Maajoukkue

Simultaanieläin

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
536
Ihmeellistä epäjohdonmukaisuutta myös kaikkien pelitapauskovaisten isältä ja äidiltä. Aiemmin maksiimi oli, että peli näyttää kaiken. Sitten kun peli näytti eilen erityisen hyvältä, niin ei se kuitenkaan ollut Helmisen ansiota; kaiketi koska hän ei ole kuulemma "pelitapavalmentaja".

 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
3 024
Ihmeellistä epäjohdonmukaisuutta myös kaikkien pelitapauskovaisten isältä ja äidiltä. Aiemmin maksiimi oli, että peli näyttää kaiken. Sitten kun peli näytti eilen erityisen hyvältä, niin ei se kuitenkaan ollut Helmisen ansiota; kaiketi koska hän ei ole kuulemma "pelitapavalmentaja".

No eikös Sihvonen ole Jumalasta seuraava... Ja nimenomaan ylöspäin. Eli ei se tee virheitä, ja kertoo mielellään miten asiat oikeasti ovat.

Minijumalia löytyy aina myös pienempien julkaisujen sivuilta ja joskus jopa keskustelufoorumeilta...
 

SearchAndDestroy

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
176
Mielenkiintoiset, jännittävät ja etenkin hermostuttavat kisat käynnissä.

Suomen peli on ollut todella... sekalaista tai ehkäpä vaihtelevaa, siis tavallaan jopa oikukasta.
Olen itse katsonut kunnolla "vain" nämä USA, Ruotsi ja Sveitsi - ottelut. Niistä ilman mitään muistiinpanoja mieleen jäi ensin ottelu tre kronoria vastaan. Siinä Suomella ei tuntunut olevan mitään aitoa joukkuepelin rakennetta. Viisikot repeilivät sangen rajusti, kiekkoa roiskittiin jopa paineetta tuon tuosta ja näin etenkin tarpeellinen kiekkokontrolli oli luokantonta. Lisäksi puolustuspäässä ajauduttiin karmeisiin kiekonmenetyksiin, huolimattomuuteen ja mm. merkkausvirheisiin. Suomen peliä leimasti viisikoiden keskeinen täysi sekamelska ja siten yksilöiden omalakinen sooloilu.

Sitten Sveitsi ottelu oli todella karmea kaoottinen esitys koko joukkueelta. Ottelu oli aidosti pelottava pyllähdys juuri ennen siinä kohtaa kaikkein tärkeintä ottelua. Toki Suomi oli päästä niskanpäälle vielä 2-2- tilanteessa, kun Suomi sentään piti pitkät ajat kiekkoa, loi pitkiä hyökkäyksiä. siis sellaisia mylläköitä ja ei luopunut pelivälineestä ainakaan paineetta. Suomi siis loi maalipaikkoja kohtuullisella viisikkopelaamisella. No, ehkä enemmänkin niin, että hyökkääjät ja puolustajat eivät olleet viisikkoina edelleenkään mikään aito tiivis viiden pelaajan nippu. Suomen kenttätasapaino repeili vieläkin, kuten muutenkin koko kisojen ajan oli nähty. Tuossa kohtaa Suomi ei sitten maaleja tehnyt ja Sveitsi iskikin myrkyllisen terävästi. Valitettavasti joukkoja ei "kerätty" kasaan ja siten ei siis lähdetty johdonmukaisesti tiivisti viisikkoina pelaamaan. Nyt toimittiin miltei päinvastoin, kuin jonkin pelaajien oma-aloitteisen ja tai ylemmältä tasolta johtamattoman fiilispohjaisen pelailun kautta.

Mikä olikaan sitten se eräänlainen silmänkääntötemppu ja tuuliviirimäisyys, jopa täysi takinkääntö tässä USA-ottelussa ? Suomi tuli kuin uuudesti syntyneenä, siis muuttuneena juuri tähän tärkeään peliin ja pystyi tämän ottelun pelitapaansa noudattamaan melkomoisen hyvin. Tosin pelitavassa oli kyllä eroja erien välillä. Etenkin toisen erän alku ns. pystyyn hyökäten aiheutti USAn vahvan hallintajakson. Kun Suomi ei rauhoittanut peliä, rakentanut sitä omasta päästä kiekotellen ja ei siis enää pitänyt kiekkoa itsellänsä, niin silloin USA sai nähdyn mahdollisuutensa.

