Ilveksen erikoistilannepelaaminen

-sk-

Luottopelaaja
Viestejä
1 451
Hajottakaa nyt äkkiä tuo Konnan ylivoimaviisikko. Kontiola ja Haapala syöttelee keskenään perseet kiinni laidassa. Mäntykivi katselee syöttelyä keskellä ja välillä saa kiekon vain palauttaakseen sen ykkösellä Kontiolalle tai Haapalalle. Lopuksi minuutin syöttelyn jälkeen kiekko joko menetetään, tai sitten tilanne päättyy Jokipakan rannelääpäisyyn.
 

PUMPPU

Tähtipelaaja
Viestejä
11 001
Muokkausta vaatisi kyllä, harmi että Nyman telakalla. Lähtisin näillä kun Jamppa kunnossa.

Kontiola-Haapala-Suomi-Nyman-Lancaster.

Eemeli maalille, Henkka pohjassa pyörittämässä. Jamppa pointille ja Les viivalla. Konna operoi toiselta puolelta.
 

Kahenkilonsiika

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
418
Eikös Eemeli eilen päässyt kerran kääntämään maalin edestä kun sille kiekko laitettiin. Ei oo totakaan hänen tavara merkkiään nyt näkyny vähään aikaan(toki oli saikulla). Miksi ei enää pörrää samalailla maalin edessä ja käännä siitä maaliin?
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 135
Eikös Eemeli eilen päässyt kerran kääntämään maalin edestä kun sille kiekko laitettiin. Ei oo totakaan hänen tavara merkkiään nyt näkyny vähään aikaan(toki oli saikulla). Miksi ei enää pörrää samalailla maalin edessä ja käännä siitä maaliin?
Tätä minäkin ihmettelen, miksi ei pelata päädyn kautta itse maalille. Nyt lähinnä käännetään sinne mailaviidakkoon tässä Suomen ja kumppaneiden ylivoimassa. Toisessa nyt Henkka ja Konna "syöttelevät" keskenää.
 

#68

Luottopelaaja
Viestejä
2 790
Minä ihmettelen suuresti Jokipakan roolia yv:ssä. Laukoo niitä rannareitaan aina ihan turhista paikoista ja tyrii viivalla muutenkin usein. Itse siirtäisin Lancasterin tuohon yv:seen, ei tuolla toisella yv:llä ole enää pitkään aikaan ollut mitään ideaa ja menee täysin hukkaan nyt tuossa.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 005
Jos jokin Tapparalla toimii, vaikkei tänään osunut kuin kerran, niin YV -peli on kaunista ja nopeaa. Laatua on.
 

Rantsukoff

Luottopelaaja
Viestejä
2 819
Siis ongelma Ipalla on kiekon sisäänvienti ylivoimalla. Menee neppailuksi turhan monta kertaa. Helppo paineistaa pois. Yksinkertainen on monesti kaunista. Levittävä (lue rauhoittava) syöttö joko ränniä kierrättämällä tai pitkällä pakki-pakki levityksellä. Kun kuvio on kunnossa, uhkia on riittävästi. Jokipakalla on painava veto ja saa sen maalille asti. Tukitoimia tarvitsisi vaan enemmän. En täysin ymmärrä yllä olevaa kritiikkiä.

Alivoimasta myös huomio, että turhan helposti kävellään Ipan alueen sisälle ja saadaan pakkopeli toimimaan. Sinänsä muuten laadukasta alivoimatyöskentelyä ja hyvää maalivahtipeliä. Vaikka Ipalla on hyviä aloittajia, turhan paljon hävitään 100-0 omissa varsinkin alivoimalla (mutu).
 

Rosbhuttos

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
500
Itse kun uskallan sorkkia pyhääkin, niin miettinyt että tämä piti olla Raipen alaa.. kyllä sinäkin pitää tulosta tulla.. onko liian seisovaa ylivoima.. Muistelisin että Raipe itse tuollaista ylivoimaa pyöritti paljon.. tosin tulostakin tuli..
 

