TI 18.12.18 | Kärpät - Ilves

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
VS.


18.12.2018 klo 18:30 - Oulu
Ilves on kovan haasteen edessä tiistaina, kun joukkue matkaa selkeässä sarjajohdossa olevan Kärppien vieraaksi. Ilves on sarjataulukossa kymmenentenä 41 pisteellä ja Kärpät sarjan piikkipaikalla 71 pisteellä. Vaikka joukkueiden ero on taulukossa selkeä, niin keskinäiset kamppailut kuluvalla kaudella ovat olleet tasaisia. Syyskuun lopussa Hakametsässä Kärpät oli etevämpi 0-1 lukemin ja kuukautta myöhemmin Kärpät jätti pisteet Raksilaan 2-1 voitolla. Kärppien hahmo molemmissa kamppailuissa on ollut erinomaisesti maalilla torjunut Veini Vehviläinen.

Ilveksen kolmen ottelun voittoputki tuli tiensä päähän perjantaina, kun joukkue kohtasi Helsingissä HIFK:n. Vaisu vierasjoukkue saapui takaisin Tampereelle 5-1 tappio niskassaan. Ilveksen ainoasta osumasta vastasi entistä seuraansa rokottanut Panu Mieho, joka maalin myötä katkaisi kymmenen ottelua kestäneen pisteettömän putkensa. Vastaavasti Kärpät kasvatti kolmen kotiottelun viikollaan voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Seitsemästä edellisestä ottelustaan kuusi voittanut Kärpät kaatoi viimeisimpänä JYP:n, joka taipui oululaisille voittolaukausten jälkeen 2-1 numeroin. Varsinaisella peliajalla onnistui Ville Leskinen ja rankkareilla ottelun ratkaisi Ilves-kasvatti Aleksi Heponiemi.

Kärpät on sarjan vahvin kotijoukkue. Seitsemästä viimeisimmästä kotiottelustaan Kärpät on hävinnyt ainoastaan yhden ja kauden viidestätoista kotiottelusta voittoja on irronnut kaksitoista. Ilves on puolestaan sarjan neljänneksi paras vierasjoukkue, vaikka seitsemästä edellisestä vierasreissusta vain kaksi on päättynyt voittoon. Meno vieraissa käynnistyi vahvasti, kun kahdeksasta ensimmäisestä vierasottelusta kuusi oli voitokkaita ja vain kertaalleen joukkue jäi pisteittä. Lisäksi alivoima on Kärpillä vahvalla tasolla. Oululaiset eivät ole päästäneet maaliakaan alivoimalla pelatessaan viimeiseen kuuteen otteluun.

Ottelusta tulee puuttumaan neljän pelaajan verran nuorta osaamista, kun nuorten MM-kisat lähestyvät. Kärppien riveistä tulee puuttumaan kakkosketjussa läpi kauden tuhoa kylvänyt kaksikko, Rasmus Kupari & Aleksi Heponiemi. Ilvekseltä puolestaan on takalinjoilta poissa joukkueen ykköspakiksi noussut Oskari Laaksonen, joka ainoana Ilves-pelaajana on onnistunut tällä kaudella maalinteossa oululaisjoukkuetta vastaan. Toisena nimenä vierailijoilta uupuu nelosketjun keskeltä paikkansa ottanut Samuli Vainionpää.

Ylivoima: Ilves 16,36% (14.) / Kärpät 19,85% (10.)
Alivoima: Ilves 77,68% (12.) / Kärpät 91,58% (1.)
Maaliero: Ilves 81-84 (-3) / Kärpät 101-43 (+58)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Arttu Ruotsalainen, 28 ott. 10+14=24
2. Teemu Lepaus, 29 ott. 8+15=23
3. Joose Antonen, 28 ott. 10+9=19
4. Joona Ikonen, 29 ott. 8+8=16
5. Teemu Rautiainen, 28 ott. 7+6=13

Kärppien TOP5-pistemiehet:

1. Ville Leskinen, 30 ott. 13+15=28
2. Aleksi Heponiemi, 29 ott. 8+18=26
3. Mika Pyörälä, 25 ott. 11+12=23
4. Rasmus Kupari, 28 ott. 8+15=23
5. Michal Kristof, 29 ott. 6+15=21

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 20 ott. 2,66 - 89,13% / #35 Antti Lehtonen, 11 ott. 3,24 - 87,25%
Kärpät: #35 Veini Vehviläinen, 20 ott. 1,33 - 94,24% / #40 Jussi Rynnäs, 10 ott. 1,48 - 93,42%

Veikkauksen kertoimet:

1 1,36 - X 5,40 - 2 6,00

Seuraa heitä:

#91 Mike Halmo, Ilves - Kanadalaishyökkäjä hakee Oulussa jatkoa neljän ottelun pisteputkelleen. Marraskuussa vain yhden syöttöpisteen kirjannut Halmo on tehnyt neljään edelliseen otteluun tehot 1+3.

