Ilves Kansallisessa Liigassa 2023

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682
Tänään pelataan taas Pirkkahallissa. Ennen Liigacup-ottelua pelataan jälleen Kansallista Cupia klo 12.30 alkaen. VIFK kaatui viikko sitten murskaavasti 9–0. Tänään vastustaja on sentään samalta sarjatasolta, kun takaisin Kansalliseen Liigaan noussut TPS saapuu vieraaksi.

Ilmeisesti messut ei aiheuta tänään mitään poikkeusjärjestelyitä sisäänpääsyn suhteen, mutta ihan Pirkkahalliin vieressä olevat parkkipaikat saattaa olla kortilla yleisurheilukilpailujen vuoksi. Otteluennakon mukaan C-hallin takana olevan hiekkakentän parkkialueella pitäisi kuitenkin olla tilaa, jos sellaiselle on tarvetta autolla saapuville.Tässä vielä otteluraportti ja maalikooste viime viikonlopun VIFK-murskajaisista. 9 osuman lisäksi Tuomala laukoi myös yhden rankkarin maalipuihin, mutta se ei päätynyt maalikoosteeseen.

 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
3 903
SOPIMUSUUTISIA!

Valitettavasti tälläkin kerralla pois Ilveksestä.

Jenni Kantanen

Ilves -> PK-35 (Helsinki)– Viime kausi oli henkilökohtaisesti vaikea, enkä pystynyt näyttämään kaikkea potentiaaliani. Joukkueen peli ei oikein missään kohtaa kautta lähtenyt kulkemaan ja siinä on vaikea yksilönä erottua, kun peli tuntuu sekavalta ja hankalalta, pohtii Kantanen.

 

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682
Lauantaina pelattiin Kansallista Cupia toinenkin ottelu. Nyt vastustaja oli samalta sarjatasolta ja valitettavasti voittokin jäi haaveeksi.

11.2. Ilves–TPS 0–2 (0–0)
79' 0–1 oma maali
87' 0–2 Jenna Koivisto

-Ottelun tilastot
-Ilveksen otteluraportti

Tiukka ottelu, jossa pelin loppupuolella syntynyt Ilveksen oma maali ohjasi aika paljon lopputulosta. Kahden maalin lisäksi TPS laukoi kertaalleen ylärimaan ennen ensimmäisen maalin syntymistä.

Samoilla linjoilla TPS:n ja Ilveksen otteluraporttien kanssa, että kotijoukkue tuli vahvemmin alkuun, mutta kuten koko pelin ajan, todella vaarallisiin maalipaikkoihin murtautuminen jäi muutamaan yksittäiseen tilanteeseen. Alun jälkeen hallinta tasoittui ja myös vierailla oli omat hallintajaksonsa.

Omaan silmään TPS näytti monessa tilanteessa vahvemmalta kaksinkamppailuissa ja Ilveksellä jatkui sama haaste kuin viime kaudella Kansallisessa Liigassa. Aiemmassa Kansallisen Cupin VIFK-pelissä Ilveksen korkea prässi aiheutti kaaosta vastustajan puolustuksessa, mutta nyt astetta kovempaa vastustajaa vastaan hyökkäyspeli jäi useimmissa tilanteissa aika hampaattomaksi. Saana Tuomalan laukaus keskikentältä tuntuu edelleen olevan melkein se tupsukorvien vaarallisin maalintekouhka.Kansallinen Cup jatkuu Ilveksen osalta vieraspeleillä 25.2. ja 11.3.

- - -

Tänään on ystävänpäivän kunniaksi voimassa tarjous, jolla saa kaksi naisten tukikausikorttia yhden hinnalla eli hintaan 39,90 €. Kannattaa käyttää vaikka kaverin kanssa vain tämän päivän voimassaoleva tarjous hyväksi.

 

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682
Viime vuonna enimmäkseen Ykköstä Ilves/2:ssa pelannut hyökkääjä Moona Laine on tehnyt edustuksen kanssa sopimuksen. Laine pelasi viime kaudella yhden ottelun Kansallisen Liigan puolella, kun hän pääsi vaihdosta kentälle kauden päättäneessä FC Honka -ottelussa.

