Timo Koskela Ilveksen pelaajakoordinaattori

FC Ilves

Tulokas
Viestejä
3
Nyt on ihan pakko kommentoida...

Olen enemmän tai vähemmän läheltä seurannut meidän kiekkoporukan edesottamuksia muutaman kymmenen vuotta. On ollut erittäin surullista nähdä kuinka rakasta seuraamme johdetaan erittäin huonosti. Uskon, että kaikki Ilvekset tämän allekirjoittaa. Tällä hetkellä tilanne NÄYTTÄÄ paremmalta.

Oikeassa elämässä esimerkiksi hyvä työyhteisö ei toimi jos työntekijät on valittu sen perusteella, että miltä työntekijä näyttää. Jörgenjönssen on sivunnut tätä....Joka tapauksessa Ilvesfaneille on tiedossa viihdyttävä alkukausi ja toivon mukaan tuloksellinen loppukausi. Eikä käy niin, että taas on uusi puuhastelu porukka Ilveksen puikoissa?
Tarkoitus oli, että odotan ainakin kymmenen matsia, ennen kun palaan haaskalle. Mutta tämä valmentaja Kivi kuvio houkuttaa kommentoimaan hieman etuajassa.

Edelleen olen sitä mieltä, että Ilveksen isoin ongelma on johtamisessa. Edelleen tämä puuhastelu jatkuu. Tämä ongelma heijastuu C junioreista edustukseen saakka.

Tämä ammattitaidoton toiminta on näkynyt niin peli filosofiassa, valmennuksessa kuin taloudenpidossa.
Valmennuksen osalta yksi suurimmista epäonnistumisista liittyy maalivahtivalmennukseen. Mitä Ilves on tuottanut sillä saralla viime vuosien aikana. Ja miksiköhän tänä vuonna ei ole A junioreihin ostettu ulkopuolelta ykkösveskaria?

Käytännössä jääkiekon kilpailutoimintaa pyörittää pieni ilveshenkinen kaveriporukka joiden toimintaan vaikuttaa liikaa väärät vaikuttimet, kuten esimerkiksi pelaaja-agentit ja henkilökohtaiset suhteet.

Mielenkiintoista seurata mitä Myrrä saa aikaan näillä Ilves filosofian tuotteilla. Jalkoja, jalkoja ja jalkoja. Niin ja uutena isminä Koskelan kehon kieli -pelaajat .

Toivottavasti odotettavissa oleva sekoilu ei pilaa kovin montaa poikaa ja esim Kooveen kautta? Ja että Ilves on vielä liiga joukkue kun uusi halli on käytössä?
 

Anapoli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
261
Nytkö kaikki Jalon aikainen hyvä on vedetty vessasta alas? Vai eikö mitään hyvää ole ollutkaan? Enpä nyt oikein usko. Aika hölmöä väittää, ettei mikään olisi muuttunut ja oltaisiin joku yleinen kriisiseura. Urheilupuoli nyt hiukan sakkaa, mutta kyllähän Ilves muutoin on ihan hyvällä tiellä.
 

FC Ilves

Tulokas
Viestejä
3
Muutoksia toki on tullut. Esim tämänvuotinen aivopieru kiinnittää ketjullinen kiekollisia junnuja kirurgin palkalla joukkueeseen. Nämä pojat on kaikki opetettu pelaamaan vain itselleen ja taidoiltaan hyvin yksipuolisia. Nyt pitäisi pystyä pelaamaan Joukkuepeliä miesten sarjassa niin vaikeuksia tulee.

Toivon kyllä, että olen niin väärässä kuin vaan voin olla.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
2 388
Nämä pojat on kaikki opetettu pelaamaan vain itselleen ja taidoiltaan hyvin yksipuolisia.
Kiekkoliiton valmennuslinjausten ytimessä on yhteistyön jääkiekko ja MeidänPeli. Joka ikinen junnu viimestään Pohjokaleiristä lähtien opetetaan, valmennetaan ja peluutetaan tän kautta. Osotuksena sekä U18 ja U20 kisojen dominointi viimesten vuosien aikana. Kaikki mestaruudet ja finaalipaikat on tulleet Yhteistyökiekon kautta. Tämä näkyy myös miesten Majussa, jonka hyvä menestys, viimex MM, on perustunut tämän asian sisästäneeseen suomalaiseen pelaajamateriaaliin.

Kandeis tutustua asioihin, eikä vedellä mutulla
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
4 720
Olisi kiinnostavaa kuulla, millainen pelitapa ja -filosofia on Timo Koskelan sydäntä lähellä. Onko hän Meidän pelin kannattaja, vai onko hän St.Louisissa hurahtanut pohjoisamerikkalaiseen uskoon kuten Sakari Pietilä aikoinaan. En ole ainakaan huomannut, että Koskela olisi tätä puolta missään avannut.

Etenkin tiedotusvälineet ovat tervehtineet ilolla entisten pelaajien tuloa liigaseurojen urheilujohtajiksi. On lähdetty siitä oletuksesta, että ex-pelaajat nostavat nimen omaan itse pelin keskiöön.

