PE 29.3.2024 | Ilves - KalPa | 5. puolivälierä

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 096
500x500px-ilves.png.600x600_q85.png
VS.
SM-Liiga-Logot_0010_Kalpa_1.png.600x600_q85.png


29.3.2024 klo 18:30 - Tampere

Sarja katkolla

Ilveksen ja KalPan välinen puolivälieräsarja on ensimmäistä kertaa katkolla KalPalle, kun kuopiolaisryhmä otti sarjan kolmannen voiton keskiiviikkona Kuopiossa lukemin 4-2. Ilveksen mollivoittoinen kevät sai siis jatkoa.

Ottelusta kaksi ensimmäistä erää olivat KalPa-merkkisiä. Ilveksen hermokontrolli oli koko ottelun ajan heikko ja Matias Mäntykivi ottikin täysin turhan ulosajon huitomalla KalPan Lasse Lappalaista. KalPa onnistui vitosella maalinteossa, kun Ilveksestäkin tuttu Filip Westerlund laukoi KalPan 1-0 johtoon. Ylivoiman aikana Lasse Lappalainen kuitenkin otti kakkosen estämisestä ja Ilves onnistui tekemään tasoituksen tasavajaalla. Toistaiseksi Ilveksen parhaimmistoa ollut Simon Stransky käänsi kiekon maalille, josta KalPan Hugo Gallet lapio sen omaan maaliin.

Ilves jatkoi toisessa erässä jäähyilyä ja muutenkin KalPa sai pitkiä hyökkäysalueen ralleja aikaiseksi, mutta kiekkoja Jakub Malekille asti tuli vain kahdeksan 25 laukauksesta. KalPa otti toisessa erässä yhden kakkosen. Ilveksen ylivoimaonnistuminen jäi vielä saamatta, mutta juuri jäähyn päätyttyä Eemeli Suomi iski maalinedushässäkästä kevään toisen maalinsa ja vei täten Ilveksen 1-2 johtoon. Ilves otti toisessa erässä lopulta kolme kakkosta.

Kolmannen erän eka kymppi oli pelin parasta Ilvestä. Mike O`Leary ja Ville Meskanen kolautteli maalirautoja, mutta tulosta ei siltikään tullut. Ilves pääsi myös kertaalleen ylivoimalle, mutta tuo ylivoima kuihtui nopeasti kasaan Meskasen ottaessa kampitusjäähyn ylivoima aikana. Heikohkosti puolivälieräsarjassa luutinut Otto Latvala otti myös täysin turhan hyökkäyspään jäähyn korkeasta mailasta. KalPa tasoitti ottelun Andreas Okanyn toimesta, kun kolmatta erää oli pelaamatta noin kahdeksan minuuttia. KalPan voittomaalin viimeisteli tshekkilaituri Matyas Kantner hirmuisella lämärillä. Voittomaalia edelsi viheltämättä jäänyt paitsio sekä Sami Nikun löysä pelaaminen oman maalin takana. "Paitsiomaalit" menivät kuitenkin ottelussa tasan sillä myös Ilveksen 1-2 maalia edelsi paitsio. Okany iski illan toisen maalinsa tyhjään Ilves-nuottaan ja täten loppulukemat oli 4-2.




Nyt tilanne on siis se, että Ilves tarvitsee kolme peräkkäistä voittoa tai muuten kutsuu kesälomat. Ottelusarjassa kolme ekaa peliä oli Ilvekseltä ihan hyvää kiekkoilua, vaikka tulosta ei oikein saatu tehtyä. Mutta neljäs peli oli jo pelillisesti hyvin heikkoa ja edelleen Ilves tekee samoja virheitä (purut, siniviivat, rännit jne...), josta KalPa sitten saa otetta. Neljännessä pelissä Ilveksen tekeminen oli myös hyvin kuritonta ja ylivoimamaaleja on edelleen tasan nolla.

Nyt alkaisi olemaan viimeiset hetken parantaa pelaamista niin kollektiivina kuin yksilötasolla. Edelleen suurinosa Ilveksen kärkipelaajista hiihtelee varjojen mailla. Neloskenttä ja Simon Stransky on ollut koko puolivälieräsarjan mitalla Ilveksen parhaimmistoa.