Viiva_Läissy

Tulokas
Viestejä
5
Minä ihmettelen suuresti Jokipakan roolia yv:ssä. Laukoo niitä rannareitaan aina ihan turhista paikoista ja tyrii viivalla muutenkin usein.
Olen kanssasi erimieltä. Jokipakka huomattavasti varmempi viivakäsittelijä, kuin Les. Se mitä Ilves tarvitsisi molempiin yv:n on porrastettu maski. Silloin tuo Jokipakan ranne toimitus olisi paljon paljon tehokkaampi. Jokipakka ampuu hyvin harvoin ohi tai ekaan blokkiin, toisin kuin Les paukuttaa 8/10 metrin yli, ohi, yliohi tai blokkiin. Tällä hetkellä Tikka seisoo 1,5metriä molarin vieressä yrittäen mailalla ohjailla kiekkoja. Totaalisen väärä tapa.. Maski pelaamista luullaan aina niin yksinkertaiseksi, mutta oma taiteenlajinsa sekin on. Maskin pitää yksinkertasesti seistä kokoaika sen kipperin näkökentän edessä ja yrittää ohjata maskin sivulle tulevat kiekot, ei toisin päin.

mitä tulee yvseen muuten, niin sillon kun on vaikeaa, pitää lähteä simppelin kautta purkaan tehottomuutta. Takakolmiolla laukauksia viivasta tai vaihtoehtosesti ylhäältä joko keskeltä ajaen ranteella tai syvistä runtaten kiekko maalille. Sieltä se tulee, suoraan tai irtokiekoista.
 

KissaKala_

Luottopelaaja
Viestejä
3 857
Yv-tilastot koko kauden ajalta. Meillä yli 27% ja naapurilla alle 24%.
Totta. Omasta mielestä erikoistilanteissa kuitenkin on tärkeämpää nykykunto, kuin se, mitä se on joskus syksyllä ollut. Toki kertoo siitä, että meillä sitä potentiaalia edelleen on, kun saatas henkistä lukkoa auki ja vähän suoraviivasuutta siihen tekemiseen kiekottelun sijaan.
 

Puujalka

Luottopelaaja
Viestejä
2 900
Tätä minäkin ihmettelen, miksi ei pelata päädyn kautta itse maalille. Nyt lähinnä käännetään sinne mailaviidakkoon tässä Suomen ja kumppaneiden ylivoimassa. Toisessa nyt Henkka ja Konna "syöttelevät" keskenää.
Voisiko olla, että säästetään pleijareihin?? Aika helpolla ja tarkasti tämä otetaan jos sitä hieroo koko kauden samalla tyylillä, vaikkakin Suomi sen osaa hyvin.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 382
Kyllähän tämä meidän tämän hetken ylivoima ärsyttää.

Meillä oli kaksi erittäin hyvin toimivaa ylivoima koostumusta, mutta sitten vastustajat oppivat pikkuhiljaa pelaamaan sitä vastaan ja ylivoima alkoi tökkimään hieman. Ja kun sitä ylivoima peliä ei muutettu vaikka vastustajat olivat selvästi oppineet pelaamaan sitä vastaan niin se muuttui suorastaan surkeaksi.

Sitten tuli loukkaantumisia ja Nymanille aukesi paikka ylivoimasta. Nyman loi aivan uuden uhan sinne ylivoimalle ja vastustajat olivat hieman hukassa kun Ilves pelasikin yhtäkkiä erilaista ylivoimaa ja ylivoima näytti heräämisen merkkejä. Sitten Nyman loukkaantui ja nyt siellä yritetään väkisin vääntää sillä vanhalla sapluunalla mikä ei yksinkertaisesti toimi enää.

No uskon kyllä vahvasti edelleen siihen, että se ylivoima alkaa vielä toimimaan koska meiltä kyllä löytyy sopivat palaset toimivaan ylivoimaan. Nyt vaan täytyisi saada ne palaset loksahtamaan kohdilleen.
Toivottavasti Nyman saa itsensä kuntoon pian koska häntä ihan oikeesti tarvitaan ja varsinkin siinä ylivoima pelissä.
 

Lima

Luottopelaaja
Viestejä
1 023
Oli surkea 5-3 ylivoima Hifkiä vastaan. Teoriassa oli hyvä ylivoimakenttä, kun oli laitettu parhaat laukojat ja taitavimmat pelaajat, mutta kätisyys ja pelipaikat eivät sopineet yhtään. Kontiola ja Lancaster syöttelivät keskenään siniviivalla. Vastustajalle riitti Lancasterin pitäminen, kun Kontiola ei pystynyt suoraan syötöstä laukomaan kummankin ollessa righteja. Taitavin ja paras syöttelijä Haapala oli pistetty maskimieheksi. Siihen rooliin olisi Tikka sopinut paremmin ja olisi tullut samalla aloitusvoimaa lisää tai ainakin aloitushäviön jälkeistä vastustjan paineistamista. Haapalan olisi sitten pitänyt olla joko Kontiolan tai Suomen tilalla. Toivottavasti jatkossa ei laiteta vain taitavampia pelaajia kentälle, vaan jokaisen ylivoimapaikan paras pelaaja oikeilla kätisyyksillä.
 
Ylös