LA 12.1.19 | HPK - Ilves

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 352
VS.


12.1.2018 klo 17:00 - Hämeenlinna
Kiinnostus sattuneesta syystä aivan tapissaan, mutta runoillaan nyt jotain, jotta saadaan otteluketju pystyyn. Ilves siis suuntaa lauantaiksi Hämeenlinnaan, jossa joukkue kohtaa HPK:n. Ilves on sarjassa kymmenentenä 55 pisteellä ja HPK miehittää sarjassa kuudetta sijaa 61 sarjapisteellä. Tämän kauden kahdessa aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa vieraileva osapuoli on juhlinut voiton merkiksi.

Ilveksen neljän ottelun mittainen pisteputki tuli päätökseensä perjantaina kotiottelussa Ässiä vastaan. Sarjan jumbojoukkue kävi hakemassa Hakametsästä voiton 1-2 lukemin. Ilveksen ainoasta osumasta vastasi heti ottelun avausminuutilla maalin survonut Arttu Ruotsalainen, joka kasvatti pisteputkensa kolmeen otteluun. Kuudesta edellisestä ottelustaan tamperelaiset ovat onnistuneet voittamaan kaksi. Ilves on sarjan viidenneksi vahvin vierasjoukkue, mutta meno vieraskaukaloissa on hyytynyt alkukauden jälkeen. Kymmenestä viimeisestä vieraspelistään joukkue on voittanut ainoastaan kolme.

HPK avasi kuluvan viikkonsa keskiviikkona 4-1 tappiolla Tapparaa vastaan. Paluuta voittokantaan joukkue haki perjantaina Helsingissä HIFK:ta vastaan. HPK onnistuikin tehtävässään ja ryösti pisteet Hämeenlinnaan 2-3 voitolla. Hämeenlinnalaisten ykkösnimi ottelussa oli kaksi maalia laukonut Teemu Turunen, joka nousi maaliensa myötä liigan pistepörssin kärkipaikalle. Turunen on tehnyt viiteen edelliseen otteluun yhdeksän tehopistettä (6+3). RoKista lainalle hankittu maalivahti Rasmus Reijola ei säikkynyt Helsingin kirkkaita valoja, vaan torjui voiton liigadebyytissään. HPK on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme ja on näissä otteluissa jäänyt kertaalleen ilman sarjapisteitä.

Tämän kauden aiemmat kohtaamiset:

29.9.2018 / HPK - Ilves 3-4
21.11.2018 / Ilves - HPK 0-4

Ylivoima: Ilves 16,20% (14.) / HPK 19,64% (10.)
Alivoima: Ilves 74,83% (14.) / HPK 81,82% (5.)
Maaliero: Ilves 109-111 (-2) / HPK 106-94 (+12)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Arttu Ruotsalainen, 37 ott. 12+17=29
2. Teemu Lepaus, 38 ott. 10+18=28
3. Joose Antonen, 37 ott. 12+11=23
4. Joona Ikonen, 38 ott. 9+12=21
5. Eemeli Suomi, 28 ott. 9+9=18

HPK:n TOP5-pistemiehet:

1. Teemu Turunen, 37 ott. 17+23=40
2. Robert Leino, 39 ott. 4+21=25
3. Markus Nenonen, 39 ott. 13+11=24
4. Otto Paajanen, 39 ott. 8+16=24
5. Eetu Tuulola, 39 ott. 6+16=22

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 24 ott. 2,71 - 88,81% / #35 Antti Lehtonen, 16 ott. 3,13 - 87,86%
HPK: #35 Antti Karjalainen, 11 ott. 2,80 - 88,07% / #60 Rasmus Reijola, 1 ott. 2,00 - 88,89%

Veikkauksen kertoimet:

1 1,73 - X 4,40 - 2 3,55

Seuraa heitä:

#22 Arttu Ruotsalainen, Ilves - Isoja minuutteja ottelusta toiseen kellottava hyökkääjä (2. eniten liigahyökkääjistä) on kirjannut kolmeen edelliseen otteluun tehot 1+2. Kultaista kypärää kantava Ruotsalainen vastasi ottelun voittomaalista viimeisimmässä Hämeenlinnan kohtaamisessa.

#5 Oskari Laaksonen, Ilves - Tuore nuorten maailmanmestari suoritti kevyen paluun liigakaukaloihin kerryttämällä peliaikaa vajaat 28 minuuttia. "Paluuottelussaan" ohjasi kiekon kertaalleen maalirautoihin.

