KE 31.10.18 | Kärpät - Ilves

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 349
VS.


31.10.2018 klo 18:30 - Oulu
Jatkaako Ilves vahvaa vierasvirettään sarjakärkeä vastaan?
Ilves suuntaa metsästämään haluttua kärpännahkaa, kun joukkue haastaa Oulussa vakuuttavasti kauden aloittaneen Kärpät. Ilves on sarjataulukossa neljäntenä 29 pisteellä ja Kärpät on sarjan kärkipaikalla 40 pisteellä. Kyseessä on joukkueiden kauden toinen kohtaaminen. Ensimmäinen koitos oli värikäs ja herätti paljon keskustelua ottelun jälkeen. Ottelu Hakametsässä päättyi Kärppien niukkaan 0-1 voittoon.

Ilves pelasi menneellä liigaviikolla kolme ottelua. Tiistaina Kuopiossa alavireinen KalPa kaatui lähes suvereenin esityksen päätteeksi 2-6 lukemin, mutta torstaina Tampereella TPS oli vahvempi 3-4 numeroin. Vierailija TPS johti ottelua avauserän jälkeen 0-4 lukemin, mutta sitkeä Ilves onnistui kirimään maalin päähän, eikä pisteille venyminenkään kauaksi jäänyt. Kotihallissa jatkettiin lauantaina, kun Pelicans saapui Lahdesta vierailulle. Jälleen Ilves esitteli kirikykyjään nousemalla 0-2 tappioasemasta tasoihin ja lopulta 3-2 jatkoaikavoittoon. Tamperelaisten hahmona ottelussa toimi kaksi maalia sivaltanut Panu Mieho, joka vastasi niin ottelun tasoitusmaalista kuin voittomaalista. Ilveksen avausmaali merkattiin Kärppä-kasvatti Arttu Ruotsalaisen nimiin.

Tamperelaiset ovat kovan haasteen edessä, sillä takkuisten alkukierrosten jälkeen Kärpät on ollut liekeissä. 13 edellisestä ottelustaan oululaiset ovat hävinneet ainoastaan yhden. Menneellä liigaviikolla Kärpät pelasi Ilveksen tavoin kolme ottelua. Keskiviikkona Tappara teki ryöstöretken pohjoiseen hakien 1-2 voiton katkaisten Kärppien peräti kymmenen ottelun voittoputken. Viikonloppuna Kärpät matkasi kahden päivän vierailulle Satakuntaan. Vaisuista peliesityksistä huolimatta tuloksena oli kaksi voittoa ja viisi sarjapistettä. Ässistä irtosi voittolaukauskilpailun jälkeen voitto 1-2 lukemin ja Lukko puolestaan nujertui Raumalla 1-3 numeroin. Raumalla maaleista vastasivat Atte Ohtamaa, Michal Kristof sekä Otto Karvinen.

Lauantaina kahdesti Pelicansia kurittaneelle Panu Mieholle lokakuu on maistunut. Kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa Mieho keräsi tililleen vain yhden syöttöpisteen, mutta seitsemän seuraavaa ottelua ovat tuottaneet hienot kahdeksan tehopistettä (5+3). 23-vuotias sentteri on jäänyt kuun kahdeksassa ottelussa vain kahdesti pisteittä. Kärppien tehomiehenä puolestaan on häärinyt Ilves-kasvatti Aleksi Heponiemi. Lokakuun kahdeksassa ottelussa on syntynyt yhdeksän tehopistettä (3+6) ja Miehon tapaan vain kahdessa ottelussa tehopisteitä ei ole tilille kertynyt. Heponiemi on viiden ottelun pisteputkessa tehtailtuaan kuusi tehopistettä (1+5).

Onnistuuko Ilves jatkamaan hyviä otteita vieraskaukaloissa? Vieraissa on kulkenut mallikkaasti, sillä kahdeksasta vierasottelustaan Ilves on voittanut kuusi ja jäänyt vain kertaalleen ilman pisteitä. Joukkue on kuuden ottelun mittaisessa vieraspisteputkessa. Kärpillä puolestaan on sujunut kotiyleisön edessä ja oululaisryhmä on sarjan paras kotijoukkue. Kahdeksasta kotiottelusta kuusi voittoa ja ainoastaan kerran ilman pisteitä Kärpät on kotonaan jäänyt. Vastakkain ovat sarjassa eniten maaleja tehnyt joukkue (Ilves) sekä vähiten maaleja päästänyt joukkue (Kärpät).

