Timo Koskela - Ilveksen urheilujohtaja

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 659
Tillun kaksi suurinta virhettä on Pendon ja Palvelen palkkaamiset, kumpaakaan näistä ei voinut ennakolta ennustaa, eikä tämä ollut vielä ilmeistä edes runkosarjan aikana, vaikkakin kotisukellus tällaista psyykkeen riittämttömyyttä ennakoikin.
Les olisi varmaankin pärjännyt tämänkin kauden ihan hyvin, kun valmentaja ei olisi ollut tuo Ankeuttaja. Ei vain Antilla riitä.
Miten sitten Palve, tämä poika on täälä vain töissä, katteleen varpaitaan aitiossa ja välttelee kontakteja. Sitoutuminen joukkueeseen on vajaa ja mieli on jo lomalla Vegasissa lapsen hoito puuhissa, ymmärrettävää mutta anteeksiantamatonta. Ei näitä enää.
En sitten tiedä auttaisiko Tillun vaihtaminen, ensikausi on jo rakennettu, että 25 syksyyn olisi muutos saatavissa.
En vaihtaisi miestä vielä, mutta mikäli hankinnat ja johtaminen ei ala napsumaan lapan, niin siirtorajalla siirto muihin hommiin.

Pennasen palkkaaminen oli monella tapaa sen verran iso juttu, ettei tuota hyvässä tai pahassa (todennäköisesti pahassa) voi pistää ainakaan täysin Koskelan piikkiin. Noin isoissa päätöksissä Jalon ja Sepän rooli on varmasti ollut iso hallituksen tuella.
 

Diego de la Vega

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
608
Meille on kiinnitetty kyllä oivallinen joukko pelaajia. Mutta on vaikea käsittää, että pudotuspelien pistekärki kuhisee keskiryhmän joukkueiden pelaajien nimiä. Osan selittää tuo ylimääräinen avaussarja.

Koskelan poikia siellä ei näy yhden yhtäkään.
Mitä vitun Koskelan poikia? Miksei Pendon poikia?

Jos Koskela olisi kasannut joukkueen keskiryhmän pojista ja Pennasen ylivalmennus ja paska pelikirja olisi vetänyt homman vihkoon niin täällä itkettäisiin ettei Koskela antanut Pennaselle riittäviä työkaluja.

Valoja päälle ihmiset. Materiaali on ollut huippuhyvä. Pennanen on tämän mahdollisen katastrofin suurin syy.

Kuvitelkaapa tilanne ja paskamyrsky jossa Koskela olisi aikanaan ilmoittanut ettei palkannutkaan Pendoa vaikka oli saatavilla. Koko Suomi kuolasi tätä ylihypetettyä kiekkojumalaa.

Itse en ole mitenkään erityisesti Myrrän miehiä, mutta on vituttanu vielä tänäkin vuonna kuullut ”laadukas arki”- ja halailuvittuilut. Kyllä nää Pennasen miehet jotka nyt syyttävät Koskelaa ovat satakertaa säälittävämpiä kuin Myrrän miehet.

E. Koskela
 
Viimeksi muokattu:

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 660
Pennasen palkkaaminen oli monella tapaa sen verran iso juttu, ettei tuota hyvässä tai pahassa (todennäköisesti pahassa) voi pistää ainakaan täysin Koskelan piikkiin. Noin isoissa päätöksissä Jalon ja Sepän rooli on varmasti ollut iso hallituksen tuella.
Näinhän nuo ovat haastatteluissa kertoneet ja se on hyvä asia se, että urheilujohto on lev eillä harteilla. Kuitenkin vastuuta tästä kantamaan pitää saattaa nimellinen Johtaja. Ja kuten kirjoitin tätä epäonnistumista ei voinut ennakoida, Pennasen palkkaaminen oli kuitenkin siten kova temppu että olihan se kortti katsottava. Siksi en toivokaan nyt Tillun potkuja, mutta ei se sietokyky organisaatiossa voi olla myöskään loputon.
Ja mikäli muutosten tielle joudutaan, pohtisin myös vakavasti urheilujohdon roolien muuttamista ja ennemminkin lisäpanostuksen tekemistä kuin suoraa henkilö vaihdosta. Kekäläinen olisi hyvä vaihtoehto, siihen Tillun vaihtaisin.
 

Diego de la Vega

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
608
Tämä on mielenkiintoinen ketju. Tappioiden tullessa kauden tärkeimmillä hetkillä tunteet kuohuvat, mutta missä syy lopulta sitten aina onkaan..?