Puolivälieräsarja:

21.3.2024 / Ilves - KalPa 3-4 je.
23.3.2024 / KalPa - Ilves 1-0 je.

25.3.2024 / Ilves - KalPa 3-2 je.
27.3.2024 / KalPa - Ilves 4-2

29.3.2024 / Ilves - KalPa

30.3.2024 / KalPa - Ilves*
3.4.2024 / Ilves - KalPa*

*Tarvittaessa

Kolme edellistä ottelua:

23.3.2024 / KalPa - Ilves 1-0 je.
25.3.2024 / Ilves - KalPa 3-2 je.
27.3.2024 / KalPa - Ilves 4-2

23.2.2024 / KalPa - Ilves 1-0 je.
25.3.2024 / Ilves - KalPa 3-2 je.
27.3.2024 / KalPa - Ilves 4-2

Puolivälieräsarjan tilastot:

Ylivoima:
Ilves 0,00% / KalPa 11,11%
Alivoima: Ilves 88,89% / KalPa 100%
Maaliero: Ilves 8-11 (-3) / KalPa 11-8 (+3)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Eemeli Suomi, 4 ott. 2+1=3
2. Adam Clendening, 4 ott. 0+2=2
3. Jeremy Gregoire, 4 ott. 1+1=2
4. Joona Ikonen, 4 ott. 1+1=2
5. Jani Nyman, 4 ott. 1+1=2

KalPan TOP5-pistemiehet:

1. Oliver Kapanen, 4 ott. 2+3=5
2. Juuso Mäenpää, 4 ott. 1+4=5
3. Saku Salmela, 4 ott. 2+1=3
4. Matyas Kantner, 4 ott. 1+1=2
5. Andreas Okany, 4 ott. 2+0=2

Maalivahdit:

Ilves:
#31 Jakub Malek, 3 ott. 1,87 - 91,04% / #37 Jonas Gunnarsson 1 ott. 3,03- 88,24%
KalPa: #31 Patrik Kerkola, 0 ott. 0,00 - 0,00% / #40 Stefanos Lekkas, 3 ott. 1,76 - 91,67%

Seuraa heitä:

#10 Eemeli Suomi,
Ilves - Suomi viimeisteli maanantaina jatkoerässä voittomaalin ja keskiviikkona Kuopiossa hän lapio Ilveksen 2-1 maalin maalinedustalta. Suomi on siis nyt iskenut pudotuspeleihin kolme tehopistettä. Ottaako joukkuetta reppuselkään perjantaina?

#16 Andreas Okany, KalPa - 22-vuotias hyökkääjä viimeisteli pudotuspelikeväänsä avausmaalin keskiviikkona. Maali tuli tärkeään paikkaan sillä maali oli KalPan 2-2 tasoitus. Tasoituksen lisäksi hän viimeisteli KalPan 4-2 osuman tyhjään maaliin. Iskeekö maalin perjantaina?

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Oula Palve - Joona Ikonen
Simon Stransky - Petr Kodytek - Ville Meskanen
Eetu Päkkilä - Matias Mäntykivi - Jani Nyman
Samuli Ratinen - Mike O'Leary - Jeremy Gregoire

Dominik Masin - Sami Niku
Jarkko Parikka - Otto Latvala
Niklas Friman - Adam Clendening
Arttu Pelli

Jonas Gunnarsson
(Jakub Malek)

Liput otteluun:

 
Viimeksi muokattu:

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 946
Ilves voittaa 5-1 ja spektaakkeli jatkuu.. Ilves menee tästä vielä jatkoon.
Pennanen keittää sellaiset sopat, että me kaikki kirjoituksinemme saamme rankasti hävetä. Me epäuskoiset sorruimme... me juuttaat ja kavaltajat. Me uskottomat paskiaiset.

Ilves on mestari 2024 !
 

mandariinimake

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
180
Foorumi on jo kaikki mestannut. Nyt on vain voitettavaa. Tästä kun selvitään, niin paineet siirtyy takaisin KalPalle. He ovat sen jälkeen pakkovoiton edessä, sillä eivät voi päästää tätä sarjaa seiskapeliin täyteen Nokia Areenaan.
 