Ylivoima: Ilves 20,00% (9.) / Kärpät 15,00% (14.)
Alivoima: Ilves 72,88% (15.) / Kärpät 92,86% (1.)
Maaliero: Ilves 55-41 (+14) / Kärpät 53-21 (+32)

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Teemu Lepaus, 16 ott. 6+12=18
2. Arttu Ruotsalainen, 16 ott. 7+8=15
3. Joose Antonen, 16 ott. 8+6=14
4. Joona Ikonen, 16 ott. 5+7=12
5. Oskari Laaksonen, 16 ott. 1+9=10

Kärppien TOP-5 pistemiehet:

1. Mika Pyörälä, 16 ott. 8+8=16
2. Aleksi Heponiemi, 16 ott. 4+11=15
3. Ville Leskinen, 17 ott. 5+7=12
4. Rasmus Kupari, 15 ott. 4+6=10
5. Michal Kristof, 17 ott. 3+7=10

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 13 ott. 2,16 - 91,05% / #35 Antti Lehtonen, 4 ott. 4,21 - 86,02%
Kärpät: #35 Veini Vehviläinen, 13 ott. 1,22 - 94,48% / #40 Jussi Rynnäs, 4 ott. 1,20 - 93,59%

Veikkauksen kertoimet:

1 1,57 - X 4,60 - 2 4,30

Seuraa heitä:

#52 Cam Barker, Ilves - Yli 300 NHL-ottelua urallaan pelannut raamikas puolustaja teki ensiesiintymisensä Ilves-paidassa lauantaina. Tekeminen pitkän pelitauon jälkeen ymmärrettävästi oli hapuilevaa, mutta väläytti pariin otteeseen kehuttua laukaustaan ja kilautti kertaalleen kiekon yläputkeen. Syntyykö ensimmäinen maali uudessa seurassa Oulussa?

#19 Rasmus Kupari, Kärpät - 18-vuotias lupaus lukeutuu sarjan kiinnostavimpiin nuoriin pelaajiin. Oikealta puolelta laukova sentteri on tehnyt kuuteen edelliseen otteluun kuusi tehopistettä (3+3). LA Kingsin ykköskierroksen varaus viime kesänä. Heilutti maaliverkkoa viime viikolla Tapparaa vastaan. Käykö sama myös Tampereen ykkösseuraa vastaan?

Ilveksen kokoonpano:

#19 Teemu Rautiainen - #22 Arttu Ruotsalainen - #32 Joona Ikonen
#15 Topias Haapanen - #63 Panu Mieho - #23 Juho Liuksiala
#75 Teemu Lepaus - #88 Juhani Tamminen - #48 Joose Antonen
#91 Mike Halmo - #50 Samuli Vainionpää - #28 Jerry Ahtola

#57 Jarkko Parikka - #5 Oskari Laaksonen
#61 Tuomas Salmela - #36 Mark Flood
#52 Cam Barker - #21 Matt Generous
#6 Olli Vainio

#31 Riku Helenius
(#35 Antti Lehtonen)

Kärppien kokoonpano:

#13 Michal Kristof - #31 Nicklas Lasu - #12 Ville Leskinen
#18 Sami Anttila - #19 Rasmus Kupari - #20 Aleksi Heponiemi
#67 Jasper Lindsten - #62 Jasse Ikonen - #84 Jyri Junnila
#41 Jari Sailio - #25 Tino Metsävainio - #21 Otto Karvinen

#55 Atte Ohtamaa - #26 Shaun Heshka
#61 Teemu Kivihalme - #37 Aleksi Mäkelä
#5 Lasse Kukkonen - #28 Mikko Niemelä
#22 Taneli Ronkainen

#35 Veini Vehviläinen
(#40 Jussi Rynnäs)
 
Viimeksi muokattu:

Optimisti

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
292
Huomioitavaa on muuten sekin, että vaikka vastassa on Liigan tämän hetken toiseksi tuloksettomin ylivoima (15,00%), niin Oulussa ei kannata turhaan antaa tuomareille viheltämisen aihetta. Kotonaan Kärppien ylivoima-% on varsin kelvollinen 22,22; vieraissa se onkin sitten Liigan kärkijoukkueelle käsittämättömän surkea 5,71.

Ihan rauhallisen positiivinen fiilis, että Oulusta käydään ainakin piste hakemassa. Mitään paineitahan siihen ei sinänsä ole, joten joukkue voi rauhassa keskittyä tasaisuuden löytämiseen pelin sisällä.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 502
Kärpät ei ole viimeaikoina maalijuhlia viettänyt mutta oma pää on edelleen pitänyt todella hyvin. Ne paikat jotka pystytään luomaan on käytettävä kovalla prosentilla hyödyksi. Vähämaalinen peli luultavasti luvassa ja semmonen on fiilis, että jotain tuomisia pisteiden muodossa Manseen tulee!

Sinänsä toki paineetta pystytään peliin lähtemään, mutta kun tällä hetkellä ollaan kärkikahinoissa mukana, pitää täkäkin peliä lähteä rohkeasti voittamaan!
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
1 282
Ässät-Kärpät oli vierasjoukkueelta karseeta kuraa puolet matsista.Jos Ilves saa alusta asti homman kulkee ni takuulla taistelee voitosta.Selvää on että boxista täytyy pysyä poissa.
 

