Ilveksen A-,B-,C- juniorit kaudella 2018-2019

Gmoo

Luottopelaaja
Viestejä
2 061
Kuulostaa kyllä siltä, että joku kaipaisi kenkää persuuksille ja oikein kunnolla. Omaa lastani en kyllä tuollaiseen toimintaan todellakaan haluaisi sekoittaa.
 

Hepulina16

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
182
Onko tässä nyt joku sopimustekninen seikka kyseessä. Mites tuo ylipäänsä menee kun b-junnujen ja sitä nuorempien toiminta on ry:n alaista, mutta a-junnut kuuluukin IHOY:n alaisuuteen. Siirtyykö pelaajat ns. vanhoina "työntekijöinä" uuteen organisaatioon eli joutuuko ne allekirjoittaa uudet sopparit? Ja eikös nut tryoutille saa mennä kuka tahansa pelaaja? Jos tässä on jonkun katkeruus esteenä, tällaisen henkilön on syytä lähteä kävelemään. Tällainen henkilö ei aja seuran asiaa.
 

Pika1

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
221
Viimeiset rivit banneista ovat sen verran huolestuttavaa luettavaa, että paranee tehdä ensin fakta-tsekkaus molemmilta osapuolilta ja sen jälkeen alkaa vaatimaan muutosta toimintakulttuuriin, mikäli Ilves-nuorten kanssa arvostamani yhdistyksen toimesta näin toimitaan.

Jäsenenä voi vähän vaikuttaa sisältä, mutta julkisen paineen kanssa paljon.

Jos nuo kertomukset joukkuetta vaihtaneen bannaamisesta pitävät paikkansa niin kyse on Honkkis-tason tyhmyydestä.

Lisäksi kiinnostaa tietää kuka tällaisen päätöksen voi tehdä.
Nuorten valmentajat?
Sami Karjalainen/Tapio Tamminen?
 

Serve

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
520
Mitä helvettiä? Siis meinataanko tää nyt sössiä junnupuolella, kun vihdoin liigan toiminta on saatu oikeille raiteille?
Johan tämä toiminta on näyttänytkin hyvälle, jonkun aikaan.

Kauna ja ketkeruus näyttää olevan Ilvesläisyydessä DNA:sa, valitettavasti.

Se neropatti, joka moisen aivopierun on suustaan päästänyt, voisi tulla selittämään asiaa
 

levokivi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
350
Missä näitä A:n tryoutteja on ollut? Onko niihin ollut jossain jotain yleistä kutsua? Ry:n sivuilla kerrotaan nuorempien ikäluokkien tryouttien ajankohdat.
 

Veisun Höylä

Rivipelaaja
Viestejä
67
Vaikka laji on eri ja täällä puhutaan nimenomaan kiekosta niin pakko nostaa yksi asia esille. Ei tarvitsisi kävellä siellä toimistolla kuin siihen viereiselle ovelle ja kysyä sieltä jalkapallo puolelta nyt, että miten näitä hommia kannattaisi tehdä?! Rahasta on ihan turha kenenkään itkeä. 10-vuotiaan pojan/tytön kausi edari puolella futiksessa taitaa maksaa yhtä paljon kuin kiekossa.

Jääkiekko puolella Ilveksellä tuntuu aina olevan tietynlainen ylpeys ja suoraan sanottuna jonkinlainen kusipäisyys toiminnassa mukana. (anteeksi vaan suora puheisuuteni) Ensiksi Liiga puolen OY antaa Tapparan painaa ihan surutta kakkoseen 10 vuotta ja kaiken maailman pellet johtaa sirkusta. Tämä kun saadaan jonkinlaiseen kuntoon ja Ripa&kumppanit kääntää laivan suunnan niin eikö sitten RY:N puoli ala perseileen.

Se sama asenne mikä oli OY:N puolella kymmeniä vuosia niin pesiytyi junnu puolelle pikkuhiljaa. Alettiin luulemaan itsestään liikoja ja luottaan siihen, että Ilvekseen on AINA kuitenkin imua ja lahjakkuudet tulevat tänne Tapparan sijaan. En sitä sano, että Tapparan puolella olisi asiat aina hoidettu hyvin mutta nöyryyttä siellä on kuitenkin aina ollut. Meidän Ilveksessä se on vähän unohdettu.