#71 Niclas Lucenius, HPK - Kahden vuoden tauon jälkeen paluun liigakaukaloihin tehnyt sentteri on palannut tehokkaasti, kun 19 ottelussa on syntynyt tehot 5+10. Joukkueen edellisessä kotiottelussa teki viisi tehopistettä (2+3) ollen jokaisessa maalissa mukana.

#80 Teemu Turunen, HPK - Turunen iski kaksi maalia perjantaina, mahdollisen tulevan työnantajansa, HIFK:n verkkoon ja nousi pistepörssin kärkeen. Viimeksi Ilvestä vastaan syntyi kolme tehopistettä (1+2). Viiden edellisen ottelun saldo on yhdeksän tehopistettä (6+3).

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Teemu Rautiainen
Topias Haapanen - Jerry Ahtola - Joona Ikonen
Mike Halmo - Teemu Lepaus - Joose Antonen
Eero Savilahti - Samuli Vainionpää - Juho Liuksiala
Julius Valtonen

Jarkko Parikka - Oskari Laaksonen
Olli Vainio - Mark Flood
Juha Leimu - Nikolas Matinpalo

Riku Helenius
(Antti Lehtonen)

HPK:n kokoonpano:

Philippe Cornet - Niclas Lucenius - Valtteri Puustinen
Teemu Turunen - Otto Paajanen - Eetu Tuulola
Jere Innala - Robert Leino - Markus Nenonen
Miro Ruokonen - Filip Riska - Filip Krivosik

Arto Laatikainen - Petteri Nikkilä
Niklas Friman - Jesper Lindgren
Niclas Almari - Miro Karjalainen
Markus Niemeläinen

Antti Karjalainen
(Rasmus Reijola)
 
Viimeksi muokattu:

Soho

Luottopelaaja
Viestejä
1 170
Paremman oloiset ketjut tänään. Halmo pelaa Lepauksen ja Antosen kanssa, Savilahti-Dogi -akseli palautettu yhteen neloseen Vainionpään ketjuun. Ahtola toivottavasti saa tänään muutakin aikaan kuin omia maaleja hyökkäyspäässä. Ikosesta pitää saada enemmän irti.

Helge jatkaa maalilla.
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
4 990
Tänään on odotettavissa selkäsauna tinaukoilta.

Mikään ei puolla Ilveksen voittoa, ei sitten yhtään mikään.

Ilves se osaa aina yllättää, negatiivisesti.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
8 523
Tänään on odotettavissa selkäsauna tinaukoilta.

Mikään ei puolla Ilveksen voittoa, ei sitten yhtään mikään.

Ilves se osaa aina yllättää, negatiivisesti.
Vähän kuten viimeksi Vaasassa?
 

Ilves ykköseksi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
201
Tänään pysytään pois boxista ja otetaan 3 pistettä. Nyt ei tarvi esittää kotiyleisölle mitään, vaan olla paikoissa tyly.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 352
HPK haki eilen voiton "isolta kirkolta" ja nyt vastassa on joku Ilves, joka otti pataan liigajumbolta, jonka HPK peittosi viikko sitten 5-1. Takki on siis auki. Pisteet lähtee vieraiden matkaan niin että heilahtaa.

Joku tuolla veikkausketjussa sanoi, ettei kotijoukkueessa ole muuta vaaraa kuin Turusen ketju. Olen tuosta kyllä eri mieltä. Kyllähän tuolla on tulivoimaa mukavasti kolmessa ensimmäisessä ketjussa. Cornet tehnyt seitsemän pistettä viiteen viime peliin, Luceniuskin vetänyt ihan ok, Nenonen taisi osua kahdesti kauden ensimmäisessä keskinäisessä ja tuo Innalakin tuntuu tekevän maalin usein meikäläisiä vastaan.

Alakerta onkin se, johon pitäisi päästä iskemään ja toivoa että ailahtelevalla A. Karjalaisella on tänään se heikompi päivä. Saa nähdä, että ketä puolestaan M. Karjalainen taklaa tänään päähän.

Toivottavasti tänään pelataan mahdollisimman vähän erikoistilanteita.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 502
Ykkösen olisi voinut jo rikkoa. Rautiainen ja Ikonen olisivat esimerkiksi mielestäni voineet vaihtaa paikkaa.
Samaa mieltä. Taitaa vain olla, että ykkösketjua muutetaan ainoastaan loukkaantumisten johdosta, joita nyt ei tietenkään toivota. Varsinkin Ruotsalaisen peliminuutit on sen verran suuria, että väkisinkin loukkaantumis-riski suurenee kovan rasituksen alla.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 352
Tänään saatiin sitä kuuluisaa voittavaa maalivahtipeliä. Helenius torjui pisteet Tampereelle.