Torsti

Rivipelaaja
Viestejä
48
Veikkaus antaa Ilvekselle mielestäni aivan liiallista kerrointa 4,30 – Coolbet 4,50. Tartun varmasti. Mulla on tästä hyvä fiilis.

Ja saman tien myös -1,5 pitää lyödä poskettomalla 7 kertoimella..
 
Viimeksi muokattu:

Artsi

Luottopelaaja
Viestejä
2 852
Ilves lähtee peliin edellisen pelin koostumukseella. Minusta hyvä juttu, koska Halmo ja Ahtola antavat nuorelle sentterille paremman tuen.
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
5 019
Kärpät ei ole kertaakaan tällä kaudella päästänyt varsinaisella yli kahta maalia. 3 maalia Kärpille on tehty vain kerran, avauskierroksella kun KalPa vei jatkoilla 2-3. Aika kova tilasto. Saa nähdä montako maalia sarjan ykkönen maalinteossa saa aikaiseksi.

Muutenkin aika käsittämätön tuo Kärppien päästettyjen maalien tilasto, 17 ottelussa 21 maalia. Toiseksi paras eli TPS päästänyt samalla ottelumäärällä 30 maalia. Sitten tulee samanlainen rako ja seuraavat jengit (mm. Ilves) siinä 40 maalin hujakoilla.
 

Tero

SM-liiga 2001
Viestejä
4 224
Kuten jäsen B edellä kertoo, on Kärpillä tosi rajut tilastolukemat. Kiistatta Liigan tämän hetken kovin joukkue menetti vastikään kymmenen ottelun voittoputkensa, mutta on aloittamassa uutta. Useamman ottelun sarjassa ei tällä hetkellä ole suomalaisjoukkuetta, joka voisi haastaa Kärpät, mutta yksittäisessä ottelussa heidätkin voidaan kaataa naapurin esimerkin mukaisesti.
Raksila on valitettavasti halli, jossa kotiyleisön huudot kuuluvat raitapaidoille asti. Ilveksellä on mahdollisuus, jos ollaan sitkeitä eikä turhauduta, sillä tehdään mitä tahansa, Ilves istuu enemmän boksissa. Hyvällä alivoimapelillä voidaan mahdollisesti saada Kärpät turhautumaan ja tekemään virhe. Yksikin saattaa riittää, sillä tänään ei Oulussa monella maalilla juhli kukaan.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 349
Kupari ja Vehviläinen pelasivat tänään pisteet Ouluun. Kyllähän ensimmäisessä erässä olisi pitänyt painaa useampikin kassi, mutta kun ei kelpaa, niin ei kelpaa.

Illan parasta antia Halmon peliesitys sekä Laaksosen komea laukaus.

Tästä tappiosta kivasti "aggrea" perjantaille, liigajumbo kotiyleisön edessä aivan kanveesiin ja siitä hyvin mielin maajoukkuetauon viettoon.
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
5 019
Ei uskois että 2-1 vierastappio Liigan selvälle kärkijoukkueelle voisi vituttaa näin paljon.

Tuolla pelillä ei pitäisi olla vaikeuksia pysyä kuuden joukossa, varsinkin jos ylivoima saadaan toimimaan.
 

Merkkari

Guest
Onkin hyvä nähdä kuinka kuuppa kestää Ässiä vastaan kun voitto pitäisi ottaa. Ässätkin tulee varmasti kovaa. Kärppiä vastaan puuttu kyllä sellanen röyhkeys maalipaikoissa.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
8 521
 

Ilveksenmiäs

Luottopelaaja
Viestejä
4 910
Vaikeita vastustajia lyhyessä ajassa.. Tps, Tappara, Kärpät,...Pelsutkin...
Kaikki " pakko hoitaa " pelit on järjestään viety.. ok, KooKoolle hävittiin jatkoilla.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 502
Ei tässä päätä pensaaseen kannata laittaa missään nimessä. Laitettiin ylivoimainen sarjajohtaja helvetin tiukoille ja Mannerkin myönsi Ilveksen olleen erinomainen. Vielä koittaa sekin päivä kun nämäkin matsit kääntyy meille!

Sopivasti jäi joukkueelle vittumainen maku suuhun, perjantaina syödään porilaiset kaikilla mausteilla ja tauolla sitten erikoistilanteiden petraamista.

Hyvä tästä tulee!
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 239
Hyvä tulee, ei siinä mitään.

Mutta eikö Kiven voisi lähettää tauon aikana Venäjälle ylivoimapelioppiin. Siellä täytyy olla alan osaamista, koska maa on suuri, Putin on kiekkomiehiä ja voittivathan venäläiset talvisodankin nimenomaan ylivoimalla!
 

Ilveksenmiäs

Luottopelaaja
Viestejä
4 910
Itseäni harmittaa puuttunut tuuri. Tuolla työmäärällä saisi joskus pomppia meillekkin, mutta ehkä odotuttaa kevääseen :)
 
Ylös