Ilveksen nykytilanne

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 908
Vs: Ilveksen nykytilanne

Nyt vasta katoin lopputuloksen Ilveksen pelistä. Ikinä ei oo näiin menny. Kumminkin kuudesta eteenpäin illasta ollu vapaata eikä oikein mitään tekemistäkään ollu. Näin vähää ei oo ikinä kiinnostanu, etten tuloksia kato ottelujen päätyttyä tai seuraa edes liiga.fin välityksellä ollenkaan.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 210
Vs: Ilveksen nykytilanne

Pok sanoi:
Heikkilän ajan avanneesta vaikeasta neljän ottelun rupeamasta (HIFK,TPS,Tappara,Tappara) selvittiin joten kuten kuivin jaloin kun noteerattiin neljä pistettä tilille ja ero pudotuspeliviivaan ei kasvanut merkittävästi.

Seuraava etappi on sitten kuroa tätä eroa umpeen.Seuraavan viiden kierroksen aikana Ilves kohtaa Sportin ja Bluesin kahdesti sekä KooKoon kertaalleen.

Lienee turvallista sanoa,että mikäli noista peleistä ei ainakin neljää voiteta,niin pudotuspelihaave voidaan haudata.

Vaikea uskoa,että Ilves noista pystyisi noin montaa voittamaan,varsinkin kun peleistä kolme on vieraissa ja vieraissa on koko kaudella voitettu vain kaksi peliä,mutta niin kauan kuin on mahdollisuuksia,on toivoa.

Ilves pystyi näistä viidestä ottelusta voittamaan vain kolme,joka sekin oli yläkanttiin arvailemaani nähden.Neljä olisi näkemykseni mukaan tarvittu pitämään haaveet elossa.

Valitettavasti siis tämän myötä pudotuspelihaave kutistui melko teoreettiseksi.Ilveksen ero pudotuspelipaikkaan ennen näitä viittä ottelua oli 12 pistettä ja näiden jälkeen 11 pistettä.

Sarjaa on jäljellä vain 14 ottelua ja tässä tuhlattiin 5 ottelua päävastuksia vastaan saaden viivaa vain pisteellä kiinni.

Ei voi mitään,toinen Sport-peli olisi pitänyt voittaa.(jolloin ero viivaan olisi nyt viisi pistettä)


Seuraavasta neljästä ottelusta Ilves kohtaa JYPin ja SaiPan vieraissa sekä HPK:n ja Sportin kotona.Sanomattakin on selvää,että kotiottelut on molemmat voitettava,mutta pitääkseen playofftoiveita kunnolla yllä pitäisi hakea jommasta kummasta todella vaikeasta vierasottelusta myös pisteet.Valitettavasti en näe oikein mitään mahdollisuuksia tähän ja kotiotteluiden voittamisessakin on tekemistä.

Pelkät kotiottelut voittamalla ei välimatka pudotuspeliviivaan kuitenkaan kutistu ollenkaan ja näiden neljän pelin jälkeen on sarjaa enää 10 kierrosta jäljellä.


Yksittäisiä sijoituksia ajatellen Ilves paransi pykälällä ohittamalla Bluesin ja tällä hetkellä 2010-luvun neljäs jumbosija näyttää varsin epätodennäköiseltä.Asiallahan ei mitenkään suurta merkitystä ole ja varsinkin sijojen 13. ja 14. välillä,joihin Ilveksen taistelu näyttää kulminoituvan,ei ole juuri mitään eroa.
 

IkuisestiILVES

Luottopelaaja
Viestejä
2 576
Vs: Ilveksen nykytilanne

Minun mielestäni ilveksen jatko riippuu aika paljonkin suosikkijoukkueiden suorittamisesta. Ilves pelailee näitä päävastustajiaan vastaan suurimman osan peleistään kun päävastukset pelaavat kärppiä, tapparaa, hifkiä, tpsiä ja saipaa vastaan. Jos " suosikit" nappaavat pisteet ja ilves hoitelee keskinäiset (hpk,kk,sport,ässät) pelit niin ei se huonolta vaikuta.

Toki pitää taivaankappaleet ja kaikki muutkin olla kohdallaan että näin kävisi.

