Ilves-foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Ilveksen nykytilanne  (Luettu 3313105 kertaa)

Jarno Saarinen

 • Viestejä: 1.000
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13965 : 09.01.2018, 22:49 »

Minä taas näen asian toisin päin.

Miten näet tällaisen kopissa sulamisen mitä tänään nähtiin? Eikö tällainen ole raskas johtajuus ongelma?
Kirjattu

El Reino

 • Viestejä: 3.768
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13966 : 09.01.2018, 22:51 »

Selkeänä puutteena näyttäytyi jo viime kaudella viisikkopelin organisointi, mikä viittaa siihen, että pelin opettaminen ei ole Kiven vahvinta osaamisaluetta.

Viisikkopuolustamisen opettaminen ei ainakaan ole vahvuusalue. Omalla alueella ollaan jatkuvasti aivan pihalla sijoittumisten kanssa ja etenkään hyökkääjät eivät ole kartalla, kun vastustaja saa pienenkin pyörityksen aikaan.

Kyllä tässä kuitenkin nähtiin ennen kaikkea henkisen tason sulaminen.
Kirjattu

jurgen

 • Viestejä: 3.888
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13967 : 09.01.2018, 22:52 »

Selkeänä puutteena näyttäytyi jo viime kaudella viisikkopelin organisointi, mikä viittaa siihen, että pelin opettaminen ei ole Kiven vahvinta osaamisaluetta.

Viisikkopuolustamisen opettaminen ei ainakaan ole vahvuusalue. Omalla alueella ollaan jatkuvasti aivan pihalla sijoittumisten kanssa ja etenkään hyökkääjät eivät ole kartalla, kun vastustaja saa pienenkin pyörityksen aikaan.

Kyllä tässä kuitenkin nähtiin ennen kaikkea henkisen tason sulaminen.

Eli toisin sanoen johtajuuden puute.
Kirjattu

Brooks

 • Viestejä: 3.402
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13968 : 09.01.2018, 22:54 »


Miten näet tällaisen kopissa sulamisen mitä tänään nähtiin? Eikö tällainen ole raskas johtajuus ongelma?

Suurimmalta osalta tupsukorvien heikot esitykset ovat nähdäkseni juontaneet siitä, etteivät pelaajat tiedä, mitä heidän pitäisi tehdä ja missä heidän pitäisi olla. Kuten jäsen El Reino tuossa edellä totesikin.

Mutta toki on niinkin, että jos tuo heikko viisikkopelaaminen johtuu siitä, että Kiven vaatimustaso ei ole riittävä tai jos hän ei saa sanomaansa perille, niin onhan se myös johtajuusongelma.
Kirjattu
The Art of Brooks

Pok

 • Viestejä: 2.544
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13969 : 09.01.2018, 23:03 »

Jos nyt unohdetaan tämän pelin loppu,jossa siis sulamisen jälkeen kuitenkin itse venyttiin vielä takaisin tasoihin ilman maalivahtia,niin Ilves kuitenkin otti sitä kaukaisuudessa häämöttävää viivaa yhdellä pisteellä kiinni ja kaikkiaan on ottanut edellisestä 12 ottelusta 21 pistettä,joka on neljänneksi eniten Liigassa.

Nyt ero on siis 12 pistettä KalPaan ja 13 pistettä Ässiin sekä Pelicansiin.

Erittäin tärkeää olisi hakea yllätysvoitto Lahdesta perjantaina ja jos se tulee,niin epäilvesmäisesti heti seuraavana päivänä myös hoidella Jukurit.Tällöin ero edellä mainittuun kolmikosta kahteen voi aivan hyvin olla 6-7 pistettä.(koska Pelicansin lauantain vastus on JYP vieraissa ja KalPa ja Ässät kohtaavat torstaina toisensa)

