Muiden joukkueiden uutiset

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 167
En minäkään ihan ymmärrä joidenkin Ilves-fanien Tuokkolalle potkuista kuittailua, kuin olisi jäänyt jotakin hampaankoloon Tuokkolan Ilves-ajasta. Vaikka olihan sillä Tuokkolalla läppä-juttuja, ainakin pelien loppuhetkien sulamiset, "oppimisprosessin" toistaminen, ja tuo luottonsa Riekkiseen ja Veistolaan ratkaisuhetkillä, mutta yleiskuvana jäi kuitenkin Tuokkolasta hyvä kuva noin henkilönä ja persoonana, musta hänellä oli hyvät välit Ilves-faneihin. Kerrankin tuli jäälle kiittämään fanikatsomoa. Tokihan Tuokkola on vähän sellainen, että joskus vähän sortuu liikaa selittelyyn, mutta se nyt ei koske pelkkää Ilves-aikaa. Eli ei mulla jäänyt ainakaan mitään katkeruutta Tuokkolaa kohtaan.

Tuo Joonas Komulaisen uran ennenaikainen päättyminen (ja vielä niin harmittoman pelitilanteen seurauksena) on surullinen juttu. Jotenkin symppasin häntä, varmaan osittain hänen pienikokoisuutensa vuoksi, ja olihan hän taitava ja suht viihdyttävä pelaaja. Tuntui silloin Lukko-vuosina (ja osittain Sport-aikanakin), että keikkui koko ajan lopullisen läpimurron kynnyksellä, mutta ei sitä sitten koskaan varmuudella tulekaan.:(
 
Viimeksi muokattu:

Serve

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
555
Joo ja läpällä laittaa riekkiset ja veistolat ratkoon lisäpistettä. Ehkö utj.ksi voisi olla hyväkin veto.
En minäkään kaikkia Tuokkolan aivoituksia ymmärtänyt. Veistolan laittamisen kentälle loppuhetkillä vielä ymmärsi, koska taisi olla ainoa rightin pelaaja ja omasi kovan asenteen, mutta Riekkistä en ymmärtänyt ollenkaan.

Eniten minua harmitti ne loppuhetken sulamiset, mitkä johtuivat pitkälti yrityksestä jäädyttää peliä.

Mutta Tumppi toi kuitenkin ammattimaisuutta Ilvekseen, ja sai homman "lentoon". Ja vakipaikka karsinnoissa muuttui taisteluun sääli paikasta. Vaikka toimiston puolella sukellettiin koko ajan syvemmälle ja syvemmälle.

Itse olen kiitollinen Tuokkolalle tekemästään työstä Ilveksessä.
 

Serve

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
555
Otetaan talteen, kun Kärppien Lasse Kukkonen sai Liigan kurinpitodelegaatiolta rangaistuksen: päähän kohdistuvasta taklauksesta peräti yhden ottelun pelikielto.

Kärppien Lasse Kukkoselle yhden ottelun pelikielto
Aivan käsittämätön tuomio.

Joko todetaan,että taklaus ei osunut päähän,eikä anneta mitään sanktioo. Tai todetaan,että taklaus osui päähän, ja annetaan 3-5 peliä ensikertalaiselle, ja rikkeen uusijalle 5-10 peliä.

Tuollainen "nahkapäätös" ei ainakaan herätä luottamusta kurinpitoon, jos sitä luottamusta on vuosiin ollutkaan.
Kukkonen saa muutenkin pelata omilla säännöillään
 

LalaTa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
524
En meinannut tunnistaa Lassea videolta, tuossa ei ollut poikkaria.
Mutta taklaus ei sentään kohdistu ylöspäin, ei vaikka olkapäätään nostaa jotta osuisi paremmin päähän :D

edit.
Nuo videon "Pääkohdat tilanteesta:" -jutut on myös hauskoja.

- Taklaus osuu päähän - totta
- Taklaaja tulee liukuen ja vähäisellä vauhdilla - totta
- Taklaajalla pää alhaalla ja matala peliasento - nojoo.. pää ylhäällä ja vasen olkapää (jolla taklaa) vähän alhaalla
- Taklaaja ei suuntaa taklausta ylöspäin ja kohdista sitä päähän - olkapää suoraan päähän matalasta peliasennosta, miten on fyysisesti edes mahdollista ettei taklaus suuntaa ylöspäin ja kohdistu päähän??
 
Viimeksi muokattu:

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 167
En minäkään kaikkia Tuokkolan aivoituksia ymmärtänyt. Veistolan laittamisen kentälle loppuhetkillä vielä ymmärsi, koska taisi olla ainoa rightin pelaaja ja omasi kovan asenteen, mutta Riekkistä en ymmärtänyt ollenkaan.

Eniten minua harmitti ne loppuhetken sulamiset, mitkä johtuivat pitkälti yrityksestä jäädyttää peliä.