Ideaalitilanne 60 ottelun jälkeen:

10. Ilves 80p
11. Ässät 75p
12. Sport 74p
13. Kookoo 65p
14. Hpk 54p
15. Blues 51p (joo, kyllä varmaan jotain pisteitä saa mutta sijoitus on tämä)
 

vivalavili

Luottopelaaja
Viestejä
1 374
Vs: Ilveksen nykytilanne

Taitaa muuten käydä niin että tämä kausi hävittiin niihin Sport-tuplapeleihin. Kuusi pistettä yhdelle pahimmista kilpakumppaneista oli paha menetys ja voi osoittautua kohtalokkaaksi vielä kun taistellaan pudotuspeleistä.
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
3 024
Vs: Ilveksen nykytilanne

Ainoo vaan, että sekä ässät että sport pelaavat 100-0 ilvestä paremmin tällä hetkellä. Mutta hei parasta a-ryhmää ollaan, joten toivo eläköön...
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 358
Vs: Ilveksen nykytilanne

Villy sanoi:
Taitaa muuten käydä niin että tämä kausi hävittiin niihin Sport-tuplapeleihin.

Kausi hävittiin Marraskuussa, kun loukkaantumisiin ei reagoitu vieraspelikiertueen alla -> Tappioputki, henkisen tilan romahtaminen ja pelitavan hajoaminen
 

näsinneula

Luottopelaaja
Viestejä
1 684
Vs: Ilveksen nykytilanne

Utopiaa nousta viivan päälle. Pelaajat pelaavat toivottavasti kuitenkin asenteella ja oikealla sykkeellä sarjan loppuun. Pieni peukku voitetuista kolmesta matsista. Veljet ovat todenneet useasti oleellisen - loukkaantumiin olisi pitänyt reagoida ajallaan.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 005
Vs: Ilveksen nykytilanne

Voisi yrittää tehdä Hoopeekoot! Vaikeetahan tuo on ja ei todellakaan todennäköistä. Harmittaa niin vietävästi kun silloin pahojen klesasumien aikana ei panostettu mihinkään, vaan menttin toivotaan toivotaan -asenteella. Siitä tässä taidetaan tämä kausi maksella.
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
5 157
Vs: Ilveksen nykytilanne

Jos tänään Jyväskylästä 3pinnaa otetaan, rupeen kyllä itsekkin uskoon säälipaikkaan. Ilvesläiseen tapaan sitten tumpuloidaan keskiviikkona kotona Hpk:lle .
 

W124

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
315
Vs: Ilveksen nykytilanne

sämpylä sanoi:
Jos tänään Jyväskylästä 3pinnaa otetaan, rupeen kyllä itsekkin uskoon säälipaikkaan. Ilvesläiseen tapaan sitten tumpuloidaan keskiviikkona kotona Hpk:lle .

Kliseisesti; omissa käsissä tämä on. Onko pelaajien tahtotila kympin sakkiin, vai onko lomavarauksia Kanarialle jo tehty.

90% keskittyminen on 50% suoritus vai miten se meni. (Kaikki kunnia Heikkilälle, mutta Tami olis ollut juuri tähän paikkaan oikea mies ;) )
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 210
Vs: Ilveksen nykytilanne

W124 sanoi:
Onko pelaajien tahtotila kympin sakkiin, vai onko lomavarauksia Kanarialle jo tehty.

90% keskittyminen on 50% suoritus vai miten se meni.

Ei se nyt pelkästä tahtomisesta ole kiinni.

Ilveksen pitää loppukausi suorittaa pisteiden valossa kärkinelikon tahtiin päästäkseen pudotuspeleihin.

On erittäin kyseenalaista riittääkö siihen Ilveksen materiaalilla ja taitotasolla edes 100 % keskittyminen ja voimakas tahto.
 

Taiteilija

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
914
Vs: Ilveksen nykytilanne

Tulipa tehtyä se virhe, että katsoin pitkästä aikaa Ilveksen peliä ruutu-palvelun kautta. Pakko sanoa että tämä joukkue on yksiuhuonoimpia ellei huonoin, mitä olen melkein 30-vuotuisella fanitusurallani nähnyt. Kuinka tämä jengi voikaan olla näin huono?

Pelaajien keskimääräinen taitotaso ei vain ole mitenkään riittävä menestykseen liigassa. Riippumatta tämän hetken sopimustilanteesta, Nykyisessä terveessä rosterissa on ehkä 5 pelaaja, jotka ottaisin mukaan ensi kauden joukkueeseen. Nämä ovat Laakso, Vihtasmäki, Flinck, Vihko ja Meskanen. Koko muun joukkueen voisi armotta vaihtaa, sillä huonompaan suuntaan ei voida enää mitenkään mennä.

