KE 26.12.18 | Ilves - Tappara

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
VS.


26.12.2018 klo 18:30 - Hakametsä

Kinkut on saatu sulateltua vatsassa, niin on aika Tapaninpäivän tansseille, jossa vastakkain asettuvat Ilves ja Tappara. Tanssien isäntänä toimiva Ilves on sarjassa kymmenentenä 45 pisteellä ja "vierailija" Tappara on kolmantena 54 pisteellä. Ilves on voittanut Tapparan isännöimässään paikallispelissä viimeksi 13. marraskuuta 2015, eli jonkin verran on ehtinyt vettä virtaamaan Tammerkoskessa.

Paikalliskamppailuja tällä kaudella on käyty kolme ja voitot ovat Tapparalle 2-1. Kauden avauskierroksella Ilves pääsi yllättämään paikalliskilpailijansa ja nappasi heti uuden sesongin kärkeen maistuvan 1-2 voiton. Toisessa kohtaamisessa lokakuussa olikin Tapparan vuoro juhlia voittoa, kun ottelun lopun vain muutamalla puolustajalla taistellut Ilves taipui 2-4 lukemin. Niin ikään viimeisin, marraskuussa käyty taisto oli "porkkanapöksyjen" heiniä. Tappara laukoi avauserässä reiluun neljään minuuttiin kolme maalia, jotka lopulta kantoivat 3-1 voittoon. Onnistuuko Ilves tasoittamaan voitot vai ottaako Tappara tiukempaa otetta Tampereen herruuteen kuluvan kauden osalta?

Mustan marraskuun jälkeen joulukuu on ollut Ilvekselle iloisempaa aikaa. Marraskuussa vain yhden voiton saalistanut kissapeto on voittanut joulukuun kuudesta ottelustaan neljä ja jäänyt vain yhdessä ottelussa pisteittä. Menneellä liigaviikolla Ilves oli kovan haasteen äärellä, kun edessä oli ottelut sarjan kärkikaksikkoa, Kärppiä ja TPS:aa vastaan. Oulusta joukkue saapui pisteen verran rikkaampana Tampereelle 2-1 jatkoaikatappion jälkeen, mutta kotiottelusta TPS:aa vastaan irtosi komea 5-2 voitto hienon peliesityksen jälkeen. Maalinteossa onnistuivat pirteän ottelun pelannut Topias Haapanen, kuuden ottelun maalittoman putkensa katkaissut Joose Antonen, kauden avausmaalinsa tykittänyt Juha Leimu sekä kahden tehopisteen iltaa viettäneet Joona Ikonen ja Panu Mieho. Sarjan kolmanneksi heikoin kotijoukkue on ryhdistäytynyt kotikaukalossaan. Marraskuun neljästä kotiottelusta yksi voitto ja kolme tehtyä maalia - joulukuussa kahdesta ottelusta kaksi voittoa ja yhdeksän tehtyä maalia.

Jos Ilvekselle marraskuu oli synkkä ja joulukuu on ollut valoisampi, niin vastustaja Tapparalla on ollut täysin päinvastoin. Kirvesrinnat voittivat marraskuun kahdeksasta ottelusta seitsemän, eikä jäänyt ainoassa tappiollisessa ottelussakaan ilman pisteitä. Joulukuun seitsemästä ottelusta sitten voittoja on irronnut kolme. Viidestä edellisestä ottelusta Tappara on voittanut vain yhden ja Ilvestä vastaan joukkue lähtee kolmen ottelun tappioputkessa. Menneellä liigaviikolla Tappara pelasi kolme ottelua. Tiistaina joukkue kärsi 2-3 kotitappion siipirikkoiselle Pelicansille ja torstaina Lukko oli Raumalla vahvempi 4-2 lukemin. Viimeisimmässä ottelussa Tappara haastoi nousukuntoisen HIFK:n Helsingissä, mutta kotijoukkue jätti pisteet pääkaupunkiin 3-1 voitolla. Tapparan ainokaisesta osumasta vastasi neljän ottelun pisteputkessa oleva jenkkipuolustaja Ben Blood. Maalinteko on tuottanut joukkueelle haasteita, kun viiteen viime otteluun maaleja on syntynyt yksitoista. Maaleista kuusi syntyi voitokkaassa Jukurit-ottelussa.