Omaan silmään Koskela on osannut rakentaa hyviä joukkueita ja varsinkin tälle kaudelle koottiin todella kova nippu. Liigaan ei juuri kauden aikana tullut kovia seppiä, joten Ilveksen rekryt (jo mainitut Clendening ja Niku (O'Learya en ole seurannut)) ovat olleet ehdottomasti siellä paremmalla puolella. Joukkueeseen on myös hankittu Pennaselle tuttuja, kuten Palve ja Friman.

Kuten julkinen salaisuus tietää, että Myrrä sai kenkää Pennasen vaatimuksesta aloittaa heti, niin Pennanen osaa myös vaatia itselleen tarvittavat pelaajat. Tietenkin tyhjästä on paha nyhjäistä ja sentteristö on jäänyt hieman ohueksi, äärimmäisen terävällä kärjellä kuitenkin varustettuna. Mutta Ilveksen tilanne oli etenkin runkosarjassa sentteristön osalta huomattavasti parempi kuin Tapparan.

Tapparalaisen näkökulmasta Koskela on suorittanut työnsä ihan ok ja arvosana voisi liikkua siellä 8-9. On vaikea nähdä, että miten Koskela olisi voinut hoitaa hommiaan paremmin, sillä Ilveksen budjetti ja Liigan vetovoimat ovat mitä ovat. Keskustellaan myös siitä, että on vain "palkkasotureita" vuoden soppareita, niin sitähän Liiga nykyään on. Ei kovat ulkopuolelta tulevat pelaajat sitoudu Liigajoukkueisiin pitkillä soppareilla, koska kaikilla (Palve!) tavoitteet ovat jossain muualla.

Jos Ilveksessä tullaan käymään keskustelua UTJ:n onnistumisesta kauden jälkeen, niin eiköhän sama ole joka tapauksessa edessä myös Tapparassa. Koskelan peliliikkeet ja saavutukset ovat nähtävissä, Tuomenoksan ei niinkään.
Erittäin hyvä kirjoitus.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 559
Itse annan Koskelalle aikaa vielä Niemelän ajan. Sitten voi olla ihan luontaisestikin hyvä uudistua. Mutta totuus on se että ainakin yksi mestaruus pitäisi hänenkin aikanaan tulla ja jos sitä ei tule, on hänkin osaltaan syyllinen tähän vaikka ei penkin takana heilukaan.

Ihan suomikiekonkin kannalta voi olla parempikin että passiivisella pelillä ei sitten aina viedäkään mestaruuksia. Mielellänsähän sitä katselee aktiivista sekä pelkäämätöntä kiekkoa.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 946
Olen kääntänyt täysin samaan lopputulemaan, kun niin moni täällä.

Tillu on nimenomaan löytänyt todella kovia pelimiehiä meille ja rosterista se ei ole jäänyt kiinni. Runkosarjassa on 60 peliä ja meillä useampi 20 maalin mies ja pistepörssien voitot. Esim. Clendening tuli sisään hirvittävällä pelihuumorilla ja oli aivan ylikylän äijä.

Sitten tapahtui jotain, joka on tapahtunut koko joukkueelle. Kenenkään luistelu ei riitä, päät on jumissa ja meitä kyykyttää kaverin 7. pakki Salmela.

Vastuu on tottakai myös pelaajilla itsellään, mutta joku haluttomuus pelata tai muu paistaa läpi.

Joku organisaatiossa joka tapauksessa on pielessä jos 3 vuotta putkeen ei tosi paikassa saada irti parasta. Kaikki muu kuin finaalipaikka näinä vuosina on ollut pettymys, sillä rahkeet olisi pitänyt riittää.
Mihin helevettiin nämä kovat nyt sitten ovat kadonneet ? Ammattipelaajia ja kovaa tasoa vielä siinäkin.. ja heitä on joukkueellinen, joista sylkykuppi Gregoire ja O'Leary on parhaimmistoa tällä hetkellä.
Pitääkö olla ymmärtämättä suomenkieltä, että pärjää tuolla ?
 

PUMPPU

Tähtipelaaja
Viestejä
10 760
Mielestäni sinäkin olet tuonut useampaan kertaan hyvin esille nuo viime kausien lässähdykset, ja mitkä ne syyt taustalla olivat. Omasta mielestäni tätä kautta uhkaavaa pettymystä ei voi verrata aikaisempiin, työkalut olivat/ovat vähintäänkin riittävät ja joukkue ainakin lähti kevääseen terveenä. No sen verran vertaan viime kevääseen, että pata on kyllä pahasti taas jumissa, kun maali pitäisi tehdä.

