Moderaattoreiden toiminta

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 415
Meepä katsomaan esim tota osasto41 ketjua ja 'mälli'-chattia.
Ilmeisesti putsailtu ku en ihmeempiä nähnyt. Kaikilla toki omat näkemyksensä millasta se modelinja pitäis olla.
Itseä eniten risoo sellaset yhden linjan jankuttajat. Ainaki yks täältä vissiin onki banneis nyt, ja toivottavasti modet on hereillä että palsta pysyy jatkossa vähäkin normaalina. Kausiki tossa alkaa ja jollain saattaa tunteet mennä semmosta tuhatta ja sataa ja ulosanti sen mukasta. Viime kaudella jo väen vängällä pistettiin joka kääntees yhtä pelaajaa bussin alle, ja jopa otteluseurantaketjussaki alko sitä jonnin joutavuutta osuun silmiin.

Ei mulla ainaka tällä hetkellä ole mitään syytä modeja moittia. Eiköhän he parhaansa tee,
eikä näissä linjauksissa vikaa ole. Joskus voi virhe tulla, tai kaks, mutta kyllä niistä eteenpäin pääsee.
 

oowee

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
616
Aivan huikea tapa kyllä, että täpätään ketjut lukkoon silloin kun joku saattaisi kirjoittaa jotain negatiivista.

Tää on vähän kuin tuppikullin kanssa nudistirannalle niin ei oo itse pienimuotoinen.

Tähän forkkaan verrattuna Jatkoaika on mainiosti moderoitu
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 182
Aivan huikea tapa kyllä, että täpätään ketjut lukkoon silloin kun joku saattaisi kirjoittaa jotain negatiivista.

Tää on vähän kuin tuppikullin kanssa rannalle. Tähän forkkaan verrattuna Jatkoaika on mainiosti moderoitu
Ketjuja lyödään lukkoon hyvin pitkälti siivouksen ajaksi, saadaan sääntöjä rikkovat viestit (esim. onlinerit) poistoon ja viestejä siirreltyä oikeisiin ketjuihin, jotta tämä palsta pysyisi näiden tappiopelien jälkeen lukukelpoisena - emme yritä hiljentää mielipiteitä.

Täällä forkalla kyllä annetaan jokaiselle mielipiteelle hyvin tilaa, täällä ei todellakaan suljeta ketjuja, poistella viestejä jne jos kirjoitus olisi negatiivinen.

Asia on eri, jos näitä ketjuja "floodaa", eli jauhaa samaa asiaa useassa eri ketjussa. Silloin yleensä vihellämme pelin poikki.

Ja tappiopelien jälkeen pyrimme siihen, että saisimme ohjattua jäsenet käyttämään "negaketjua" / otteluseurantaa niiden isompien tunteenpurkauksien purkamiseen. Tälläisissä tilanteissa saatamme jotain tiettyjä ketjuja lukita, jotta ne tunteenpurkaukset menisivät näihin yllämainittuihin ketjuihin. Heti otteluiden päättymiseen jälkeen ei yleensä mitään kauhean argumentoituja ja perusteltua viestejä nähdä vaan nimenomaan muutaman sanan viestejä, joissa tunne on ottanut vallan.

Otteluseurantaa pyrimme pitämään hieman normaalia pidempään auki tälläisissä tappiopeleissä.

Mutta summasummaarun ketjujen sulkemisella siivoamme ja/tai ohjaamme keskustelua johonkin toiseen ketjuun.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 684
Mitä olette mieltä ketjujen sulkukokeilusta? Palautetta saa antaa vapaasti. Satuttiin kyllä valitsemaan hyvä peli tuon ensikokeiluun.
Ihan ehdottomasti hyvä idea.
Saatan olla "puolueellinen" mutta siis ehdottomasti näin.
 

Kanuuna66

Luottopelaaja
Viestejä
2 720
Jatketaan vaan. Ironista sinänsä että ketjut olisivat tänään ollee täynnä positiivisia kommentteja. Silti, hyvä uudistus. Jää turhat onelinerit sekä pelinhuuruissa kirjoitetut kommentit pois
 

Neljätoista

Luottopelaaja
Viestejä
1 434
Liigan tilannehuone on erittäin hyvin kartalla verrattuna ilvesfoorumin ylläpitoon.

Taas nasahti bannia ilman varoituksia ja jotenkin tosiasioin käsitettävissä olevia perusteluita. Tämähän jo aiemmasta tuttua ettei turhaan varoitella asiallisesti kirjoitettujen viestien poistoja tai banneja niiden vuoksi.

1. Perusteluita keksittiin omasta kuulasta: Varoitus väitettiin annetun, vaan ei annettu; Ylläpidosta oltiin minuun yhteydessä ja kysyin erikseen sainko varoituksen, ja minulle vastattiin ettei ole varoitettu.

2. Väitettiin edellistä bannia yritetyn kierretyn, vaan ei ole yritetty eikä ole esitetty mitään todisteita väitetyistä kiertoyrityksistä.

3. Aiempaa bannia pidettiin koventamisperusteena, eikä sitäkään perusteltu ennen tai jälkeen millään sääntökohdalla. Muiden tahallista provosointia pidettiin syynä tälle bannille; Vaikka kirjoittaisin ajatuksia herättävää sisältöä, niin miten minä voin kirjoittajana olla vastuussa muiden teksteistä?

4. Minulta vaaditaan todisteita väitteille ja niitä toimitan, mutta muiden ei tarvitse väitteitään perustella. "Peukalo pyllyyn ja sieltä suuhun" -tasoisilla minule lähetetyillä viesteillä on selkeästi lupa nostaa tätä keskustelun korkeana pidettyä tasoa.

Ylläpito on itse epäonnistunut ainoassa tehtävässään, joka on asiattomien tekstien moderointi. Onko oikeasti jonkun mielestä parempi jättää toistakymmentä asiatonta vaientajaa/kiusaajaa jatkamaan foorumille ja ainoa asiallisesti kirjoittanut osapuoli suljetaan foorumilta? Oikeasti he moderoivat siis mielipiteitä ja antavat aktiivisen kiusaajaremmin reuhata palstalla. Myäntävät epäonnistumisensa itsekin ja pitävät toimintaansa silti jotenkin vinoutuneella tavalla onnistuneena.

Tämä on porkkanamaa, jossa suljetaan suut niiltä jotka kehtaavat muodostaa oman mielipiteen ja näyttääpä se vielä vituttavankin ihan aidosti.
Missä_varoitus.png

EDIT: Laitettava ihan kuva, kun menivät vahingossa kertomaan ettei ole annettu mitään varoituksia.
 
Viimeksi muokattu:

Pendolino

Luottopelaaja
Viestejä
1 738
Voisiko ylläpitäjät ottaa koppia tästä naisvihan määrästä, mikä näissä raiskauskeskusteluissa pyörii? Ei varmasti ole kivaa luettavaa foorumimme naispuolisille jäsenille, kun jokainen raiskauksen uhri on täällä foorumilla vain kostonhakuinen lunttu tai takiainen.
 
Ylös