#92 Oskar Osala, Kärpät - Raamikas hyökkääjä teki kuukausi sitten paluun liigajäille reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen. Paluu onkin sujunut tehokkaasti, kun seitsemään otteluun on syntynyt kuusi tehopistettä (4+2).

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Teemu Rautiainen
Mike Halmo - Panu Mieho - Joona Ikonen
Teemu Lepaus - Juhani Tamminen - Joose Antonen
Eero Savilahti - Jerry Ahtola - Juho Liuksiala

Jarkko Parikka - Matt Generous
Tuomas Salmela - Mark Flood
Juha Leimu - Olli Vainio
Nikolas Matinpalo

Antti Lehtonen
(Riku Helenius)

Kärppien kokoonpano:

Ville Leskinen - Nicklas Lasu - Radek Koblizek
Oskar Osala - Michal Kristof - Mika Pyörälä
Jasper Lindsten - Tino Metsävainio - Jasse Ikonen
Jyri Junnila - Miska Humaloja - Otto Karvinen

Atte Ohtamaa - Aleksi Mäkelä
Teemu Kivihalme - Jani Hakanpää
Lasse Kukkonen - Mikko Niemelä
Taneli Ronkainen

Veini Vehviläinen
(Jussi Rynnäs)
 
Viimeksi muokattu:

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
4 989
Kaikki muu kuin rökäletappio on plussaa. Periaatteessa pelin vois jättä pelaamatta, niin ylivoimanen porukka on vastassa.
 

Torski

Luottopelaaja
Viestejä
4 370
Hepokatti ja Kupari on veke, joten ainakin mahkut paranee. Ruotsalainen huilasi ja la ja su joten uskoisin olevan matkassa huomenna.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 240
Vaikka joukkueemme onkin yllätysvalmis yhdistelmä, voitaisiin Ilveksen voittoa Oulussa nyt perustellusti pitää yhtenä koko liigahistorian suurimmista yllätyksistä yksittäisten otteluiden lohkossa.

Mutta ihme se on suurikin ihme!
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 502
Eipä ole hetkeen ollut näin laimeita odotuksia peliä kohden. Tokihan Ilves voi puoli kansakuntaa yllättää ja hakea täydetkin pisteet Raksilasta mutta todennäköisin lopputulema on nätti 5-1 turpasauna ja taas vängätään kumman veskarin olis pitäny olla maalissa ja muuta diipadaapaa..

Toivotaan, että joukkue näyttää meille epäuskoisille kaapin paikan huomenna!
 

Tero

SM-liiga 2001
Viestejä
4 236
Jotain positiivista tähänkin otteluun lähdöstä olisi mukava löytää...
Edellisen ottelun rasituksista on ainakin ehditty toipua, onhan perjantaista jo aikaa. Nuorten kisaleiritys on vienyt Kärpiltäkin kaksi pelaajaa eli siinäkin ollaan tasoissa. Eikä saa unohtaa, että 0 - 0 -tilanteesta lähdetään.
Sitä paitsi ilves on isompi kuin kärppä.
 

Luchs

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
448
Ei ole olemassa mitään merkkiä siitä että Ilveksen veskaripeli olisi petraantumassa, tämä sulkee yllätyksen mahdollisuuden pois vaikka kenttäpelaajat minkälaisiin ihmeisiin venyisivät.

Vaatii valtavan työmäärän ja monta ykkösluokan maalintekopaikkaa sorvata edes yksi maali Vehviläiselle, kun vastaavasti omien molariemme vastaanottamia maskittomiakin roiskaisuja saa kynsiä pureskellen pelätä.
 

Optimisti

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
293
Jotain positiivista tähänkin otteluun lähdöstä olisi mukava löytää...
Ilves ei ole Kärppiä vastaan tällä kaudella huonoa peliä pelannut. Siitä energiaa iltaan ja parannetaan vielä naksun verran, niin pisteitä on mahdollisuus raapia.

