Kausiketju 2023-2024 - Pendolinon matka jatkuu

Viestejä
1 816
Jos Ilves tästä vielä kampeaa itsensä jatkoon niin lupaan ajaa pyörällä ensimmäiseen vieraspeliin oli se missä tahansa.
Tekis mieli liittyä kampanjaan, mutta vetoan siihen ettei mulla ole fillaria. Mutta ehkä mä voisin kävellä Ilves-paita päällä ensimmäiseen Lahden-peliin. Mulla tulis siihen matkaa sellainen 70 kilsaa.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 290
Jos Ilves tästä vielä kampeaa itsensä jatkoon niin lupaan ajaa pyörällä ensimmäiseen vieraspeliin oli se missä tahansa.
Toi sun nimimerkki yhdistettynä tähän viestiin sai aika spontaanin naurun aikaiseksi.
 

Mr. Torrance

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
866
Kattokaa ny tota pendooki. Pinssiäkä osaa laittaa edes oikeinpäin! Häpee saatana, toivottavasti leijonat ei voita sun aikanas mitään!!!
 

Qsis

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
197
Jees. Kiitos tästä. Mä nyt toivon, että sieltä johtoportaasta löytyy joku, joka tulee selittämään kannattajille, että mitä helvettiä tapahtui runkosarjan ja pleijareiden välissä. Ei riitä mikään selittely, että käydään joukkueen sisällä tämä läpi. Kyllä tuo joukkueen henkinen kokovartalokipsi näkyi Tallinnaan saakka. Ja puolivälierien ylivoimaprosentti huikeat 0% nevö foget.

Se positiivinen juttu tässä on, että Pendo jatkaa matkaansa vapaaehtoisesti, eikä tarttee antaa fuduja. Säästyypähän nekin rahat.

Onnittelut Kuopioon. Näistä joukkueista parempi jatkoi.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 345
Tämä Ilves oli laadukas runkosarja joukkue. Pleijareissa kun pelattiin samaa vastustajaa vastuun niin ei mitään annettavaa.
 

Jonte

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
640
Kauden päätyttyä hieman tarinaa koko kaudesta.

Ensiksi tästä valmennuksesta. Kun vaihto Pennaseen tehtiin, oli edellinen kausi pahasti kesken. Silloin odottanut mitään, mutta kun tälle kaudelle sai tuoda omat teesinsä ja pelaajatyyppinsä, voi nyt kommentoida valmennuksen epäonnistumista. Vaikka aikanaan tuolla pelityylillä saattoi jonkun pienessä kaukalossa pelaavan HPK:n viedä mestaruuteen, ei se tällaisella taitavaan ja nopeaan pelityyliin uskovalla organisaatiolla ole mahdollista. Pelityyli on ollut niin puolustava, että Ilvestä on alettu kutsua vastaiskujoukkueeksi. Koko kauden avauspeli on ollut täysin ala-arvoista ja syytän siitä täysin puolustavaan pelityyliin tähtäävää kiekkoa. Pakeilta lähtee tuki, kun ei saada nopeasti kiekkoa liikkeelle ja tavoitteena on mieluummin nyhjätä omissa kuin avata nopeasti.

Ei ole ollenkaan ihmeellistä, että näin puolustavaan pelityyliin tähtäävä ajatus on tehnyt pelaajien toimista haastavaa. Ne hetket, kun pelaajat ovat itse laittaneet jalat liikkeelle ja antaneet kiekon liikkua, on maaleja tullut ja peliä hieno katsella. Median takana siitä on todennäköisesti yritettyä pyrkiä pois. Lisäksi kotikaukalo on sen verran iso ja tasokas, että siellä tulisi pelata aina hyökkäävällä nopealla ja laajalla pelitaktiikalla. Näin kotikaukalo olisi ikävä paikka kaikille, kun taas tällä kaudella siitä on tehty lähinnä vitsi.

Pelaajien lähes mahdoton tehtävä muuttua muottiin, jota ei ole DNA:ssa ja että taktiikkaa pitäisi muuttaa kesken ottelun. Nuo johtoasemissa tehdyt keskittymiset puolustukseen ovat täysin vastoin selkeää pelisysteemiä. Toki pelin aikana saa pieniä muutoksia tehdä, mutta totaalinen tyylin muutos on täysin päätön. Lähes kaikki kiekkotaitavat pelaajat kärsivät tällaisessa tilanteessa. Runkosarjassa tämä nähtiin muutamassa tappioputkessa todella raadollisesti ja niistä noustiin vain. kun pelaajat saivat jälleen toteuttaa täysin itseään. Kun katsoo vielä kauden aikana ulostettuja pelaajia ja sisään tuotuja, on aivan selvää että puolustavaan pelityyliin sopimattomat pelaajat saivat mennä siihen uskovien tieltä.

Pahasti tuntuu, että tuo kuntopuolikin on päästetty hieman helpommalla, kun eihän sitä puolustuspelaamisessa tarvitse liian nopea olla.

Nyt kun PlayOff oli lähdössä käyntiin, jo pelaajien suusta kuultiin, että näissä pitää puolustaa vahvemmin, vaikka koko kausi on jo ollut puolustuslähtöinen. Näin ollen raikkautta ja nopeaa kiekonliikuttelua ei enää edes uskalleta pelata, ettei vaan tule virheitä. Samalla vastaan tuli vapautunut vastustaja, joka pelaa juuri sitä nopeaa kiekonliikutteluun perustuvaa peliä.