Mutta Tumppi toi kuitenkin ammattimaisuutta Ilvekseen, ja sai homman "lentoon". Ja vakipaikka karsinnoissa muuttui taisteluun sääli paikasta. Vaikka toimiston puolella sukellettiin koko ajan syvemmälle ja syvemmälle.

Itse olen kiitollinen Tuokkolalle tekemästään työstä Ilveksessä.
Hyvin kirjoitettu. Ja mitä Veistolasta kirjoitit, niin totta tuolta kannalta tuokin.

Pitää tuota omaa viestiäni täsmentää sen verran, että tarkoitin (Veistolan ja Riekkisen laittamista jäälle) ratkaisuhetkillä rankkareita ja loppuhetkien takaa-ajoa. Sen sijaan kyllähän molemmat alivoimalla taisivat kohtalaisia olla, ja siksi sopivat sellaisille ratkaisuhetkille, jos lopussa piti puolustaa johtoa (pelattiin sitten alivoimalla tai tasavoimalla) tai ylipäätään pelata ottelussa alivoimalla. Taisivat molemmat ihan hyvin alivoima-aikaa saada? Mutta se sitten, että laittaa rankkareihin noita herroja ja vielä läpällä, kun tärkeitä ylimääräisiä pisteitä olisi ollut jaossa. Tästä nyt on sen verran aikaa, että en muista tarkasti, mutta kuinkakohan monta kertaa Tuokkola rankkareissa laittoi Riekkistä ja/tai Veistolaa? Välimaata ei tainnut laittaa, ainakaan niin usein? Kyllähän se Veistola-Riekkinen-Välimaa ihan ok nelosketjuksi raatamaan oli, eikös se tuossa muodossa paljon pelannut? Kyllä Veistola (ja haukkuihin nähden Riekkinenkin) kuitenkin mainettaan parempi mun mielestä oli, siis siinä omassa roolissaan, ja taisi laukauksellaan jokusen komean maalinkin tehdä. Ja Välimaakin oli tietynlainen kulttipelaaja, joka ainakin pelasi Ilves-sydämellä.

On sitä monilla päävalmentajilla omituisia päähänpinttymiä ja periaatteita, jotka näyttää melkein kaikista ulkopuolisista käsittämättömiltä, kellä mitäkin. Olisi hauska lukea joskus joku kooste eri valmentajista, mitä kaikkea kelläkin on ollut. Ilveksessä nyt Tuokkolalla oli ainakin tuo Riekkinen-Välimaa, Kivellä taas ainakin se, että ei aikalisää johtoasemassa. Muistaako joku, mitä kaikkea muilla aiemmilla Ilves-päävalmentajilla on ollut?
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
3 660
Tuo "läpällä laukominen" juontaa jostain KalPa-ottelusta joka tosiaan meni rankkareille syksyltä 2014 ja tuolloin Tuokkolalla oli joku kuningasajatus että hän laittaa Ilveksestä laukomaan nimenomaan entisiä KalPa-pelaajia olikohan Kukkonen, Laakso ja Riekkinen ja kommentoi Aamulehteen tosiaan että Riekkisen laittaminen laukomaan "nyt oli sellainen läppä". Laukojista yksikään ei onnistunut ja KalPa vei pisteet.
 

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 167
Tuo "läpällä laukominen" juontaa jostain KalPa-ottelusta joka tosiaan meni rankkareille syksyltä 2014 ja tuolloin Tuokkolalla oli joku kuningasajatus että hän laittaa Ilveksestä laukomaan nimenomaan entisiä KalPa-pelaajia olikohan Kukkonen, Laakso ja Riekkinen ja kommentoi Aamulehteen tosiaan että Riekkisen laittaminen laukomaan "nyt oli sellainen läppä".
Totta, tuon muistinkin, että tuo Tuokkolaan liitetty rankkareihin liittyvä "läpällä"-sana lähti ja jäi elämään Ilves-fanien keskuudessa tuosta Tuokkolan sanomisesta. Mutta ei kai tuo ainoa kerta ollut, kun Riekkinen pääsi laukomaan rankkareissa? Ja eikös Veistolakin joskus päässyt vetämään rankkareissa?

Kyllähän tuossa tietynlainen logiikka voi tietysti ollakin, että entisillä KalPa-pelaajilla olisi voinut ollakin muita Ilves-pelaajia enemmän halua ja motivaatiota tehdä maali rankkareissa entisen seuransa verkkoon, varsinkin jos heillä olisi ollut jotain hampaankolossa KalPaa vastaan, jota heillä ei tosin tainnut olla.
 
Viimeksi muokattu:

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
3 660
Oli se ainoa kerta kun Riekkinen laukoi ja Veistola ei ampunut rankkaria koskaan.
Mutta Välimaa ampui. Tosin kyseessä oli pelitilannerankkari ja Välimaa oli rikottu pelaaja. Ja komean rankkarin vetikin verkon pohjalle.
 