Toistaiseksi nämä nuoren polven urheilujohtajat ovat aiheuttaneet enemmän hämmennystä kuin toimineet Suomi-kiekon pelastajina: Jari Korpisalo, Tobias Salmelainen, Antero Niittymäki, Koskela ... Saku Koivu viipyi TPS:n kehitysjohtajana vain tovin saamatta mitään erikoista aikaan.

Ainakin yhdessä asiassa Koskela näyttäisi ajattelevan samalla tavalla kuin minä. Hänhän on korostanut, että Ilveksen pitää uskaltaa tavoitella menestystä vuosittain. Hän ei siis usko mihinkään surullisenkuuluisiin projekteihin, vaan hänen mielestään Ilveksen pitää luoda prosessi, joka mahdollistaa menestymisen ja toiminnan jatkuvuuden.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
4 720
Oot mestari!
Tällä palstalla mielipiteensä ilmaisseista selvä enemmistö on ollut sitä mieltä, että strategian suhteen Ilveksen pitäisi jatkaa peri-ilvesläistä muniin puhaltelua.

Kaltaisesi tahdoton laumasielu joutuu nyt miettimään, ollako samaa mieltä Koskelan kanssa vai antaako periksi foorumin ryhmäpaineelle.

Koskela on esittänyt joitakin ihan hyviä näkemyksiä Ilveksen tulevaisuutta koskevista linjauksistaan, mutta on kuitenkin toistaiseksi puhunut aika yleisellä tasolla. Siksi olisikin kiinnostavaa tietää Koskelan konkreettisempia näkemyksiä esimerkiksi Ilveksen peli-identiteetistä ja pelitavasta.

Kiven potkujen yhteydessä Koskela antoi joitakin pöhköjä, joskin odotetunlaisia kommentteja. Koskelan puolustukseksi on toki sanottava, että pääosin hän joutui siivoamaan seurajohdon aiheuttamaa sotkua.

Nyt olisikin tärkeää, että Ilveksen organisaatiorakennetta tervehdytettäisiin niin, että urheilujohtajalla olisi valta ja vastuu urheilupuolta koskevissa asioissa. Olisi paha virhe, jos Koskelasta tehtäisiin vain Jalon ja Sepän juoksupoika.
 

JörgenJönssön

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
519
Jotenkin Ilveksessä, ja kenties koko kiekkotoiminnassa urheilutoimenjohtaja tuntuu olevan enemmän pelaajakoordinaattori toimitusjohtajan hoitaessa sopimukset ja tiedotuksen.
 

LuikuriTattinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 214
Tai sitte otetaan nuoria joukkue täyteen, jotka ajattelevat vaan omaa etuaan. Dollarit kiiltää silmissä.
Ja jos ollaan ihan rehellisiä, niin koska mikään joukkue on pärjänny, kun joukkueen vanhin pelaaja on noin 30v?
 

TeeKoo

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
122
Kyllä mä edelleenkin väitän, että tämä kaveri on kasannut tämän vuosituhannen parhaan joukkueen Ilvekselle.
Parhaat yksilöt vuosiin. Tähän on syynä selvästi suurin pelaajabudjetti sitten 90-luvun hullujen vuosien. Jossain sen rahan pitääkin näkyä.

Parhaista yksilöistä on vielä pitkä matka parhaaksi joukkueeksi. Kovimmat nimet eivät takaa parasta tulosta. Jos näin olisi, Jokereilla olisi 12 liigamestaruusviiriä Hartwallin katossa ja IFK pelaisi joka vuosi finaaleissa.
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 071
Näin märän unen että kairasi jotenkin Korhosen ja Meskasen rosteriin tuomaan kokemusta.
 

Anttis

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
273
Mä toivoisin, että tää paska loppuisi joskus! Se vain taitaa olla helvetin turha toive, sillä jonkun on aina oltava naurunaihe ja Ilves on sementoitu sellaiseksi Liigassa! Vuodesta toiseen lähdetään joukkueella, joka on lupauksia täynnä ja maksimi suoritus on säälit, jos nekään! Nyt piti olla hyvä joukkue, mutta niin vain jäätiin PITI vaiheeseen!! Vittu että vituttaa tää touhu! Säälit on taas maksimi suoritus! Kiitos ja anteeksi!
 

Stefan

Rivipelaaja
Viestejä
38
Kyllä mä edelleenkin väitän, että tämä kaveri on kasannut tämän vuosituhannen parhaan joukkueen Ilvekselle.
Ylivoimaisesti potentiaalisimman joukkuerungon tällä vuosituhannella.
Kyllä syyttävä sormi osoittaa valmennustrion suuntaan tässä meneillään olevassa kriisissä.
Tätä en allekirjoita. Vika voi olla valmennuksessa. Viks voi olla joukkueen sisäisessä dynamiikassa joka ei hitsaudu yhteen. Vika voi olla pelaajien yksilötason etujen ajamisessa. Ties missä. Todennäköisesti ongelmia on vähän kaikessa. Voimme vain arvailla missä eniten.

Joka tapauksessa hommia oli tehty joukkueen kasaamiseksi paljon ammattimaisemmin kuin aiemmin tällä vuosituhannella. Aina paremmin tehty työ ei tuo tulosta heti ensimmäisellä kaudella.
 
Ylös