TO 25.10.18 | Ilves - TPS

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
VS.


25.10.2018 klo 18:30 - Hakametsä
Torstai-ilta Hakametsässä tarjoaa kahden perinteikkään ja vahvasti kauden aloittaneen seuran kohtaamisen, kun sarjan värikkäimpiin joukkueisiin lukeutuva Ilves saa vieraakseen sarjan värittömimmän joukkueen, Turun Palloseuran. Ilves on sarjassa neljäntenä 27 pisteellä ja vierailija TPS majailee toisella sijalla 29 pisteellä. Viime kauden kohtaamisissa TPS oli vahvempi 3-1 voitoin.

Kahden tappiollisen ottelun jälkeen Ilves palasi tiistaina takaisin voittokantaan, kun joukkue haki Kuopiosta väkevän esityksen päätteeksi selkeän 2-6 voiton. Illan ykkösnimenä hääri täksi kaudeksi paluun kasvattajaseuraan tehnyt Joose Antonen, joka heilutti maaliverkkoa kolmeen otteeseen. Hattutemppua juhlineen Antosen lisäksi maalinteossa onnistuivat Jarkko Parikka sekä kahden tehopisteen iltaa viettäneet Joona Ikonen ja Teemu Rautiainen. Tamperelaisilla lokakuu on ollut kaikkea muuta kuin synkkä ja ankea. Seitsemästä ottelusta on irronnut viisi voittoa ja vain yhdessä ottelussa joukkue on jäänyt ilman sarjapisteitä. Maaleja Ilves on tehnyt sarjassa eniten.

Vierasjoukkue TPS on ollut läpi kauden hyvässä lyönnissä. Viidestä edellisestä ottelusta turkulaiset ovat voittaneet neljä ja koko kauden aikana joukkue on jäänyt pisteittä ainoastaan kahdessa ottelussa. Kaiken kaikkiaan TPS on kärsinyt 14 ottelussa vain neljä tappiota. Viimeisimmässä ottelussaan TPS kohtasi kotonaan JYP:n, joka kaatui 2-1 lukemin. Joukkueen maaleista vastasivat Patrick Bjorkstrand ja Lucas Ekeståhl-Jonsson. Peli on kulkenut vieraskaukaloissa, sillä seitsemästä vierasottelusta voitokkaita on kuusi ja kertaakaan ei ole ilman pisteitä vieraissa jääty. Lisäksi erikoistilannepelaaminen vierasareenoilla on ollut rautaa. Niin ylivoima kuin alivoima vieraissa on sarjan toiseksi parasta.

Samoin kuin joukkueelle, niin myös kolmosketjun laidalla hyökkäävälle Teemu Lepaukselle lokakuu on ollut tuloksekas. Seitsemässä ottelussa on syntynyt kymmenen tehopistettä (2+8) ja vain yhdessä ottelussa mies on jäänyt pisteittä. Juuri heikommaksi ei jää ketjun oikealla laidalla viilettävä Joose Antonen. Kuuteen edelliseen otteluun oikealta laukova hyökkääjä on tehnyt yhdeksän tehopistettä (6+3). Myös Teemu Rautiainen on löytänyt omaa tehovirettään. Neljään viimeiseen otteluun laituri on tehtaillut kuusi tehopistettä (3+3). Hyvässä vireessä on ollut lisäksi puolustaja Oskari Laaksonen, joka on kolmen ottelun pisteputkessa kolmella syöttöpisteellään.

TPS:n ykkösnimi kauden ensimmäisellä neljänneksellä on ollut kultaista kypärää kantava ja liigan maalipörssiä johtava Oula Palve. Runkosarjan viiteen ensimmäiseen otteluun kuusi maalia laukonut sentteri on tehnyt lokakuun kuudessa ottelussa seitsemän tehopistettä (3+4). Puolestaan hieman kokeneempi Ilari Filppula on saalistanut viiteen edelliseen otteluun kuusi tehopistettä (3+3). Alakerran tehomiehenä on luutinut Ilkka Heikkinen, joka on tehnyt viiteen edelliseen otteluun viisi tehopistettä (1+4). Lisäksi molemmat maalivahdit ovat olleet erinomaisia. Torjuntaprosenteilla mitattuna TPS:lla on sarjan toiseksi (Rasmus Tirronen) ja kolmanneksi (Henrik Haukeland) paras maalivahti.