Jalon ja Koskelan maksimi voi ihan hyvin olla tässä, mutta mitä jos ei olekaan? Tämä on mielestäni vähän turhaa jossittelua. Minä en ainakaan keksi, mitä kumpikaan olisi voinut tehdä toisin tällä kaudella. Jalo on avannut kukkaroa, kun on tarvinnut. Ja esimerkiksi Liigaan kesken kauden tulleista pelaajista mieleeni ei tule kuin Nate Schnarr kenet Ilvekseen olisin ottanut. Kun Clendening ja Niku tulivat Ilvekselle saataville tuskin kukaan meistä olisi heistä kieltäytynyt, vaikka se vaatikin yhden erittäin kipeän ratkaisun.

Minä en ainakaan Koskelaa ole nostanut jumalan asemaan, enkä hirveästi huomaa kenenkään muunkaan nostaneen. Ilves taitaa operoida nyt ensimmäistä kautta HIFK:n resursseilla, vaikka varmasti viime kaudella ei hirveästi erotuttu.

Jos nyt Salmelaiseen haluaa verrata, niin onhan tuolla yhtymäkohtia Koskelalla. Siinä missä Ilves painoi resursseja pakistoon, löi HIFK niitä sentteristöön. HIFK jätti pakiston vajaaksi, Ilves sentterit. HIFK:lla ei taida mitään strategiaa oikein olla, siinä missä Ilves haluaa toimia ponnahduslautana ylöspäin pelaajille. Tämä nyt Ilveksellä on aika hyvin toiminut, kun täältä on lähtenyt liuta pelaajia rapakon taakse.

Moni täälläkin huutaa, miksi näitä projekteja pitää aina olla, eikä voi olla joukkue täynnä valmiita pelimiehiä. Minullekin tuo kelpaisi vallan hyvin, että meillä on neljä kentällistä ja pari pelaajaa siihen päälle rutinoituneita ja kovia pelimiehiä täynnä, mutta tuo vaatii sellaisia resursseja mitä Euroopasta ei taida löytyä, kuin Saksasta, Sveitsistä ja Ruotsista. Tälläkin hetkellä Ilveksen on lyönyt kuilun reunalle joukkue ja pelaajat, missä on paljon nuoria pelaajia sekä uskallusta luoda ja haastaa. Samaan tapaan, mitä Ilveksellä on ollut Lööfissä, Johanssonissa, Maccellissa ja Ruotsalaisessa. Toivottavasti Ilves pitää jatkossakin samasta strategiasta kiinni, varsinkin jos oma pelaajatuotanto sakkaa.
En tiedä, alkaa vaan vituttaan tämä seura. Tuntuu että ihan sama mitkä ovat miehet johdossa, kentällä tai penkin takana niin joku tässä vaan mättää.

Niistä paineista tässä ollaan puhuttu, Ilves itse pumppasi itselleen megaluokan paineet tälle kaudelle. Mitähän ne paineet on jatkossa? Taas tämmöinen floppaus ja puhallus.

Kyllä ne paineet ovat jättimäiset aina siihen asti kun joku Ilves-jengi sitten joskus onnistuu sen mestaruuden voittamaan. Mutta siihen asti on syytä johdossa miettiä todella tarkkaan että minkälaisia pelureita ja koutseja tänne hankitaan. Toistaiseksi kentällä kaikki ovat murentuneet paineiden alle.

Ensi kaudelle lähdetään vielä isommilla paineilla ja homma jatkuu siihen asti kun Ilves nostaa kannun.

Jalo ja Tillu puhuu että perusleiri on nostettu ylös ja sieltä sitten kurkataan joskus. Tarkistaisin niitä leirin perustuksia vielä uudestaan.
 

VärienTunnustaja

Luottopelaaja
Viestejä
1 814
Mihin helevettiin nämä kovat nyt sitten ovat kadonneet ? Ammattipelaajia ja kovaa tasoa vielä siinäkin.. ja heitä on joukkueellinen, joista sylkykuppi Gregoire ja O'Leary on parhaimmistoa tällä hetkellä.
Pitääkö olla ymmärtämättä suomenkieltä, että pärjää tuolla ?
Siinä ne katseet nimenomaan kääntyy johonkin koko organisaatiossa. En tiedä onko se Tillu, Pennanen vai mikä, mutta jos et saa Palvetta, Nikua, Mäntykiveä jne pelaamaan lähellekään omaa potentiaalia ja pelihuumori katoaa niin ihan tavallisia kuolevaisia he ovat.