Surulliseksi tämän tilanteen tekee se, että osa pelaajista haluaa varmasti vaihtaa maisemaa, ettei tällaista kiekkoa tarvitse ensi kaudella pelata. Näin ollen toimistolla on huonot mahdollisuudet pitää tiettyjä Ilves pelaajia.

Toivoa sopii, että ensikaudella tuodaan takaisin raikas hyökkäyspeli. Lisäksi avauspelaamisen tulee keskittyä. Oli se uusi valmentaja kuka tahansa, tulee pelityyliksi ottaa täysin vastakkainen kuin tällä kaudella. Siellä toimistolla tulee, heti kun mahdollista, ottaa uusi valmentaja saman pöydän ääreen ja miettiä ensi kauden teesit ja siihen pelaajatyypit. Lisäksi konttorin on parasta lopettaa alkuunsa aivan käsittämättömät vaihdot kesken kauden. Ongelmiin on toki reagoitava, mutta sitten pitää olla varma mitä on tekemässä.

Lopuksi vielä pari sanaa kauden tuomaritoimista. Jos jonkinlaista linjaa oli yritetty ennen kauden alkua ottaa ja erityisesti juuri mailapaineeseen ja nopeampaan pelaamiseen johtavaa linjaa piti luoda, on se epäonnistunut täysin. Jos kerran suunta on kohti ammattituomareita, on yhteisen linjan ja koulutuksen toimittava kunnolla. Kaiken lisäksi se tuomaroinnin PlayOff kiekon muuttuneista säännöistä, on tällä kaudella jälleen tosia-asia. Tämä menee jopa Liigan rangaistusseurantaan asti, sillä niin erilaisia tuomiot ovat olleet verrattuina runkosarjaan. Ensi kaudelle tuomareilla on selkeä tason noston paikka ja ammattituomareille pitää myös kehittää jokin vaatimustaso, jonka saavuttamattomuus johtaa vaikkapa sakkorangaistukseen.
 

Toppapöksy666

Luottopelaaja
Viestejä
2 949
Eipä tästä fiaskosta mitään sanottavaa ole, muutakuin kaksi asiaa mitkä kaudesta jäivät mieleen.

Vaasan invaasio ja runkosarjan viimeinen paikallinen.

Siinä se.
Aikamoinen lista.

Kiitos ja palataan asiaan toukokuun launchissa. Ja Tammelassa tietysti kans!

Foorumilta en poistu ja täällä pysyn edelleen. Sen verran iso asia tämä Ilves minulle on.

Osasto41 :lle ja tämän foorumin tyypeille valtava kiitos tästä kaudesta.
 

growl

Rivipelaaja
Viestejä
57
Paljon voi laittaa Pennasen piikkiin, mutta kyllä tuossa jotain muutakin mätää on. Oliko joukkue (tai siis lauma yksilöitä) kenelläkään näpeissä, kuka sitä johti ja kenelle se pelasi? Penkki aivan hengetön koko kauden, Palven oudot höpinät runkosarjan jälkeen, Lesin lähtö - onhan näitä.
 

SaulBrother

Luottopelaaja
Viestejä
1 623
Noniiii. Kausi on ohi puolivälierävaiheen jälkeen. Allekirjoittaneella tämä ei tullut yllätyksenä, vaikka kuinka halusin olla väärässä. Vaikka miten Ilves teki historiallisen kovan runkosarjan, niin samalla takaraivoissa oli ns huijarisyndrooma. Kaikki näytti hyvältä ulospäin, kun peli kulki. Itse en pystynyt luottamaan Ilveksen menestykseen ja yhtenä syynä oli kotiotteluiden taso. Ilves oli runkosarjassa vasta 10. paras kotijoukkue, joka on aivan käsittämätöntä siihen peilattuna että runkosarjan voitto jäi vain kolmen pisteen päähän. Pitkin kautta olin pessimisti tämän kauden Ilvestä kohtaan ja sen takia tuntuu extra pahalta olleen oikeassa.

Tämä on ainoa kausi, kun en kiittänyt Ilvestä päättyneestä kaudesta. KalPa sen sijaan sai kunnioitukseni ansaitusti. Tuntuu pahalta, että esimerkiksi Ikosen Ilves-aika päättyi toistaiseksi näihin merkkeihin. Toivottavasti jonain päivänä Iksa palaa vielä kotiin ja viimeistään silloin mestaruutta juhlitaan.

Vaikka nyt tuntuu niin saatanan paskalta, niin kyllä hieman sieltä luottoa löytyy tulevaisuuteen, vaikkakin sinne on kiinnitetty liikaa järkyttävillä sopimuksilla näitä ritisratisia ja huhut on tähän mennessä suurimmaksi osaksi olleet hieman meh tasoa. Toivottavasti organisaation sisällä käydään tämä farssi läpi ja pidetään huoli, ettei tämä tule toistumaan. Jos viime kevät ei sitä opettanut, niin tämän on pakko opettaa. Uskon, että tästä voidaan ottaa opiksi.

Vaikka mikään ei muuttuisi, niin silti me uskotaan taas toukokuussa siihen Tillun virneeseen Ilves Launchissa. Noh, kesä on Ilveksen parasta aikaa ja ensi viikolla Tammelaan.

Tällä kaudella Ilves sai sitä mitä se ansaitsi. Me ei.
 
Ylös