Eri asia kuinka todennäköistä kolme täyttä vieraspottia koko kaudella hankkineen Ilveksen on voittaa perjantaina Lahdessa,kun muistaa,että Ilves on hävinnyt Pelicansille kahdeksan kertaa peräkkäin,ja varsinkin jos tällainen ihme tapahtuisi niin mikä on todennäköisyys että Ilves ei blokkaa hienoa voittoa saman tien kun,ei olla heti ihan hereillä,ja vastaan asettuu perjantaina levännyt Jukurit.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2018, 23:05 kirjoittanut Pok »
Kirjattu

toskala

 • Viestejä: 3.123
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13970 : 09.01.2018, 23:13 »

Enkä kyllä Jyppiinkään paljoa luota, sillä joukkueella on tapana kummallisesti romahtaa hyvän esityksen jälkeen. Viikko sitten komea 1-0 voitto Tapparasta ja heti oerään 5-0 turpaan Kalpalta.
Kirjattu
29.7.2013 A new hope
14.10.2013 Empire strikes back
7.2.2017 THE RETURN OF THE JEDI!

vilho

 • Moderaattori
 • Viestejä: 211
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13971 : 10.01.2018, 00:07 »

Olen ajatellut kirjoittaa tästä asiasta aiemminkin, mutta ehkä viimein HPK-pelin jälkeen on pakottava tarve avata omaa sanaista arkkua nykytilanteesta, aiemmasta tilanteesta ja koko kaudesta.

Ei minulla ollut kovinkaan suuria odotuksia tälle kaudelle, kokoonpano oli mitä oli, etenkin puolustuksen osalta täynnä jokerikortteja liigatasolla. En edes muista, kävinkö katsomassa yhtäkään harjoituspeliä. Yleensä olen käynyt. Milloin Nokialla, milloin Kangasalla, milloin Hakametsässä. Tietyllä tapaa omalta osalta suurin liekki Ilvestä kohtaan himmeni, kun omistusjärjestelyt saatiin järkevälle tolalle. Ilveksen tulevaisuus ja olemassaolo oli pelastettu, pelaajahankinnat eivät herättäneet suuria odotuksia tulevalle kaudelle. Ihan järkeviä syitä.

Kausi alkoi, liigassa monet joukkueet pelasivat raikasta kiekkoa sen jättö-jätön-jätön-jätön-jättö neljäs-hidas-lähtö kiekon sijaan. Myös Ilves pelasi mukavaa vauhdikasta kiekkoa, omakin kipinä syttyi, hallille oli kiva mennä. Alkukaudesta (n. 10 peliä) oli muistikuvien mukaan 2-3 peliä, joista olisi pitänyt peliesitysten perusteella tulla voitto, mutta maalipaikoissa oltiin todella tehottomia eikä Lady Fortunakaan ollut oikein meidän puolella. Sarjataulukossa valahdettiin pohjalle. Sen jälkeen alkoikin vaihe, jolloin koko viisikkopeli oli aivan sekaisin ja Ilvekselle tehtiin todella paljon maaleja. Osa tästä meni myös heikon maalivahtipelin piikkiin. Kun oma pää saatiin tilkittyä, ei sitten saatukaan mistään sisään vastustajan päässä. Ei ollut oikein paikkojakaan. Sen jälkeen peli oikeastaan naksahtikin kohdilleen, tämä tapahtui joskus marraskuun lopulla, joulukuun alussa. Niillä main kuitenkin. Näytti siltä, että tästä kaudesta voi tulla vielä ihan hyvä. Mm. Nordiksella marraskuun lopussa pelattu IFK-peli oli Ilvekseltä erittäin vahva esitys. Ilves loi hyvin maalipaikkoja, piti IFK:n pois maalipaikoilta ja teki maalejakin, kunnes viimeisellä kympillä tapahtui jotain.

