Tampereen Keskusareena

Pattura

Rivipelaaja
Viestejä
65
Vs: Tampereen Keskusareena

Luchs sanoi:
Musiikkifestivaalit ja -konsertit eivät ole verrannollisia jääkiekon kanssa, koska niistä ei välitetä suoria tv-lähetyksiä.
Toisaalta juurikin konsertteja tulee esim Yleltä ihan ilmaiseksi jälkilähetyksenä. Urheilussa jälkilähetys ei kiinnosta, koska tulos on jo tiedossa, mutta konsertissa tällaista tulos vaikutusta ei ole, vaan se ihan sama jos sen näkee myöhemmin eikä livenä. Kiinnostavuus tulee nimenomaan siitä, että oli paikalla kun se tapahtui. Tämä koskee sekä urheilua, että konsertteja. Kotisohvalla ei voi päästä sellaiseen elämykseen kuin paikan päällä parhaimmillaan voi. Toisinsanoen tapahtuman tulee olla sellainen, että kun tv:stä katsoo, niin ajattelee, että "olisimpa tuolla" tai "pääsisimpä ensi kerralla paikalle".
 

Merkkari

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
425
Vs: Tampereen Keskusareena

Itse olen sitä mieltä että se elämys on ykkösjuttu. Kaikenlisäksi se on viimekädessä ainoa asia josta kannattaa ylipäätään maksaa, koska se on ainoa asia jonka saa hautaansa mukaan kun se aika koittaa. Itseä ei välttämättä kiinnosta mennä katsomaan vaikkapa peliä jotain ”Saipaa” vastaan jos ei ole odotettavissa hautajaista kummempaa tunnelmaa. Sen sijaan kun tunnelma on hyvä ei vastustajallakaan ole niin väliä jos tietää että katsojia on reilusti ja luultavasti joukkuekin syttyy helpommin. Nykyään on omalta osaltaan tullut myös kaikenmaailman jeesustelu kuvioihin ja taklaamistakin pelätään pelikieltojen pelossa se vie väkisinkin osan pelin tunteesta. Tänään kuitenkin halliin katsomaan missä tällä hetkellä mennään.
 
Viestejä
2 243
Vs: Tampereen Keskusareena

Luchs sanoi:
Musiikkifestivaalit ja -konsertit eivät ole verrannollisia jääkiekon kanssa, koska niistä ei välitetä suoria tv-lähetyksiä.
Tämähän nyt ei pidä mitenkään paikkaansa. Konserteista lähetetään suoria lähetyksiä (kuten ooppera ja teaterisesityksistäkin) joita esitetään ihan elokuvateattereissa. Nykyään myös Suomessa.

Kysymys on elämysbisneksestä, ja tähän elämysbisnekseen kuuluu myös urheilubisnes. . . Tämän tajuamiseen on ammattiurheilussa Suomessa mennyt vähän kauemmin kuin länsinaapurissa.

Se millaisessa riennoissa ihminen käy on osaltaan myös identiteettiohjautuvaa. Tässähän kiekko on ollut heikoilla, koska se on leimaantuntu Suomessa vähän ”juntiksi” lajiksi. Ja eniten rahaa vapaa-aikaan ja sitä kautta elämysbisnekseen kuluttaa kaupunkilainen keskiluokka. Jostain syystä esim jalkapallo on Suomessa tälläinen trendilaji, vaikka se on taas muualla vähän sellanen alemman sosiaaliluokan juttu (pl englanti, jossa futis läpäsee kaikki kansankerrokset).

enivei, Kiekkokatsomoihin on potentiaali haalia väkeä, koska sillä on pohjalla jo isot katsojamäärät ja sitä kautta runsaasti sponsorieuroja. Imagon hionnassa on vaan ehkä oltu vähän amatöörimäisiä ja ajateltu peliä sinä tuotteena (tappeluiden suitseiminen jne.), vaikka ottelutapahtumakokonaisuus olisi se juttu. No tässäkin on kehitystä tapahtunut paljon omankin kiakkokatsomossaistumisen aikana…
 

Ilives

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
252
Vs: Tampereen Keskusareena

Tarinankertoja sanoi:
Tässähän kiekko on ollut heikoilla, koska se on leimaantuntu Suomessa vähän ”juntiksi” lajiksi.
Tämähän se.. Olen huomannut omassa ikäluokassani, että urheilu ei kiinnosta eikä siitä paljoa puhuta. Joku Mm-finaali sitten taas yhtäkkiä kiinnostaakin oli laji mikä hyvänsä.
Senkin olen ikäisistäni kiekonseuraajista huomannut, että kotimainen Liiga ei kiinnosta sitten yhtään. Kaikki seuraa kyllä "miten Chicago pelaa", ja NHL on muutenkin se ainut sarja mitä seurataan. Jos nyt sattuu kotoisasta Liigasta jotain sanomaan, niin alkaa juurikin tämä juntiksi leimaaminen ja silmien pyörittely. "Se on niin ala-aste juttuja toi Liigan seuraaminen, kuka siitä enää jaksaa mouhota"
Ja sitten tämä surullisen kuuluisa fudis vs jalkapallo beeffi kaikkine "kendojuntteineen" ja "ruohosukelluksineen"

Ei tarvitse enää miettiä miksi ei pärjätä urheilussa, jos kulttuuri on tämä.
 

ifor74

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
676
Vs: Tampereen Keskusareena

Mihinkähän tasoon sitä vertaa? Liiga on ainakin omasta mielestä ihan viihdyttävä sarja, ei NHL:sääkään kaikki pelit hyviä tai viihdyttäviä ole.
Mun mielestä ainakin viihde arvo on noussut kun on siirrytty trap tai meidän pelistä jonkin näköiseen hydridi kiekkoon.

Aina on ollut että parhaat lähtee liigasta muihin sarjoihin mutta verraten vaikka SHL:ään on peli viihdyttävämpää liigassa.
Aina nousee uusia mielenkiintosia ja taitavia pelaajia niiden tilalle jotka poistuu.

Kuitenkin viime vuosina on ollut, Heiskasta, Ahoa, Lainetta ym, ym.
Ilvekseltä mainiten jota nyt kannattaa seurata Ikonen, Haapanen, Laaksonen.
Nää nykyajan junnut on tullut kuvioihin kuvia kumartelematta joka on oikein.
Vaikka pelaajan nimi ei tällä kaudella sano mitään mutta ensi kaudella se voi olla kuuminta hottia.
Se että "kovat vanhemmat" on vähentynyt on avannut tien että olemme saanut nautti ihan oikeista kovista omista junnuista.

Esimerkkinä Sveitsin, Saksan ja EBEL liiga, montako kaveria siellä on jotka oikeesti mahtuu Suomen maajoukkueeseen? Siellä on tuttuja nimiä kaikille mutta suurimmaksi osaksi ei urheilullinen tekeminen riitä että leijona paita päälle vedetään.

Liigaa aliarvioidaan mielestäni ihan turhaan, rahan takia pelaajat edelleen menee keski-eurooppaan jäähdytteleen, ei kunnian himon takia.
 
Ylös