse, ja lyhyinä pelaajasopimuksina, jotka sikäli ovat olleet ihan laadukkaita pelaajia. Joka kausi on edessä joukkueen luonnetta muuttava iso rakennusprojekti, mutta kaksi viimeistä kautta ovat näyttäneet, että joukkue on tässä projektissa lähinnä kasattu, ei rakennettu.
 
Viestejä
1 836
Plus että yhteistyökumppanit, kannattajat yms. sidosryhmät sen rahan taloon kantavat. Sinne se kiitos menee, että Ilves on taloudellisesti se mikä se on. Ei johto rahaa missään kellarissa paina.
Niinpä. Ja jokainen arvioi kohdallaan, saako rahoilleen vastinetta. Ei tässä välitöntä romahdusvaaraa ole, mutta toinen samanlainen mahalasku putkeen voisi jo muuttaa tilannetta aika paljon huonompaan.
 

Paatelainen

Luottopelaaja
Viestejä
1 902
Kolmas kausi putkeen kun on joukkue parantunut edellisestä kaudesta. Mestarijoukkueen Tillu meille kasas.

Milla mittarilla mitattuna?? Ilves oli tällä kaudella kaiketi 7. Se on aivan sysipaska suoritus millä tahansa mittarilla mitattuna ja olemme edelleen ihan hemmetin kaukana mestaruudesta. Me olemme niin hemmetin kaukana, että meillä ei ole edes ymmärrystä millaista sitoutumista se vaatii, että mentäisiin edes välieristä jatkoon. Lakataan nyt ihan aikuisten oikeasti laskemasta niitä syksyn mestaruuksia ja jotain runkosarjan pisteitä. Niillä ei tehdä ratkaisupeleissä yhtään mitään.
 

Hepulina16

Luottopelaaja
Viestejä
1 322
Mä todellakin toivon. kun enskauteen lähdetään, siellä on joukkueen sisällä kaikki pölyyntyneet luurangot ym kissat nostettu pöydälle ja käyty asiat perinpohjin läpi, ja sen jälkeen vietetty oikein kunnon saunailta, tuuleteltu kaikki mahdolliset ja mahdottomat kaunat, että päästään aloittamaan puhtaalta pöydältä.Siis jos niitä on koskaan ollutkaan.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 316

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 471
Nyt ei pidä tehdä hätiköityjä päätöksiä. Hosumalla saada ku lisää tuhoa aikaan. Käytävä läpi mistä tämmänen syväkyykkäys johtui. Materiaali oli varmasti nimien puolesta riittävä. Vaikka moni purkaa kiukkuaan nyt niin vaikea nähdä etteikö koko Ilves perhe olisi joukkueen takana kun uusi kausi käynnistyy.
 

Hyrrä

Luottopelaaja
Viestejä
1 432
Tämän vuoden tappio oli itselle helpompi kuin viime vuosi, josta toivuin vielä joulun ja uudenvuoden jälkeen. Tänä vuonna syyt oli helpompi nähdä eikä oltu lopulta edes lähellä. Pennanen kärsi julkisen teloituksen ja kantoi osan minunkin tuskaani kuin mikäkin Jeesus.

Seuraaville kausille en odota mitään prosessia. Eihän Tapparakaan käynnistänyt risuparran kanssa prosessia vaan menestyy heti. Eikä Kärpät tai Kalpakaan. Ilveksenkin tulee menestyä heti ja jos siinä ohessa toteutuu jonkinlainen prosessi, niin sehän on vain pelkkää plussaa.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 987
Ilveksestä puuttuu vielä se intohimoinen voittamisen kulttuuri. Täällä vaan pelätään pahinta ja toivotaan parasta. Olisiko aika uudistua organisaationa ja faneina?

Pitää alkaa vaan tekemään töitä joka päivä 110% lasissa. Vaikka tuntuu pahalta, niin silti harjoitellaan lisää... Pohjanmaalta tähän oppia:

Ensin harjootellaan, ja sitten harjootellaan lisää, entä mitä sen jälkeen tehdään? Harjootellaan lisää. Tätä mantraa minä kannatan.

Ehkäpä Hölö tuo oikeaa tekemisen kulttuuria. Lisäksi Tillun ja kumppaneiden tulee tehostaa pelaajahankintoja, tutkia tarkemmin ja päästää irti, jos tuntuukin epäonnistuneelta hankinnalta. Väkisin peluutus ei ole enää nykypäivää.

Mennääs nyt eteenpäin joka osa-alueella ja tehdään töitä menestyksen eteen... ei enää toivota, vaan tehdään kaikki mahdollinen ja jopa mahdotonkin.

Ilves tulee vielä, koska se tapahtuu - en osaa sanoa, mutta varmasti tulee!

Se hetki onkin sitten minun Ilves kannattajuuteni suurin ilon ja onnen päivä.