Olisikohan Halmon ilta, vihdoin?
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
Taitaa olla tänään vuorossa 60 minuutin pesuohjelma. Toivon mukaan löydetään perjantain peliin mennessä kotiin. Joo, kuten todettua niin tasaisia vääntöjä on ollut kaksi aiempaa, jotka olisi hyvin voineet kääntyä Ilveksellekin, mutta tänään veikkaan olevan selvä peli, eikä Mannerin tarvitse taas Veiniä kiitellä pisteistä.

Vaikka pari junnutähteä on Amerikassa, niin ihan iskukykyisen kakkosketjun saa kotijoukkue siitä huolimatta jalkeille. Lisää tasoittelua saadaan, kun Kärpiltä puuttuu Ilveksen tavoin ykköspakki.

Alle kolmen maalin tappio menisi jo papereissani positiivisen puolelle. Lupa on yllättää!
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
4 488
Ilves on aikaisemminkin yllättänyt juuri silloin, kun tupsukorville on povattu murskatappiota.
 

El Reino

Luottopelaaja
Viestejä
4 593
Itselläni on isoimmat odotukset tänään jostain syystä kakkosketjua kohtaan. Halmo-Mieho-Ikonen vaikuttaa viime pelien valossa hyvältä.
 

Hepulina16

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
183
Aika vähän porukka luottaa joukkueeseen näköjään tällä hetkellä. Pelataan tää peli nyt ekaks loppuun, ennen kuin tuomitaan. Ilves johtaa!!! Ja itseasiassa Genehän teki fiksun tempun kun antoi Kärppien parhaan miehen kellistää itsensä yhteiseen suihkukoppiin. Iso syömähammas otettiin pois. Nyt kolmanteen erään.
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
4 989
Molemmilta joukkueilta surkeaa nyhjäämistä. Ilves oli totutun tehoton ja yv karseea kakkelia, kuten aiemminkin.

Lehtonen imaisi tasoituksen, muuten ihan kohtuu peli.

Lepaus ja Antonen äkkiä Kooveeseen!

Kylläpä on taas raskasta tämä Ilveksen kannattaminen.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 240
Lähelle päästiin tuota jättiyllätystä. Pinnakin on positiivista.

Suomi alkaa vähitellen saada otetta peliin. Lehtonen hyvällä pelipäällä ja Liuksiala. Ilveksen maali olikin kauniimmasta päästä. Mutta ylivoima oli perinteisen heiverröistä. Tosin ottelun lopun ylivoimapeli onnistui maalintekoa lukuunottamatta aika mukavasti.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
Heikkotasoinen läpsyttely, jonka joukkueet kävi pelailemassa, kun kalenteriin oli merkitty. Kärpät kyllä tarjosi tänään vaisuudellaan yllätystä, mutta ei napannut tällä kertaa.

Ikosella muutamakin tontti, mutta sihti oli hukassa. Ylivoimasta ei jaksa enää sanoa mitään.

No, seuraavaksi sitten edellisenä iltana kärkikamppailun pelaava, ailahteleva TPS, jolta tulee todennäköisesti puuttumaan riveistään Filppula, Palve ja Tirronen. Pisteitä pitäisi raapia.
 

Pok

Luottopelaaja
Viestejä
2 998
Lehtonen jopa mainiolla pelipäällä 56 minuuttia (paitsi ottelun ihan ensimmäisen kaukovedon torjui pelkällä tuurilla tietämättä yhtään mihin kiekko meni).Sitten lurpsahtaa helppo ja jatkoajalla ylireagoi niin,että nollakulmasta lähetetty syöttö avaakin käsittämättömästi koko maalin tyhjäksi.Pähkinänkuoren täydentää,että juuri ennen tasoitusta Liigan ehkä paras maalivahti Vehviläinen nollasi Ilveksen kultakypärän läpiajossa.


1 piste hyvä etukäteen,mutta kunpa Lehtosen paketti olisi kestänyt 60 minuuttia.Aika pitkä matka on ottaa 5 pistettä TPS-Tappara kaksikolta jolle on hävitty 4 kertaa putkeen nyt,mutta katsotaan.Tällöin tässä vaikeassa neliapilassa otteluita päästäisiin kaikkiaan 6 pisteeseen.Hyvä peli Ilvekseltä Oulussa,onneksi edes 1 piste palkkiona,aiemmin ei ole Kärppiä vastaan tullut sitäkään.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
173
Jos joukkue tekee tasan yhden maalin noista paikoista ylivoimaisesti Liigaa johtavaa joukkuetta vastaan ja ylivoimissa ei saada mitään aikaan, on täysin turha syyttää maalivahtia tappiosta.

Kenttäpelaajat tän sössi. Piste.
 
Ylös