Palatakseni tuohon futikseen vielä ja siihen miksi kannattaisi kysyä sieltä neuvoa niin aikanaan kuten kaikki vanhat ipalaiset muistavat niin edustusjoukkueen taru kun loppui 90-luvun lopussa ja toiminta meni konkurssiin, niin tähän meni RY:N junnu puolen rahoja aikamoinen määrä. Tästä huolimatta vaikka edustus joukkue hetkellisesti kuoli niin se junnu puolihan jatkoi siellä todella vahvasti koko 2000 luvun alun ja loi pohjat nykyaikaan. Tehtiin hommia ja oltiin nöyriä vaikka lippulaiva oli perseillyt ja pilannut mainetta.

Tarvitaan uutta verta ja tietynlaisesta dinosaurus toiminnasta olisi päästävä eroon. Futispuoli pystyi tähän pystyykö kiekko?
 
Viimeksi muokattu:

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 245
Hankin hieman lisätietoa, koska en tosiaan ole toiminnassa mukana. Se mitä parilla pikasoitolla sain kuulla, niin osui aika hyvin siihen ennusteeseen, mistä aloitin kirjoittamaan noin 15 vuotta sitten. Kun Oy veti asiat aivan vihkoon mm tehden pesäeroa Ilves ry:hyn, niin kirjoitin, että olemme menettäneet paljon tietopääomaa. Ulkoapäin Ilves mielletään yhdeksi seuraksi ja lippulaivan hölmöillessä vetovoima ulkoapäin (mm nuorten valmennukseen) väheni ja lisäksi sisältä päin menetimme hyviä tyyppejä.

Tiedän varmaan vasta murto-osan tuosta tapahtumaketjusta, mutta näin nopeasti ilman ainuttakaan tunnesidettä 2001-ikäluokkaan sanoisin, että puhumme surkeasti toteutetusta toiminnasta.

Aikoinaan, kun olin mukana toiminnassa, niin johtavia teemoja oli hitaasti kiiruhtaminen, tasavahvat joukkueet, kilpailullisuuteen keskittyminen vasta myöhemmin (taidettiin tehdä ykkösjoukkue vasta C-junnuihin). Tavoitteena oli viedä mahdollisimman laaja massa, niin ylös kuin mahdollista.

Jos olen saanut oikeata näkemystä, niin 2001-ikäluokkaan nousi valmennukseen isät, joilla oli oma vahva näkemys, kuinka toimintaa tulisi viedä eteenpäin. Valmentajat (jotka ovat myös vanhempia ja heidän lisäksi ainakin osa vanhemmista) olivat sitä mieltä, että hyvät ja vähemmän hyvät eroteltiin jo hyvin nuorena. Itse olen ollut toteuttamassa harjoituksia, joissa kaukalossa on vedetty viikottain 50 pelaajalle jääharjoituksia. Onhan tasoero valtava, mutta ei se mielestäni estä harjoituksen toteuttamista. Ja ahdastakin on.

Kun Ilves ry:n puolelta tehtiin väliintuloa ja pakkoja sekoitettiin tasaisemmiksi, niin vastaanotto vanhempien keskuudessa oli kahdenlaista. Osa oli innoissaan siitä, että huonommatkin saivat peliaikaa, mutta samaan aikaan osa vanhemmista oli sitä mieltä, että tämän Nuori Suomi-meiningin takia heidän (siinä kohtaa kärkipelaajan) pojan kehitys pysähtyy ja väliero Kärppiin vain kasvaa. Väliintulo epäonnistui ja Ilves ry ei jatkossa ottanut riittävän rankkaa otetta korjatakseen tätä väärään suuntaan lähtenyttä toimintaa.

Nyt täytyy muistaa, että elimme hetkeä, jolloin menetimme valmentajia ja yleisintä on, että valmennukseen ajautuvat vanhemmat, jotka eivät siis siinä kohtaa ole Ilves ry:n valmentajia. Harvemmin vanhemmatkaan mielellään lähtevät toimintaan mukaan, mutta, kun seuralla ei ole tarjota valmentajia ja harvemmin vanhemmat keräävät kolehtia ostaakseen valmentajan ulkopuolelta, niin tehtävään ajautuvat vanhemmat. Kun itse valmensin, niin meillä oli muistaakseni sääntönä, ettei 12-vuotiaiden valmentajina saaneet olla vanhemmat.