Ilmeisesti Ilveksen tiedotusstrategia tämän kauden sopimusten osalta on, että vain lähtevät sekä uudet (ja "uudet") pelaajat tiedotetaan. Jatkosopimukset ja niiden pituus täytyy ilmeisesti arvata kokoonpanoista ja eri sivustojen ristiriidassa olevien pelaajalistojen perusteella. Omaan makuun olisi fiksumpiakin linjauksia tiedottamiseen, mutta kuka minä olen yksittäisenä keskustelupalstanimimerkkinä sanomaan asiasta mitään.Muokattu:
Kun jatkosopimuksista ei ole tänä talvena tiedotettu, niin tein vielä listauksen molemmissa Kansallisen Cupin otteluissa esiintyneistä Ilves-pelaajista. Jätin listalta pois pelaajat, joiden sopimuksista on jo tiedotettu tai sen pitäisi jatkua edellisen kauden sopimusuutisten perusteella.

Viime kauden edustuksen pelaajat

Maalivahdit
-Nelli Hautamäki (vain yksi peli edustuksessa kaudella 2022, muuten pelasi Ilves/2:ssa)

Puolustajat
-Sara Haapala
-Sofia Laine
-Tuuli Viinikka

Keskikenttä
-Nella Kettunen
-Aino Rasinen
-Pipsa Saarilahti
-Saana Tuomala

Hyökkääjät
-Patricia Bohui
-Heta Olmala

Muut (joukkue kaudella 2022)

-Helli Ahonen (Ilves/2)
-Jenni Järventaus (Ilves/2)
-Elli Mäkipelkola (Ilves/2)
-Laura Ojala (Ilves/2)

Tulospalvelussa joukkueeseen merkityt, jotka eivät ole pelanneet Kansallisessa Cupissa
(kaikki viime kauden edustuksen pelaajia)

-Loviisa Helminen (maalivahti, molemmissa otteluissa penkillä)

-Armi Heikkilä (keskikenttä)
-Meri Hämäläinen (maalivahti)
-Roosa Karppinen (maalivahti)
-Lotta Lähteenmäki (hyökkääjä)
-Sofia Määttä (hyökkääjä)
 
Viimeksi muokattu:

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682


Keskikenttäpelaaja Laura Ojala on tehnyt sopimuksen Kansallisen Liigan joukkueen kanssa. Ilves-kasvatti pelasi viime kaudella enimmäkseen Ykköstä naisten kakkosjoukkueessa. Nettisivujen tiedotteessa enemmän pelaajasta.

Pelaajakortti Palloliiton tulospalvelussa

- - -

Edellisen viestini jälkeen naiset ovat pelanneet Kansallista Cupia yhden ottelun verran, kun VIFK kaatui Vaasassa 1–9.


Kansallinen Cup jatkuu jälleen lauantaina, kun Ilves pelaa viimeisen alkulohko-ottelun Turussa TPS:n vieraana klo 16.45. Ilves on varmistanut jo jatkopaikan kahdeksan parhaan joukossa. Jatko-ohjelma selvinnee joskus ensi viikolla.

- - -

Naistenpäivän kunniaksi Ilves uusi ystävänpäivänä nähdyn tarjouksen, jossa naisten tukikausareita saa kaksi yhden hinnalla eli hintaan 39,90 €. Tarjous on voimassa vain tämän vuorokauden. Hinta ei ole todellakaan paha. Varsinkaan, jos tukikausarit ostaa kimpassa jonkun kaverin kanssa.

 

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682
Joukkueen avainpelaajiin lukeutuva Saana Tuomala oli Ilveksen YouTube-kanavan haastattelussa.- - -

Kansallisen Liigan Instagram-tilillä muisteltiin videon muodossa vanhoja, kun Ruotsissa nykyään pelaava maajoukkuepelaaja Heidi Kollanen paukutti 2015 Ilveksen hopeakaudella 24 osumaa ja voitti Naisten Liigan maalipörssin. Videolla näkyy myös legendaarinen "wanha Tammela".

 

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682


Kansallinen Cup
la 11.3.2023 TPS–Ilves 1–0 (1–0)

-Ottelun tilastot

Ilves ei ole vielä julkaissut raporttia, mutta Tepsin raportista saanee jonkinlaisen suurpiirteisen käsityksen ottelun kulusta. Kooste on ilmeisesti ilmestymässä jossain vaiheessa myöhemmin. Yritän muistaa lisätä sen tähän viestiin, kun näen koosteen.En tiedä, mitä kahden TPS-kohtaamisen perusteella pitäisi päätellä Ilveksen iskukyvystä. Ilmeisesti tälläkin kerralla peli ratkesi Ilveksen kyvyttömyyteen murtaa turkulaisten puolustus. Onko tämä vain näiden kahden joukkueen keskinäisten otteluiden asetelma vai kertooko tuo laajemminkin Ilveksestä? Ainakin lohkon kolmas joukkue Ykkösen VIFK kärsi isommat tappiot Ilvestä vastaan. Itse asiassa TPS voitti toisen ottelun vaasalaisia vastaan vain 1–0.

