Joukkueiden voimasuhteet 2022-2023

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
6 887
Täytyy edelleen muistaa Konna. Toisaakauden pistepörssin voittaja, ja meidän viimekauden ykkössentteri (niinnojoo välillä vaihteli). Nyt kun Konnalle kaavailtu rooli on pienempi samoin ovat suorituspaineet. Uskon että on vetänyt hyvän kesän ja ensikaudella voi hyvinkin olla edelleen meidän ykkönen. Toki se ei oletukseni ole. En sulkisi toista 50+ pinnan kautta pois.
Konna tietää itsekin että tuleva kausi on melkoisella todennäköisyydellä viimeinen ja sitä kautta se viimeinen mahdollisuus saada se kruunu komealle uralleen. Jos on aiemmin voinut kesät viettää enemmän ja vähemmän chillaillen ja rillailen niin nyt uskon että mies on vetänyt ihan all in - asenteella kesän ja haluaa olla kovimmassa kunnossa keväällä koska ensi kautta ei välttämättä enää tule. Mies on sanonut tarvittaessa olevansa valmis pienempään rooliin mutta ei se sitä tarkoita etteikö mies olisi valmis taistelemaan ykkössentterin paikasta., Konna tulee keväällä olemaan pysäyttämätön, sanokaa mun sanoneen.
 

ipaviemuutvikisee

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
203
Kuten kaikki tietää niin laitureita tai pakkeja on kesken kauden helpompi löytää kun senttereitä.
Ja entä laituri tilanne? Voitetaanko siinä?
Joo eiköhän Tillu ole valppaana jos ykkössentteriä tulee tarjolle. Laiturit on meillä ihan kilpailukykyisiä. Täytyy toivoa että vanha sananlasku "Pelejä voitetaan hyökkäämällä, mestaruuksia puolustamalla" pitäisi kutinsa. Oma pää kestää vertailun ihan keneen tahansa ja uskaltaisin väittää että on liigan kovin. Muttajoo, tokihan aina joku extra "ylikylän ukko" kelpaisi jos sellainen sattuu Tillun kaikuun uimaan.
 

UglyHouse

Luottopelaaja
Viestejä
3 423
Ei jää. Siellä on Kontiola ja Tikka erinomaisia aloittajia. Se, että voittaako joukkue 3000:sta aloituksesta 1500(50%) vai 1580(n. 53%) ei todellakaan ratkaise isossa kuvassa mitään.

Ja kyllä, pidän aloituksia suhteellisen merkittävässä roolissa ja välillä se on ollut Ilveksessä pieni ongelmakin, muttei ole sitä materiaalin puolesta ensi kaudella. Kunhan valmennus käyttää meidän kahta hyvää aloittajaa oikein, niin kaikki hyvin sillä saralla.
Ongelmana on tasaisuus. Konna ja Tikka suorittavat illasta toiseen tasaisesti. Viestissäni toivoin juuri Balun ja Männyn aloituksiin parannusta, koska heillä oli viime kaudella välillä todella ailahtelevia iltoja. Mäntykivi ja Balu ovat ennakko-odotuksissa kärkikenttien senttereitä, jolloin heikko ilta aloitusringissä vie väkisinkin parhaan terän joukkueen hyökkäyspelistä.
 

Hyrrä

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
187
Kärppä-sarjassa ei olisi kovin kaukaa haettua jäljittää muutamaakin tappiota hävittyihin aloituksiin, joissa pahimmillaan tai parhaimillaan kykkii tyyliin joku Mörkö aloittamassa. Pelin kulminaatiopisteissä aloitusvoimalla on suuri merkitys, kuten myös sillä onko siellä kentällä tasaiset 35-40 pisteen suorittajat vai Lehterä-Ojamäki jne.

Meidän ongelma on, että koska Tikka ei ehkä ole oikea mies game 7 huipputärkeään aloitukseen hyökkäyspäässä, niin kentälle on pakko laittaa Konna, jos se aloitus halutaan poimia eikä hakea vauhtia omasta päästä. Riittääkö Konnalla aloituksen jälkeen sellaiseen ylikylän suoritustasoon, jota nämä nimenomaiset hetket vaativat?

Ylikylän ykköskenttä pitäisi saada kasaan. Se on mahdollista, mutta tilastoissa todennetujen suorituskykyjen perusteellä ei lainkaan varmaa vaan sattaa jäädä juuri sentteriä vajaaksi. Tietysti sama pätee toisinpäin, ettei Tappara millään 100 varmuudella saa kasaan ylikylän kenttää. Kyllä meille kuitenkin taitaa hikiset paikat tulla tiukassa pelissä viimeisillä minuuteilla, kun terävimmän kärjen taso alkaa määrittää lopputulosta.