Se "tapahtui jotain" on toistunut tällä kaudella usein, milloin kenenkin toimesta. Vuodenvaihteessa kokenut pelaaja Laakso teki karmean mokan Lappeenrannassa, tänään HPK-pelissä Sandell töhöili viivassa kolmannen erän alussa ylivoimalla, välillä molarit ovat joko sekoilleet maalin takana tai muuten vaan päästäneet sen 1-3 helppoa maalia. Omalla vuorollaan myös puolustajat ovat tehneet karmeita merkkausvirheitä, jotka ovat ihan ok junnupeleissä. Nyt HPK-pelissäkin otettiin pari tyhmää jäähyä peräkkäin ja saatiin 5-3 av. Perjantain KooKoo-pelin 6-3 alivoimasta Laakson Tapsa totesikin hienosti pelin jälkeen radiossa, että "eipä olla tuollaista loppua vielä tällä kaudella koitettukaan". Sillä, kuka milloinkin on tyrinyt, ei suuressa kuvassa ole merkitystä tai ainakaan siitä ei pidä lähteä heitä syyttelemään ja asioita muistelemaan vuosien päästä.

Monet noista kenttäpelaajien virheistä ovat sellaisia, joita valmentaja ei kyllä varmasti missään nimessä kehota tekemään. Niihin ovat sortuneet kokeneet pelaajat ja välillä nuoremmatkin. Mistä tämä kaikki kertoo - mistä se kumpuaa? Ennen kaikkea minua on ihmetyttänyt se, että virheet ovat ihan oikeasti luokkaa "unohdin mitä 20 sekuntia sitten valmentaja kertoi ennen jatkoajan alkua", hölmöjä kiekonmenetyksiä sinisellä, kiekko katsomoon alivoimalla vaikka olisi aikaa purkaa rauhassa sekä uskomattomia merkkausvirheitä tai vastustajan hyökkääjän hukkaamisia. Tällä kaudella nähtyjä virheitä ei pitäisi tulla enää junnupelien jälkeen. Ei varsinkaan näin liukuhihnalta.

Ok, Kivi on korostanut sitä erityisesti nuorten pelaajien kohdalla, että heidän pitää pelata vahvuuksillaan, antaa aikaa kasvaa ja yrittää tehdä ratkaisuja vaikka ne eivät aina onnistukaan ja virheitä tulee. Tällä kaudella pisteitä on suorastaan lahjoitettu vastustajille ja tämä voi nyt maksaa playoff-paikan. Nuoriso-osastoa tästä ei voi kuitenkaan syyttää.

En tästä itse oikein osaa Kiveä saati muutakaan valmennusjohtoa heittää bussin alle, sillä pelaajathan siellä pelaavat. Tuliko viime keväänä maha täyteen? Onko sisäinen vaatimustaso laskenut? Onko hommasta tullut liian kivaa? Tällä kaudella Ilves on säästynyt pahoilta loukkaantumisilta ja sinänsä joukkue ei ole kokenut koviakaan vastoinkäymisiä. Muistin virkistykseksi: muutamalla aiemmalla kaudella meidän avainpelaajat ovat loukkaantuneet päästyään vireeseen. Tällä kaudella Ilveksellä on käynyt tuuri sen suhteen.

Palataan tämän kauden kirveleviin tappioihin, joita mm. nimimerkki toskala on laskenut tulleen 8 kappaletta. Se syö aivan saatanasti joukkuehenkeä, kun yksittäisten virheiden takia joukkue ottaa turpaan. Muu jengi voi pelata 50 minuuttia hyvin, tehdä maaleja ja koko paska voidaan vetää pöntöstä alas. Runkosarjan lopussa katsotaan sarjataulukkoa ja kausi jatkuu sen mukaan. Tulos merkkaa. Milloin kauden 2017-2018 Ilves alkaa tehdä tulosta? Kahdeksan tappiopeliä kääntämällä toisinpäin meillä olisi vähintään 10 pistettä enemmän, samoin osalla keskikastin joukkueista pisteitä jonkin verran vähemmän. Jotkut sanovat tappioiden johtuvan huonosta viisikkopelaamisesta. Virheet ovat kuitenkin olleet niin karmaisevia ja ennen kaikkea pelin loppupuolella tulleita, ettei se viisikkopelaamisen organisoimisesta mielestäni johdu. Ilves on paskonut housuun. Henkinen kantti ei kestä. Milloin kentällä luisteleva Ilves alkaa olemaan se Uusi Ilves, joka tarjoaa hienoja kiekkoelämyksiä? Toimiston sekoilujen taakse ei voi enää mennä - kuten kukaan ei ole aiemminkaan ainakaan mediassa mennyt. Organisaatio ei kuitenkaan Manngardin aikana vaatinut menestymään, eikä sitä tullutkaan. Joukkue ei ole täysin irrallinen osa organisaatiosta, joka elää omassa kuplassaan. Myös IFK on hyvä esimerkki tästä, Bäckströmin pinnalle nostama aihe kuvaa hyvin tätä.