Taisteluksihan se meni, mutta Heleniuksen johdolla tästä illasta voittajana selvittiin.

Erittäin arvokkaat pisteet, kuten täällä onkin jo todettu. Viidenteen sijaan matkaa neljä pistettä ja mahdollisesti ero alempaankin viivaan venyy, mikäli JYP ei täyttä pistepottia saa.

Voitaisiinko tämä taisteluilme siirtää kotipeleihinkin?
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 240
Vaikea oli silmiään uskoa, kun sivustolta selvisi Ilveksen murskavoitto Pallokerhosta! Eipä saanut nyt katsotuksi Telialta, joten kaikki hyvä jäi näkemättä. Eilinen paskapeli tuli sitten kauniisti kuitatuksi.

Pienenpieni toivonkipinä taitaa vielä muhia! Kun se Jalo vaan nyt saisi kaksi tai kolme kauppaa maaliin asti.
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
3 954
Eiköhän se reissuristo johkin lämimään ole lähdössä muutamaksi viikoksi. Niin kalpee poika oli perjanaina, väriä pintaan. Joten tuskin muutamaan viikkon mitään tapahtuu. Näillä mennään
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 502
Tänään oli maalivahti-peli voittavalla tasolla. Tällöin kaksikin maalia riittää voittoon. Pelihän oli enemmän selviytymistä kuin tasapäistä kamppailua. Nuo jäähymäärät alkaa olemaan kyllä sellaisia, että moisiin määriin ei jatkossa ole enää varaa.

Pikkasen helpompi hengittää hetken aikaa mutta perkeleesti tuon peli-ilmeen ja liikkeen on parannuttava jotta runkkarin jälkeen vielä pelataan. Kiitos joukkueelle hienosta taistelusta kuitenkin!
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
8 523
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
3 660
Olis muuten tragikoominen tilanne. Jerry Ahtola vetäis ykkössentterinä.
Sitähän minä toisessa erässä mietin että kumpi on tällä hetkellä Ilveksessä turhempi jätkä: Jerry Ahtola vai Teemu Lepaus? Onneksi Jerry osasi tänään olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Muutenhan näistä pisteistä saadaan kiittää yksinomaan Helgeä ja maalivahti oli enemmän kuin puoli joukkuetta. Kova taisteluvoitto eikä kenttätapahtumiin nähden olisi ihan tätä ansaittu, mutta otetaan vastaan. Maalinteossa oltiin tänään yhtä parempia, monessa muussa asiassa ei.

Ja sitten niitä huonoja puolia: 1.30 5-3 yvtä eikä mitään mainitsemisen arvoista. Tyhmiä ja vielä tyhmempiä jäähyjä toisensa perään ja taktisesti Pennanen(kin) vei Kiveä kuin litran mittaa. Eikä näin voida koko loppukautta pelata että Suomi-Ruotsalainen+Laaksonen pelaa yli- ja alivoimat ja muutenkin joka toista vaihtoa ja muut pelaa näille vain lepoaikaa. Kyllä sieltä muidenkin pitää nousta siihen tuloksentekoon eikä vaan ajatella meidän kärkijätkät hoitaa.
 

Soho

Luottopelaaja
Viestejä
1 170
Jerryhän olisi aivan asiallinen kolmos-nelosketjun raatajalaituri. Muttei todellakaan mikään peliä tekevä sentteri. Tänään ei montaa kontrolloitua hyökkäystä saanut aikaan ketjunsa kanssa, aloitukset 33 % jne. Mutta hyvin Jerry takoo maaleja harvoista paikoistaan. Ja taisi olla jo kauden toinen voittomaali hänelle.

Tää sentteritilanne pitäisi pystyä ratkomaan nopeasti. Ruotsalainen kuolee kohta taakkansa alle.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 305
Muutenhan näistä pisteistä saadaan kiittää yksinomaan Helgeä ja maalivahti oli enemmän kuin puoli joukkuetta. Kova taisteluvoitto eikä kenttätapahtumiin nähden olisi ihan tätä ansaittu, mutta otetaan vastaan. Maalinteossa oltiin tänään yhtä parempia, monessa muussa asiassa ei.
Ei tämä voitto minun mielestäni aivan pelkästään Helgeen perustunut. Pakisto pelasi omasta mielestäni hyvän ottelun. Alivoima oli hyvää ja aktiivista. Ilves oli hyvällä jalalla etc. Pennanen tuossa haastattelussa sanoikin, että tämä oli Kerhon paras peli tällä viikolla.