Itsellä katseet menee penkillä, koska myös Clendeningin pelihuumori hukkui yhtäkkiä. Lessin pelihuumori katosi ja halusi pois (näkyi jo viime poffeissa). Palve aivan kuutamolla ja haluttoman näköistä. Mäntykivi ottaa täysin turhan 5 minuutin jäähyn kauden tärkeimmässä pelissä.

Viime vuonna Tikka teki saman kuin Mänty, tosin ei ottanut ulosajoa. Konnakin oli silloin täysin hermoromahduksen partaalla.

Jos työkalut on tuota luokkaa ja et saa niistä irti parasta, niin väkisinkin se katse on siellä penkin päässä, ei rekrytoijassa.
 

Pentti Annanen

Luottopelaaja
Viestejä
1 727
Olisi kiva nähdä joku statistiikka siitä kuinka ollaan voitettu mestaruuksia joukkueella joka on usean vuoden ajan rakennettu ja samoja valmentajia myöten ja on ns. yhteenhitsautunut porukka TAI palkkasoturiarmeija jota johtaa valmentajaremmi joka on saanut vaan yhden täyden kauden. Uskoisin, että tuo ensin mainittu on saavuttanut niitä aika paljon enemmän.

edit: Tarkoitan siis sitä, että taisi aika monella (myös allekirjoittaneella) tulla liian hyvä olo runkosarjasta ja näistä pelaajahankinnoista ja se kirkkain siinsi kirkkaasti silmissä. Realiteetit ja statsit vaan on ehkä hieman toisenlaiset.
Huomioithan nyt sen, että emme vielä ole lähelläkään mestaruustaistelua, vaan putoamassa säälijoukkueelle puolivärissä. Emme ole olleet lähellä mestaruutta vielä kertaakaan. On myös meitä, joille ei runkosarjasta huolimatta ole ollut luottoa tähän joukkueesseen. Tosin uskoin kyllä, että sentään välieriin riittäisi pelkän materiaalin turvin. Mutta pihalle heti kättelyssä, siinä kieltämättä realiteetit ja statsit ovat toisenkaiset.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 946
Siinä ne katseet nimenomaan kääntyy johonkin koko organisaatiossa. En tiedä onko se Tillu, Pennanen vai mikä, mutta jos et saa Palvetta, Nikua, Mäntykiveä jne pelaamaan lähellekään omaa potentiaalia ja pelihuumori katoaa niin ihan tavallisia kuolevaisia he ovat.

Itsellä katseet menee penkillä, koska myös Clendeningin pelihuumori hukkui yhtäkkiä. Lessin pelihuumori katosi ja halusi pois (näkyi jo viime poffeissa). Palve aivan kuutamolla ja haluttoman näköistä. Mäntykivi ottaa täysin turhan 5 minuutin jäähyn kauden tärkeimmässä pelissä.

Viime vuonna Tikka teki saman kuin Mänty, tosin ei ottanut ulosajoa. Konnakin oli silloin täysin hermoromahduksen partaalla.

Jos työkalut on tuota luokkaa ja et saa niistä irti parasta, niin väkisinkin se katse on siellä penkin päässä, ei rekrytoijassa.
Kuka sitten päätti, että Myrrä ulos ja nimenomaan Pennanen tilalle vaikka väkisin ? Se tässä nyt suurimmalta virheeltä tuntuu, mikäli kurssi ei totaalisesti käänny.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 559
Kuka sitten päätti, että Myrrä ulos ja nimenomaan Pennanen tilalle vaikka väkisin ? Se tässä nyt suurimmalta virheeltä tuntuu, mikäli kurssi ei totaalisesti käänny.
Päävalmentajan asema on käsittääkseni loppukädessä hallituksen vastuulla kuten muutkin merkittävät työnkuvat organisaatiossa. Toimitusjohtaja, urheilujohtaja ja päävalmentaja. Mitään tietoa minulla ei ole mutta luulen että ainakin päävalmentajan tapauksessa suurinta valtaa käyttävät Koskela, Jalo ja Seppä. Hallitus sitten peesaa mitä he ehdottavat. Koskela ei yksin voinut vaihtaa valmentajaa.
 

