PE 2.11.18 | Ilves - Ässät

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
VS.


2.11.2018 klo 18:30 - Hakametsä
Synkistääkö Ilves Ässien syksyä entisestään?

Ilves pelaa perjantaina viimeisen ottelunsa ennen reilun viikon mittaista maaottelutaukoa. Ilves saa vieraakseen kauden katastrofaalisesti avanneen Ässät. Ilves on sarjassa neljäntenä 29 pisteellä, kun taas Ässät on sarjan viimeisenä 10 pisteellä. Eroa kymmenen parhaan joukkoon on jo 15 pistettä. Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen kuluvalla sesongilla. Viime kaudella Ilves ja Ässät kohtasivat toisensa neljä kertaa voittojen mennessä illan kotijoukkueen hyväksi 3-1.

Ilveksen pistetahti on hieman hiipunut viime otteluissa, vaikka joukkue pirteästi on esiintynytkin. Kuudesta edellisestä ottelusta Ilves on onnistunut voittamaan kaksi. Toki tappiot ovat tulleet sarjan kärkeen povattuja joukkueita vastaan (pl. KooKoo). Viikon Ilves avasi keskiviikkona, kun joukkue matkasi sarjakärki Kärppien vieraaksi. Hyvistä tekopaikoista huolimatta Oulusta ei pisteitä tassuihin tarttunut, vaan Kärpät nappasi ottelusta 2-1 voiton. Tamperelaisten ainokaisesta vastasi komealla lämärillä puolustaja Oskari Laaksonen.

Ässien alkukausi on ollut suorastaan painajaismainen. Kauden 18 ottelusta on irronnut vaivaiset neljä voittoa, joista vain yksi on ollut kolmen pisteen arvoinen. Tampereella Ässät hakee katkaisua kuuden ottelun mittaiselle tappioputkelleen. Ilveksen tavoin myös Ässät avasi kuluvan viikkonsa keskiviikkona. Joukkue sai kotikaukaloonsa vieraakseen KooKoon. Kauden ensimmäinen kolmen pisteen kotivoitto jäi vielä odottamaan itseään vierailijoiden nollatessa porilaiset 0-3 numeroin.

Sarjan parhaimpiin vierailijoihin lukeutuva Ilves on sarjan neljänneksi heikoin kotijoukkue. Kahdeksasta kotiottelustaan Ilves on voittanut puolet ja kerännyt näistä 11 pistettä. Ässät puolestaan on sarjan toiseksi heikoin vierasryhmä. Kahdeksan pelatun vierasottelun saldo on kaksi voittoa ja viisi pistettä. Hakametsän jäällä nähdään joukkueet, joista toinen on tehnyt sarjassa eniten (Ilves) ja toinen vähiten maaleja (Ässät).

Ylivoima: Ilves 19,18% (9.) / Ässät 9,84% (15.)
Alivoima: Ilves 73,33% (15.) / Ässät 76,00% (13.)
Maaliero: Ilves 56-43 (+13) / Ässät 31-63 (-32)

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Teemu Lepaus, 17 ott. 6+13=19
2. Arttu Ruotsalainen, 17 ott. 7+9=16
3. Joose Antonen, 17 ott. 8+6=14
4. Joona Ikonen, 17 ott. 5+7=12
5. Oskari Laaksonen, 17 ott. 2+9=11

Ässien TOP-5 pistemiehet:

1. Sakari Salminen, 16 ott. 6+7=13
2. Jarno Kärki, 18 ott. 4+6=10
3. Sami Lähteenmäki, 15 ott. 4+5=9
4. Niko Peltola, 18 ott. 0+7=7
5. Niklas Appelgren, 17 ott. 3+2=5

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 14 ott. 2,15 - 91,10% / #35 Antti Lehtonen, 4 ott. 4,21 - 86,02%
Ässät: #1 Andreas Bernard, 15 ott. 3,11 - 89,00% / #32 Henri Kiviaho, 5 ott. 3,35 - 88,89%

Veikkauksen kertoimet:

1 1,32 - X 5,90 - 2 6,20

Seuraa heitä:

#22 Arttu Ruotsalainen, Ilves - Syntymäpäivät, valinta Leijoniin Karjala-turnaukseen, jatkosopimus... Tätä kaikkea Ilveksen ykkössentterin viikko on jo sisältänyt. Lokakuun kymmenessä ottelussa syntyi yhdeksän tehopistettä (2+7). Täydentyykö hieno viikko maalilla ex-seuran verkkoon?