Ilves selviytyi joka tapauksessa lohkokakkosena kahdeksan parhaan joukkoon. Ilves oli lopulta jopa paras lohkokakkonen, mikä takaa sijoitettuna joukkueena kotiottelun puolivälierään. Ilveksen vastustajaksi arvotaan Åland United, HPS, FC KTP tai FC Lahti.

TPS–Ilves-ottelun koostevideo lisätty viestiin
 
Viimeksi muokattu:

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682
Kansallisen Cupin puolivälieräparit on arvottu ja tottakai Ilvekselle osui lähtökohtaisesti kovin arpa Åland United. No, ei voi mitään.

Ottelu on kotiottelu ja pelataan ilmeisesti ensi viikonloppuna 18.-19.3. joko lauantaina tai sunnuntaina. Toivottavasti peli osuisi sunnuntaille, koska lauantaina Ilves-perheen huomion vienee miesten jääkiekkoedustuksen puolivälierä Tampereella. Ilmeisesti Ilveksellä olisi kotietu cupin loppuun asti, jos vaan vastustajat kaatuvat. Jo Ålandin kaataminenkin olisi varmaan jonkinlainen yllätys.

 

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682

Lisäsin aiempaan viestiin Tepsin julkaiseman koostevideon viikonlopun Kansallisen Cupin pelistä.

Ainakin tuon koosteen perusteella Ilveksellä näytti olevan enemmän maalipaikkoja, mutta TPS oli kuitenkin ainoa, joka sai pallon maaliin asti. Muutamassa tilanteessa ei ollut enää edes pelkkää huonoa onnea, vaan jo suorastaan käsittämätöntä, että maalia ei pystytty viimeistelemään.

Toivottavasti maalinteko ei osoittaudu Ilveksen kompastuskiveksi tällä kaudella. Hyökkääjissä ei ole oikein mitään kokeneita varmoja viimeistelijöitä, vaan ilmeisesti jälleen kerran luotetaan taitavien nuorten läpimurtoon. Pirkkahallin TPS-ottelussa turkulaiset vaikuttivat myös kaksinkamppailuissa voimakkaammilta. Aiempiin kausiin verrattuna tuossakaan ei olisi mitään uutta, että nuori Ilves-lauma ei oikein meinaa pärjätä Kansallisen Liigan väännöissä.
 

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682
Ottelu on kotiottelu ja pelataan ilmeisesti ensi viikonloppuna 18.-19.3. joko lauantaina tai sunnuntaina. Toivottavasti peli osuisi sunnuntaille, koska lauantaina Ilves-perheen huomion vienee miesten jääkiekkoedustuksen puolivälierä Tampereella.
Tulospalvelu kertoo, että Ilves–Åland United pelataan la 18.3. klo 15.00 Kaupissa. Eli tuo toiveeni osoittautui siis ihan turhaksi. Kovin paljon huonompaa ajankohtaa ei olisi enää voinut valita.

Kun Ilves aloittaa Nokia Arenassa ottelunsa klo 17, nuo pelit menevät väkisinkin hieman päällekkäin.

Mitähän tekijöitä on taustalla, että on päätytty tähän ajankohtaan? Kovasti toivotaan katsojia sekä kannustusta ja sitten lähdetään kilpailemaan katsojista paljon enemmän yleisöä keräävän oman seuran tapahtuman kanssa. Vaikea ymmärtää. Voi olla, että jätän Kaupin pelin itsekin kokonaan väliin.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 119
Mitähän tekijöitä on taustalla, että on päätytty tähän ajankohtaan?
ÅU:n reissun pystyyy näin tekeen viikkonlopun aikana eikä pelaajien tartte uhrata arkipävää (monelle työpäivää) matsin takia.
 

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682
ÅU:n reissun pystyyy näin tekeen viikkonlopun aikana eikä pelaajien tartte uhrata arkipävää (monelle työpäivää) matsin takia.
Olisiko vaikka klo 13 tai 14 lauantaina alkava ottelu olisi tehnyt tuon ÅU:n viikonloppureissun mahdottomaksi? Silloin olisi ehtinyt katsoa molemmat pelit hienosti. Nyt jommasta kummasta täytyy nipistää lopusta tai alusta.
 

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682
Ilveksen matka Kansallisessa Cupissa päättyi tänään 1–2-kotitappioon Åland Unitedia vastaan.

-Ottelun tilastotEn nähnyt ottelua, joten en osaa sanoa siitä enempää. Aamulehden tilaajilla on mahdollista katsoa vielä ottelulähetyksen tallenne.
 