Periaatteessa vähän sama asia pätee runkosarjassa jatkoajoilla. Heikommat joukkueet ovat säännön mukaan vahvempia jatkoajalla kuin koko ottelussa yhteensä, koska jatkoajalla peluutetaan terävintä kärkiosaamista eikä muut saa peliaikaa, silloin kapeampi materiaali alkaa saada etua. Ero ei ole valtava, mutta se on olemassa. Tavallaan se rupusakki saa painolastinaan roikkuvat kolmos ja neloskentät pois kuviosta tai minimaaliselle ajalle. Kärkijoukkueiden kohtaamisissa puolestaan terävimmän kärjen taso mitataan eikä materiaalin syvyyttä, johon me taas ollaan panostettu. Rankkareissakin meillä on pitkät perinteet epäonnistumisissa. Tässä on toki nyt Les aika paljon auttanut (ja Masin). Silti Tapparaa vastaan saattaa hikikarpalot kihota otsalle, kun rankkupareina ovat Ojamäki- Lehterä vs Les, ja vaikkapa arpa Tuulola. Näinhän siinä tulee juuri käymään, koska kärkiosaamista ei ole hankittu tällaisiin tilanteisiin.

Summasummarum, Ilveksen kokoonpano on kuin tehty väkivahvaan suoritukseen runkosarjassa, mutta mitallipelien yllä vaanii edelleen uhka, joka on ohut kärkiosaaminen.
 

Meklari

Luottopelaaja
Viestejä
1 257
Morley-Virta-Platzer-Rauhala ei todellakan ole mikään vaatimaton sentteristö. Aivan täysin riittävä oli ainakin ihan suvereeniin mestaruuteen, eivät yli 1 peliä hävinneet. Ja silti täysin vertauskelpoinen meidän sentteristöön.

Joku Ässien 2013 vuoden Niemi-Ryan-Uusikartano-Lähteenmäki oli melko heikko mestaruus sentteristöksi. Ei se meiän mestaruus tule tosiaankaan siitä jäämään kiinni onko siellä Mäntykivi, Sebok vai ”myyttinen ykkössentteri” numeroituna kenttään 1. Kyllä mä edelleen Myrrän valmennuksen nään ratkaisevana tekijänä kevään kahinoissa. Huomattavasti heikommilla pelaajilla on Liigaa voitettu.

Enitenhän meillä on kysymysmerkkejä nimenomaan laitureissa. Siä on tosi monta kaveria josta vaikea sanoa mitä odottaa.
 

Fleda

Luonteeltani olen optimisti.
Viestejä
1 483
Alkaa auringon polttama iho parantua ja lomatkin lusittu, lienee aika taas kääntää päätä kohti kautta 2022-23.

Vaikea sanoa lopullisista voimasuhteista mitään, mutta tällä hetkellä omasta mielestäni Kärpät on vahvimmilla. Pidän asetelmia kolmen kärjessä jota kuinkin tämmösenä:

Kärpät: paras hyökkäys
Ilves: paras puolustus
tappara: paras ykkösvitja ja luultavasti ylivoima.

Siinä on kärkikolmikko, järkestys ehkä satunnainen tai sitten ei. Kokemus, valmennus ja kokonaisuuden toimiminen ratkoo sitten mestaruuden, mutta etukäteen aika epätodennäkösenä pidän sen tämän kolmikon ulkopuolelle menevän.

Alkais jo.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
5 951
Kärpät on paperilla selvä ykkönen.
Tappara on meitä laituriosastolla selvästi edellä. Sentteriosasto menee melkoisen tasan. Pakisto on meillä vähintään yhtä hyvä. Molariosasto tasan.
Valmennus ainakin kokemuksella selvästi tapulle ja kärpille.
 

laku-mambo

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
517
Kärpät on paperilla selvä ykkönen.
Tappara on meitä laituriosastolla selvästi edellä. Sentteriosasto menee melkoisen tasan. Pakisto on meillä vähintään yhtä hyvä. Molariosasto tasan.
Valmennus ainakin kokemuksella selvästi tapulle ja kärpille.
Pakisto on meillä mielestäni selvästi edellä Tapparan vastaavaa. Siellä oikeastaan Kemiläinen olisi ainoa pelaaja joka meille mahtuisi.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
5 951
Tapun ja ipan sentteristöä jos vertaa niin lehterä on lähtökohtaisesti omassa luokassaan jota vahvistaa maaliahneet laiturit. Meillä on loistava mäntykivi mutta tapparan virta on vastaava sentteri jolta voi odottaa todellista läpimurtoa kahden 36 pinnan kauden jälkeen. Rauhala on ulkopuoliselle ”aliarvostettu” mutta on tapun tommi tikka. On alaketjun rooliin täsmä ja peliaikaan nähden myös tehokas ja todellinen joukkuepelaaja.
Meillä on neljä laadukasta sentteriä joita peluutetaan melko tasaisesti. Tappara peluuttanee ”perinteisimmin” jossa lehterän minuutit lienevät 25 minuutin lähistöllä ja nelosvitja on selkeästi pienimmillä minuuteilla.
Yvssä on sekä kärpillä ja tapparalla laajempi ”osaaminen” ja selkeämmät roolit kahteen yvketjuun.
 