Tästä nykyisestä hässäkästä minulla on vieläkin epäselvempi kuva. Lyhyt versio oli se, että 2001-syntyneissä massat olivat pienet ja kun tuolla huonolla toiminnalla oli karkotettu massa vieläkin pienemmäksi, niin useat pelaajat jättivät Ilveksen kokien, että on mielekkäämpää pelata naapuriseuroissa kuin jatkaa näiden huonojen kokemusten jälkeen Ilveksessä. Ilveshän putosi B:ssä Mestikseen ja mm KOOVEE pelasi samassa sarjassa sekä NoPy vastaavassa ikäluokassa Suomi-Sarjassa ja A mestiksessä. Koska Ilves ry on näille pojille määrännyt seuraavaa kevättä (kevät 2019) koskevan "takaisinpaluukiellon", niin voisin kuvitella, että ry:ssä tilanne on puolestaan nähty siten, että pojat eivät olleet valmiita nostamaan Ilveksen B:tä takaisin Mestiksestä ja silloin ovat tehneet tämän kohutun päätöksensä. Ja nyt sitten ilmeisesti ovat pitäneet tuosta viime keväänä tekemästään päätöksestään kiinni.

Katkeruutta esiintyi myös kauden aikana, sillä lähtökohtaisesti Ilveksen ei taidettu uskovan nousta takaisin tai ainakin siitä tulisi todella vaikeaa. Vielä Ilveksen voitettua Mestiksen ylivoimaisesti, ei Ilveksen uskottu pärjäävän tuolla SM-sarjan alemmassa lohkossa. Ilves voitti lopulta tuonkin sarjan (taakse jäi mm JYPja Lukko) ja pudottipa vielä villi kortin ensimmäisellä kierroksella Pelicansinkin. Mitä ilmeisemmin Pasi Saarinen teki hyvää työtä B:n kanssa.

En tiedä osuuko yhteenvetoni oikeaan. Tärkeintä on erotella, mikä on Ilves ry:lle tyypillistä ja onko samaa toimintaa jokaisessa ikäluokassa. Itse en ole kuullut ennen tätä 2001-ikäluokkaa vastaavasta ja epäilenpä, ettei noin huonoa toimintaa ole toteutunut nykyisissä nuoremmissa ikäluokissa. Harmittavaa on, että varoitteluni 15 vuoden takaa realisoitui näinkin huonona toimintana.

Itse toivon niille pojille, jotka nyt eivät päässeet takaisin, kaikkea hyvää. Jos pelaajalla on motivaatiota ja taitoa, niin hän nousee huipulle tällaisista vastoinkäymisistä huolimatta. Itse seuraan mielenkiinnolla pojan edesottamuksia. Toivottavasti myös Ilveksessä tästä ikäluokasta on otettu opiksi. Vanhempien tahto ei saa mennä Ilves ry:n linjauksien edelle, vaikka tiedän, että he tämän toiminnan pitkälle kustantavat. Ilves ry:ssä tulee olla johtajuutta kontrolloida, että innokkaat isät pysyvät ruodussa ja toimivat Ilveksen toimintamallien mukaisesti.

Täytyy myös muistaa näitä vanhempia, jotka ovat valmentajiksi lähteneet. Pääosa heistä tekee erittäin vaikeassa ympäristössä hyvää työtä. Ja nämä yli-innokkaatkin eivät lähde omille poluilleen ilkeyttään. He voivat jo lähtökohtaisesti ajatella, että kun minun poikani aikoinaan aloittaa, niin silloin ei kyllä hävitä Kärpille harjoittelumäärissä yhtään. Mutta oleellista ei ole voittaa F-junnuissa pelejä. Mekin otimme aluksi huolella turpaan ja myöhemmin pojat nostivat A:ssa kannua.

Mainittakoon, että aikoinaan Pasi Puistolan siirtyessä pois HV-71:stä, niin hän vei pojan Pirkkalan Pingviineihin kertoen, että Patrik oli tottunut siihen, että HV-71:n treeneissä pääosin leikitään ja touhu ei ole näin totista kuin tässä Ilveksen 2001-ikäluokassa. Patrik valittiin sittemmin Pohjola leirillä ikäluokkansa parhaaksi. Hitaasti kiiruhtaen Suomen huipulle.

