Liiga & koronavirus

Pok

Luottopelaaja
Viestejä
5 043
Niin ja eikö A-junnuista --> Liigaan siirto olis taas karanteeni ja tällä kaudella ei oikein voi ja kannata tuollaisia nopeahkoja paikkauksia tehdä.
A-junnujen kaudet on jo HIFK:lla ohi, eli kyllähän ne voisi vaikka koko joukkueen nostaa liigan mukaan loppukaudeksi. Taso tuskin kummoinen olisi, eli lopputulos olisi pahempi kuin luovutuksesta seuraava 0-1-tappio.
 

#68

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
900
Kyseessähän olisi siis HIFK:n eikä liigan aprillipila. Olettaen kun somessa leviää kuvat pyörätuolilla liikuteltavasta ja melkoisesti kuihtuneesta Virrasta niin pilaa voisi sanoa jo lievästi sanottuna mauttomaksi.

HIFK:llahan on varaa tuo ottelu luovuttaa kun kotietu on jo varmistettu ja kolme pistettä on pieni hinta kun panoksena on valmistautuminen play-offeihin.
Voisi kyseessä olla liigankin aprillipila siinä tapauksessa, jos HIFK on ilmoittanut ettei se pelaa tuota kyseistä ottelua ja liiga on repäissyt, että jekutetaanpas ja annetaan kärpille luovutusvoitto vaikka tämän voisi ihan hyvin perua.

E. Mutta, joo en kyllä usko itsekään kyseessä olevan aprillipila, vaikka liigalta voikin odottaa lähes mitä tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Pok

Luottopelaaja
Viestejä
5 043
Tappara selviää A-junnuissa myös suoraan finaaliin sillä Lounais-Suomen AVI on kieltänyt amatööriurheilun ja TPS joutuu luovuttamaan välierät.

Aiemminhan Pelicans joutui luovuttamaan Tapparalle puolivälierät koronakaranteenin vuoksi. Tapparan A-junnut herätti puolestaan kohua sillä, että Rautakorpi päästi koronasairaita pelaajia harjoittelemaan, jotta joukkue saisi etua muihin A-juniorien playoffeihin osallistuviin joukkueisiin nähden.

edit: Sittenkin jotain järkeä, eli Kärpät pääsee parhaana runkosarjajoukkueena suoraan finaaliin ja alkuperäinen TPS:n vastustaja Tappara kohtaa Lukon välierässä
 

#68

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
900
HIFKin olisi kannattanut pelipäivänä toisaalta vaan tiputtautua omaehtoiseen karanteeniin pikatestissä havaitun uuden tartunnan johdosta ja kyseinen ottelu oltaisiin vain peruttu siinä kohtaa. :D
 

Ipandemia21

Rivipelaaja
Viestejä
18
Kyllähän toi touhu meni viimeistään tänään sellaiseksi, ettei tämän kauden mestaruudella ole enää juuri minkäänlaista arvoa. Kuka sen sitten voittaakin tai ylipäätään tullaanko sitä lopulta edes jakamaan...
 

Toutain

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
295
Kohtalaisen sairas tilanne, että yks on 2,5kk sivussa koronan takia, viikkoja kuumeessa ja peläten mitä eteen tulee, ja samalla joukkuekaveri(t) vähättelee julkisesti tätä "nuhaa" ja ottaa kantaa, että media is the virus.

Mitä helvettiä oikeasti? Varmaan tekee tällainen hyvää keskinäiselle hengelle.


(Toisille toki kävi vielä huonommin kuin Kemiläiselle, eli kausi ohi, kuten Santeri Virtasella)
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 262
Hallitus on esittämässä liikunnan toimialalle 18,5 miljoonan euron määrärahaa. Siitä puolet jaettaisiin liikunta- ja urheiluseuroille sekä loput liikuntajärjestöille ja esimerkiksi tappioita kärsineille tapahtumille.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 262
Siirsin tämän kirjoitukseni toisesta ketjusta.

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa huomenna. Kattaa marras-, joulu-, tammi- ja helmikuun. Ministeri Lintilän mukaan tarkoitus on huomioida vielä tarkemmin Liigaa ja tapahtuma-alaa yleensäkin: "On selkeästi havaittu, että siellä on eniten väliinputoajia. Liigan osalta uskon, että pystymme tekemään tukitoimia, joilla voidaan seurojen tulevaisuus turvata."

Lienee selvää, että kaikki liigaseurat saavat sen maksimisumman 800 000, elleivät ole vetäneet hakuprosessia vihkoon. Vaan oikealle lomakkeelle.

Liigan itkupotkuraivari vuoden alussa oli tarkoitettu valtiovallan ja avien painostamiseen. Siksi Liiga niin voimakkaasti Kerttulan puheita paheksui, koska se uhkasi horjuttaa yhteistä strategiaa. Ei liene mikään yllätys, että hetimiten hokiväen ulostulon (Jääkiekkoliiton pj. Nummela uhosi, että "jos rajoitukset pysyvät nykyisellään, on todennäköistä, että 4–8 viikon aikana useita jääkiekon huippuseuroja joutuu lopettamaan toimintansa, osa jopa pysyvästi") jälkeen ministeri Saarikko kiirehti lupaamaan, että hallitus auttaa liigaseurat koronakriisin yli: "Hallituksen tahto on, että sijaiskärsijät, SM-liiga ja muut ammattilaissarjat, eivät saa kärsiä kohtuuttomasti, tai että ainakin tekohengitämme heidät ja avustamme tämän vaikean ajan yli."