Ilveksen Ylivoimapelillä ei pärjäisi edes Mestiksessä. Siihen päälle vielä idioottimaiset jäähyt ja ihmeelliset nukahdukset oman maalin edessä, niin menestymättömyys on taattu. Ainoa mitä voi toivoa on, että tämän kauden jälkeen tapahtuu täydellinen miehistön vaihto niin pukukopissa kuin toimistossa ja näin Kivi pääsisi aloittamaan oikeasti puhtaalta pöydältä.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 234
Vs: Ilveksen nykytilanne

Ilveksen urheilullinen ja taloudellinen johto on kaivautunut poteroihin suojaan paskamyrskyltä. Tätä mediahiljaisuutta on pakko arvostaa. Siellä taatusti paiskitaan lujasti hommia Tekeminen ratkaisee kaiken -hengessä.
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 622
Vs: Ilveksen nykytilanne

Tarinankertoja sanoi:
Brooks sanoi:
Ilves ry:n perustamalla osakeyhtiöllä tuskin olisi rahkeita lunastaa liigalisenssiä ja hoitaa Ilves-Hockey Oy:n velkoja.

Joten Liiga-Ilves ry.n velat otti kontolleen Vinnie ja sai näin enemmistön OY:stä (käsittämätön vihrearvoiniti). Mikä on jäänyt hämärän peittoon on Liigan sarjapaikan kohtalo. Siellä OY:n taseessa kummitteli tämä taseen ulkopuolinen vastuu iät ja ajat. Velkaa liikapaikasta (nyk. liigaosake) 230k/vuosi Liiga-Ilves ry:lle (jonka hallituksessa olivat Jösse, Ekku, Vinnie ja Essi... Samat miehet jotka istuivat OY:n hallituksessa ja TJ:n paikalla). Tämä velka sitten piti olla maksetun 2009... vaikka sittemmin selitettiin, ettei se ollutkaan mikään liigaosake velka, vaan Liiga-Ilves ry.lle maksettiinkin A junnujen kuluja, koska Liiga-Ilves ry. pyöritti Ajunnuja, jonka jälkeen tää maksu katos ja taseen ulkopuolista vastuuta ensin pienennettiin, kun kuulemma Vinnie anto velasta osan anteeksi (mistä velasta? Liiga-Ilves ry.n velasta? Miten Vinnie sitiä voi nataa anteex?) ja sittemmin se poistettiin tilinpäätöksestä kokonaan... jonne se taas 2014 osakeannin yhteydessä ilmesty.. kuulemma vahingossa. No nythän sitten on ilmestynyt "poisto" samaan osoitteeseen, että vieläkin maksetaan liigaosaketta, ja Honkkis ei edes tiä onko siitä jäljellä yx vai kax erää... ja että tää "Lisämaksu"? johtuukin jostain sellasesta kun että OY:tä ei myyty ekan 10 vuoden aikana pois...

VMP
Tus ny Jösse itte selvittään mikä tää juttu on...
No nythän tilanne selvisi. Eiku...
 

Sademies

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
205
Vs: Ilveksen nykytilanne

G.A.B.O.S sanoi:
Taiteilija sanoi:
Ainoa mitä voi toivoa on, että tämän kauden jälkeen tapahtuu täydellinen miehistön vaihto niin pukukopissa kuin toimistossa ja näin Kivi pääsisi aloittamaan oikeasti puhtaalta pöydältä.
Ja sit sä heräsit.

Ilvesläiset ovat tehneet todellisen tavaramerkin tästä ajattelutavasta, että "vittuun kaikki ja aloitetaan alusta". Monestiko pitää aloittaa alusta?

Jypin kaudesta toiseen jatkuvan menestyksen salaisuus on Liigan selkein seuraidentiteetti, se identiteetti, minkä Risto Dufva sinne loi Seppäsen tukemana. Olisi kivaa, jos valmentaja saisi selkeän työrauhan luoda meille sellaisen.

Identiteetin luominen vaatii sen, että tietty runko pysyy kasassa kaudesta toiseen. Tämä vaatii sen, että kaikille pelaajille sallitaan ajoittaiset huonot hetket, eikä heti olla heittämässä pihalle, vaikkei olisikaan oma kasvatti. Tosin ovat palstalaiset olleet heittämässä omia poikian pois, kun virheitä on alkanut tulla esim. Näppilä ja Mäkelä, vaikka nyt juuri heidän kanssaan pitäisi olla kärsivällinen.

Menestyminen on luopumista. Ilveksen kohdalla tämä tarkoittaa päästämistä irti menneisyydestä, vain sillä tavalla voidaan rakentaa uutta. Eräs fiksu ässäläinen kirjoittaja jatkoajan puolella totesi kerran, että siemen Ässien kasvulle kohti vuoden 2013 mestaruutta sai alkunsa, kun porilaiset myönsivät, että "Porilainen hulluus" on tullut tiensä päähän ja on aloitettava uuden suunnan etsiminen.