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 167
Hyvinpä muistatte, kiitos tiedoista Pok ja toskala! Nyt kun toskala muistutti, niin nyt muistankin, että Välimaa teki sen yhden hienon pelitilannerankkarimaalin, tuli sitä itsekin silloin hurrattua ja iloittua Välimaan puolesta. Mutta se muistikuvani oli väärä, että Veistola olisi edes joskus laukonut rankkareissa, ja että Riekkinen useammin, kuin kerran. Kai se perustui siihen, kun loppuhetkien takaa-ajoasemassa Veistola ja Riekkinen kai kuitenkin laitettiin useammankin kerran jäälle, että luottoa olisi tullut sitten rankkareissakin joitakin kertoja.
 
Viimeksi muokattu:

Pok

Luottopelaaja
Viestejä
2 998
Laitetaan nyt tännekin,eli Miska Kukkonen jonka Tappara kaappasi meiltä kesällä monivuotisella sopimuksella ei sitten porkkanoissa viihtynyt puolta kautta pidempään ja yrittää nyt puolestaan Lukossa monivuotisella sopimuksella.

Syyt tiettävästi samat kuin viimeksi,eli ei ollut tyytyväinen kehitykseensä Tapparassakaan.

Saldoksi Tapparassa jäi heikot A-junnutilastot ja kolme ottelua liigaryhmän mukana ilman sekuntiakaan peliaikaa.Lisäksi tämän hetkisissä arviossa ei ole mukana vuoden päästä U-20-kisoissa joka on aika kova juttu sikäli,että varattiin viime kesänä ikäluokkansa suomalaispuolustajista ensimmäisenä.
 

vilperi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
603
Mielenkiintoinen tämä tapaus Miska Kukkonen. Jo pelkästään senkin takia, ettei nuorukaista voi olla vertaamatta Oskari Laaksoseen, onhan molemmat suurin piirtein saman ikäisiä saman pituisia rightin puolen pakkeja, jotka vielä Buffalo on varannut (Laaksosen kolmannella kierroksella vuorolla 89, Kukkosen viidennellä kierroksella vuorolla 125).

Tosin erojakin löytyy Kukkonen taidettiin Pohjola-leirillä valita parhaaksi puolustajaksi tai hän sai jotain muuta vastaavaa ylistystä. Siinä missä Kukkosta pidettiin lahjakkaana jo hyvin nuorena, nousi Laaksonen vasta pari kautta sitten puskista kiekkoyleisön tietoisuuteen Buffalon kolmannen kierroksen varauksen takia ja tällä kaudella hieman suuremman kiekkoyleisön tietoisuuteen. Massaero Kukkosella on aikas suuri Laaksoseen nähden, mutta mikä toisaalta kevyt rakenteisempi Laaksonen ei ole pahoista vammoista tainnut kärsiä, kun taas Kukkosella taisi viime kausi mennä polvivamman takia pilalle. Isoin ero on tietysti se, että Laaksonen on pelannut, tosin vuoden vanhempana, 40 peliä liigassa, kun Kukkosella on pelejä SM-liigassa kolme kappaletta.

Saapa nähdä kumpaan Buffalo tulee panostamaan, vai tuleeko kumpaankaan, sillä joukkueen puolustus on tulevaisuutta varten jo kohtuulisessa kunnossa Ristolaisen ja Dahlinin muodossa. Mikäli Laaksosen kehitys jatkuu ja itseluottamus pysyy samalla tasolla, sekä samaan aikaan hentoon varteen keräytyy massaa oikeassa muodossa, lienee paikka ylhäällä vähintään mahdollinen. Varsinkin uuden joukkueen noustessa NHL:ään, jolloin isossa liigassa tulee jälleen noin 20-30 pelipaikkaan lisää.
 

Jallu

Guest
Siinä nähdään markkinoiden laajuus maalivahtimarkkinoilla. Larmin loukkantuminen on pahinta mitä HPK:lle voisi tapahtua. Hätiin saadaan RoKin maalivahti.
 

551304

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
354
Saldoksi Tapparassa jäi heikot A-junnutilastot ja kolme ottelua liigaryhmän mukana ilman sekuntiakaan peliaikaa.Lisäksi tämän hetkisissä arviossa ei ole mukana vuoden päästä U-20-kisoissa joka on aika kova juttu sikäli,että varattiin viime kesänä ikäluokkansa suomalaispuolustajista ensimmäisenä.
Kukkonen sai myös A:n joulutauolla hyvin peliaikaa Tapparan farmissa, LeKissä. Lukon A-junnuthan ovat Ilveksen kanssa alemmassa lopusarjassa tällä erää kun taas Tapparassa matka olisi jatkunut ylemmässä.
 
Ylös