KE 2.1.19 | Ilves - Sport

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 349
VS.


2.1.2019 klo 18:30 - Hakametsä
Jatkuvatko Ilveksen ja Sportin väliset maalikarkelot?
Vuoden ensimmäisessä ottelussa Ilves saa vastaansa mainiota kautta pelaavan Vaasan Sportin. Ilves on sarjassa kymmenentenä 50 pisteellä ja Sport on yhdeksäntenä 51 sarjapisteellä. Joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista eivät ole jättäneet paremmuudesta epäselvyyttä. Syyskuussa Ilves oli kotonaan vahvempi 6-2 lukemin ja lokakuussa tamperelaiset raatelivat kotkapaidat Vaasassa 3-8 numeroin. Keskinäisten tehomies on ollut Ilves-hyökkääjä Teemu Lepaus kuudella tehopisteellään (1+5). Lepausta ovat säestäneet Arttu Ruotsalainen (3+2) ja Joose Antonen (3+2) viidellä tehopisteellä.

Ilves mielellään aloittaa uuden vuoden samalla tavalla kuin mihin se menneen vuoden päätti. Joulukuun yhdeksästä ottelusta tamperelaisjoukkue onnistui voittamaan kuusi ja vain kahdessa ottelussa joukkue jäi ilman sarjapisteitä. Menneellä liigaviikolla Ilves pelasi kolme ottelua. Keskiviikkona Ilves kaatoi Tapparan voittolaukausten jälkeen 3-2 lukemin, mutta perjantaina joukkue kärsi 4-3 tappion Jukureille. Vuosi sai kuitenkin voitokkaan päätöksen, kun lauantaina SaiPa kellistyi reilun 5000 katsojan edessä 2-1 numeroin. Ottelussa haettiin avausmaalia reilu 44 minuuttia, kunnes kapteeni Eemeli Suomi räjäytti kotiyleisön huutoon. Suomi vastasi myös illan toisesta Ilves-osumasta. Neljä ottelua luukkua availlut maalivahti Riku Helenius palasi tolppien väliin väkeävästi. Torjuntoja kertyi ottelussa ainoastaan 14, mutta tähän mahtui tukku tärkeitä pelastuksia, muun muassa ottelun päätössekunneilla.

Kaudella 2014-2015 Liigaan noussut Sport on ollut läpi kauden pirteä ilmestys. Moni on odottanut tällä kaudella, että milloin kotkan liito loppuu, mutta toistaiseksi joukkue on pysynyt siivillään. Sport on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme, mutta viimeisimmästä kolmen pisteen voitosta on kulunut lähes neljä viikkoa aikaa. Menneellä liigavikkolla Sport pelasi Ilveksen tavoin kolmesti. Keskiviikkona joukkue kärsi kotitappion vahvavireiselle Lukolle 2-3 lukemin. Perjantaina Hämeenlinnassa vaasalaisryhmä esitti päätöserässä hienon nousun kolmen maalin takaa, mutta tuloksena kuitenkin oli 5-4 tappio jatkoajan jälkeen. Lauantaina sitten mätettiin maaleja, kun Tappara kaatui jatkoajan jälkeen 6-5 numeroin. Maalinteossa onnistuivat Tommi Tikka, Aleksi Ainali, Niklas Nevalainen, loistavaa kautta pelaava Roope Talaja sekä William Rapuzzi, joka osui tolppien väliin kahteen otteeseen.

Sportia aiemmissa otteluissa kurittaneista pelureista Arttu Ruotsalainen on jatkanut hyvää virettään. Joulukuun kahdeksassa ottelussa syntyi yhdeksän tehopistettä (3+6). Puolestaan Teemu Lepaus ja Joose Antonen ovat kadottaneet omat tehonsa. Molemmat alkukaudesta tehoilleet hyökkääjät kirjauttivat joulukuun otteluissa tehot 1+1. Löytyvätkö tehot uuden vuoden puolella? Sportin puolelta vahvassa lyönnissä ovat olleet Roope Talaja ja Olavi Vauhkonen. Talaja on tehnyt viiteen edelliseen otteluun kahdeksan tehopistettä (4+4) ja Vauhkonen neljään viime otteluun kuusi tehopistettä (4+2). Lisäksi puolustaja Tony Sund on saalistanut neljään viime otteluun seitsemän syöttömerkintää.