El Bastardo

Viirejä odotellessa
Viestejä
603
Valitettavasti näyttää siltä, että sarjassa säilyminen on Ilveksen mestaruus.

Yleisesti koko futis puolen viime vuosien tekeminen ei aiheuta ennakkoon vähääkään positiivista tunnetta.
 

harkkapilli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
682
Maalikooste eilisestä Kansallisen Cupin ottelusta.Ålandille harmillinen pilkku avausjakson päätöshetkillä. Ilveksen tasoitus oli kerrankin hieno puskumaali kulmapotkusta. Liekö Anna Westerlundin lopettaminen jättänyt tuon tilan vieraiden maalin edustalle? Ålandin voittomaali oli sitten taas harmillisesti kulman jälkeen maalin eteen pyörimään jäänyt pallo, johon vastustaja reagoi terävämmin.

- - -

Valitettavasti näyttää siltä, että sarjassa säilyminen on Ilveksen mestaruus.
Ilman suurta romahdusta ja jotain liian monella kaudella nähtyä henkistä takalukkoa väittäisin, että Ilves ei Kansallisesta Liigasta putoa tälläkään kaudella. Sen sijaan talven tulosten perusteella näyttää ihan realistiselta, että yläjatkosarja (onko taas Mestaruussarjan nimellä?) on tälläkin kerralla saavuttamaton tavoite.

Kaikkia Kansallisen Liigan joukkueita ei ole talvella kohdattu ja harjoituspeleissä joukkueiden kokoonpanot, tavoitteet ja tilanteet vaihtelevat, joten tuloksista yksin ei voi tehdä kovin suoraviivaisia päätelmiä. Tässä vaiheessa lienee kuitenkin selvää, että Ilves ei ole tälläkään kaudella mikään mestarisuosikki ja yläjatkosarjan osaltakin tamperelaiset ovat haastajan asemassa.

Tämä nuori pelaajarunko on nyt oikeastaan kolmatta kautta yhdessä, vaikka matkan varrella joitain pelaajia onkin tullut ja lähtenyt. Tässä vaiheessa kaipaisi pelaajilta ja etenkin joukkueelta kyllä jo jonkinlaista eteenpäin menemistä ikuisen alajatkosarjaan hyytymisen sijaan. Voisin kuvitella, että pelaajiakin se puuduttaa ja tuo muodostaisi taas syksyllä riskin, että parhaat pelaajat siirtyvät muualle houkuttelevampien tarjousten perään. Silloin alkaisi taas jälleen kerran rakennus lähes nollista junioripitoisen kokoonpanon muodossa kohti naisten edustusjoukkuetta.

Ilves on tyttöjenkin jalkapallon puolella ainakin määrällisesti suurseura. Seura on lähes kaikissa Palloliiton projekteissa mukana eturivissä pilotoimassa uusia toimintamalleja. Siitä huolimatta kentällä tehdään kaudesta toiseen Köpin lanseeraamat ilvekset. Siksi jo ihan uskottavuudenkin vuoksi olisi aika mennä urheilullisesti eteenpäin.

Harjoituspeleissä ja Kansallisessa Cupissa on näkynyt ajoittain merkkejä edistymisestä, mutta toisaalta samoja tuttuja ongelmakohtiakin. Yksi merkittävin kysymysmerkki on jälleen, kuka viimeistelee maalit. Kaikissa muissa vaiheissa edistyminen valuu hukkaan, jos hyökkäyspäässä hakataan päätä seinään ottelusta toiseen.

Katsomossa nähtiin viime kaudella jo jonkinlaisia edistysaskeleita etenkin Tulevaisuuden tähdet -projektin muodossa, joka toi junioreita paikan päälle seuraamaan naisten otteita. Tuota pitää jatkaa vaan sitkeän järjestelmällisesti ja rakentaa merkitysellistä sidettä edustuksen sekä juniorien välille. Siellä on Ilveksen isoin kasvupotentiaali katsomoissakin.

Itse en kuulu kumpaankaan ryhmään, mutta vähän kuin miesten edustuksenkin kohdalla, peleihin olen menossa kannustamaan riippumatta siitä, kuinka masentavalta joukkueen touhu vaikuttaisi. Muistan vielä sen kamalan ajan, kun Ilveksellä ei ollut (miesten) edustusta ollenkaan ja uusi nousu piti aloittaa sen jälkeen pohjalta. Jos voin joukkueen olemassaoloon jotenkin omalla kannustuksella vaikuttaa, niin sen aion tehdä. Ilves on liian rakas luovutettavaksi vain pois hiipumaan jonnekin merkityksettömyyteen.
 
Ylös