PE 21.12.18 | Ilves - TPS

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 362
VS.


21.12.2018 klo 18:30 - Hakametsä
Ennen joulupöydän ääreen siirtymistä edessä on vielä yksi ottelu, kun tappiokierteelle katkaisua hakeva Ilves saa vieraakseen voittoputkessa kulkevan TPS:n. Ilves on sarjassa kymmenentenä 42 pisteellä ja TPS on tukevasti sarjan kakkospaikalla 64 pisteellä. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Lokakuun lopussa Hakametsässä terävän alun otteluun saanut TPS oli vahvempi 3-4 lukemin ja kuukautta myöhemmin turkulaiset olivat parempia kotikaukalossaan 5-3 numeroin.

Ilves pyrkii ottelussa palaamaan voittojen tielle kahden tappiollisen tappion jälkeen. Tiistaina tamperelaiset metsästivät voittoa Oulussa Kärppiä vastaan. Kärppä oli tälläkin kertaa liian viekas Ilvekselle saalistettavaksi, kun kotijoukkue nappasi ottelusta 2-1 jatkoaikavoiton. Ilveksen ainokaisesta osumasta vastasi kuuden ottelun pisteettömän putkensa katkaissut Juho Liuksiala. TPS puolestaan hakee jatkoa neljän ottelun voittoputkelleen. Tiistaina joukkue haki 0-2 vierasvoiton Lappeenrannasta ja torstaina turkulaisryhmä kaatoi kotonaan sarjakärki Kärpät 2-1 numeroin. Maalinteossa onnistuivat Oskari Siiki sekä Zach Budish, joka kasvatti pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Budish on tehnyt neljään edelliseen otteluun viisi tehopistettä (2+3).

Ilvekseltä puuttuu kokoonpanosta ensi viikolla käynnistyviin nuorten MM-kisoihin valmistautuvat Samuli Vainionpää ja Oskari Laaksonen. Loukkaantuneena puolestaan on amerikkalaispuolustaja Matt Generous. TPS:n hyökkäyksestä on sivussa loukkaantumisen vuoksi kaksi tärkeää lenkkiä - Ilari Filppula sekä Oula Palve. Loukkaantuneena ovat lisäksi Otto Nieminen ja Lauri Korpikoski, joka ei vielä ole liigakauttaan avannut. Riveistä on poissa myös Kaapo Kakko sekä Olli Kaskinen, jotka Ilveksen Laaksosen ja Vainionpään tavoin ovat Pohjois-Amerikassa.

Ylivoima: Ilves 15,93% (13.) / TPS 22,22% (4.)
Alivoima: Ilves 78,63% (10.) / TPS 80,65% (5.)
Maaliero: Ilves 82-86 (-4) / TPS 93-70 (+23)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Arttu Ruotsalainen, 29 ott. 10+14=24
2. Teemu Lepaus, 30 ott. 8+15=23
3. Joose Antonen, 29 ott. 10+9=19
4. Joona Ikonen, 30 ott. 8+8=16
5. Teemu Rautiainen, 29 ott. 7+6=13

TPS:n TOP5-pistemiehet:

1. Ilari Filppula, 30 ott. 10+19=29
2. Zach Budish, 32 ott. 11+13=24
3. Oula Palve, 26 ott. 11+13=24
4. Kaapo Kakko, 27 ott. 9+11=20
5. Ilkka Heikkinen, 30 ott. 4+14=18

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 20 ott. 2,66 - 89,13% / #35 Antti Lehtonen, 12 ott. 3,11 - 88,19%
TPS: #30 Henrik Haukeland, 14 ott. 2,08 - 91,94% / #32 Rasmus Tirronen, 18 ott. 2,04 - 92,28%

Veikkauksen kertoimet:

1 2,08 - X 4,20 - 2 2,70

Seuraa heitä:

#75 Teemu Lepaus, Ilves - Ilveksen alkukauden tehomies ja pistepörssin kärkisijoillakin vieraillut hyökkääjä on kadottanut tehonsa. 11 edelliseen otteluun Lepaus on tehnyt vain kaksi tehopistettä (1+1). Tällä kaudella TPS:aa vastaan on syntynyt yksi maali ja syöttö.