Viestejä
1 814
Foorumi on jo kaikki mestannut. Nyt on vain voitettavaa. Tästä kun selvitään, niin paineet siirtyy takaisin KalPalle. He ovat sen jälkeen pakkovoiton edessä, sillä eivät voi päästää tätä sarjaa seiskapeliin täyteen Nokia Areenaan.
Totta sekin, mutta on se silti meille enemmän pakkovoitto. Mielenkiintoista olisi vielä nähdä, muuttuisiko mikään kolmannelle ryöstöretkelle vai jatkuuko sama.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Ilves97

Luottopelaaja
Viestejä
6 751
Toiveet: Nyman poppareilla, Niku poppareilla ja Rautanen askissa, Mäntykivi 1. YV:ssä ja tulosjätkät pelaisi edes hetken logolle, kuten O'Leary, Gregoire ja Virtanen.
Niku oli eilen huono, mutta jos puolustajia lähdetään pudottamaan kokoonpanosta niin kyllä Latvalan pitää olla ensimmäisenä liipaisimella ja seuraavana Parikka.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 658
Ketjuihin tekisin sen muutoksen, että nostaisin Ikosen tai Meskasen 1.ketjuun Palveen ja Suomen kanssa. Kalpa on liian hyvin scoutannut tuon, ettei Nymanin kankeuden ja kätisyyden vuoksi sisääntuonnit onnistu oikealta laidalta.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 165
Foorumi on jo kaikki mestannut. Nyt on vain voitettavaa. Tästä kun selvitään, niin paineet siirtyy takaisin KalPalle. He ovat sen jälkeen pakkovoiton edessä, sillä eivät voi päästää tätä sarjaa seiskapeliin täyteen Nokia Areenaan.

Ovat jo osoittaneet voivansa voittaa Nokia Areenalla, eli 6. peli ei ole mikään pakkovoitto KalPalle, jos sinne mennään, vaan vasta se mahdollinen 7. peli. Totta kai heille olisi huono homma päästää sarja 7. peliin, mutta ihan täydet mahdollisuudet niillä on voittaa tässä tasaisessa sarjassa vasta sekin, vaikka kaikkien forumeiden kyökkiasiantuntijat toki varmaan julistaisivat, että mahdollisuuksia ei ole jos ovat hävinneet 5. ja 6. pelin.

Meillä sen sijaan ihan faktisesti on nyt pakkovoitto nyt ja myös kahdessa seuraavassa pelissä joihin edetään vain ottamalla niitä pakkovoittoja.

Mutta yhtään huomisesta eteenpäin on turha tässä kohdassa katsella. Huomenna meidän pitää voittaa ja sen jälkeen jos homma hoidetaan, on aika katsoa ylihuomiseen ja edelleen jos se voitetaan niin ensi keskiviikkoon.
 

Kasuaalilves

Rivipelaaja
Viestejä
19
Nyt kun täällä porukka on toivottavasti rauhoittunut eilisestä, kysyn ihan tosissani, että mikä on pielessä? En ole pystynyt katsomaan pelejä enkä muutenkaan ymmärrä jääkiekosta tarpeeksi. Runkosarjassa Ilves vei keskinäiset ottelut 3-1 ja rikkoi ties mitä ennätyksiä maalien ja pisteiden ja vierasvoittojen suhteen, ja Palve sun muut nakuttivat pisteitä huvikseen. Nyt yhtäkkiä kuitenkin mikään ei enää näytä toimivan, vaikka valmennus ja miehistö, sekä oletettavasti pelityyli, ovat samat kuin kuukausi sitten. Mikä siis mättää? Mielellään yksityiskohtaisemmin kuin vain "Kaikki on paskoja".

Onko kyse paineista? Niihin vedottiin jo vuodenvaihteessa, mutta esim. ehkäpä paineisimmat paikallispelit Ilves vei itselleen. Onko Pendo yhtäkkiä muuttanut pelityyliä syystä tai toisesta? Onko KalPa vain ylitsepääsemätön vastustaja? Ovatko pistepörssikuninkaat yhtäkkiä unohtaneet miten pelata? Runkosarjassa kuitenkin löytyi taitoa sekä - ainakin joissain peleissä - tahtoa voittaa ja kääntää pelejä. Laadun puutteesta ei siis pitäisi olla kyse, sillä mm. Suomi, Palve ja Ikonen ovat huippupelaajia ja puolustus nimettiin Liigan kaikkien aikojen top 3 -pakistoksi.

