S_Kuusisto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
538

Onpas erikoista tuo. Tuo eilinen peli, niin maaliodottama Tepsille vain 2.75. Kuitenkin kuusi teki.

Kyllähän Tepsi viimeisteli kuin Ilves parhaina päivinään. Kolmesta (vai neljästä?) läpiajosta kolme maalia, kun keskimäärin noista menee joka kolmas sisään. Mutta ei poista sitä, että jaloissa oltiin ja pahasti. Sen näkee tuosta graafistakin hyvin, kuinka Ilveksen käyrä matelee toisen erän loppupuolelle asti. Kolmannessa erässä vähän kaunisteltiin graafeja, kun Tepsi nosti jalkaa kaasulta.

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
14 180
No.. Tepsi nyt vaan päätti tehdä kaikki kauden loput maalinsa eilisessä pelissä. Oli heillä tuuriakin matkassa ja se kääntyy huomenna.
Ja nuo Ilveksen maalipaikat.. kiekkoa kuljetettiin kyllä maalille muutaman kerran hyvin ja ihmettelin suuresti Ilveksen laukaisumäärää ottelussa, muistaakseni peräti 30. Räkäkiekkoja ja suupaisuita sinne päin toki oli, mutta ei kovia hyviä laukauksia kuin 1-2 koko ottelussa.. avopaikoista puhumattakaan.
Tepsi rynni suoraan maalille, Ilves heitti kiekkoa laitaan.

Viimeksi muokattu:

Viestejä
14 180
Se on myös ongelma, että joukkue tuntuu aina olevan alistuvassa tilassa, jos pari kovaa ukkoa on sivussa. Joukkue ei siis ole henkisesti vahva tällä hetkellä.

Kysymys kuuluukin, että eikö juuri Myrrän joukkueen pitäisi olla henkisesti vahva, kerran päänvalmentajaksikin tituleerattu herraa.
Ensikaudelle tarvitaan siis johtavia pelaajia, jotka ottavat joukkueen reppuselkään. Ei tässä vielä ole mitään menetetty ja usko on vahva, mutta huomenna on aika näyttää kasvutarinaa. Hävitä saa, jos on huonompi, mutta ei eilisellä tavalla. Hävitäkkin voi niin monella eri tavalla.

Ehkä tämä 0-6 perseily on juuri sitä, mitä joukkue nyt tarvitsi. Ulospuhallus.. Tepsistä tuli suuri suosikki ja meillä loppui luuleminen. Tärkeä osa tätä tarinaa ja iso kasvun paikka.

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 552
Piti sitä perjantaille maksaa kärsimyksestä. Toivottavasti tulee hyvä matsi.

rabatti

Viestejä
262
Perjantaina myös halliin, toivon että ei olis viimeinen peli.

Eilisestä vieläkin järkyttynernä ja paikanpäällä olleena en juuri ikinä omia häpeä, mutta eilen olisin lähteny tokan erän jälkee kotiin mut oli pikkupojat mukana.

Ei se tappio vaan tapa millä se tuli, täysin anteeksiantamatonta tunarointia välierässä. Asenne oltava huomenna täysin toinen.

Grinder

Viestejä
3 552

Ei se viimeinen ole. Pronssista tai kullasta väännetään ellei sarja jatku lauantaina.

Viestejä
14 180

Toisaalta.. tuli koettua sekin, että jotkut Tepsin kannattajat jo säälivät ja alkoivat toivoa meillekkin edes yhtä maalia. Kokemus sekin taas...

LuikuriTattinen

Viestejä
3 371
Puheet siittä, että TPS sopii paremmin meille on ihan hölynpölyä. TPS on kaikilla mittareilla kovempi, mitä me ollaan. Huippuyksilöt, jotka toteuttaa pelitapaa. Myös meidän vemppalista liian kova, maksetaan hintaa ja annetaan liikaa eteen. Melkein pitäisi lähteä maalinestopeliin, jolloin voisi olla mahkuja pärjätä, tietysti hekka pitää saada kuntoon, että yv.lla on mahkut ratkoa peliä.