Ilves lukeutuu edelleen sarjan heikoimpiin kotijoukkueisiin, vaikka joulukuussa joukkue esiintyi kotikaukalossaan erinomaisesti. Tamperelaiset voittivat joulukuun kaikki neljä kotiotteluaan ja pisteitä näistä irtosi yksitoista. Sport puolestaan on vierasjoukkueena sarjan keskitasoa. Viidestä edellisestä matkapelistä voitokkaita on ollut kolme. 16 vierasottelustaan Sport on voittanut puolet, mutta näistä vain kolme ovat tuottaneet täydet pisteet. Edellisen kerran joukkue palasi Vaasaan kolmen pisteen kera 30. lokakuuta. Sportin otteluissa ei tällä kaudella ole maaleja säästelty. Maaleja joukkue on tehnyt toiseksi eniten, mutta vastaavasti omissa on kolissut eniten.

Hyvää uutta vuotta!

Ylivoima: Ilves 15,50% (14.) / Sport 21,32% (5.)
Alivoima: Ilves 76,34% (14.) / Sport 75,00% (15.)
Maaliero: Ilves 95-95 (0) / Sport 111-119 (-8)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Arttu Ruotsalainen, 33 ott. 11+15=26
2. Teemu Lepaus, 34 ott. 8+16=24
3. Joose Antonen, 33 ott. 11+10=21
4. Joona Ikonen, 34 ott. 9+9=18
5. Eemeli Suomi, 24 ott. 8+7=15

Sportin TOP5-pistemiehet:

1. Roope Talaja, 32 ott. 15+12=27
2. Olavi Vauhkonen, 31 ott. 11+16=27
3. Antti Kalapudas, 33 ott. 10+17=27
4. Toni Kallela, 28 ott. 5+19=24
5. Aleksi Ainali, 32 ott. 13+10=23

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 21 ott. 2,58 - 89,26% / #35 Antti Lehtonen, 15 ott. 3,00 - 88,14%
Sport: #60 Mika Järvinen, 21 ott. 2,89 - 90,64% / #74 Sami Aittokallio, 15 ott. 3,62 - 89,21%

Veikkauksen kertoimet:

1 1,75 - X 4,60 - 2 3,35

Seuraa heitä:

#10 Eemeli Suomi, Ilves - Täksi kaudeksi C-kirjaimen rintaansa saanut hyökkääjä vastasi joukkueensa molemmista maaleista SaiPaa vastaan ja katkaisi viiden ottelun maalittoman putkensa. Joulukuun yhdeksässä ottelussa syntyi seitsemän tehopistettä (4+3).

#20 Roope Talaja, Sport - 30-vuotias hyökkääjä rikkoi viime viikolla liigauransa piste-ennätyksen. Viiteen edelliseen otteluun on tehnyt kahdeksan tehopistettä (4+4). Ilvestä vastaan tehtaillut kuluvalla kaudella tehot 1+1. Liigan maalipörssissä on toisella sijalla.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Teemu Rautiainen
Topias Haapanen - Jerry Ahtola - Joona Ikonen
Teemu Lepaus - Juhani Tamminen - Joose Antonen
Mike Halmo - Eero Savilahti - Juho Liuksiala

Jarkko Parikka - Olli Vainio
Tuomas Salmela - Mark Flood
Juha Leimu - Nikolas Matinpalo
Erno Hopponen

Riku Helenius
(Antti Lehtonen)

Sportin kokoonpano:

Roope Talaja - Tommi Tikka - William Rapuzzi
Toni Kallela - Aleksi Ainali - Santeri Haarala
Jesse Paukku - Antti Kalapudas - Olavi Vauhkonen
Erik Riska - Brody Sutter - Tomi Körkkö

Niklas Nevalainen - Victor Westermarck
Tony Sund - Valtteri Viljanen
Jyri Niemi - Ville Saukko
Toivo Pennanen

Sami Aittokallio
(Mika Järvinen)
 
Viimeksi muokattu:

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 239
Vastassa divariporukoista kovin. Heikkoimmallekin hävittiin mennäviikolla. Tuo tappio tosin perustui enimmältään Halmon hölmöilyyn. Ja Lepaus oli onnistua tunaroimaan Saipa- pelinkin. Jos molemmat sankarit nyt pysyisivät pelaavan kokoonpanon ulkopuolella, voitaisiin odotella niukkaa voittoa Vaasalaisista.
 

JennaJameson

Rivipelaaja
Viestejä
31
Halmo rappaa ja silloin välillä roiskuu. Markun panos on kuitenkin erittäin tärkeä, eli ei missään tapauksessa kuulu mielestäni kokoonpanon ulkopuolelle. Rullakiekkoilijalle löytyy myös paikka kokoonpanosta mutta odotusarvo on liian suuri alkukauden jälkeen. Ei ne neppailut vaan enää tässä vaiheessa kautta toimi.
Kiitos sinulle Alfred lammas minua pöyristyttäneestä kommentista. Sen ansiosta rekisteröidyin ensimmäistä kertaa keskustelufoorumille. Tätä on kuitenkin tullut seurattua alusta asti.
Halmo voisi mun puolestani voiton jatkoksi painaa vaikka Tommi Tikkaa reilussa matsissa pataan!
 