Voi olla, että teen paljonkin virhetulkintoja nopeasta taustatutkimuksesta. Kuuntelin molempia osapuolia ja en omaa mitään tunnesiteitä kyseiseen ikäluokkaan.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 245
Jääkiekko puolella Ilveksellä tuntuu aina olevan tietynlainen ylpeys ja suoraan sanottuna jonkinlainen kusipäisyys toiminnassa mukana. (anteeksi vaan suora puheisuuteni) Ensiksi Liiga puolen OY antaa Tapparan painaa ihan surutta kakkoseen 10 vuotta ja kaiken maailman pellet johtaa sirkusta. Tämä kun saadaan jonkinlaiseen kuntoon ja Ripa&kumppanit kääntää laivan suunnan niin eikö sitten RY:N puoli ala perseileen.
Tässä tulee mielestäni se virhetulkinta, että Ry:n perseily alkoi nyt. 2001-syntyneiden kohdalla metsään aloitettiin ajamaan käsittääkseni jo 2000-luvun puolella. Tästä olenkin puhunut, että palstalla junnuasioiden epäkohdat tai onnistumiset tulevat usein monta vuotta myöhässä.
 

Veisun Höylä

Rivipelaaja
Viestejä
67
Tässä tulee mielestäni se virhetulkinta, että Ry:n perseily alkoi nyt. 2001-syntyneiden kohdalla metsään aloitettiin ajamaan käsittääkseni jo 2000-luvun puolella. Tästä olenkin puhunut, että palstalla junnuasioiden epäkohdat tai onnistumiset tulevat usein monta vuotta myöhässä.

Joo se ajankohta oli vähän huonosti ilmaistu kohdallani. Anteeksi tästä. Tarkoitin lähinnä, että Tappara kun on raiskannut 10 vuotta OY:TÄ kakkoseen niin junnu puoli ottaa esimerkkiä. Tarkoitin lähinnä vuosia 2009-2010 kun tämä ylimielisyys tuli Ilves RY:N kiekko puolelle. Käsittääkseni vaikutit silloin vielä siellä ja yritit nostaa asiaa julki.
 

koivu

Tulokas
Viestejä
2
Tässä tulee mielestäni se virhetulkinta, että Ry:n perseily alkoi nyt. 2001-syntyneiden kohdalla metsään aloitettiin ajamaan käsittääkseni jo 2000-luvun puolella. Tästä olenkin puhunut, että palstalla junnuasioiden epäkohdat tai onnistumiset tulevat usein monta vuotta myöhässä.
Morjens Kunto,

toka viestini vasta, mutta olen pitkään foorumia lukenut ja pitänyt asiantuntevista kirjoituksistasi.

Mutta, tuo edeltävä esseesi oli periaatteessa ihan turha liittyen tähän nimenomaiseen asiaan (Ry:n perseily BSM:n munauksen jälkeen ja seuraavan ikäluokan uhkailu), josta kirjoitin. Joten jos tähän kommenttiin vastaat, niin vastaa oikeasti, ei millään muisteloilla. Lähinnä siis että mitä mieltä, kun ei tuota itse asiaa voi muuksi muuttaa.

Muutenkaan en ihan ymmärrä, että miksi -01-ikäluokkaa pidetään jotenkin huonona. C2-AAA-sarjassa menivät valtakunnalliseen lopputurnaukseen, CSM:ssä suoraan varsinaisen SM-sarjan pudotuspeleihin, B2SM:ssä runkosarjan voitti.

Ei ihan kaikki ikäluokat nykypäivänä hoida tota Ilveksessä, jotkut jopa tiputtavat B:n Mestikseen. Tähän voit halutessasi vastata esseellä.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 245
Joo se ajankohta oli vähän huonosti ilmaistu kohdallani. Anteeksi tästä. Tarkoitin lähinnä, että Tappara kun on raiskannut 10 vuotta OY:TÄ kakkoseen niin junnu puoli ottaa esimerkkiä. Tarkoitin lähinnä vuosia 2009-2010 kun tämä ylimielisyys tuli Ilves RY:N kiekko puolelle. Käsittääkseni vaikutit silloin vielä siellä ja yritit nostaa asiaa julki.
Jäin hommista pois jo paljon aikaisemmin eli vuosituhannen alun aikana. Ja fiiliksenä oli tuolloin, että olemme tehneet niin hyvän pohjatyön, ettei Ilvestä pysäytä mikään. Meillä oli loistavia nuoria innokkaita koutseja kuten Lauri Marjamäki, Sami Hirvonen, Jussi Parkkila etc.

Kuinka väärässä olinkaan lopettamisen aikoihin. Tosin varoitin myös hyvissä ajoin tuon jälkeen, mitä kohti saatetaan olla menossa.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 245
Morjens Kunto,

toka viestini vasta, mutta olen pitkään foorumia lukenut ja pitänyt asiantuntevista kirjoituksistasi.