Sanomattakin selvää, ettei Nummelan uhkailuista huolimatta helmi-maaliskuussa yksikään huippuseura kaatunut.

IS:n toimittaja Vesa Rantanen kirjoitti jo helmikuussa siitä, kuinka Liigan tökeröt ulostulot ja kehno viestintä vievät sarjan koronaa koskevilta hätähuudoilta kaiken uskottavuuden. Asiaa ei yhtään paranna se, että Liiga on aina pyrkinyt omalakiseen toimintaan eikä se pandemian keskellä ole miksikään muuttunut, kuten case Kerttulan ja case Rautakorven käsittelyt osoittivat. Eikä hätähuutojen uskottavuutta suuren yleisön keskuudessa lisää sekään, että leikkauksista huolimatta liigapelaajat saavat kuitenkin kovaa palkkaa ja kesken kauden hankittiin vielä lisää pelaajia.

Liigaseurat olisivat myös voineet osoittaa enemmän innovatiivisuutta pelkän uhriutumisen sijaan. Tällaiset kriisit voidaan myös nähdä mahdollisuutena. Liigaseuroille, kuten muillekin yrityksille, olisi nyt tarjoutunut tilaisuus miettiä uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia. Yleensä kriisit pakottavat yrityksiä uudistumaan ja parhaiten selviävät ne, jotka löytävät sopivat toimintamallit. Business Finlandin tukia haettaessa piti tietenkin jotakin näperrellä, mutta eivätköhän ne rahat tosiasiassa menneet juokseviin kuluihin.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
3 207
Liigaseurat olisivat myös voineet osoittaa enemmän innovatiivisuutta pelkän uhriutumisen sijaan. Tällaiset kriisit voidaan myös nähdä mahdollisuutena. Liigaseuroille, kuten muillekin yrityksille, olisi nyt tarjoutunut tilaisuus miettiä uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia. Yleensä kriisit pakottavat yrityksiä uudistumaan ja parhaiten selviävät ne, jotka löytävät sopivat toimintamallit
Pelkän uhriutumisen sijaan? En nyt tuota uhriutumista yleistäisi ja kyllähän näitä keinoja kehitettiin. Esimerkiksi Ilveksellä näkyvin oli tämä pregame-studio, mikä käsittääkseni tullaan tekemään myös jatkossa.

Siitä samaa mieltä, että Liigan viestintä oli huonoa ja etenkin Hiltusen olisi pitänyt pitää suunsa supussa. Tarkoittaen kaiken viestinnän tähän liittyen olisi pitänyt tulla TJ Kallioniemen kautta.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
5 886
Enkä kyllä ymmärrä mistä tuokaan on tullut ajatus että valtio jotenkin runsaskätisesti seuroja avittaisi. Jokainen joka jonkun julkisen tuen varassa on elämäänsä pitänyt tietää että valtiolta nyt saa avustusta sen verran että sillä hengissä pysyy mutta mitään isompaa sillä rahalla ei saada aikaan, eikä ole siihen tarkoitettukaan.

Seuroilla on eri tilanteet että tämä näiden niputtaminen yhteen kitiseviksi rahankinuajiksi ei ole reilua. HIFK ja liigan mesenaattijoukkueet Lukko ja TPS nyt varmaan pääsevät tilanteen yli helposti. Kriittisin tilanne taitaa olla tällä hetkellä Jyväskylässa jossa painaa päälle menneiden tilikausien tappiot ja verovelat. SaiPakin on aika selkeästi viestittänyt että vaikeaa on. Ilves on sitten jossain näiden keskivaiheilla.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 262
Huomattakoon, että kolmannen kierroksen hakuaika päättyy vasta juhannuksena, joten ne tukiaiset eivät näy useimpien liigaseurojen taustayhtiöiden tilinpäätöksissä. Myöhemmin tullee vielä neljäs kierros, joka kattaa maalis-, huhti-, touko- ja kesäkuun.

Että ihan mukavasti liigaseuroilla mennee. Vaikka ylipalkatut pelaajat ovat ylivoimaisesti seurojen suurin kuluerä, niiden ei ole tarvinnut edes turvautua lomautuksiin - toisin kuin monella muulla alalla on jouduttu.
 

Rystykäyttö

Rivipelaaja
Viestejä
22
Että ihan mukavasti liigaseuroilla mennee. Vaikka ylipalkatut pelaajat ovat ylivoimaisesti seurojen suurin kuluerä, niiden ei ole tarvinnut edes turvautua lomautuksiin - toisin kuin monella muulla alalla on jouduttu.
Miksi pelaajat ovat mielestäsi ylipalkattuja? Jokainen on joutunut tekemään todella kovan työn päästäkseen tuolle tasolle. Ja monet ovat uhranneet uransa takia koulunkäynnin nuorempana. Lisäksi urat ovat lyhyitä ja voivat loppua yllättäen esim. loukkaantumiseen.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
2 738
Vaikka ylipalkatut pelaajat ovat ylivoimaisesti seurojen suurin kuluerä, niiden ei ole tarvinnut edes turvautua lomautuksiin
Pelicans lomautti pelaajat viimekesänä pl Björninen.. koska titty Björninen ois saanu muualta sellasen tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä ja lomautuksen aikanahan voit sit vaihtaa
 

Blegifan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
448
Olisiko kokovisiirillä kuitenkin toinen tarkoitus kuin Korona.. ?

Spekuloitu on kaduilla, että johtuisi vakuutus syistä vähentäen kasvovammoja, joka oli nyt helppo perustella koronaan.

tämä ei ole huhu eikä fakta, vaan omaa mutuilua.
 
Ylös