PE 8.2.19 | KalPa - Ilves

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 391
VS.


8.2.2018 klo 18:30 - Kuopio
Ennen viikon mittaista taukoa Ilves pelaa vielä yhden ottelun, kun joukkue matkustaa perjantaina Kuopioon KalPan vieraaksi. Ilves on sarjassa kahdeksantena 73 pisteellä ja KalPa puolestaan on kahdentenatoista 61 pisteellä. Keskinäissä otteluissa tällä kaudella on menty vierasvoittoisesti ja voitot ovatkin tasan 1-1. Viimeksi Kuopiossa Ilves-hyökkääjä Joose Antonen juhli hattutemppua.

Ilves palasi yhden ottelun tauon jälkeen takaisin voittokantaan keskiviikkona, kun joukkue nujersi kotikaukalossaan Sportin 4-2 lukemin. Voiton myötä ero alempaan pudotuspeliviivaan kasvoi kymmeneen pisteeseen, joten paikka kymmenen parhaan joukossa vankistui ja myös ero kuuden parhaan joukkoon kaventui. Matkaa kuuden sakkiin on kolme pistettä. Ilveksen maaleista Sportia vastaan vastasivat liigauransa avausmaalin laukonut Erik Ahopelto, kahden maalin iltaa viettänyt Teemu Rautiainen ja illan kauneimman osuman viimeistellyt Eemeli Suomi. Kapteeni Suomi on tehnyt kahdeksaan edelliseen otteluun yhdeksän tehopistettä (1+8). Jatkuuko tamperelaisten ykkösvitjan hyvä vire?

Viidestä edellisestä ottelustaan kaksi voittoa ja viisi pistettä kerännyt KalPa puolestaan hamuaa alemman pudotuspeliviivan yläpuolelle. Ero kymmenenteen sijaan ennen illan ottelua on kuusi pistettä. Kilpipaidat avasivat viikkonsa Ilveksen tavoin keskiviikkona, kun joukkue haastoi Oulussa Kärpät. Sarjakärki oli liian kova pala ja pisteet jäivät pohjoiseen 5-2 numeroin. Maalinteossa onnistuivat lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen verkkoa heiluttanut puolustaja Cade Fairchild, jolle maali oli kauden toinen sekä tulikuumassa vedossa oleva ranskalaislupaus Alexandre Texier. Avausmaaliin syötön tarjoillut Jaakko Rissanen on tehtaillut kahdeksaan viime peliin kymmenen tehopistettä (5+5).

Ilveksen sairaslistalta löytyvät hyökkääjät Panu Mieho, Eero Savilahti, Mike Halmo ja Jerry Ahtola. Mieho ja Savilahti palailevat ensi viikolla, Halmo muutaman viikon päästä ja Ahtolan kausi puolestaan tuli jo päätökseensä. Puolustuksesta vastaavasti puuttuu Ruotsin EHT-turnauksessa mukana oleva Oskari Laaksonen. Samaisen turnauksen vuoksi KalPalta puuttuu kaksi tärkeää lenkkiä. Poissa ovat joukkueen toiseksi paras pistemies Eetu Luostarinen sekä joukkueen tehokkain puolustaja Otto Leskinen. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on Ilvestäkin muutaman kauden ajan edustanut Kai Kantola, unkarilaissentteri Balazs Sebok sekä joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja Lasse Lappalainen.

Tämän kauden aiemmat kohtaamiset:

23.10.2018 / KalPa - Ilves 2-6
24.11.2018 / Ilves - KalPa 0-3

Kolme edellistä ottelua:

1.2.2019 / Tappara - Ilves 1-4
2.2.2019 / Ilves - Jukurit 3-4 ja.
6.2.2019 / Ilves - Sport 4-2


1.2.2019 / Sport - KalPa 3-4
2.2.2019 / Ässät - KalPa 3-2
6.2.2019 / Kärpät - KalPa 5-2