Ilveksen sairastuvalta edellisessä ottelussa löytyivät Eemeli Suomi, Matt Generous, Juha Leimu, Nikolas Matinpalo ja Elias Laitamäki. Nähdäänkö tuoreinta värväystä, puolustaja Cam Barkeria kaukalossa torstaina? TPS:n riveistä puolestaan on puuttunut Lauri Korpikoski, Simon Suoranta, Elias Karvonen, Elmeri Eronen ja Jani Forrström. Lisäksi huippulupaava Kaapo Kakko jätti edellisen ottelun kesken ja pelaaminen Ilvestä vastaan on epävarmaa.

Ylivoima: Ilves 21,31% (6.) / TPS 25,45% (1.)
Alivoima: Ilves 75,00% (14.) / TPS 88,11% (2.)
Maaliero: Ilves 49-35 (+14) / TPS 38-25 (+13)

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Teemu Lepaus, 14 ott. 5+12=17
2. Joose Antonen, 14 ott. 8+6=14
3. Arttu Ruotsalainen, 14 ott. 6+7=13
4. Joona Ikonen, 14 ott. 5+6=11
5. Teemu Rautiainen, 13 ott. 5+4=9

TPS:n TOP-5 pistemiehet:

1. Oula Palve, 12 ott. 9+5=14
2. Ilari Filppula, 14 ott. 5+9=14
3. Ilkka Heikkinen, 14 ott. 3+7=10
4. Kaapo Kakko, 14 ott. 3+7=10
5. Zach Budish, 14 ott. 4+5=9

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 11 ott. 2,27 - 90,94% / #35 Antti Lehtonen, 3 ott. 3,35 - 88,51%
TPS: #30 Henrik Haukeland, 7 ott. 1,72 - 93,75% / #32 Rasmus Tirronen, 7 ott. 1,67 - 93,78%

Veikkauksen kertoimet:

1 2,25 - X 4,30 - 2 2,45

Seurannassa maalipörssin kärkikaksikko:

#48 Joose Antonen, Ilves - Ennen tätä kautta 77 runkosarjaottelussa 15 tehopistettä. Tällä kaudella 14 runkosarjaottelussa 14 tehopistettä. Tuuletti KalPaa vastaan hattutemppua.

#89 Oula Palve, TPS - Viime keväänä esiintyi vahvasti ensin HPK:ssa ja sitten nykyisessä seurassaan TPS:ssa. Vahva meno on jatkunut tälläkin kaudella. Johtaa maalipörssiä yhdeksällä osumallaan.

Ilveksen kokoonpano:

#19 Teemu Rautiainen - #22 Arttu Ruotsalainen - #32 Joona Ikonen
#91 Mike Halmo - #63 Panu Mieho - #28 Jerry Ahtola
#75 Teemu Lepaus - #88 Juhani Tamminen - #48 Joose Antonen
#15 Topias Haapanen - #50 Samuli Vainionpää - #23 Juho Liuksiala

#57 Jarkko Parikka - #5 Oskari Laaksonen
#61 Tuomas Salmela - #36 Mark Flood
#6 Olli Vainio - #21 Matt Generous
#3 Erno Hopponen

#35 Antti Lehtonen
(#31 Riku Helenius)

TPS:n kokoonpano:

#81 Ilari Filppula - #13 Petteri Wirtanen - #18 Zach Budish
#62 Patrick Bjorkstrand - #89 Oula Palve - #48 Lauri Pajuniemi
#25 Teemu Väyrynen - #56 Hannu Kuru - #51 Markus Nurmi
#43 Otto Nieminen - #29 Jonne Virtanen - #41 Oskari Siiki

#47 Joe Piskula - #49 Ilkka Heikkinen
#2 Brandon Gormley - #61 Lucas Ekeståhl-Jonsson
#45 Olli Kaskinen - #5 Santeri Lukka
#76 Bernard Isiguzo

#32 Rasmus Tirronen
(#30 Henrik Haukeland)
 
Viimeksi muokattu:

VilhoViitanen

Guest
TPS.n sarjan paras ylivoima on kyllä pelottava. Jäähyjen välttäminen korostuu huomenna entistä enemmän ottaen huomioon Ilveksen heikon alivoimapelin. Tiukka kärkikamppailu tulee oleen. Ei malta odottaa, että pääsee huomenna taas pitkästä aikaa Hakamettään.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 240
Lainkaan uhoamatta voi näinä päivinä kirjoittaa, ettei Ilves Palloseuraa vastaa suinkaan lähde altavastaajan asemasta. Voimme hyvinkin saalistaa koko pistepotin.