Tylsin ja turvallisin vastaus varmaan olisi, että jostain syystä Ilveksessä on massiivinen henkinen lukko, eikä pelaajista löydy sellaista voittaja-akselia joka ottaisi kaikkia niskasta kiinni ja omalla esimerkillä veisi joukkueen eteenpäin. Voin kuitenkin vain mutuilla, mitä sanovat oikeasti pelit nähneet?
 

poppariskene41

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
215
Jotenkin en vaan pysty uskomaan, että ilves kolme voittoa ottaisi putkeen ja menisi jatkoon, mutta kai se on pakko vaan uskoa.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 165
No ne runkosarjan Ilves-KalPa-kohtaamiset oli aika samanlaisia kuin nämä pleijarit eli pienten marginaalien pelejä, jotka kumpi tahansa olisi yhtä hyvin voinut voittaa.

Kyllähän tämäkin sarja voisi "ihan yhtä hyvin" olla nyt 3-1 meille ja ihan hyvin oltaisiin ne runkosarjan KalPa-kohtaamiset voitu hävitä voitoin 1-3, mutta kyllä Ilveksen olisi pitänyt pystyä pleijareissa pelaamaan niin hyvin, ettei sarja ratkea pieniin marginaaleihin tai tarvitse jossitella yksittäisillä tai viidelläkään tolppakudilla. (ja hyvä muistaa, että 2/5 niistä Ilveksen viidestä tolppakudista tuli siinä pelissä joka silti voitettiin)

Jotenkin uskoin, että Ilves olisi pystynyt löytämään playoffeihin uuden vaihteen, mutta näin ei ole käynyt, eikä näytä käyvän ollenkaan.
 

näsinneula

Luottopelaaja
Viestejä
1 677
Jos Ilves huomenna häviää kotona, sarja Kalpalle 4-1, niin voidaan puhua suoraan los fiaskosta, joka ulottuu rajusti koko Ilves- perheeseen kauttaaltaan.

Siis, toivomme voittoa täyden Areenan edessä, hyvän olon tunnetta faneille.

Lauantaina sitten uusin tarinoin.....
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 165
Jos Ilves huomenna häviää kotona, sarja Kalpalle 4-1, niin voidaan puhua suoraan los fiaskosta, joka ulottuu rajusti koko Ilves- perheeseen kauttaaltaan.

Ihan täsmälleen samalla tavalla se minusta on fiasko vaikka olisi voitot 2-4 tai 3-4, eli isossa kuvassa ei mitään muuta jos Ilves tuon huomisen pelin voittaa, mutta ei sarjaa voita.

Nyt ei kuitenkaan auta itku markkinoilla, sillä asialle on vielä tehtävissä jotain. Sen jälkeen jos KalPa ottaa 4. voittonsa ei voi enää muuta kuin niellä katkera tappio ja valmistautua pikkuhiljaa uuteen yritykseen niin vastenmieliseltä kuin se sillä hetkellä tuntuukin.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Pöllö

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
457
Toivottavasti tulee selkeä 5-1 voitto jossa nämä oikeasti tärkeät nimimiehet tekee tulosta.

Pelkään kuitenkin, että tulee nihkeä 1-3 jossa viimeisen tekee Lekkas tyhjiin nöyryytystyyliin.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Ipa72

Luottopelaaja
Viestejä
6 002
Jotenkin en vaan pysty uskomaan, että ilves kolme voittoa ottaisi putkeen ja menisi jatkoon, mutta kai se on pakko vaan uskoa.
Kaksi voittoa putkeen riittää alkuun ja tilanne on uusi, jolloin kolmas peli onkin sitten ihan eri peli.
 

Ipa72

Luottopelaaja
Viestejä
6 002
Yksi voitto kerrallaan, joista jokainen on ison kiven takana. Ihan turha miettiä mitään putkia tässä kohdassa tai myöskään sitä, että jossain kohdassa putkea voittojen saaminen olisi jotenkin helpompaa.
Näin juuri. Yksi voitto ja Kalpan hermopaine on taas ripauksen kovempi. Myös fyysinen kunto alkaa nousta yhä suuremmin tekijäksi. Toivotaan, että se on meillä parempi.
 
Ylös