Tuolla joukkueella on pelimerkit olla jotain muuta kuin se on tällä kaudella esittänyt. Ei se mestaruusjoukkue ole, mutta nykypäivän tasaisessa liigassa saumat kahdeksan joukkoon olisi taas olemassa. Kuten viime kevät osoitti, playoffeissa kaikki on mahdollista. 

Tämä joukkue koostuu pelaajista, joista suuri osa vasta ottaa ammattilaisuran ensiaskeleita. Monet heistä tulevat pelaamaan menestyksekkään uran. Ruotsalainen ja Koppanenkin pelaavat nuoriksi kavereiksi erittäin kypsästi ja viime viikolla Ikonen ja Haapanen olivat pelistä toiseen joukkueen parhaimmistoa. Suomen ja Meskasen nykykuntoa ei tarvitse mainitakaan. Tavallaan hieno joukkue seurata, mutta kolikon kääntöpuolella on nämä sulamiset. Kannattajan näkökulmasta on melko raskasta katsoa pelejä, joita hallitaan ja joissa on voiton avaimet käsissä, mutta hallilta saa lähteä kotiin tappio niskassa.

Kirjattu
"Sellaista päivää tuskin nähdään ihan hetkeen, että Ilves-Hockey Oy yllättäisi jotenkin positiivisesti esim. julkistamalla tänään Karri Kiven ensikauden valmentajaksi." -Gmoo 4.11.2015

#13

 • Viestejä: 1.022
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13972 : 10.01.2018, 07:28 »

Sellainen munimisen/ryssimisen ja kusemisen meininki. Ihan ok peliä, mutta laiva vuotaa jostain päin.
Ärsyttävää...
Kirjattu
- never gonna do it without the fez on -

4ever1

 • Viestejä: 794
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13973 : 10.01.2018, 09:02 »

Olikos nyt neljäs peli meikäläisellä hallissa eilen ja joka v...tun pelissä on lopussa ollut sulaminen. Myönnän rehdisti että paikanpäällä on tunnelma aivan eri tasolla kuin kotikatsomossa. Tosin siellä v..tuskin on potenssiin kaksi jos vertaa olohuoneessa katsottuun peliin.

Ei vaan valitettavasti kiinnosta käyttää työpäivän jälkeisestä (lyhyen) illan vapaa-ajasta 4 tuntia (menemiseen-peliin-kotimatkaan) näkemäni tasoiseen viihteeseen kun kotona voi istahtaa klo18.30 töllöttimen ääreen ja katsella peliä sen matkaa kun hermot sallii ja siirtyä sitten jonkun muun virikkeen pariin kun alkaa riittämään.

Ilveksen pelit kun ovat tavallaan enemmän kuin viihdettä omalle päänupille.  Kun käy katsomassa paskan teatteriesityksen se on vain paska teatteriesitys ei sen enempää. Sen unohtaa viidessä minuutissa mutta kun katsoo perseilevän Ilves pelin se ottaakin kupoliin muutaman päivän.

Kyllä Ilveksen täytyy saada oma viihde-esityksensä sille tasolle että edes kaikki sitä fanittavat saapuvat hallille katsomaan. Kun keikutaan sarjataulukossa kuuden parhaan joukossa niin hallille saapuu muitakin ihmisiä ja vasta silloin katsojaluvut alkavat kivuta.
Kirjattu
Kaikki henkilökohtainen tekemiseni on oma valintani.