Nyt analysoidaan, nautitaan toivottavasti kuumasta kesästä ja Elokuussa päästetään pelurit irti!
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 713
Seuraaville kausille en odota mitään prosessia. Eihän Tapparakaan käynnistänyt risuparran kanssa prosessia vaan menestyy heti. Eikä Kärpät tai Kalpakaan. Ilveksenkin tulee menestyä heti ja jos siinä ohessa toteutuu jonkinlainen prosessi, niin sehän on vain pelkkää plussaa.


Olen kyllä täysin eri mieltä. Ilves on nyt vedenjakajalla. Ensiksi pitää tietysti käydä läpi tämä kausi tiheän kamman kanssa ja katsoa missä meni vikaan. Ja sitten aloittaa se prosessi uudestaan tai oikeastaan jatkaa siitä mihin jäätiin kun lokakuussa -22 yritettiin hakea oikotietä menestykseen. Ja jos ensi kaudella tulee menestystä, niin toki se on plussaa, mutta tähtäin paljon pidemmälle. Muuten valutaan samaan kastiin kuin Lukko ja HIFK eli seuraksi, jolla on kyllä resurssit ja edellytykset pelata mestaruudesta joka vuosi, mutta todellisuudessa on siinä aidosti kiinni n. kerran 10 vuodessa.

Pennanen ei itse pystynyt kovassa paikassa toimimaan sillä tavalla kuin omat länkytyksensä, mutta yhtä pointtia voi tässä vaiheessa korostaa. Tuloksen edessä pitää olla nöyrä. Tämä massiivinen katastrofi on tulos tehdyistä valinnoista ja huonosta johtamisesta. Nyt on se hetki oppia virheistä ja tehdä ne valinnat niistä viisastuneena.

2017 oli se nollapiste josta lähdettiin uutta Ilvestä rakentamaan. Taloudellinen, urheilullinen ja sosiaalinen uskottavuus oli nollissa, mutta laadittiin strategia jota sitouduttiin noudattamaan. Pitkän ajan tähtäin oli olla siellä eurooppalaisena huippuseurana ja pysyvästi top-4 joukkueena. Aloitettiin kova työ joka alkoi tuottaa tulosta pikkuhiljaa. Saatiin velat maksettua, uskottavuus parani, uusia sponsoreita, parempia pelaajia ja yleisömäärät nousuun. Ilves alkoi taas kiinnostaa ja tuoda porukkaa halliin. Siitä sitten alkoi sijoituksetkin runkosarjassa nousta: 11, 8, 4, 8, 3, 2,2. Vain korona-vuodet toi vähän takapakkia tähän. Mutta kaikki näytti etenevän hyvin ja suunnitellusti. Kunnes tuli tuo 5.10.2022.

Päävalmentajan rekrytointi on aina iso, kenties isoin linjanveto mitä jääkiekkojoukkue korkeimmalla tasolla tekee. Se pitäisi tehdä aina pitkän harkinnan, vertailun ja pitkien kartoitusten kautta tai sitten tietysti joskus pakon edessä. Mutta Pennasen vaihto tehtiin korkeintaan muutaman päivän mietinnällä ja tuosta HPK-mestaruudesta sokaistuneena ajatuksella "no, miksi ei otettaisi Pennasta nyt saman tien". Tuolla vedolla yritettiin hakea oikotietä menestykseen. Ei tullut kuin pronssia. Ja sitten tällä kaudella nimekkäin ja kallein joukkue ikinä tuotti kaikkien aikojen mahalaskun.

Jos ei nyt näistä virheistä oteta opiksi ja oteta taas lusikkaa kiltisti käteen, sama ralli on vain tuomittu toistumaan ja toistumaan. Ilves on pelkkä runkosarjajoukkue joka sulaa jatkossakin aina keväisin kun aletaan isoista asioista pelaamaan. Nyt on kerrankin oltava menneisyyden suhteen rehellinen ja opittava näistä virheistä. Mitä minä itse ainakin ajattelen että jos ei nyt huomata missä ollaan menty vikaan, niin mennään jatkossakin.

Nämä asiat ainakin pitäisi nyt sisäistää:

1. Menestystä ei osteta rahalla.

Tällä kaudella peluutettiin kalleinta, mutta samalla hengettömintä ja luovuttaneinta joukkuetta, joka luovutti ensimmäisen (!) vastoinkäymisen jälkeen. Paksun lompakon suoma etu on syöty nopeasti, jos joukkueesta puuttuu henki, sielu, usko ja sitoutuneisuus yhteisiin tavoitteisiin.

Menestys ostetaan kovalla työllä, sitoutumisella ja pitkällä tähtäimellä. Hyvin harvoin se tulee kuin Manulle illallinen vaan se vaatii yleensä myös pettymyksiä ja vastoinkäymisiä. Niitähän meillä on riittänyt, mutta nyt on saatava uskoa miten ne voitetaan. Rahalla voi ostaa hyviä pelaajia, mutta sitoutuneisuutta, taistelutahtoa ja periksiantamattomuutta ei. Niitä meidän on jatkossa vaadittava pelaajahankinnoissa, eikä sitä että joukkue täytetään tämän kevään kaltaisilla palkkasotureilla ja leipäpapeilla.