#23 Sakari Salminen, Ässät - Viime kaudella paluun kotiin tehnyt hyökkääjä on yrittänyt kannatella kasvattajaseuraansa parhaansa mukaan. Syyskuu oli vahva, mutta lokakuussa Salmisenkin meno hyytyi. Viiden viime pelin saldo on vain yksi syöttöpiste. Kahdeksan ottelun maaliton putki päätökseen perjantaina?

Ilveksen kokoonpano:

#19 Teemu Rautiainen - #22 Arttu Ruotsalainen - #32 Joona Ikonen
#15 Topias Haapanen - #63 Panu Mieho - #23 Juho Liuksiala
#75 Teemu Lepaus - #88 Juhani Tamminen - #48 Joose Antonen
#91 Mike Halmo - #50 Samuli Vainionpää - #28 Jerry Ahtola

#57 Jarkko Parikka - #5 Oskari Laaksonen
#61 Tuomas Salmela - #36 Mark Flood
#52 Cam Barker - #21 Matt Generous
#6 Olli Vainio

#31 Riku Helenius
(#35 Antti Lehtonen)

Ässien kokoonpano:

#7 Jarno Kärki - #14 Jussi Makkonen - #18 Aleksi Rekonen
#73 Otto Kivenmäki - #74 Peter Tiivola - #23 Sakari Salminen
#46 Mikko Salmio - #59 Mikael Saha - #10 Matias Varttinen
#29 Tuomas Huhtanen - #67 Severi Sillanpää - #61 Aki Juusela

#77 Niko Peltola - #19 Juuso Ketola
#58 Jyri Marttinen - #15 Aleksi Varttinen
#11 Saku Salmela - #36 Juho Tommila
#3 Kristian Tuohilampi

#32 Henri Kiviaho
(#1 Andreas Bernard)
 
Viimeksi muokattu:

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 270
Pakko voitto, tästä turpaan niin kausi on "ohi". tappiolla alkaisi vain odottelu milloin Ässät menee taulukossakin ohi ja olemme pihalla ku lumiukot. Toisaalta kiva nähdä miten nuori joukkueemme ottaa vastaan tämän ennakkosuosikin viitan. Kuka on se kun kantaa joukkueen tässä matsissa kuiville? Mieho lienee taas yksi avain sankarimme. Kolmoskentältä odotan tylyä ilotulitusta ja ainakin kolmea osumaa. Perjantaina siis halliin, huudetaan Voitto kotiin, niin että osastokin kuulee baariinsa, voivat siellä sitten hyvillä mielin kehua itseään koko loppukauden.
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
4 989
Nyt mitataan täydellisen ennakkosuosikin viitan aiheuttamia paineita. Uskon kyllä, että Ilves selviää tästä "kiirastulesta" palamattomin jaloin. Peli on ollut kuosissaan lähes koko kauden ja paikkoja per peli on aina luotu vähintäinkin 5-10 kappaletta.

Tietysti mikään muu kuin 3 pisteen voitto ei kelpaa.

Toivotaan, että Helenius jatkaa maalilla ja väki löytää pimeydestä huolimatta Hakametsään!
 

Tero

SM-liiga 2001
Viestejä
4 236
Ei mitään huolta niin kauan kun Ilves saa aikaan maalipaikkoja, kiekko kyllä löytää tiensä verkon perille.
Näin ei tosin tapahdu kovin montaa kertaa vielä Ässiä vastaan, mutta majo-tauolla koko joukkue käy joogaamassa ja sen jälkeen syksykin on valoisampaa kun maalilamppu palaa yhtenään.

Kolme pistettä napataan tietysti, hyvin viihdyttävällä esityksellä ja porilaisten maalivahti laihtuu ottelun aikana viisi kiloa.
 
Viimeksi muokattu:

EtäIpa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
530
Ainoa mikä kelpaa, on voitto ja mielellään 5 maalin erolla. Sen verran piti jäädä hampaankoloon Kärppä matshista, että kiakkoo reppuun ja monesti.
Olen täsmälleen samaa mieltä, mikään muu kuin voitto ei ole vaihtoehto. Henkisesti todella tärkeä matsi, jos tästä pistemenetyksiä tulee, niin helposti alkaa nuoren jengin itseluottamus horjuun!