Eivät tapparalaisetkaan ole puhuneet Pyynikin Tahdon Portaista, tai poltetun maan taktiikasta, vaikka ne olivatkin heidän kultaisen 80-luvun tavaramerkkejä. Nyt on uusi aika ja uudet kujeet ja Tapparalla kulkee ihan hyvin.

Ilveksen pitäisi nyt vihdoinkin tulla Koulukadun kentältä tähän aikaan ja myöntää, että lahjakkaiden pitää treenata, jotta pääsevät pelaamaan.
 

Battery

Luottopelaaja
Viestejä
7 309
Vs: Ilveksen nykytilanne

Puutun kirjoituksessasi vain siihen, että johan tässä ollaan mm. Näppilää katseltu kymmenen vuotta kärsivällisesti. Mäkelä on ikänsä puolesta eri juttu. Mäkinen sen sijaan menee samaan kastiin Näppilän kanssa. Ovat tämän Ilveksen karsinta- ja kärsintäajan pelilliset kasvot.

Toisaalta onhan siinäkin seuraidentiteettiä.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 818
Vs: Ilveksen nykytilanne

HeGe41 sanoi:
Ilveksen urheilullinen ja taloudellinen johto on kaivautunut poteroihin suojaan paskamyrskyltä. Tätä mediahiljaisuutta on pakko arvostaa. Siellä taatusti paiskitaan lujasti hommia Tekeminen ratkaisee kaiken -hengessä.

Tyhjäntoimitusjohtaja on viime aikoina ollut esillä lähinnä mainostaakseen ensi kauden ulkoilmatapahtumaa, josta lausuntojen mukaan olisi tulossa spektaakkeli, jollaista ei olla ennen Härmässä järjestetty. Ymmärtäähän sen, jos kaikki tekeminen menee tuon yhden tapahtuman kanssa hääräilemiseen, koska

1. tällä voidaan osittain selitellä reagoimattomuutta ja pysähtyneisyyttä meneillän olevan kauden suhteen. "No, kun tällainen suuri spektaakkeli vaatii niin hitosti resursseja suunnitteluun."
2. tällä voidaan kääriä paska konvehtipaperiin, kun oikein muuta kikkaa ei ole. "Joo, huonosti meni tämä kausi, mutta odottakaapas vain, kun ensi vuoden helmikuussa tärähtää."
3. oletettavasti Sponvision myy yrityspaketit tähänkin tapahtumaan. Oman firman tuotto on turvattu, IH Oy kantaa riskit tappiosta. "On kaikkien kannalta selkeintä, että tapahtuman yritysmyynti on ulkoistettu taholle, jonka ydinosaamisalue on juurikin sponsoribisnes."
4. tässä on valmis selitys jo seuraavan tilikauden muhkealle tappiolle (vrt. Ilves-Minnesota). "No siinä spektaakkelin järjestämisessä tuli pari yllättävää muuttujaa, kun jouduttiin vähän kiireellä (1,5 vuotta) sitä järkkäämään. Tästä saatiin kuitenkin hyvää oppia tulevaisuutta ajatellen."

Ans kattoo, mitä poijjaat hihasta nykäsee.
 

Dirty deed

Luottopelaaja
Viestejä
1 255
Vs: Ilveksen nykytilanne

Hyvin pitkälti Prophetin kanssa samoilla linjoilla. Etenkin tuon "paskaa konvehtipaperissa" toteamuksen kanssa. Ovat varmaan miettineet että millä saataisiin yleisö innostumaan kun nyt on touhu vähän alamaissa. "järjestetään ulkoilmaottelu, saavat katsoa tätä räpellystä pakkasessa".

Ensin pitäisi saada tuote kuntoon. Pelattaisiin voitollista lätkää ja oltaisiin uskottava playoffs-joukkue, mitaliehdokas. Yleisökeskiarvo nousisi pelkästään tällä (ja vain tällä) selkeästi. Silloin ei tarvitsisi yrittää kääriä asioita konvehtipaperiin. Ja menestyvää joukkuetta kansa vaeltaisi katsomaan vaikka pakkaseen.

Jos ensi helmikuussa on tarjolla ulkoilmaottelu jossa tarjolla on joukkue joka sählää sijoilla 13.-16. niin ei se riemunkiljahduksia aiheuta. Tosin ulkoilmaottelun liput myydään varmaan kesällä, alkukaudesta kun on uuden valmentajan aiheuttama pieni innostus päällä ja edellisen kauden puuhastelut on jo hieman unohtunut kansalta.
 

JK

Guest
Vs: Ilveksen nykytilanne

Joo, seuravaa liikahdusta odotellessa. Ja jokainen voi miettiä, miksi Olympiastadion oli ehdolla ottelun järjestämispaikaksi. 1+1 = ?
 
Ylös