2. Menestystä ei voi kopioida.

Pennanen, Kivi, Tuokkola, Eloranta, Mälkiä. Monta valmentajarekryä, jotka on tehty oikeastaan vain ajatuksella että napataan se nimekkäin valmentajamarkkinoilla vapaana oleva kaveri joka on joskus jossain ympäristössä onnistunut. Sitten tuodaan se tänne aitioon ja ajatellaan että se painaa täällä ctrl+V:ta ja tuo sen saman menestyksen tänne. Helposti ja vaivattomasti. Mutta ei ole toiminut se. Siellä missä se tyyppi on menestynyt on ollut aivan eri ympäristö, odotukset, ihmiset ja toimintakulttuuri. Ei se menestys niin tule että se vain kopioidaan muualta. Ilveksen on löydettävä oma keinonsa menestyä ja raivata tiensä sinne kirkkaimpiin peleihin. On löydettävä ne meidän omat vahvuudet kuten seurayhteisö tai vahva brändi ja jalostettava niistä se tahtotila, jossa menestys on mahdollista. Eikä odotettava että joku koodinimi Pennanen sen tuo tänne niin kuin joulupukki säkissä.

3. Nimekkäin valmentaja ei ole se paras valmentaja

Liittyen edelliseen, usein meillä on haettu se nimekkäin valmentaja ajatellen että se toistaa vaikka Ässien ja HPK:n kaltaiset ihmeet meillä. Mutta kun yleensä ne mestaruuden voittaneet valmentajat tuppaa olemaan aika vaativia ihmisiä hyvällä ja huonolla tavalla ja tulee liiankin tietoiseksi omasta arvostaan ja helposti alkavat luulla olevansa erehtymättömiä. Näin kävi mm. Pekka Virralle, Dufvalle, Marjamäelle, Suikkaselle ja Pennaselle. Jotain valmentajia se voittaminen tietysti motivoi kuten Tapolaa tai K. Jalosta, mutta nämä taitaa olla vähemmistö.

4. Menestykseen ei ole oikopolkua.

Menestys vaatii oikeita valintoja, nöyryyttä tuloksen edessä, usein pettymyksiä ja niiden oikeaa käsittelyä ja ennen kaikkea kärsivällisyyttä. Me ollaan tultu pitkä matka sieltä vuodesta 2017 ja nollapisteestä. Pahalta tuntuu ajatella että se matka on vieläkin kesken. Edellisestä mestaruudesta on 40 vuotta, ja pitäisi vaan odottaa ja olla kärsivällinen. Mutta kun kaikkea tapahtunutta peilaa, onko vaihtoehtoja? On yritetty aika montaa kikkaa tuoda sitä menestystä tänne, mutta mitä jos vain koitettaisiin olla kärsivällisiä ja tehdä se arkinen työ mahdollisimman hyvin eikä koiteta hakea pikavoittoja.

Tapparaan on helppo verrata ja ajatella että nyt meillekin vain kovat panostukset kehiin. Ei Tapparalla ole välivuosia ja ne pelaa mestaruudesta "aina". Mutta helposti unohtuu yksi asia. Eivät pelaisi, jos sielläkään ei olisi ollut kärsivällisyyttä. Tapola on saanut messiaan maineen ja otettaisiin takaisin koska tahansa tuomaan taas mestaruus. Mutta hyvin toisessa tilassa olisi Tappara jos olisi Tamhockeyn hallitus antanut periksi paineelle syksyllä 2014 ja pistäneet Tapolan pihalle, mikä oli ilmeisesti jo hyvin lähellä. Tapolaan päätettiin kuitenkin luottaa, koska uskottiin että pidemmän päälle se kääntyy vielä Tapparan hyväksi. Ja kääntyihän se. 4 mestaruuden verran.

Vaikka tuntuu pahalta ja vituttaa ja haluaisi sen menestyksen NYT, kyllä kaikki sen osoittaa että se pidempi menestys tulee vasta kun siihen ollaan kypsiä, tarpeeksi petytty ja löydetty se tapa hakea sitä. Toivottavasti Niemelä saa kaiken tuen ja mahdollisuuden ja ennen kaikkea aikaa rakentaa näköisensä joukkueen, johon luottaa, jossa pelaajat luottavat valmentajaan ja pelitapaan ja joka on henkisesti tarpeeksi vahva pelaamaan isoista asioista. Se on mahdollista Lahdessa, se on mahdollista täällä, mutta se ei tule sormia napsauttamalla ja harvoin kivuttomastikaan.
 

38 Special

Luottopelaaja
Viestejä
1 303
Monta valmentajarekryä, jotka on tehty oikeastaan vain ajatuksella että napataan se nimekkäin valmentajamarkkinoilla vapaana oleva kaveri joka on joskus jossain ympäristössä onnistunut.
Hyvä ja monipuolinen kirjoitus. Mitä mieltä olet tulevasta Hölön ajasta, tekeekö Ilves siinäkin tuon saman minkä ennenkin?
 
Ylös