Miten mahtoi muuten USA ollut scouttanut Suomen peliä ? Tosiasiassa Suomi muuttui kyllä lähes täysin näistä aiemmista otteluista. Ja tai oliko USA lainkaan valmistautunut Suomen erilaisiin pelitapavariaatiomahdollisuuksiin ? Joka tapauksessa Suomi pyrki nyt sentään pitämään kiekko itsellänsä, hyökkäyksiin ei esimerkiksi niin vain lähdetty alivoimaisena tai ampumalla kiekko päätyyn tms. Viisikot eivät tuon tuosta vain jotenkin ajelehtineet riekaleiksi. Näyttikin siltä, kuin pelaajat todella yrittivät pelata lyhyenpuoleisilla etäisyyksillä ja myös syötellä lyhyilläkin syötöillä. Suomi oli nyt vasta aidosti ensimmäisen kerran sellainen yhtenäinen joukkue, jossa viisikoilla oli toisteiset tavat pelata eri tilanteita.

Kaiken kaikkiaan Suomi ei kuitenkaan toteuttanut mitenkään täydellisesti ainakaan tärkeää kiekon hallintaa. Ja siten kiekkoa myös roiskittiin miltei paineetta pois itseltä ja sitä kautta USA sai pitää kiekkoa. Välillä siis hiukan turhan halvalla tavalla. Tällöin Suomi oli edelleen melko haavoittuvainen. Puolustuspeli ei missään nimessä ollut ihan niin hyvää, että Suomi olisi voinut ihan vain ilman kiekkoa puolustaa johtoansa.

Joka tapauksessa Suomi sai pidettyä johtonsa, tavallaan aika loppui sopivasti USAn takaa-ajossa, juuri kun Suomi oli ajautunut vain purkamaan kiekkoa omalta alueeltansa. Suomi oli ajatumassa hiukan turhan tutunoloiseen johtoaseman suojelupaniikkiin.

Kyllä tästä voitosta tuli itsellekin erittäin hieno fiilis. Niin itse tuon voiton ja etenkin pelaamisen tason sekä pelitavan takia. Pakko myöntää, että olin erittäin skeptinen Suomen pärjäämisestä USAta vastaan. Näytöt ennen tätä peliä olivat sangen heikot kaikkine pelin rakenteellisine ongelmineen.
 
Viimeksi muokattu:

Slite

Luottopelaaja
Viestejä
1 066
Hoffren on myöntänyt olleen täysin väärässä kiven potkuista, ja ennen kautta veikkas ilveksen voittavan tänävuonna liigan

Missä kohtaa on myöntänyt? Ainakin viimeksi näkemäni kirjoitus oli edelleen erittäin negatiivinen, Myrrän väitettiin siinä vetäneen maton Kiven jalkojen alta.
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 462
Samanlaista Suomen peli oli kuin aiemminkin mutta nytte mentiin joukkueena.Edelleen olen sitä mieltä että Raipen parhaat ominaisuudet ois apuvalmentaja tsempparina,mentorina.Ei peli pari muuta mitään isoa kokonaisuutta.Nää samat tyypit kehuu jonkun valmentajan maasta taivaaseen ja kun saa Venäjältä potkut niin onkin aivan paska valmentaja.
 

Ake

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
570
Sittenhän hofnari on vieläkin paskempi toimittaja , jos myöntänyt olleensa väärässä Karrin potkuissa.
Eli voi repiä otsikoitaan , eikä väliä mitä sanoo.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Ei Helmisen suhteen tarvitse sen kummempia uudelleenarviointeja tehdä.

Ottaen huomioon Raipen lausunnot ennen kisoja ja niiden aikana ei ole syytä epäillä, etteikö se pelitapa, jota Suomen joukkue alkusarjassa esitti, olisi ollut juuri se, jota Helminen tavoitteli. Toteutus ei tietenkään ollut se, mitä Raipe halusi nähdä, mutta aika moni valmentaja olisi voinut suoralta kädeltä kertoa, ettei lopputulos voinut olla juurikaan muuta kuin nyt nähdyn kaltaista koheltamista.

Se, että USA-peliin valmennusjohto kaivoi esiin Meidän pelin karvalakkiversion, ei ollut mikään neronleimaus, vaan vähintä, mitä Helminen saattoi tehdä.

Meidän peli on yksinkertaisimmillaankin sen verran toimiva pelitapa, että sillä ja yhteistyön jääkiekolla pitäisi näissä kekkereissä pärjätä.

Tässä mielessä Suomi sai välierään parhaan mahdollisen vastustajan. Ellei sitten käy niin, että siellä on joku jenkkipillipiipari viheltämässä.
 

Luchs

Guest
Tässä mielessä Suomi sai välierään parhaan mahdollisen vastustajan. Ellei sitten käy niin, että siellä on joku jenkkipillipiipari viheltämässä.

Hyvä.
Olen asiantuntijapelien harrastaja ja analyysi, arvio ja tieto on aina mannaa.