VärienTunnustaja

Luottopelaaja
Viestejä
1 814
Kuka sitten päätti, että Myrrä ulos ja nimenomaan Pennanen tilalle vaikka väkisin ? Se tässä nyt suurimmalta virheeltä tuntuu, mikäli kurssi ei totaalisesti käänny.
Kuten Vovlo tossa edellä kertoi. Ei yksin päätä sellaisesta.

Viimeisin esimerkki: neloskenttä ei toiminut, hankittiin kuivilta markkinoilta O'Leary, joka ollut meidän paras pelaaja poffeissa. Kyllä tuo aika paljon kertoo minusta jostain muusta, kuin pelkästä Tillun osaamattomuudesta.

Eikä tarkoitus ole olla mikään Tillun fanipoika, jokainen paikka organisaatiossa tulee olla tehtävien tasalla ja jokaisen työtä tulee organisaation itse tarkastella kriittisesti jos tästä tällainen mahalasku saadaan. Niin Tillun, kuin Jalon, Sepän ja valmennuksen.

Toivottavasti teettävät ulkopuolisella tarkan analyysin siitä, että mikä tässä kirotussa seurassa mättää, kun työkaluja on, mutta peukalot on keskellä kämmentä.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 946
Päävalmentajan asema on käsittääkseni loppukädessä hallituksen vastuulla kuten muutkin merkittävät työnkuvat organisaatiossa. Toimitusjohtaja, urheilujohtaja ja päävalmentaja. Mitään tietoa minulla ei ole mutta luulen että ainakin päävalmentajan tapauksessa suurinta valtaa käyttävät Koskela, Jalo ja Seppä. Hallitus sitten peesaa mitä he ehdottavat. Koskela ei yksin voinut vaihtaa valmentajaa.
Niin ja jälkiviisauttahan tämä on.. Pennasen CV oli kova ja olisi voinut tämä veto osoittautua todella kovaksi tempuksi.
En tiedä.. ehkä ei syytetä ketään vaan jos tiputaan, niin myönnetään että siellä oli 4-5 meitä kovempaa joukkuetta.
 

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 897
Pennasen CV oli äärimmäisen kova ja melko varmasti kuumin valmentaja markkinoilla silloin kun Ilves hänet nappasi.

Täällä moni huutelee, että Tillu on epäonnistunut. Milloin pitäisi olla karvaperseitä enemmän, millon nopeita pelaajia enemmän, milloin maalintekijöitä enemmän. Jos katsotaan tämän ja kahden edellisen poffien vastustajia ja verrataan niitä Ilveksen rosteriin, niin joka kausi meillä oli näitä kaikkea kolmea enemmän, kuin vastustajalla joka meidät lähetti laulukuoroon. Poikkeuksena tällä kaudella luistelunopea Kalpa. Jalkoja on kyllä Kalpalla enemmän. Muissa asioissa meillä pitäisi olla etu.

Ylläolevan johdosta on melko helppo tehdä päätelmä, että valmennus on se, mihin on kaaduttu nyt kolmella edellis kaudella poffeissa.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 946
Pennasen CV oli äärimmäisen kova ja melko varmasti kuumin valmentaja markkinoilla silloin kun Ilves hänet nappasi.

Täällä moni huutelee, että Tillu on epäonnistunut. Milloin pitäisi olla karvaperseitä enemmän, millon nopeita pelaajia enemmän, milloin maalintekijöitä enemmän. Jos katsotaan tämän ja kahden edellisen poffien vastustajia ja verrataan niitä Ilveksen rosteriin, niin joka kausi meillä oli näitä kaikkea kolmea enemmän, kuin vastustajalla joka meidät lähetti laulukuoroon. Poikkeuksena tällä kaudella luistelunopea Kalpa. Jalkoja on kyllä Kalpalla enemmän. Muissa asioissa meillä pitäisi olla etu.

Ylläolevan johdosta on melko helppo tehdä päätelmä, että valmennus on se, mihin on kaaduttu nyt kolmella edellis kaudella poffeissa.
Mutta valmennusko sen määrittää meneekö laukaus sisätolppaa vai pari senttiä sisemmäs ? Tai pupeltaako pakki kiekon vastustajalle ?
 

