Les Lancaster

Viestejä
1 924
Ei siitä pitäisi olla edes mitään epäselvyyttä, kuka on meidän tärkein pakki hyökkäyssuuntaan. Vaikka taitoa löytyy ilahduttavasti monilta muiltakin, Lessi ne tärkeät maalit ja syötöt lähes aina antaa, kun otteluita ratkotaan. Kylmikset menee kun ajatteleekin, että ensi kaudella - toivottavasti vielä vahvemmalla rosterilla - #74 on liigan murhaavin viivamies ja paljon muuta.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 551
Ei siitä pitäisi olla edes mitään epäselvyyttä, kuka on meidän tärkein pakki hyökkäyssuuntaan. Vaikka taitoa löytyy ilahduttavasti monilta muiltakin, Lessi ne tärkeät maalit ja syötöt lähes aina antaa, kun otteluita ratkotaan. Kylmikset menee kun ajatteleekin, että ensi kaudella - toivottavasti vielä vahvemmalla rosterilla - #74 on liigan murhaavin viivamies ja paljon muuta.

Ensi kaudella on vielä heittää Lancasterin lisäksi Pelliä puolustukseen, joka tykittänyt kahteen viime kauteen 58 pistettä.

Siinä on kaksi sellaista kiekollista kärkipakkia, jotka kelpaisi ihan jokaiseen joukkueeseen - ja nämä pelaa meillä.
 

Mobutu Sese Seko

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
723
Sen verran on vituttanut oikeastaan viime tiistaista alkaen, ettei ole pahemmin tehnyt mieli tätä osiota availla, mutta jos jotain pieniä ruusuja pitää jaella niin pistetään ne Michiganin miehen suuntaan, jos ja kun kausi hänen osaltaan on jo ohi. Niin tai näin, Lancaster oli yksi harvoja pelaajia, joiden voidaan katsoa onnistuneen välierävaiheessa:

- Joukkueen ylivoimaisesti tehokkain pelaaja pisteillä 2+4, viidessä pelissä pisteille. Kolmeen pinnaan ylsivät Ikonen, Mašín, Mäntykivi, Tikka ja Haapala. Ilves teki 11 maalia Pelicansia vastaan, joten prosentuaalisesti puhutaan melko isosta osallistumisprosentista.

Yhteensä 2+5 yhdeksään otteluun. Puolustajista käytännössä siis 4. tehokkain suoritus Ilveksen pudotuspelihistoriassa maali- ja pistekeskiarvon perusteella. Niukka parannus noihin Simmen viime kauden lukemiin. Ennen kaikkea Lancasterin pisteet tulivat kauden tärkeimpiin peleihin välierävaiheessa:

Alla olevista pelaajista pinnaperpeliin välierävaiheessa ylsivät Measures (3 ottelua 2+3) ja Siltanen 3 ottelua 1+3. Edellä mainittujen pelaajien aikaanhan pelattiin vielä paras viidestä systeemillä ja kummallakin kerralla Ilves meni noista jatkoon 3-0 voitoin.

Measures​
9 3+5=8​
97-98​
Haapakoski​
8 3+4=7​
96-97​
Siltanen​
8 2+5=7​
89-90​
Lancaster​
9 2+5=7​
22-23​
Johansson​
10 1+6=7​
21-22​
Kaario​
8 1+5=6​
82-83​

Kokonaisuudessaan hyvää eteenpäinmenoa viime kauteen nähden, sillä vaikka runkosarjan 21-22 lopussa tulleella pääiskulla oli varmaan jotain tekemistä tason putoamisen kanssa, niin omien muistikuvien perusteella selvää laskua oli havaittavissa jo joskus tammikuun lopulla / helmikuun alussa. Tällä kertaa jänne piti varsin hyvin oikeastaan läpi koko runkosarjan. Poikkeuksellisen kova voitontahto paistoi jo tuossa runkosarjan lopussa, kun sen voitosta vielä väännettiin. Siihen päälle sitten pudotuspelit, jotka painoi hyvällä tasolla vaivan kanssa läpi ml. tuo 3. Ässät-peli, jossa kävi jalkapuolenakin pellailemassa. Tuota taistelutahtoa kun olisi saanut jaettua vähän tasaisemmin.