Ilves joutuu lähtemään otteluun ilman ykköspuolustajapariaan, kun Oskari Laaksonen luutii tulevat viikot nuorten Leijonien takalinjoilla ja pakkipari Jarkko Parikalle tuli TPS-ottelussa kymppitili täyteen, joten toisessa paikallispelissä hanskansa pudottanut puolustaja on sivussa ottelusta. Lisäksi kokoonpanosta on poissa Juhani Tamminen, Matt Generous. sekä Laaksosen tavoin nuorten MM-kisoissa oleva Samuli Vainionpää. Tapparan riveistä puolestaan on puuttunut kaksi kautta Ilveksessä pelannut Veli-Matti Vittasmäki sekä Jere Karjalainen, joka ei vielä ole pelannut otteluakaan kuluvalla liigakaudella.

Ylivoima: Ilves 16,38% (13.) / Tappara 19,39% (11.)
Alivoima: Ilves 78,51% (12.) / Tappara 81,44% (4.)
Maaliero: Ilves 87-88 (-1) / Tappara 86-79 (+7)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Arttu Ruotsalainen, 30 ott. 10+14=24
2. Teemu Lepaus, 31 ott. 8+15=23
3. Joose Antonen, 30 ott. 11+9=20
4. Joona Ikonen, 31 ott. 9+9=18
5. Teemu Rautiainen, 30 ott. 7+7=14

Tapparan TOP5-pistemiehet:

1. Kristian Kuusela, 32 ott. 10+13=23
2. Tomas Záborský, 32 ott. 10+13=23
3. Jarkko Malinen, 32 ott. 10+10=20
4. Niko Ojamäki, 31 ott. 9+8=17
5. Otso Rantakari, 32 ott. 5+12=17

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 20 ott. 2,66 - 89,13% / #35 Antti Lehtonen, 13 ott. 3,01 - 88,08%
Tappara: #30 Christian Heljanko, 27 ott. 2,29 - 91,17% / #32 Niklas Bäckström, 6 ott. 2,16 - 90,24%

Veikkauksen kertoimet:

1 3,65 - X 4,10 - 2 1,76

Seuraa heitä:

#9 Juha Leimu, Ilves - Neljän kauden ajan illan vastustajajoukkuetta edustanut puolustaja pommitti TPS:aa vastaan pitkään odotetun kauden avausmaalinsa. Piste oli paluun kasvattajaseuraansa tehneelle Leimulle kauden kolmas. Syntyykö kauden toinen osuma heti perään?

#24 Ben Blood, Tappara - Lähinnä isoista jäähymääristään tunnettu puolustaja on näyttänyt, että osaa myös pelata. Hakee Ilvestä vastaan jatkoa neljän ottelun pisteputkelleen. Kolmeen edelliseen otteluun kaksi maalia. 13 ottelun saldo on varsin kelvollinen seitsemän tehopistettä (2+5).

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Teemu Rautiainen
Mike Halmo - Panu Mieho - Joona Ikonen
Teemu Lepaus - Jerry Ahtola - Joose Antonen
Topias Haapanen - Eero Savilahti - Juho Liuksiala

Tuomas Salmela - Mark Flood
Erno Hopponen - Olli Vainio
Juha Leimu - Nikolas Matinpalo
Elias Laitamäki

Antti Lehtonen
(Riku Helenius)

Tapparan kokoonpano:

Tomas Z´aborsk´y - Jarkko Malinen - Niko Ojamäki
Antti Erkinjuntti - Jan-Mikael Järvinen - Kristian Kuusela
Joona Luoto - Matti Järvinen - Patrik Puistola
Otto Rauhala - Juhani Jasu - Anton Levtchi