PUMPPU

Tähtipelaaja
Viestejä
10 760
Kuka sitten päätti, että Myrrä ulos ja nimenomaan Pennanen tilalle vaikka väkisin ? Se tässä nyt suurimmalta virheeltä tuntuu, mikäli kurssi ei totaalisesti käänny.
Päävalmentajan asema on käsittääkseni loppukädessä hallituksen vastuulla kuten muutkin merkittävät työnkuvat organisaatiossa. Toimitusjohtaja, urheilujohtaja ja päävalmentaja. Mitään tietoa minulla ei ole mutta luulen että ainakin päävalmentajan tapauksessa suurinta valtaa käyttävät Koskela, Jalo ja Seppä. Hallitus sitten peesaa mitä he ehdottavat. Koskela ei yksin voinut vaihtaa valmentajaa.
Tillu sielä tehnyt kartoitusta ja sopimusvalmistelut. Jalo sitten tulee mukaan siinä vaiheessa kun ollaan päätöksien äärellä.

Jalohan on puhunut jotenkin näin ”Kun saimme Antin kanssa asiat sovittua niin aloimme miettimään, että jos ottaisikin homman jo nopeammin haltuunsa”

Eli Jalo, Koskela ja hallitus/Seppä tuossa kaikki mukana ovat.
 

Ibrahim Zlatanovic

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
133
Mitään tietoa minulla ei ole mutta luulen että ainakin päävalmentajan tapauksessa suurinta valtaa käyttävät Koskela, Jalo ja Seppä. Hallitus sitten peesaa mitä he ehdottavat. Koskela ei yksin voinut vaihtaa valmentajaa.

Se on juuri näin. Koskela esittää ja kaksikko päättää. Muu hallitus on kumileimasimia.
 

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 897
Mutta valmennusko sen määrittää meneekö laukaus sisätolppaa vai pari senttiä sisemmäs ? Tai pupeltaako pakki kiekon vastustajalle ?
Sarja on tilanteessa 3-1. Mun mielestä tilanne on just se mitä on pelillisesti ansaittu. Isossa kuvassa ei olla kaaduttu tolppiin ja pupelluksiin. Ollaan oltu huonompia 3/4. Siitä valmennuksella on suurin vastuu
 
Viimeksi muokattu:

Paatelainen

Luottopelaaja
Viestejä
1 894
Mutta valmennusko sen määrittää meneekö laukaus sisätolppaa vai pari senttiä sisemmäs ? Tai pupeltaako pakki kiekon vastustajalle ?

Kyllä ongelmien suuruusluokka on nyt jotain ihan muuta kuin yksittäinen tolppakuti. Koko joukkueellinen alisuoriutumista on se mistä puhutaan kokonaisessa ottelusarjassa. Ainoa pelaaja, joka saa puhtaat paperit on Malek ja hänen touhuihinsa Pennanen ei ole kajonnut.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 709
Minusta Koskela on antanut vähintään riittävät työkalut valmennukselle menestyä ja myös valmentajan hankinta, kuumin vapaa valmentaja markkinoilta, oli täysin perusteltu.

Se että tulos näyttää olevan pronssi ja jämäsija tarkoittaa, että valmennus on epäonnistunut. Myös seuraava valmentajahankinta on Koskelalta perusteltu, eli selvästi paras saatavilla oleva. Luotan, että Koskela toimittaa myös Niemelälle tiimeineen riittävät työkalut menestyä.

Ehkä tässä onkin se syy miksi menestys meitä kiertää? Meillä on "aina" (no ei nyt joka kerta, mutta kohtalaisen usein) valmentajan valintaa ohjannut ajatus siitä, että otetaan vain nimekkäin saatavilla oleva valmentaja tänne (Eloranta, Pietilä, Tuokkola, Kivi, Pennanen) ja odotettu että se tuo ctrl+V tyylillä sen edellisen menestyksen myös Ilvekseen. Sitten on saanut aikansa operoida niillä työkaluilla mitä saa, mutta tulos on aina jäänyt jotenkin piippuun. Kyllä tämä olisi siinä mielessä ison tuuletuksen paikka että kartoitetaan näitä meidän toimintatapoja ja mietitään että voisiko joskus valmentajan valinnassa painaa eniten se, että se on valmis tuomaan niitä uusia ideoitaan joukkueen arkeen ja luomaan jotain uutta eikä vain kopioimaan tänne sellaista joka joskus on jossain toiminut.

Tappara näyttää selviävän taas uudesta linjanvedosta voittajana, koska tekivät sen sinänsä oikean johtopäätöksen että uudistua pitää nimenomaan silloin kun sen voi vielä omilla ehdoillaan ja toiveillaan tehdä eikä vain pakon sanelemana.
 
Ylös