Karjamies

Rivipelaaja
Viestejä
64
Äkkiä muuttui asetelmat, nyt ollaan siinä tilanteessa että Tapparalla vain 2 tasonsa näyttäyttä keskushyökkääjää. Rauhala sivussa lokakuulle. Tämän takia ilmeisesti nyt sentteriä haetaan.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
5 951
Äkkiä muuttui asetelmat, nyt ollaan siinä tilanteessa että Tapparalla vain 2 tasonsa näyttäyttä keskushyökkääjää. Rauhala sivussa lokakuulle. Tämän takia ilmeisesti nyt sentteriä haetaan.
Muutoinkin ihmettelen jos tapu ei yhtä sentteriä hanki. Kuitenkin tulosvastuu isosti lehterän ja virran harteilla niin näille pienikin loukki aiheuttaa rosteriin liikaa harmaita hiuksia.
Hyvin mahdollista että tarkoituksena ollutkin vahvistaa keskikaistaa mutta rauhalan loukki ja chl nopeuttaa aikataulua hankinnan suhteen.
 

Hyrrä

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
187
Mun silmissä Salmelan osakkeet parani pudotuspeleissä semmosiin sfääreihin, että en vaihtaisi seiskapakkina, duunariosaston miehenä ja asennepelaajana juuri kehenkään muuhuu tämän roolin luutijaan. Olisi melkoinen riski, ettei tulija samanlaisella sydämellä pelaisi logolle, tuli kuka vaan. Siis en vaihtaisi Salmelaa nyt, vaikka runkosarjassa olisin jonkunkin kerran erehtynyt vaihtokaupoille.
 

Ralph

Rivipelaaja
Viestejä
69
Hieman omia mietintöjä sentteritilanteesta.

Ei meillä huono sentteristö ole kauteen lähdettäessä, mutta tietynlaisia kysymysmerkkejä kuitenkin herättää. Uskon, että Konna ja Tikka tulevat onnistumaan mahdollisissa rooleissaan alempien ketjujen senttereinä "tehtaan takuulla", mutta kärjen osalta ei voida sanoa, että meillä on "taattua laatua".

Mäntykivi on vielä nuori ja viimekaudella varmasti aika monen yllättänyt peluri. Itse en ainakaan olisi pystynyt ennen viime kautta sanoa, että Mäntykivi on ensikauden ykkössentteri. Pysyykö taso samanlaisena ja meneekö vielä eteenpäin? Toivottavasti, jos tällä sentteristöllä lähdetään kauteen.

Sebökkia moni pitää hyvänä ja varmana kakkossentterinä ja lähtökohtaisestihan hän sitä onkin, mutta moni varmasti muistaa viimekauden alkupuoliskon, kun ei meinannut millään kulkea ja paikka myrrän koirankopissakin tuli tutuksi. Sebökkiä oltiin myös näihin aikoihin koitettu kaupitella pois, mutta ei mennyt kaupaksi kun palkka ja pelin taso eivät kohdanneet. Loppukaudesta sitten ei enää haluttukaan myydä kun taso parani huomattavasti. Toivottavasti siis Sebök jatkaa siitä mihin jäi ja alkukauden heikommat otteet olivat vain uuteen pelitapaan totuttelua tai jotain muuta.

Kauden alkaessa ja edetessä ollaan viisaampia, mutta jos silloin tarvitsee reagoida niin ei ole enään niin helppoa kuin nyt ennen kautta.
 

Lodjur

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
564
Jos arvioidaan vain pelillistä antia, eikä ajatella esim. tulevia NHL-korvauksia, niin Lööf tai Salmela vaihtuisivat samalta istumalta. Vittasmäki on todella luotettava oman pään luuta.
Samaa mieltä, lisäksi Czuczmanin kuulumisesta mestaruutta jahtaavan joukkueen top 6 puolustajaksi ei vielä ole näyttöjä. Odotukset toki ovat kovat, mutta liigaeliittiin hänet voidaan laskea sitten, kun arpa on raaputettu ja otteet nähty.
Ja tässä ei ole mitään negaa edellä mainittuja pelaajia kohtaan. Mestaruusjoukkueessa tason on vaan oltava korkealla.
 
Ylös