Ben Blood - Otso Rantakari
Tuukka Mäntylä - Valtteri Kemiläinen
Aleksi Elorinne - Elias Fälth
Juho Rautanen

Christian Heljanko
(Kimmo Rautiainen)
 
Viimeksi muokattu:

Torski

Luottopelaaja
Viestejä
4 369
Todennäköisesti Tomas "en koskaan ole filmannut tai kalastanut jäähyä vastustajalle" Zaborsky on pois, mikä toki ihan hyvä juttu meille.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 240
Ilveksellä on hyvä syy voittaa paikallispelivastustaja, sillä tarvitsemme välttämättä lisäpisteitä. Ja iloksemme ei oikeastaan löydy mitään syytä, miksei voittoa voisi vahvoin perustein odottaakin. Ilves on taas saanut kiinni hyvästä peliotteesta koviakin vastustajia vastaan ja Tappara on puolestaan vaeltanut varjoisan puolellla viime peleissään.

Oikeastaan vain lähinnä maalivahtipelin takertelu voisi antaa etua kilpailijalle. Lehtonen, jonka uskoisin jatkavan vahtina, on nyt onnistunut melko hyvinkin. Olemme viemässä voiton parin maalin marginaalilla.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 502
Katsomokartan perusteella lippuja on mennyt todella hyvin..kaiken järjen mukaan vähintään 6500 silmäparia olis paikalla. Tai sit en vaan osaa lukea karttaa oikein mikä ei olisi yllätys sekään.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
8 523
Katsomokartan perusteella lippuja on mennyt todella hyvin..kaiken järjen mukaan vähintään 6500 silmäparia olis paikalla. Tai sit en vaan osaa lukea karttaa oikein mikä ei olisi yllätys sekään.
7000+ on katsomokartan perusteella tilanne.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
8 523
Suomi-Ruotsalainen-Rautiainen
Halmo-Mieho-Ikonen
Lepaus-Ahtola-Antonen
Haapanen-Savilahti-Liuksiala

Salmela-Flood
Hopponen-Vainio
Leimu-Matinpalo
Laitamäki

Lehtonen
(Helenius)

Sellasilla sitten.
 

Torski

Luottopelaaja
Viestejä
4 369
Zaborsky filmasi sen verran hyvin Hesassa, että pelaa jo tänään. Höh.
Ei muutakuin kunnon pommeja vaan olkapäähän :)
 

Aho26

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
251
Tänään tolla kokoonpanolla tiukan viisikkopuolustuksen kautta ja vastahyökkäyksistä pari räkämaalia. Voitto kairataan 2-1.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
1 024
Aika heikolta näyttää puolustus että voittomahkut on aika pienet. Mutta kyä sitä pitää hallille mennä, kävi miten kävi.
 

Mansesteri

Luottopelaaja
Viestejä
2 379
Mikäs Tammiselle on tullut? Loukkia vai rotaatio puhuu? Ollut kyllä kieltämättä heikko viime aikoina.

Ticketmasterin mukaan istumapaikkoja on noin 50 enää jäljellä.
 
Viimeksi muokattu:

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
Kyllähän tuo puolustus ihan hyvä on - jos Mestistä pelattaisiin. Onhan tuo nyt aivan järkyttävä. Flood ja Salmela todennäköisesti saavat tänään ainakin urakoida.
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
3 953
Ois varmaan ollu hyvä jostain kysellä pakkia tai toistaki lainalle kun tiedettiin hyvin tää vuodenvaihde ja Laaksosen kisat ja luokkaantumisia tulee aina. Rahaa kun ei käytetä vahvistuksiin niin kysellään mielummin pikku lainapesteille kavereita. Kapeella materiaalilla kyl vedetään.
 

551304

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
354
Pakkien osalta jatketaan käytännössä edellisen Ilves - Tappara ottelun lopputilanteella. Jospa siellä vastapään kaveri hörppisi ja Lehtoselle unelmapeli.
 
Ylös