Grinder

Viestejä
3 552
No jos meidän vemppalista on tuo pelin tai kolme niin sitten se materiaalietu on Tepsillä. Harva joukkue kestää lähes kaikkien avainpelaajien tippumista.

Viestejä
14 180
Niin.. pitäisikö kokeilla.. tämän maalinestopeli. Ainakin yllättäisi kaikki. Ensimmäinen erä niin ja toiseen rajusti hyökäten.. jotainhan nyt on pakko keksiä, luotetaan omaan tekemiseen jargon ei nyt riitä.

Raipen Lätty

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2 319
Nyt on meidän joukkueella korkea aika oppia pärjäämään ilman Haapalaa ja kumppaneita, jos tänä keväänä halutaan vielä menestyä. Ei voi jäädä haikailemaan puolikuntoisen kaverin perään, vaan uusia vastuunkantajia täytyy nyt nousta esiin.

Joo, Haapala voi käydä hyvällä tuurilla pelaamassa joka toisesta pelistä osan ja näin auttaa joukkuetta, mutta se ei pelkästään enää riitä, vaan nyt täytyy muidenkin pelaajien pystyä kantamaan vastuuta.

jurgen

Viestejä
14 082
Harvinaisen kivinen on tie aina ollut, kun pari kärkiäijää uupuu... ei ihan noin paljoa tosiaan saisi vaikuttaa. Vähän on jäänyt piippuun muiden kärkiäijien meno aina, kun rosteri on ollut vajavainen, miksi... sen kun tietäisi.

Huomenna vaan uutta matoa koukkuun, ja Ilves voisi tosiaan vetästä kanin hatusta ja pelata kuten Kärpät, eli estetään maalinteko ja odotetaan paikkaa iskeä... hybridivaikuttaminen kehiin.

Kaikki on omissa käsissä, se on erinomaista!

ipa1970

Viestejä
8 821
Nyt on meidän joukkueella korkea aika oppia pärjäämään ilman Haapalaa ja kumppaneita,
Se vaan on että taso putoaa joka joukkueella jos kärkiäijiä tippuu.
varmasti pyritään että muut nostavat tasoaan mutta lähtökohtaisesti nalli ei pääse lähellekään haapalan , tai pulli parikan, tai imj sebökin tasoa.
Varmaa myös että Nurmen ja pärssisen poissaolo näkyisi isosti tepsin pelissä.
Taistella pitää ja antaa parastaan mutta realiteetit on rajalliset.

Viestejä
14 180
Historia toistaa itseään..

TPS vei ensimmäiset kaksi finaaliottelua, Ilves herää

Finaalisarjassa kohtasivat kokenut TPS ja nuori Ilves. Ensimmäinen finaali meni TPS:n nimiin lukemin 3-2. Ottelun toinen erätauko venyi puolituntiseksi, koska Turun poliisilaitokselle oli soitettu pommiuhka, joka sittemmin osoittautui perättömäksi. Toinen finaali Tampereella alkoi lupaavasti, kun Peura ampui turkulaispuolustajan luistimen kautta Ilveksen 1-0-johtoon. Ilves loi tukun maalintekopaikkoja tämänkin jälkeen, mutta vain TPS osui. Turkulaiset poimivat lopulta vakuuttavan 1-6-voiton ja olivat jo varmoja mestaruudesta – vaadittiinhan siihen enää yksi voitto.

TPS-päävalmentaja Matti ”Mölli” Keinoselle teetetty kultatakki ja TPS:n huoltotiloihin tuodut kuohuviinipullot saivatkin Ilveksen sisun valtaan kolmannessa ottelussa. Ilves teki monia muutoksia kokoonpanoonkin: päävalmentaja Seppo Hiitelä esimerkiksi laittoi maalille Jukka Tammen sijaan nuoren Jarmo Myllyksen ja hajoitti syksystä asti yhdessä pelanneen tehoketjun Mäkelä-Jalo-Helminen. Ilves haki kolmannesta ottelusta murskaavan 1-8-voiton. Illan suurimpiin häviäjiin lukeutui turkulaisyleisö, joka viskoi pelin edetessä kentälle vessapaperia, kolikoita ja istuintyynyjä. Kenttää siivottiin tämän tästä, ja sittemmin Jääkiekkoleijonaksikin aateloitu legendaarinen kuuluttaja Aulis Virtanenkin joutui torumaan kotiyleisöä: ”Vielä kerran pyydän. Älkää heittäkö niitä tavaroita kentälle!”.

