Ilves Veikkausliigassa 2024 - takaisin Tammelaan, takaisin Eurooppaan

Mestaruusjuna

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
179
Onko Casemiro oikeasti hidas. En muista, että olisi pahasti juoksukilpailuissa hävinnyt. Hitaus ei ole ongelma Brasilian maajoukkueessa, kun koko muu joukkue on nopeita pelaajia täynnä. Real Madrid taas pelasi aika puolustavalla pelityyliillä, niin silloin hitaus ei myöskään ole ongelma. Vähän samanlaista peliä pelasi aikoinaan Barcelona. Sielläkin oli hidas puolustava keskikenttä, mutta muut pelaajat olivat nopeita.

Kyllä tuossa Ilveksen pelityylissä topparien nopeus on erittäin tärkeä ja ei siittä haittaa olisi, jos joku puolustava keskikenttäkin ehtisi vastustajan vastahyökkäyksissä tukemaan toppareita. Umar ja Kante olisvat tähän ratkaisu. Tai Kante vasta kesäkuussa. Mutta Rantanen nyt on päättänyt, että Miettunen on virheetön ja nopea, niin ei paljon Umarille ole peliaikaa tiedossa.

Totta tuo hyökkääjien vaarattomuus keskityksissä, vaikka niistä vaarallisia paikkoja ollaan saatu. Joku Väyrysen tyylinen pelaaja olisi Riskin tilalla iskenyt tällä kaudella varmaan 5 maalia ja pisteitäkin olisi Ilveksellä enemmän.
No siis ehkä Casemiron kohalla oli se, että sijottuminen oli sen verran hyvää, että ei joutunut kovin usein juoksukilpailuihin, mutta ei hän kovin nopea ole ollut ikinä. Rantasen suuntaan vähän annankin sitä palautetta, että miks pelataan koko ajan niin korkeella linjalla. Myöskään sillä pallonhallinnalla ei automaattisesti voita peliä, että Ilveksen pitäs omasta mielestä välillä rauhassa puolustaa jollon juoksukilpailuja linjan taa tulis vähemmän. Toinen juttu on se, että jos linja on korkeella niin vaarallisis paikois ei saa menettää palloa. Samaa mieltä Väyrynen vertauksesta ja meillä ei tarvis edes olla avauksessa aina se target kärki. Se vois tulla penkiltä mutta nyt siellä ei ole sitä ollenkaan
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 331
Peli näyttää viihdyttävältä, mutta pisteitä ei tule.

Tulosurheilua tämä tietysti on, että pitkä kausi tulee vaikka kuinka hienoa peliä olisi jos pisteet jäävät aina vastustajalle.


Nyt on elintärkeä stintti kun on 4 alakastin vastustajaa edessä. Vähintään 9 pinnaa pitäisi seuraavasta neljästä pelistä kerätä, mielummin suoraan 12, ja ilmoittautua sitä kautta mukaan mitalitaisteluun. Sen neliapilan jälkeen onkin perätysten vastassa ehkä sarjan kolme kovinta sakkia, eli jos tästä vedetään seuraavat 4 peliä tyyliin 3-4 pisteellä niin voidaan alkaa jo pikkuhiljaa valmistautumaan alempaan loppusarjaan.
 

Pirkkalan Litti

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
362

Ja lopputulos:

1713730562806.jpeg
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 535
Tuo on tuo pallonhallinnan paradoksi. Ei se ole lopulta kiinni miten paljon hallitset vaan miten hallitset. Esim Leicester voitti pelejä, ja Valioliigan, 30% seudun pallonhallinnalla. Ilveksen pelityyli perustuu toki pallonhallintaan mutta pallonmenetykseen on myös osattava reagoida.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 441

Jos naapuri on kiakkopuolella semmonen väärin voittaja, ni onko Ilves sitte jalkapallo puolella väärin häviäjä ?
Toivottavasti alkaa voittojaki tulla, ja vaikken jalkapallosta paljo ymmärrä, ni olis edellisestäki pelistä voitto ollu hyvinki mahdollinen.
 

BEAT!!

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
346
Asiasta kukkaruukkuun. Heinäkuun IPA-klubi tullaan myymään loppuun. Hesoista on tulossa myös satoja kannattajia, ehkä jopa yli tuhat katsojaa paikalle.

Täten varmista että ostat lippusi ajoissa ettet jää nuolemaan näppejäsi. Ja samalla pidedään vieraat vähemmistönä..

Liput:
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 535
Tää väärin voittaminen on aina pelkkää kateutta, ei ole vääriä tapoja voittaa kun se tapahtuu sääntöjen rajoissa. Muttei mielestäni pallonhallintaprosentti ole tae menestyksestä. Palloa pitää hallita juuri sen verran kuin mikä on tehokasta, muu on jätettä. Sitten on lisäksi oltava kliininen. Ja korkean linjan pelissä myös estettävä nopeat avaukset keskikentän selustaan.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 331
Jalkapallossa varsinkin jos pallonhallintaprosentin optimoiminen olisi joku juttu, niin sitä lukemaa olisi todella helppo nostaa pallottelemalla vaarattomilla alueilla.

Jääkiekossa vähän eri juttu, mutta silti osaltaan sama juttu.
 

MattinFinland

Rivipelaaja
Viestejä
16
Honestly I have never seen a referee performance quite like that, What on earth…

What exactly did he see to send off Doni Arifi? It was a coming together of two players trying to win the ball. It wasn’t dangerous or entire uncontrolled.

The yellow card for Veteli was also very strange, he stretched for the shot? What else is he supposed to do?

Might as well make it a non contact game. Absolutely unbelievable

Can red cards get overturned in the Veikkausliiga?

Still felt like we are huffing and puffing and lack decisive quality before the red card was given. Next game feels like a must win if we can’t get a result here. We really need some momentum because we look lost of confidence at the moment.
 
Viimeksi muokattu:

MattinFinland

Rivipelaaja
Viestejä
16
What a win! Second half was the exact kind of performance we needed. I thought the players played it spot on with the ref second half as well (the rolling around and everything, he was very excited to dish out cards)

That was without doubt (For both sides) the worst Refereeing display I have ever seen in a professional football match. It was Sunday league level.

Special mention to Söderback (17) he was a joy to watch when he came on the right hand side. Rapid and skilful. That was his best camo I have seen so far.

Jorginho might be one of my favourite players so far. He can really cross and ball and every game he has seemed 100% committed and plays with really good aggression and today was no exception.

Onwards and hopefully upwards!
 
Ylös