Tietenkään Ilves ei pysty hyydyttäämään turkulaisten hyökkäyspeliä Tapparan tapaan painavalla, rankalla ja raalla puolustuspelillä. Tepsi kuten Kärpätkin oli tuon pelitavan edessä yhtä neuvoton kuin oma seurammekin viime viikolla. Ilveksen menestys, jos se on tullakseen, pohjautunee jälleen ensisijaisesti vilkkaan pelitavan myötä syntyvien maalitilanteiden hedelmiin.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 502
Kova on vastus tänään ja parasta saa kotijoukkue pöytään laittaa, jotta pisteitä saadaan plakkariin. Tosiaan liigan paras ylivoima vastassa, joten ei siis kiekkoa katsomoon ja pidetään laillinen miehitys kentällä. Tyhmät jäähyt pois ja omista paikoista meitin poijaat tekee kyllä tarvittavat rysät!

Mielenkiintoista seurata Piskulan otteita!

Olis se nyt jo aika saada se 5 kiloa rikki joten kaikki kynnelle kykenevät halliin, eksniin Heke;)
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
4 989
Mielenkiintoinen matsi tuloillaan. Ilves on pelannut pääsääntöisesti upeasti ja näyttävästi. Tps on myös aloittanut todella vahvasti. Tasainen peli siis tiedossa?

Uskon kuitenkin, että kotiedun turvin Ilves tulee nappaamaan kaikki kolme pojoa. Saas nähdä joko CB on myös askissa.

Näytetääs joukkuelle, että ne ajat ovat palanneet... täytetään Hakametsä. Heitän haasteen ilmoille, kaikki kynnelle kykenevät tuovat 1 lisäkatsojan. Minä aloitan.
 

Jääntekijä

Rivipelaaja
Viestejä
30
Toivottavasti Lehtonen pääsisi maalilla hyvään vireeseen ottelun alusta lähtien, on ollut aika ailahteleva mitä nyt on päässyt pelaamaan
 

jalkakynä

Luottopelaaja
Viestejä
1 330
Päästetään ennen ottelua Pellisen Jaakko vauhtiin.

 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
Mielellään olisi Barkerin nähnyt tänään kaukalossa, mutta ei auta kuin odotella lauantaita.

Jotenkin vahva kutina, että jatkot kutsuu tänään. Varsinainen peliaika päättyy 2-2, mutta sen saa korkeammat voimat päättää, että kumpi sen lisäpisteen itselleen nappaa.

Mielenkiintoinen peli edessä.
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 006
Toivottavasti Lehtonen pääsisi maalilla hyvään vireeseen ottelun alusta lähtien, on ollut aika ailahteleva mitä nyt on päässyt pelaamaan
TPässää vastaan ei saisi päästää ainuttakaan helppoo, että ei paineita Lehtonen.
Itsellä vertailuseurannassa Lepaus / Palve nuo maanmainiot kynäilijät.
 

Merkkari

Guest
Ite ei tänään pääse mutta lauantaina vien pojan elämänsä ensimmäistä kertaa halliin ja pari kaveria puhuttu mukaan. Arkipelit on turhaan myöhään muksulle. Tuntuu että lauantaipelejä voisi olla enemmänkin mut näillä mennään.
 

WillieGunn

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
324
Ite ei tänään pääse mutta lauantaina vien pojan elämänsä ensimmäistä kertaa halliin ja pari kaveria puhuttu mukaan. Arkipelit on turhaan myöhään muksulle. Tuntuu että lauantaipelejä voisi olla enemmänkin mut näillä mennään.
Noihin muksuihin ja niiden nukkumaanmenoaikoihin… Joskus vois myös koittaa sen arkipelinkin alotusta jo 18.00? Sopis muksuille vähän paremmin. Eikä ratkasevan iso aikaero aikuisillekkaa 18.30 verrattuna.
 

Paatelainen

Luottopelaaja
Viestejä
1 076
Aika vaikea ymmärtää miten tällainen ohipeli tuli noinkin kovaa joukkuetta vastaan. Ekan vitosen aikana näki, että tultiin kuin maanantain aamujäille. Lehtosta ei voi enää maaliin laittaa, mutta kyllä tämä oli koko joukkueelta täydellinen muniinpuhaltelu. Kivi keksi herätellä joukkueen aikalisällään viimeisellä sekunnilla. Kiitos Tepsille, että suoristi selkänsä ekan erän jälkeen.

Viimeiseen neljään peliin kolme tappiota, eihän se hyvältä näytä. Halmon ketjulle pisteitä yrittämisestä. Ykkönen ja varsinkin Lepauksen ketju oli tänään aivan paska. Luistelu, nöyrä työnteko ja varsinkin onnistuneet syötöt puuttuivat täysin. Perusasioiden äärelle.
 

weho

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
199
Yksi huono erä - kauden huonoin. Mikään, kertakaikkiaan mikään ei onnistunut, ensimmäisestä vaihdosta viimeiseen.