Arzamas

 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13974 : 10.01.2018, 11:39 »


Miten näet tällaisen kopissa sulamisen mitä tänään nähtiin? Eikö tällainen ole raskas johtajuus ongelma?

Suurimmalta osalta tupsukorvien heikot esitykset ovat nähdäkseni juontaneet siitä, etteivät pelaajat tiedä, mitä heidän pitäisi tehdä ja missä heidän pitäisi olla. Kuten jäsen El Reino tuossa edellä totesikin.

Mutta toki on niinkin, että jos tuo heikko viisikkopelaaminen johtuu siitä, että Kiven vaatimustaso ei ole riittävä tai jos hän ei saa sanomaansa perille, niin onhan se myös johtajuusongelma.

Mikä sitten on jäsen Brooksin mielestä riittävä vaatimustaso? Mallia Summanen, Jortikka vai Mälkiä? Kyllä ongelmat on jossain muualla kuin valmennuksessa ja penkin takana olevassa johtajuudessa. Näen niin että Kiven johdolla tästä suosta vielä noustaan positiivisen asenteen kautta, mutta esim Mälkiän valmennuksessa oltaisiin jo täysin lukossa.

Ilveksen kokoonpanosta paistaa selkeästi läpi vuodesta toiseen suuri vaihtuus joukkueessa, ja peli alkaa naksahdella uomiinsa vasta vuoden vaihteen tienoilla. Se että kauteen lähdettiin varsin kokemattomalla joukkueella ja useilla optimistisilla hankinnoilla oli käsittääkseni pakon sanelema asia - kun rahaa ei ole liikaa käytettävissä, eikä halukkaita pelaajia saatavilla, niitä ei vaan ole.

Nähdäkseni nyt on otettu juuri oikeita askeleita menestyvän joukkueen rakentamiseen. Avainpelaajia on pyritty kiinnittämään ennenkuin muut vetävät välistä, ja joukkueen rakenne kestää myös seuraavalle kaudelle. Menestyksen rakentaminen vaatii aikaa, ja toki kannattajilla on oikeus vaatia voittoja joka ilta, mutta olosuhteiden pakosta on käsittääkseni Ilveksen uuden johdon toimesta painotettu kärsivällisyyttä. Kauan se rakentaminen sitten vaatii? Onko se ensimmäisen kauden uuden Ilveksen ensimmäiset 30 peliä ja That's it? En usko.

Tsekin extraliigasta voi poimia hyvänä esimerkkinä HC Vitkovicen. Joukkue rämpi viime kauden ja putosi säälipleijarissa - silti avainpelaajat pyritiin pitämään myös tälle kaudelle, ja hankittiin muutama täsmävahvistus. Nyt joukkue porskuttaa sarjakakkosena.
Kirjattu

toskala

 • Viestejä: 3.123
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13975 : 12.01.2018, 21:18 »

Onhan tämä jo surkuhupaisaa kun tehdään viikon peleiisä 5 ja 4 maalia eikä riitä kuin pisteeseen. Sävelet pitäisi olla selvät ensi kauden joukkueeseen, pakisto ja maalivahti kuntoon ja siitä parempaa rakentamaan.

Miksei koskaan voi olla sopusoinnussa? Tuokkolan aikana maalivahti piti ja puolustus pelasi mutta liikaa "oltais ansaittu enemmön pelejä" ja nyt kun tulee maaleja niin peräpää votaa kuin seula.
Kirjattu
29.7.2013 A new hope
14.10.2013 Empire strikes back
7.2.2017 THE RETURN OF THE JEDI!

El Reino

 • Viestejä: 3.768
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13976 : 12.01.2018, 21:29 »

Nähdäkseni nyt on otettu juuri oikeita askeleita menestyvän joukkueen rakentamiseen. Avainpelaajia on pyritty kiinnittämään ennenkuin muut vetävät välistä, ja joukkueen rakenne kestää myös seuraavalle kaudelle. Menestyksen rakentaminen vaatii aikaa, ja toki kannattajilla on oikeus vaatia voittoja joka ilta, mutta olosuhteiden pakosta on käsittääkseni Ilveksen uuden johdon toimesta painotettu kärsivällisyyttä. Kauan se rakentaminen sitten vaatii? Onko se ensimmäisen kauden uuden Ilveksen ensimmäiset 30 peliä ja That's it? En usko.