#18 Zach Budish, TPS - Amerikkaishyökkääjä todella viihtyy Ilvestä vastaan. Uran yhdeksässä Ilves-ottelussa on syntynyt 11 tehopistettä (7+4). Jäänyt tampelaisnippua vastaan maaleitta ainoastaan kahdesti. Onnistunut maalinteossa molemmissa tämän kauden kohtaamisissa.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Teemu Rautiainen
Mike Halmo - Panu Mieho - Joona Ikonen
Teemu Lepaus - Juhani Tamminen - Joose Antonen
Topias Haapanen - Jerry Ahtola - Juho Liuksiala

Jarkko Parikka - Olli Vainio
Tuomas Salmela - Mark Flood
Juha Leimu - Nikolas Matinpalo
Elias Laitamäki

Antti Lehtonen
(Riku Helenius)

TPS:n kokoonpano:

Simon Suoranta - Elias Karvonen - Lauri Pajuniemi
Petrus Palmu - Patrick Björkstrand - Zach Budish
Teemu Väyrynen - Juuso Pärssinen - Markus Nurmi
Hannu Kuru - Jonne Virtanen - Oskari Siiki

Joe Piskula - Ilkka Heikkinen
Lucas Ekeståhl-Jonsson - Santeri Lukka
Brandon Gormley - Elmeri Eronen
Jani Forsström

Rasmus Tirronen
(Henrik Haukeland)
 
Viimeksi muokattu:

rabatti

Rivipelaaja
Viestejä
39
Tässä olis kyllä rahaa tarjottimella kun tepsin vierasvoitolle 2,9 kerroin. Luonto antaa vaan kovin heikosti vetää omia vastaan, mutta onhan se nyt todennäköistä että turkki heiluu.

Vai onko kuitenkin yllätyksen makua..?
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 502
Hyvä on vieraskerroin ja tuli tuossa satasen lappuun kakkonen tihrustettua!
Mieluummin otan vastaan toki kolme pistettä jotka pitäisi väkisin kairata, kuudes sija alkaa muuten karata liian kauas.

Ipalla vähiten pelattuja otteluita, mm. kolme vähemmän kuin Pelicansilla joka pitää tuota kuudetta sijaa hallussaan. Olis siis iskun paikka..vähä hirvittää..
 

#68

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
355
Miten musta tuntuu, että tämän tyylisiä iskun paikkoja on tullut kauden aikana monia ja ei olla näistä kaavittu pisteen pistettä. Varmaa 2 lapulle ja jos menee vituiks niin saapahan Ilves edes pisteen.
 

justasking

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
212
Ilveksen pakisto ei kovin hääppöseltä tänää vaikuta. Pelkään pahinta mut toivoo toki voi sitä iskun paikkaa?
Laitamäki omana sopimuspelaajana nostettu kumminki kokoonpanoo enne Hopposta.
Laakso toivottavasti löytäs jonku muu seuran ku ei Kivelle maistu, tai antaa ny toki KooVee nauttii hänestä....
 

delorean

Rivipelaaja
Viestejä
65
Edellispeliin viitaten ja Kummelia siteeraten "no penalties anymore - ei jeahuja *hyvä meininki*...

Vaikka Palve ja Filppula puuttuu niin yv Tepsillä on kovassa kuosissa. Veikataan tasaista peliä 5vs5:llä, mutta tässä kohtaa tappio syventäisi ainakin erikoistilannepelaamisen lukkoa entisestään ja alettaisiin keskittyä kymppisijan jahtiin entistä enempi suoran po-paikan sijaan. Ykköskentältä tarvitaan vastuunkantajia kun Tammisen vitjalla niitä ei näköjään ole eikä tule.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 362
Positiivinen-Tupsukorva sanoisi, että TPS:lla on alla maukas kotivoitto sarjakärjestä Tomi Kallion jäähyväisottelussa, joten ei seuraavana päivänä vieraspeli Ilvestä vastaan oikein jaksa sytyttää ja tänään nähdään hieno kolmen pisteen kotivoitto.

No joo, eipä ole Filppulan ja Palveen poissaolot suuremmin menoa haitanneet. Voipi olla, että TPS on enemmän joukkue ilman tuota kaksikkoa. Eiköhän tämä ole se ilta, kun nähdään se hikinen 1-3 tai 1-4 vierasvoitto. Voidaan pelin jälkeen sanoa kuinka hyvin pelattiin ja paikkoja oli, mutta ei vaan saatu niistä sisään ja vierailija oli paikoissaan tehokas.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
1 029
Kärpät pelin perusteella joka oli tavallaan ihan hyvä, nii vois veikata että tasasta on.
3-2/2-3 Jatkoajalla tai voittomaaleis tulee siis ratkasu puoleen tai toiseen. Toivottavasti on hyvä tunnelma pelis ja vähintään sellaset +4700 muuta paikanpäällä.
 

Bakteeri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
551
Kyä on hankalaa lähtee yhtään ennustamaan. Ilveksellä jumalaton lepoetu, MUTTA.. TPS on melko konemaisesti suorittanut vaikka poissaoloja on, viime TPS vierailu elävästi mielessä.

Anyways, Ilves kairaa tänään erittäin ruskean voiton lukemin 3-2. Tasatilanteessa mennään yli 55 minuutin, mutta ajassa 57:33 Topias Haapanen tekee maalin läpiajosta.

Lehtonen 42 torjuntaa.
Tirronen 19 torjuntaa.