Jälkiviisaus sen sijaan ei tyhjää lompsaa lihota.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 352
Sihvonenhan on aivan ytimessä tuossa analyysissään... suomalainen junjorivalmennus on kategorisesti opettanut joka jätkälle Suomen vahvuudet, yhteistyön jääkiekon ja joukkue on suurempi kuin pelaaja mentaliteetin. Tärkeässä pelissä nää taidot ja ymmärrys kaivettiin esiin. Tän takia Suomi on menestynyt U20 ja U18 kisoissa viimevuodet niin hyvin. Muut koohottaa luomulätkää taitotasoon luottaen, nää meidän pojat kykenee pelikirjalätkään vuodesta toiseen ikäluokan vaihtuessa. . . Kyä siä Viarumäellä jotain on oikein tehty ja kiakkoliiton voittojen kanavoiminen keskitettyyn junnuvalmentajien koulutukseen ja junnuvalmennukseen näkyy.

Kanada on taitotasoltaan kovempi joukkue kuin me, mutta miten pääkoppa kestää? Jenkeillä ei kestäny...
 

Raipen lämäri

Luottopelaaja
Viestejä
1 806
Missä kohtaa on myöntänyt? Ainakin viimeksi näkemäni kirjoitus oli edelleen erittäin negatiivinen, Myrrän väitettiin siinä vetäneen maton Kiven jalkojen alta.
Jos en väärin muista niin thf podcastissä (total hockey forever), sekin on muuten ollu aika hyvä podcast. Aina viikon välein ilmestyy keskiviikkoisin illalla suplaan, paljon on puhuttu hyvää ilveksestä sielä.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Maccelli saa tänään ketjuunsa Petmanin ja Erholtzin. Lisää nopeutta ja suoraviivaisuutta.
 

Fleda

Luonteeltani olen optimisti.
Viestejä
1 944
Maccelli saa tänään ketjuunsa Petmanin ja Erholtzin. Lisää nopeutta ja suoraviivaisuutta.
Eiköhän jatka joka toista, kokoonpanossa vaan vaihdettu Saarela&Killinen kolmoseen Erholtzin ja Petmanin kanssa päikseen. Näiden neljän kanssa Maccelli on pelannut ennenkin.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Aika huikea välierämatsi menossa U20-kisoissa. Kannattaa siirtyä näköradion ääreen, jos kuka ei siellä vielä ole.

Ruotsi on päässyt näissä kekkereissä toistaiseksi sen verran helpolla, että joukkue ei tainnut olla ihan valmis Venäjän heavy metal hockeytä varten.

Senkin ensimmäinen erä jo osoitti, ettö tulee Suomen joukkueen finaalivastustajaksi kumpi tahansa, leijonilla on etulyöntiasema. Sen verran organisoimatonta ja jopa kuritonta niin venäläisten kuin svenssoneidenkin viisikkopelaaminen on.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Kun pelataan pohjoisamerikkalaisia vastaan isossa kaukalossa, suomalaisten pitäisi automaattisesti ottaa hyötykäyttöön yksi yhteistyön jääkiekon peruspilareista eli hyökkäysalueen päätypeli, joka on ollut meikäläisten vahvuuksia Jursinovin ajoista lähtien.

Pohjoisamerikkalaiset jättävät tilaa siniviivalle, ja silloin kannattaa pelata kiekkoa siniviivalta päätyyn, pitää sitä siellä laitojen lähellä, pelata takaisin siniselle, sieltä taas päätyyn, pitää kiekkoa siellä, edelleen takaisin siniviivalle ja sitten toimittaa maalille jne.

Varsinkin toisessa erässä kanadalaisia saataisiin tällä tavalla väsytettyä.

Ruotsia ja USAta vastaan Suomen joukkue pystyi hyvin tukkimaan parhaan maalintekosektorin; vastustajan maalintekopaikat syntyivät pääosin lähelle maalia, ja hyvin liikkuva Annunen pystyi ne peittämään - kuten maalivahdin kuuluukin. Kanadaa vastaan suomalaisten pitää olla näissä tilanteissa vielä napsun verran tarkempia, koska kanukit ovat tottuneet runnomaan maaleja veskarin nenän alta ja Kanadassa myös laukausten ohjaamiseen kiinnitetään paljon huomiota. Mutta toiselta puolen: jos Kanadan taktiikka on se, että maalin eteen menee kolme hyökkääjää ja pakit toimittavat pikkumustaa sinne, se avaa suomalaisille vastahyökkäyspaikkoja, kuten tarjoutui sveitsiläisille Suomea vastaan leijonien pelatessa pystymetsälätkää.
 
Viimeksi muokattu:

Ipa72

Luottopelaaja
Viestejä
6 013
Samat aseet käytössä Annusta vastaan kuin Sveisillä. Ylhäältä ei kopit tartu.
 
Ylös