Hyvää golfkesää, Lester!
 

Mikko Määttänen

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
156
Ilvekseen saapuessa arvostin sitä, että ritarillinen nimi on Game of Thrones -tasoa ja että saapui Tampereelle hyvissä ajoin ennen harkkamatsien alkua 2021. Vaihtoehtona olisi varmasti ollut viettää pitkän ECHL-kauden jälkeen myös pitkä kuuma kesä sinne elo-syyskuun taitteeseen ennen kuin vaivautuu Suomeen nostamaan palkkaa.

Ilmiselvää tietysti, että peliotteet ja kasvu pelaajana entistä monipuolisemmaksi tekijäksi hienoa seurattavaa.

Jaa, äijä on lentäjä ja taskussa rikosoikeuden kandidaattitutkinto. Ei kai siinä. Haastatteluissa kertoo kuinka paljon rakastaa Tamperetta, seuraa ja faneja. Onpa kliseistä jenkkipelaajan hokijargonia.

Ensimmäinen jatkosopimus jo ennen joulua 2021. Kaupungin, seuran ja fanien haippaaminen jatkuu. Okei, jatka vaan makeilua, mutta me kaikki tiedetään ettet tarkoita puheita oikeasti. Iloitaan nyt siitä, että heikkona hetkenä on sortunut kirjoittamaan jatkopahvin loska-ankeuteen ennen kuin kunnolla edes tiesi millainen paikka Suomi on.

Talaja taklaa päähän runkosarjan lopussa. Tilannetta ei viedä edes kurinpitodelegaation käsittelyyn. No niin, nyt siltä ihan varmasti loppuu huumori koko Liigaan ja Suomeen. Oli kuitenkin kiva, että edustit keltavihreitä värejä edes yhden kauden... Kiitos pronssimatsin 1+1 -tehoista.

Kausi 2022 - 2023. Sieltä se saapui kuitenkin. Liigan parhaita haastateltavia. Sattuu kohdalle sitten änkyttävä, huonosti englantia osaava toimittaja tai ammattimaisempi tenttaaja, Lancaster kohtelee kaikkia yhtä hyvin ja tekee haastatteluista viihdyttäviä. Toimii Ilves-kaupan uutuustuotteiden mannekiinina tuosta noin vaan. Aika hyvin se heittäytyy, mutta pakko sen on olla vain tyhjiä sanoja lateleva jenkki.

Toinen jatkosopimus ja jälleen kerran jo ennen joulua 2022. Tampereelle, seuralle ja faneille kehuja. Okei, taitaa se ihan tosissaan viihtyä täällä?! Runkosarjassa 47 pistettä ja Ilveksen kunniakkaan historian kaikkien aikojen tehokkain puolustaja yhdellä kaudella. Jengin ottaminen reppuselkään Pelicansia vastaan 8.4., suorastaan janoten maaleja.

Sitoutuminen konkretisoituu kunnolla vasta nyt, kun muutoin näkee ulkomaalaisvahvistuten kiittelevän parista vuodesta ja lähtevän maailmalle. Lancaster jää. Vaikkei koko Ilves-aika ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, arvostan todella isosti sitä kuinka taitava, fiksu ja sitoutunut joukkuepelaaja meillä aloittaa kolmannen kautensa syksyllä.

Pienisieluisen kannattajan ennakkoluuloinen tunteiden vuoristorata, kun aina ennen tottui tämän tason pelaajien mahdollisimman vikkelään lähtöön.
 

Raipe - The Great One

Tähtipelaaja
Viestejä
11 467
IMG_2534.jpeg


Boinaat Floridassa :cool:
 
Ylös