Ylivoima: Ilves 17,58% (12.) / KalPa 19,67% (9.)
Alivoima: Ilves 72,78% (15.) / KalPa 79,39% (10.)
Maaliero: Ilves 140-146 (-6) / KalPa 117-147 (-30)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Arttu Ruotsalainen, 48 ott. 18+17=35
2. Teemu Lepaus, 49 ott. 12+21=33
3. Teemu Rautiainen, 47 ott. 15+14=29
4. Eemeli Suomi, 39 ott. 11+18=29
5. Joona Ikonen, 49 ott. 12+15=27

KalPan TOP5-pistemiehet:

1. Alexandre Texier, 42 ott. 9+22=31
2. Eetu Luostarinen, 42 ott. 11+17=28
3. Jaakko Rissanen, 36 ott. 10+18=28
4. Otto Leskinen, 45 ott. 7+18=25
5. Mikko Nuutinen, 47 ott. 8+15=23

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 31 ott. 2,76 - 88,67% / #35 Antti Lehtonen, 21 ott. 3,07 - 88,30%
KalPa: #30 Denis Godla, 36 ott. 2,83 - 89,14% / #31 Jonathan Iilahti, 9 ott. 3,19 - 88,11%

Veikkauksen kertoimet:

1 2,15 - X 4,20 - 2 2,60

Seuraa heitä:

#19 Teemu Rautiainen, Ilves - Pieni mutta piskuinen laituri on ollut hyvässä iskussa. 13 edelliseen otteluun on syntynyt 15 tehopistettä (8+7). Sportia vastaan kaksi maalia längeistä viimeistellyt Rautiainen on tehnyt yli puolet koko kauden pisteistään vuodenvaihteen jälkeen. Viimeksi Kuopiossa syntyi tehot 1+1.

#13 Alexandre Texier, KalPa - Nuori ranskalaishyökkääjä on todella kovassa lyönnissä. 19-vuotias taituri on tällä hetkellä yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa (5+8). Yhteentoista edelliseen otteluun Texier on tehtaillut viisitoista tehopistettä (5+10). Ilvestä vastaan tällä kaudella ei tehoja ole vielä tullut.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Teemu Rautiainen
Teemu Lepaus - Juhani Tamminen - Joose Antonen
Topias Haapanen - Erik Ahopelto - Joona Ikonen
Julius Valtonen - Samuli Vainionpää - Juho Liuksiala

Jarkko Parikka - Matt Generous
Tuomas Salmela - Mark Flood
Niko Peltola - Nikolas Matinpalo
Olli Vainio

Riku Helenius
(Antti Lehtonen)

KalPan kokoonpano:

Alexandre Texier - Jaakko Rissanen - Alexander Ruuttu
Tommi Jokinen - Ville-Vesa Vainiola - Mikko Nuutinen
Frank Gymer - Joni Ikonen - Ilkka Pikkarainen
Aleksi Klemetti - Henri Knuutinen - Jyri Junnila
Toni Hyvärinen

Ryan Wilson - Cade Fairchild
Mikael Seppälä - Ari Gröndahl
Joona Riekkinen - Konsta Mäkinen

Denis Godla
(Jonathan Iilahti)
 
Viimeksi muokattu:

LalaTa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
546
Hyvän ja voitetun matsin jälkeen on yleensä seurannut häviö surkealla esityksellä, joten Kalpalle 4-1
En varmaksi sano, mutta jotenkin tuntuu että nimenomaan kotona on tullut se huono esitys hyvän jälkeen. Mahdollisuudet siis on että nyt vieraissa kulkee ja tästä alkaa piiiitkä voittoputki jos saadaan tämä peli kunnialla läpi ;)
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 391
Viimeksi on voitettu kaksi ottelua putkeen tammikuun puolessa välissä. Josko nyt siinä taas onnistuttaisiin ja päästäisiin pientä voittoputkea rakentelemaan. Tästä voitto niin uskoisin, etteivät kierot savolaiset tule enää tällä kaudella meikäläisiä sarjataulukossa uhittelemaan.

KalPan ykkösketju on hyvä. Tuon kanssa tulee olla tarkkana.
 