Hupsukorva

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
205
No kyllähän tässä sikäli huolettaa, että jos maalintekokisaan mennään, niin onhan tuolla sarjataulukossa edellä olevalla kaverilla vähän paremmat näytöt viime ajoilta kiekon iskemisestä reppuun ja tehokkaampi yv tilastojen valossa. Parissa pelissä ovat nousuillaan saattaneet selkärankaakin kasvattaa, ja täällä uumoillaan niitä surullisenkuuluisia "helppoja" pisteitä...

Mutta mennään positiivisen kautta. Niillä on vielä meitäkin huonompi av, Ilveksen ryhtiliike pysyy yhä enimmäkseen kasassa parista erikoisesta tuomarivihellyksestä (sis. mm. perinteisen väärä vaihto -rangaistuksen kotijoukkueelle) huolimatta ja Heguli hoitaa meidät kuiville.
 

Soho

Luottopelaaja
Viestejä
1 170
Kovassa tikissä ollut Sportin hyökkäys. Yli 40 pinnan tahdissa tällä hetkellä Talaja, Vauhkonen, Kalapudas, Kallela (wtf?) ja Ainali. Kalapudas ja Ainali lienevät kysyttyjä sällejä liigan kapeilla sentterimarkkinoilla keväällä. Aivan eri meininki Sporalla kuin Valtosen kausina.

Jäähyjä ei sais ottaa. Ja oma yv voisi jo pikkuhiljaa heräillä. Tärkeä matsi tämä, helpolla ei pisteet irtoa.
 

551304

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
354
Meidän liikkeellä ylivoimaa on luvassa, joskopa viime pelin ylivoimaa on tehostettu @Tarinankertoja kertomilla viivan liikkumisongelmilla. Tämän johdosta uskon 2 yv maalia tulee Ilvekselle.

Helge toivon mukaan tolppien väliin, jos Sport tekee tuhojaan max 1 maali per erä niin voitto on kotona ja Helenius kunnossa.

Veikkaukseni

Ilves - Sport 5-2 (0-1, 1-1, 4-0)
 

EtäIpa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
530
Sport on pelannut hienoa kautta ja arvostan heidän loppuun asti yrittämistä! Tulevat kyllä ihan varmasti 100% asenteella myös hakametsään ja ovat kyllä sarjataulukossa noita meiän pääkilpailijoita. Tässä kuitenkin pitää muistaa kuinka me ollaan pelattu heitä vastaan tällä kaudella; kaksi täysin selvää voittoa!! Näistä mestisjengeistä, Sport on kyllä Ipalle se "match made in heaven"!

Kaikki muu kuin kolmen pisteen voitto on järjetön pettymys, ei ole muuta vaihtoehtoo. Ilveksen pitää vain viedä tämä peli ja piste!
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
1 379
Uusi vuosi, Antonen ja Lepaus heräävät koomastaan? Ois passeli aika...
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 349
Kova peli tulee olemaan edessä. Oma vähimmäistavoite tältä viikolta on kuusi pistettä. Toki edelleenkin on luvallista ottaa enemmänkin pisteitä. Vaasa ja lauantai-ilta on haastava yhdistelmä (lisäksi Sportilla tuolloin lepoetu), joten sen toisen kolmen pisteen voiton olen asettanut tälle illalle.

Täydet pisteet siis tänään tilauksessa. Toivottavasti Sportia ei aliarvioida kahden edellisen kohtaamisen perusteella. Viime viikollakin joukkue osoitti oman vaarallisuutensa.
 

Soho

Luottopelaaja
Viestejä
1 170
On kyllä Sportin budjetin tasoiselle joukkueelle mainio sentterikalusto. Tikka vetänyt ykkösen keskellä joulukuun melkein pinna per peli-tahdilla, kakkosessa ja kolmosessa Ainali ja Kalapudas kiekollisesti erittäin päteviä, ja neloseenkin jää monipuolinen Sutter. Ei meilläkään huono kalusto ole, mutta Miehon saikun myötä selvästi heikompi. Tänään pitää Ahtolan ja Savilahden tehdä jo tulosta.
 

justasking

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
212
On kyllä Sportin budjetin tasoiselle joukkueelle mainio sentterikalusto. Tikka vetänyt ykkösen keskellä joulukuun melkein pinna per peli-tahdilla, kakkosessa ja kolmosessa Ainali ja Kalapudas kiekollisesti erittäin päteviä, ja neloseenkin jää monipuolinen Sutter
Tässä on kyllä hienosti Sport onnistunu ja komeeta tekemistä.