Huonommalla pelillä Kerho kaatoi HIFK:n, joka laittoi ison pyörän pyörimään hankkien Lyytisen, Salmisen ja Ikosen.

... taktisesti Pennanen(kin) vei Kiveä kuin litran mittaa.
Ilveksen pelitaktiikoista vastaa pääosin Olli Salo. Salon taktiikoilla ollaan nyt haettu kaksi niukkaa voittoa Hämeenlinnasta. Vai onko minulta mennyt ohi ja Ilves pelaa Kiven taktiikoilla?

Eikä näin voida koko loppukautta pelata että Suomi-Ruotsalainen+Laaksonen pelaa yli- ja alivoimat ja muutenkin joka toista vaihtoa ja muut pelaa näille vain lepoaikaa. Kyllä sieltä muidenkin pitää nousta siihen tuloksentekoon eikä vaan ajatella meidän kärkijätkät hoitaa.
Panu Miehon puute on näkynyt isostikin viime kierroksilla. Toivottavasti mukana ennusteen mukaisesti ensi viikolla ja ottanee taas ison roolin alivoimallakin.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
3 660
Ei tämä voitto minun mielestäni aivan pelkästään Helgeen perustunut. Pakisto pelasi omasta mielestäni hyvän ottelun. Alivoima oli hyvää ja aktiivista. Ilves oli hyvällä jalalla etc. Pennanen tuossa haastattelussa sanoikin, että tämä oli Kerhon paras peli tällä viikolla.

Huonommalla pelillä Kerho kaatoi HIFK:n, joka laittoi ison pyörän pyörimään hankkien Lyytisen, Salmisen ja Ikosen.
En pidä ikosta minään kovan luokan hankintana, Lyytinenkin vähän siinä ja siinä.

Ilveksen pelitaktiikoista vastaa pääosin Olli Salo. Salon taktiikoilla ollaan nyt haettu kaksi niukkaa voittoa Hämeenlinnasta. Vai onko minulta mennyt ohi ja Ilves pelaa Kiven taktiikoilla?
Miten tämä syyskuun lopussa pelattu peli tähän liittyy? Siinä pelissä Ilves oli hyvällä jalalla liikkeellä ja minun mielestäni myös kenttäpelissä parempi. Tänään pelatusta ei voi sanoa samaa.


Panu Miehon puute on näkynyt isostikin viime kierroksilla. Toivottavasti mukana ennusteen mukaisesti ensi viikolla ja ottanee taas ison roolin alivoimallakin.
Samaa toivon minäkin.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 305
En pidä ikosta minään kovan luokan hankintana, Lyytinenkin vähän siinä ja siinä.
Lainatussa kappaleessa oleellisinta oli se, että Ilveksen voitto perustui muidenkin hyvään panokseen kuin Helgen. Mutta oleellisinta oli juuri Helgen hyvät otteet. Minä olen "vaatinut", että mahdollinen tämän kauden vahvistus tulisi mv-osastolle, mutta jääkiekon hauskuus ja haastavuus on siinä, että mitä, jos Helge kykenisikin pelaamaan tällä tasolla loppukauden. Sitten ykkösprioriteetti olisikin minun papereissa pakki.

Miten tämä syyskuun lopussa pelattu peli tähän liittyy? Siinä pelissä Ilves oli hyvällä jalalla liikkeellä ja minun mielestäni myös kenttäpelissä parempi. Tänään pelatusta ei voi sanoa samaa.
Liittyy siinä mielessä, että Pennasen nähdään vieneen taktisesti Karria, vaikka Salo pääosin vastaa Ilveksen taktiikoista. Pennanen saattaa viedä taktisesti siis Saloa, mutta runkosarjassa voitot ovat onneksi 2-1 Ilvekselle.
 

Lynxlynx

On vain yksi.
Viestejä
367
Helge pelasi hyvin ja Karjalainen epävarmasti. Larmi maalissa ja ainakin suora voitto olisi jäänyt saamatta. Ruotsalainen on joukkueen selkäranka, mutta vaikutti kyllä hänkin väsyvän kuormituksen alla. Rautsilta pirteä peli, vaikkei tälläkään kertaa tulosta tullutkaan. Muuden suorituksista en oikein mitään osaa sanoa, aika tasapaksua. Avauspelaaminen oli paikoitellen näyttävää ja alkupelissä myös karvaus puri ja Kerho ei päässyt omista liikkeelle. Ilveksen peli oli kuitenkin isoksi osaksi karmeaa katseltavaa etenkin omassa päädyssä, mutta kyllä sekin käy niin kauan kuin lopulta voitetaan! Melkoisen hengetön peli meiltä kuitenkin.
 
Ylös