Soho

Luottopelaaja
Viestejä
1 178
Taas mielenkiintonen peli. Kalpa alkaa pelailemaan elämästä ja kuolemasta. Nyt olis hyvä paikka takoa mailaa puristavat kuopiolaiset jään rakoon ja samalla varmistella omaa paikkaa auringossa. Varmasti tulee Kalpa ainakin alussa kovaa.

Aika vaisu pakisto kotijoukkueella. Meiltä puuttuu Oskari mutta silti on vakuuttavampi seitsikko. Miehon tilanne mietityttää, kyllä olis tärkeä jätkä kokoonpanossa.

Onko muuten Leimu taas rikki? Viivamiehelle olis käyttöä Oskarin poissaollessa. Peltola ja Parikka on parhaimmillaan muissa hommissa.
 

El Reino

Luottopelaaja
Viestejä
4 625
Leimu taitaa olla liigatasolla menetetty tapaus. Liikaa loukkaantumisia takana ja toiveet ehjästä kaudesta ovat olleet lähinnä fantasiaa. Sääli, koska viivatykki olisi varmasti parantanut Ilveksen ylivoimaa merkittävästi kauden aikana.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 391
Vähän nihkeähkö peli, mutta voittohan sieltä lopulta tuli. Varma olin, että KalPa lataa jatkoajan alkuun maalin ylivoimalla, mutta onneksi heillä meni siirtelyksi.

Kapteeni nousi aika mukavalla hetkellä ottelussa esiin. Ensin hieno tasoitusmaali ja jatkoajalla vapauttava syöttö Lepaukselle läpiajoon. "Mestis-Lepaus" myöskin viiden ottelun pisteputkessa.

Nousu seitsemänneksi ja matkaa kuuden joukkoon kaksi pistettä. Ei kai tässä lopulta hirveästi valittaa voi.
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
3 989
Leimu taitaa olla liigatasolla menetetty tapaus. Liikaa loukkaantumisia takana ja toiveet ehjästä kaudesta ovat olleet lähinnä fantasiaa. Sääli, koska viivatykki olisi varmasti parantanut Ilveksen ylivoimaa merkittävästi kauden aikana.
Taä oli tiedossa jo ennen kauden alkua, ihan järjetön hankinta Jalolta.
 

weini

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
104
Huh mikä peli. Kyllä vähän kylmäs kun Karri otti Helgen pois lopussa, mutta näin sen pitikin mennä, ihan oikein tehty. Todellakin maistuu 2 pistettä.

Pirun hyvä, että Lepauskin onnistui. Välillä tuntuu, että pelaa laput silmillä kun helpoissa paikoissa syöttöjä suoraa vastustajan lapaan. Mut pisteitä kertyy kuitenkin mikä pääasia. Ei muutakuin eteenpäin Tampereen Ilves!
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 247
Kas tämä meidän joukkue on siitäkin mainio, että se pelaa yhtä hyvin (tai joskus vähän huonommin) jokseenkin riippumatta siitä, ketkä sattuvat sairaantuvalla majailemaan. Näin tietenkin yksittäisen ottelun kannalta. Pidemmällä juoksulla toki joka ukkelia tarvitaan rivissä

Ja Jalo olisi voinut vielä pari lisävahviketta hommata. Mutta ei se vaan jaksa. No hienosti meni silti kalakukkoilijoiden kanssa! Kaunis oli kisa ja pisteitä tuli kasaksi asti. Siitä kiitokset!
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
1 398

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
3 989
Niuvanniemen sairaalasta on taidettu tehdä pelireissu Niiralaan. Pukekaa niille pöpipäille pakkopaita päälle jos päästätte niitä iltalomille. Eihän tuollaista normaali ihminen tee, ei ees humalassa.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
4 541
Pahimmillaan tuollaiset kokemukset voivat olla lapselle traumatisoivia. Tuosta voivat tekijät päätyä leivättömän pöydän ääreen, jos heidän henkilöllisyytensä saadaan selville.
 
Ylös