Kova ottelu tulossa illalla, varovainen odotus kolmesta pisteestä Ipalle.
Sormet ristisä et yv ois alkanu paranemaa päin!
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
1 022
Jalon pelin ystäville onkin viimeaikojen hyvät otteet maistunut, että hallillahan se on peli nähtävä. Sporttikaa ollu viime aikoina mikään divari apinat.
 

El Reino

Luottopelaaja
Viestejä
4 593
On kyllä Sportin budjetin tasoiselle joukkueelle mainio sentterikalusto.
Täytyy muistaa, että meillä olisi vedetty ranteita auki, jos joku olisi tarjonnut ennen kauden alkua Tikkaa kärkiketjun sentteriksi. Tikka ja Ainali ovat ylisuorittaneet odotuksiin nähden ja todennäköisesti pelaavat merkittävästi tasoonsa nähden halvemmilla sopimuksilla.

Sentterien kohdalla pätee vanha totuus, että hyvästä aihiosta itse kasvattamalla saa paremman lopputuloksen melkein poikkeuksetta kuin yrittämällä ostaa valmiin paketin ulkopuolelta. Kehityskelpoisten nuorten sentterien hankinnat ovat low risk-high reward -tyyppistä joukkueen rakentamista pitkällä aikavälillä.
 

Soho

Luottopelaaja
Viestejä
1 170
Juurikin näin. Vedeltiin niitä ranteita hiukan auki jo siitäkin, että Ruotsalaista soviteltiin ykkösen buutseihin. Hyvin on Sportin ukot kasvaneet rooleihinsa, siitä tässä on kysymys. Kuten myös Ilveksessä Ruotsalainen ja Mieho. Mitenköhän kauan Panumies muuten on sivussa.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
8 521
Mitä Erno Hopponen tekee kokoonpanossa? Ukko ei saa yhden yhtä syöttöä omille.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 349
Olihan siinä paikkoja peli tappaa varsinaisella peliajalla, mutta kun ei niin ei. Ikosella mm. puolittainen läpiajo kolmannessa erässä, mutta todella ponneton yritys nuorelta mieheltä.

Sport on kyllä sairas porukka noiden nousujensa kanssa.

Se oli semmoinen ilta tällä kertaa. Nähdään seuraavassa jaksossa!
 

Pok

Luottopelaaja
Viestejä
2 998
Olihan siinä paikkoja peli tappaa varsinaisella peliajalla, mutta kun ei niin ei. Ikosella mm. puolittainen läpiajo kolmannessa erässä, mutta todella ponneton yritys nuorelta mieheltä.
Kyllähän se "tapettiinkin" 3.erässä,Ahtola teki 4-1.Sen jälkeen luultiin,että peli on siinä eikä saatu enää loppuerässä yhden yhtä laukausta ja päästettiin peli tasoihin.

Eli ei se mitään olisi auttanut jos Ikonen olisi tehnyt sen 4-1-maalin vaan sitten vain Ahtolan maali olisi jäänyt tulematta.

Jatkoajalla toki sitten taas pelattiin ihan hyvin,mutta sen erikoisluonteen ansiosta hävittiin silti,kun itse hukattiin ensin kolme paikkaa.


Tämä oli vain yksi peli,mutta karvas opetus siitä,että jääkiekkopeli ei ole ohitse 55 minuutin kohdalla.Mailan vapaaksi jättänyt Antonenkin varmaan naureskeli vielä sen 4-2-kavennuksen jälkeen.Siinä 4-2-tilanteessa muuten jollain pakilla oli mahdollisuus biljardisyötöllä vapauttaa hyökkääjä tekemään 5-2-maalia tyhjiin mutta ei edes yrittänyt sitä vaan biljardina kiekkoa vain keskialueelle.Pelillisesti ei hätää ollut tuota lopun hetkeä ja lisäksi toisen erän n. 5 minuutin hetkeä,jonka Helenius nollasi hienosti,lukuunottamatta muuten kuin yhdellä osa-alueella,eli aloitusympyrässä.Siellä Ilves hävisi koko ajan ja usein aivan 100-0.
 
Viimeksi muokattu:

Åkerman

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
286
Mitä Erno Hopponen tekee kokoonpanossa? Ukko ei saa yhden yhtä syöttöä omille.
Ihmettelin moneen kertaan pelin aikana, että miten on mahdollista ettei vahingossakaan saa yhtään syöttöä omille. Ehkä hurjin pelaaja kiekon kanssa Ilveksessä vuosikausiin ja se on oikeasti jo paljon se.

Toki ei ole Hopposen vika, että pelaa tasolla jonne ei kuulu. Syy löytyy aivan jostain muualta...
 
Ylös