Tauolle olisi hyvä päästä positiivisin mielin, jos tämä matsi tyritään, niin jokainen tietää minkälainen voi olla pimeä marraskuu Ilvekselle :(
 

Gmoo

Luottopelaaja
Viestejä
2 067
Toivottavasti siitä edellisestä varmasta KooKoo voitosta on opittu jotain ja otetaan tästä helpot pisteet.
 

#68

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
354
Toivottavasti siitä edellisestä varmasta KooKoo voitosta on opittu jotain ja otetaan tästä helpot pisteet.
Edellinen ''varmahan'' oli 6 ottelun tappioputkessa sukeltava KalPa, joidenka takapuolta kairattiin huolella 2-6. Sanoisin, että tuon KooKoo ottelun läksyt on tehty. Toivottavasti opitut asiat eivät ole vielä unohtuneet.
 

vilperi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
603
Olisin melkein toivonut, että Ässät olisi eilen voittaneet KooKoon, sillä vanha Ilves oli kuuluisa siitä, että ennakolta heikompaa joukkuetta vastaan tuli kuokkaan, varsinkin kun on pimeä marraskuu ja vielä varmemmin, jos vihulaisella on maalissa kakkosvahti.

Toivottavasti Ilves jatkaa Padan ahdinkoa, eikä katsomossa lindholminollit ja frangeninsimot saa porilaisten kurssia käännettyä.

Kärpät-pelissä Ilves pääsi ennakolta ylivoimaista vastustajaa vastaan maalipaikoille, joten odotan Ilveksen kylvettävän porilaisia samaan tapaan kuin porilaiset vanhan Ilveksen kontatessa.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
3 659
Jos samalla tavalla peliä viedään kuin Kärppiä vastaan niin ei pitäisi olla mitään hätää. Liigan paras maalivahti voi olla vain yhdellä joukkueella ja se oli valitettavasti Kärpät. Ainoa mikä vähän huolettaa on että Ässät on kuuden pelin tappioputkessa joten tilastovoiton todennäköisyys kasvaa.
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
1 379
Jees, jotenki kehno etiäinen on tästä... Toisaalta joukkueessa ei varmaan taikauskolle ole sijaa, ja voitto ansaitusti tulee.
Ja Päät ylhäällä ja muutenkin tarkkana, kun hyppytaklaaja on kehissä ja varsinkin selän puolella
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
1 007
Ässillä 5,9 kerroin, siihen pari kymppiä niin saa edes rahallista korvausta jos tää kustaan.
Ilveksellä on ollut paha tapa hävitä silloin kun on pitänyt olla varma voitto ja kyllähän se ässienkin on joskus pelejä voitettava, toivottavasti ei tänään.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
1 024
Toivottavasti on paljo porukkaa kattomas ku Porilaiset joutuu Tamperelaiseen karuselliin.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
Uskon voiton tänään tulevan, mutten usko mihinkään murskalukemiin. Joku nihkeä 3-1 voitto voisi olla lähellä totuutta. Mielelläni toki olen väärässä ja laitetaan viikonlopun alun kunniaksi kunnon sirkus käyntiin. Barker voisi laittaa tänään maaliverkon heilumaan.

Neljäs yli 5000 katsojan kotipeli putkeen olisi aika kova. Reilun tunnin päästä kohti Hakametsää!
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
1 024
Pelin henkeen nähden lopun jäähyt tuntuu kohtuuttomilta, toivottavasti kyrsimisen johdosta vain tuntuu.
 

weini

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
103
Yksi huonoimmista peleistä tällä kaudella. Pakit availi vähän minne sattuu ja kiekot pomppi lavoissa. Ottaa vielä huomioon, että Ässiltä n.puolet kokoonpanosta poissa. Muutama hyvä paikka, mutta viimeistely surkeaa. Helenius sentään pelasi hyvin.

Täytyy toivoa, että tauon aikana peli saadaan samaan malliin mitä alkukaudesta. Marraskuun pelit on aika pirun tärkeitä, niistä pitäisi pisteitä kairata.
 
Ylös