Neljäs finaali Tampereella alkoi TPS:n painostuksella. Myllys venyi kiekon tielle avauserässä peräti 20 kertaa. Toisessa erässä Myllys antautui ensimmäisen kerran, mutta Matti Kaario suti maalin edestä tasoituksen. Toisella erätauolla halli tyhjennettiin perättömän pommiuhkauksen vuoksi, kuten Turussa ensimmäisessä finaalissa. Pahin mahdollinen sattui heti päätöserän alkuun, kun hirmuvireessä finaaleissa ollut Jukka Porvari laukoi oman paluukiekkonsa Ilves-verkkoon. TPS johti 1-2. Se kuitenkin passivoitui liikaa ja Ilves tuli tasoihin ajassa 52.52. Kaario piti kiekon hyökkäysalueen paremmalla puolella, ampui välittömästi ja Hannu Kuronen ohjasi kiekon sisään. Jatkoajan jo häämöttäessä Seppo Hiitelä nosti Kari Heikkilän ketjuun Hannu Kurosen tilalle Jalon. Ilves hallitsi kiekkoa toiseksi viimeisellä minuutilla hyökkäysalueellaan. Kaario löi kiekon ränniin, Reima Pullinen laukoi laidasta kääntölaukauksen kohti maalia ja kiekko kopsahti maalin kulmalle Antti Heikkilälle. Heikkilä otti kiekon taitavasti haltuun ja näki silmäkulmastaan, että takaa nousee kovaa vauhtia Risto Jalo… Jalo löi kiekon tyhjään maaliin ajassa 58.58 ja Ilves tasoitti 3-2-voitolla otteluvoitot 2-2:een. ”Jälkeenpäin mulle on sanottu, että ethän sää voinu nähdä Ripaa (Risto Jalo). Mää oon aina vastannut, että tiesin kyllä tarkkaan, mitä tein!” kertoi Heikkilä kirjassa Veijareita ja virtuooseja vuonna 2001.

toskala

Viestejä
8 815
Jos tästä keväästä joku suurempi tarina tulee niin tuo Oulun kahden päivän ottelu jää historiaan varmasti samanlaisena nyanssina ja yksityiskohtana kuin nuo kevään 1985 pommiuhkaukset.

Vovlo

Viestejä
8 782
Pahalta näyttää jos sairastupa täyttyy tätä tahtia. Ei kestäisi joukkue tätä vaikka peli olisikin jiirissä, ja nyt kun se ei eilisen perusteella sitä ole niin eihän tämä millään tavalla optimaalistaole. Noh, ei parane asioiden edelle mennä liiaksi joten odotellaan huomista klo.12 ja ihmetellään sitten sitä parasta kokoonpanoa joka jalkeille saadaan.

-mesag

Viestejä
955
Itse mietin jo eilen, että toivottavasti Langhamerilla ei ole vaivaa, kun otettiin pois maalilta. Myrrän tapaista kun ei ole maalivahtia vaihtaa, niin tuo tuli ensimmäisenä mieleen.

Lintu

Viestejä
2 241
Kyllä Zherenko on myös kantava voima, vaikka heikkoja pelejä on hänelläkin ollut. Toivottavasti on nyt edes jompikumpi huomenna

Blackwolf

Viestejä
3 689
En usko Ilveksen kykenevän voittamaan TPS:ää Zherenkon kanssa kertaakaan. Zherenko ei maalivahtina parhaimmillaan häviä Langhamerille juurikaan, mutta mailapelissä näiden välinen ero on valtava. Tps saisi pelin jatkuvasti Ilveksen päätyyn kun Zherenko ei katko rännikiekkoja Langhamerin tavoin.