Olet oikeassa. Kokoonpanoa on nyt rakennettu tulevaisuutta silmällä pitäen ja ollaan paremmassa tilanteessa kuin aikoihin. Sama koskee pelitavan opettelua.

Iso kysymys on kuitenkin se, että onko nyt valittu oikea pelitapa ja onko nykyisellä Ilveksellä oikeasti pelillinen identiteetti? Otteet vaihtelevat ottelusta toiseen ja erilaisia variaatioita nähdään tuon tuosta. Ilves pelaa viihdyttävää jääkiekkoa hyökkäyssuuntaan, mutta viisikkopuolustus on välillä todella hirveää katsottavaa ja pelaajat eivät tunnu löytävän paikkojaan. Onko siis puolustussapluunan rakentaminen jätetty kesken ja panostettu liiaksi hyökkäyspelin opetteluun?
Kirjattu

Arzamas

 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13977 : 12.01.2018, 23:23 »

Iso kysymys on kuitenkin se, että onko nyt valittu oikea pelitapa ja onko nykyisellä Ilveksellä oikeasti pelillinen identiteetti? Otteet vaihtelevat ottelusta toiseen ja erilaisia variaatioita nähdään tuon tuosta. Ilves pelaa viihdyttävää jääkiekkoa hyökkäyssuuntaan, mutta viisikkopuolustus on välillä todella hirveää katsottavaa ja pelaajat eivät tunnu löytävän paikkojaan. Onko siis puolustussapluunan rakentaminen jätetty kesken ja panostettu liiaksi hyökkäyspelin opetteluun?

Vai onko kuitenkin halvassa joukkueessa liikaa pelaajia jotka eivät pysty mitään pelitapaa noudattamaan? Etenkin kun alkukauden hapuilun jälkeen takaraivossa jyskyttää pakkovoitto.

Mutta ei mikään joukkue nykyliigassa skippaa jotain osa-aluetta.
« Viimeksi muokattu: 12.01.2018, 23:27 kirjoittanut Arzamas »
Kirjattu

El Reino

 • Viestejä: 3.768
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13978 : 12.01.2018, 23:35 »

Iso kysymys on kuitenkin se, että onko nyt valittu oikea pelitapa ja onko nykyisellä Ilveksellä oikeasti pelillinen identiteetti? Otteet vaihtelevat ottelusta toiseen ja erilaisia variaatioita nähdään tuon tuosta. Ilves pelaa viihdyttävää jääkiekkoa hyökkäyssuuntaan, mutta viisikkopuolustus on välillä todella hirveää katsottavaa ja pelaajat eivät tunnu löytävän paikkojaan. Onko siis puolustussapluunan rakentaminen jätetty kesken ja panostettu liiaksi hyökkäyspelin opetteluun?

Vai onko kuitenkin halvassa joukkueessa liikaa pelaajia jotka eivät pysty mitään pelitapaa noudattamaan? Etenkin kun alkukauden hapuilun jälkeen takaraivossa jyskyttää pakkovoitto.

Mutta ei mikään joukkue nykyliigassa skippaa jotain osa-aluetta.

Kyllä valmennuksen tehtävä on rakentaa materiaaliin sopiva taktiikka/pelitapa. Ihan varmasti jokainen liigapelaaja pystyy jotain pelitapaa toteuttamaan. Jos sitä ei noudateta, on sekin valmennuksen asia.
Kirjattu

Ilveksenmiäs

 • Viestejä: 4.143
  • Profiili
Vs: Ilveksen nykytilanne
« Vastaus #13979 : 12.01.2018, 23:41 »

Ilveksen maalit tänään.. Suomi, Lepaus, Liuksiala ja Tamminen.
Kaikilla sopimus myös ensikaudesta.
Hyvä runko rakenteilla.
Kirjattu