Toinen ja etenkin kolmas erä osoittivat ettei me tuurilla olla 6:n joukossa. Se loi uskoa ja hyvää mieltä tappiosta huolimatta.
 

VilhoViitanen

Guest
Lepauksen ketju oli tänään aivan paska. Luistelu, nöyrä työnteko ja varsinkin onnistuneet syötöt puuttuivat täysin. Perusasioiden äärelle.
En tiedä mitä peliä sää oot kattellu, mutta omaan silmään Lepauksen ketju sai parhaiten peliä painettua vastustajan päätyyn ja oli alati vaarallinen. Suoraviivaisuutta olisi pitänyt olla enemmän, niin olisi näkynyt tulostalulla asti. Parhaimmillaan tämän ketjun taitoa ja kiekonliikuttelua on erittäin hieno kattella ja mm. Joose Antosen silkkisistä käsistä saatiin tänäänkin maistiaisia.

Hyvän taistelun ja loppukirin saivat jätkät aikaiseksi. Alku lähti samantien väärille raiteille, kun tuomari vihelsi verrattain heppoisen jäähyn Parikalle ja Tepsi rankaisi ylivoimalla. Ja taas voidaan sanoa, että vähintäänkin kyseenalainen maalin hyväksyminen ratkaisi pelin turkulaisille. Lopussa, kun Rautianen olisi vielä tajunnut syöttää täysin vapaana lapa pystyssä olleelle Antoselle oltaisiin ehkä päästy jatkoja kattelemaan. Hallissakin oli lopulta ihan hyvä tunnelma vaikka osasto olikin mököttämässä. Lauantaina uskon, että Pelicanssi saa aika kovaa kyytiä Ilves-perheen käsittelyssä.
 

El Reino

Luottopelaaja
Viestejä
4 593
Tammisen ketju oli kokonaisuudessaan heikko. Lopussa se sai luotua tilanteita, mutta meni liiaksi kiemurteluksi tappamisen meiningin sijaan.
 

Paatelainen

Luottopelaaja
Viestejä
1 076
Osasto 41..
En tiedä mitä peliä sää oot kattellu, mutta omaan silmään Lepauksen ketju sai parhaiten peliä painettua vastustajan päätyyn ja oli alati vaarallinen. Suoraviivaisuutta olisi pitänyt olla enemmän, niin olisi näkynyt tulostalulla asti. Parhaimmillaan tämän ketjun taitoa ja kiekonliikuttelua on erittäin hieno kattella ja mm. Joose Antosen silkkisistä käsistä saatiin tänäänkin maistiaisia.

Hyvän taistelun ja loppukirin saivat jätkät aikaiseksi. Alku lähti samantien väärille raiteille, kun tuomari vihelsi verrattain heppoisen jäähyn Parikalle ja Tepsi rankaisi ylivoimalla. Ja taas voidaan sanoa, että vähintäänkin kyseenalainen maalin hyväksyminen ratkaisi pelin turkulaisille. Lopussa, kun Rautianen olisi vielä tajunnut syöttää täysin vapaana lapa pystyssä olleelle Antoselle oltaisiin ehkä päästy jatkoja kattelemaan. Hallissakin oli lopulta ihan hyvä tunnelma vaikka osasto olikin mököttämässä. Lauantaina uskon, että Pelicanssi saa aika kovaa kyytiä Ilves-perheen käsittelyssä.
No huh, pientä rajaa nyt värilaseille. Kaksi ekaa erää oli aivan kamalaa lätkää, vaikka tokassa Tepsi ei edes pelannut enää. Lepaus, Antonen, Tamminen -2 tänään, se on ihan faktaa.
 

#68

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
354
+ 5030 katsojaa torstaina ja 4-0 lukemista huolimatta saatiin tästä jännittävä peli aikaiseksi.

- Lehtonen maalissa ja joukkuuen valmiustila koko 1.erän

-en ole enää näemmä kartalla uusimmista sääntökirjan tulkinnoista maalivahdin alueesta.
Saako siellä siis tosiaan oleskella ihan muute vaan ennen kuin kiekko on edes siellä päinkään
 

Jalkapallo

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
654
+ 5030 katsojaa torstaina ja 4-0 lukemista huolimatta saatiin tästä jännittävä peli aikaiseksi.

- Lehtonen maalissa ja joukkuuen valmiustila koko 1.erän

-en ole enää näemmä kartalla uusimmista sääntökirjan tulkinnoista maalivahdin alueesta.
Saako siellä siis tosiaan oleskella ihan muute vaan ennen kuin kiekko on edes siellä päinkään[/QUOTE
Ei saa, mutta tuossa tuomari ei ollut ehtinyt viheltää peliä poikki.
 
Ylös