Yleisöä alle 7300.
 

weini

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
103
Peli-ilme tänään parempi kuin miesmuistiin. Jotenkin alusta asti oltiin niskanpäällä, vaikka siinä annettiin kaverille yksi eteen jäähyn takia.
Samanlailla jatketaan niin hyvä tulee.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
3 666
Huono alku, hyvä loppu, hyvä näin päin. Meni ihan niin kuin pitikin, roikuttiin pelissä mukana kaksi erää ja sitten kolmannessa ohi. Ja kolmannessä erässä alkoi myös työnteko tuottaa tulosta ja kiekkokin suostui pomppimaan. Erityspropsit Ikoselle jonka kova karvaus tuotti tulosta alivoimamaali on aina harvinaista herkkua pelaajalle. Ja kun johtoon oli päästy niin pelattiin järkevästi eikä tepsillä ollut mitään pahoja paikkoja lopussa.

Lehtosta parjataan paljon ja osin syystäkin mutta niin se vain kaikissa viidessä pelaamassaan joulukuun ottelussa on pisteitä Ilvekselle torjunut.

Lepauksen peli vaan on edelleenkin samaa pelin ulkopuolella hiihtelyä joka ei edistä sitä yhtään. Ei ole tällä hetkellä peliaikansa arvoinen ja Rautiaisen peli on melko päätöntä koohottamista tällä hetkellä. Kyllä tuohon yksi kokenut, peliä tekevä sentteri tarvittaisiin.

Mutta hyvä että saatiin kerrankin voitto siitä top-6 joukkueesta ja jos tällä joulukuun tahdilla pisteitä otetaan (6 peliä, 12 pistettä) niin kyllä se sijoituskin siitä nousee.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 362
On kyllä yhdyttävä siihen, mistä Kunto on täällä pariin otteeseen sanonut, niin seuraava toive jatkosopimusrintamalla on se, että Ikosen sopimukseen vähintään kaksi lisävuotta. Erittäin komea alivoimamaali täydellisellä laukauksella ja upea syöttö Haapasen viimeistelemään maaliin. Lisäksi siihen vielä tuo ahkera työnteko, niin siinä on usean valmentajan ihannepelaaja. Varmasti monen kannattajankin.

Olen myös erittäin iloinen Leimun onnistumisesta. Selkeästi miehelle itselleenkin maali maistui.

Varsin hieno esitys, vaikkei toki vastustajakaan erikoinen ollut. Tirrosestakin kuoriutui lopulta tavallinen kuolevainen niiden alun venymisten jälkeen.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 241
Olipa kirkas joululahja koko joukkueelta!

Iloista menoa alusta asti jäähyn tuomasta taka-iskusta huolimatta. Ensimmäisessä erässä hukattiin kyllä aivan erinomaisia maalipaikkoja ja sitä alkoi taas pelätä, että puhti katoaa. Mutta ei se nyt mihinkään kadonnut.

Tepsi oli ennakoidun löysä joukkue, mutta kolme pistettä oli silti kelpo voitto yllättävän korkealla sarjataulukossa majailevista turkulaisista.
 

LalaTa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
531
Ansaittu voitto, jätkillä oli verenmaku suussa vaikka tepsi täysiä päälle painokin. Työhaalarit on vedetty niskaan, jospa ne nyt pysyis päällä kevääseen asti.
 

Artsi

Luottopelaaja
Viestejä
2 855
Oli mahtava ilta. Ilvekeltä mahtavaa peliä ja paremmalla viimeistelyllä peli olisi ratkennut jo ekassa erässä. No ei ratkennut, mutta ei myöskään selkäranka katkennut. Kun Ikonen tasoitti, niin olin varma, että tämä on meidän peli. Ja sitten sille Leimulle pelattiin paikka, missä sai vähän virittääkin, niin tuloskin oli sen mukainen. Siinä näki taas miten tärkeää pelaajalle on saada se onnistuminen ja väitän, ettei tosiaan jää Juhn viimeiseksi.

Tunnelman luominen videotaulun joulutervehdyksineen ja maalikoosteineen meni nappiin ja musiikkivalinnaatkin sopi tällaiselle vanhalle papalle. Pahoittelut teille, jotka ette tänään olleet hallissa. Teiltä jäi mahtava kokemus kokematta.
 

Merkkari

Guest
Ilves pelasi hyvän ottelun. Ilves oli valmis ja etukäteen saadut tiedot harjoittelun laadukkuudesta näyttivät pitävän paikkansa. Hienoa. Toivottavasti esitys jatkuu tuosta niin nämä ”jonninjoutavat opppsitiot tai miksi itseään haluavat kutsuttavan” porukat jaksavat odottaa poteroissaan yksittäisen pelaajan yksittäistä virhettä voidakseen osoittaa omaa suurta osaamista ja suunnatonta ylemmyyden tunnetta.
 
Ylös