Mutta, tuo edeltävä esseesi oli periaatteessa ihan turha liittyen tähän nimenomaiseen asiaan (Ry:n perseily BSM:n munauksen jälkeen ja seuraavan ikäluokan uhkailu), josta kirjoitin. Joten jos tähän kommenttiin vastaat, niin vastaa oikeasti, ei millään muisteloilla. Lähinnä siis että mitä mieltä, kun ei tuota itse asiaa voi muuksi muuttaa.

Muutenkaan en ihan ymmärrä, että miksi -01-ikäluokkaa pidetään jotenkin huonona. C2-AAA-sarjassa menivät valtakunnalliseen lopputurnaukseen, CSM:ssä suoraan varsinaisen SM-sarjan pudotuspeleihin, B2SM:ssä runkosarjan voitti.

Ei ihan kaikki ikäluokat nykypäivänä hoida tota Ilveksessä, jotkut jopa tiputtavat B:n Mestikseen. Tähän voit halutessasi vastata esseellä.
Olen väärä henkilö vastaamaan, koska en ole ollut kuulemassa keskusteluja. Historia oli mielestäni hyvä tuoda esille, koska se selittää taustoja eli miten tämän ikäluokan kanssa lähdettiin heti ensi metreiltä pieleen.

Jos ajatellaan ilvesläisinä, niin oleellista on tietenkin se, että tehdäänkö Ilveksessä nyt laajasti huonoa työtä vai ollaanko epäonnistuttu lähinnä juuri tässä ikäluokassa ja mahdollisesti jossakin toisessa.

Jos, kuten haluat, keskusteltaisiin pelkästään tästä hetkestä, niin silloin varmaan oleellinen kysymys saattaisi olla, että miksi pojat eivät halunneet Pasi Saarisen valmentamaan joukkueeseen mukaan? Oliko Saarisen maineessa jotain sellaista, että siihen ei haluttu sitoutua? Vai oliko ajatuksena se, että koska edellinen B putosi toisen henkilön valmennuksessa, niin uudenkaan valmentajan toimintaan ei uskottu? Jos muistan juttuja oikein, niin päätös lähteä Ilveksestä oli tehty hyvissä ajoin (ei siis siten, että olisi todettu Saarisen Pasin toiminta huonoksi).

Kukaan ei kait ole moittinut poikia huonoiksi?

Täytyy uskoa siihen, että täyskäännös lippulaivassa, alkaa näkymään myös ry:n vetovoimana mahdollisimman pian.
 

Jesse 11#

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
109
Olen väärä henkilö vastaamaan, koska en ole ollut kuulemassa keskusteluja. Historia oli mielestäni hyvä tuoda esille, koska se selittää taustoja eli miten tämän ikäluokan kanssa lähdettiin heti ensi metreiltä pieleen.

Jos ajatellaan ilvesläisinä, niin oleellista on tietenkin se, että tehdäänkö Ilveksessä nyt laajasti huonoa työtä vai ollaanko epäonnistuttu lähinnä juuri tässä ikäluokassa ja mahdollisesti jossakin toisessa.

Jos, kuten haluat, keskusteltaisiin pelkästään tästä hetkestä, niin silloin varmaan oleellinen kysymys saattaisi olla, että miksi pojat eivät halunneet Pasi Saarisen valmentamaan joukkueeseen mukaan? Oliko Saarisen maineessa jotain sellaista, että siihen ei haluttu sitoutua? Vai oliko ajatuksena se, että koska edellinen B putosi toisen henkilön valmennuksessa, niin uudenkaan valmentajan toimintaan ei uskottu? Jos muistan juttuja oikein, niin päätös lähteä Ilveksestä oli tehty hyvissä ajoin (ei siis siten, että olisi todettu Saarisen Pasin toiminta huonoksi).

Kukaan ei kait ole moittinut poikia huonoiksi?

Täytyy uskoa siihen, että täyskäännös lippulaivassa, alkaa näkymään myös ry:n vetovoimana mahdollisimman pian.
Taisi olla niin että päätös lähteä oli tehty jo useimmilla aikaisemmin kuin kausi päättyi. Pyryn B haki paikkaa mestiksestä ja joitakin pelaajia siirtyi sen myötä Nokialle. Jotenkin kummasti tuo Pyryn mestis paikka meni kuitenkin sivusuun.
Syitä siihen voidaan hakea ry,n toimiston suunnalta sen verran hyvät suhteet siellä on jääkiekkoliiton suunnalle että Pyryn paikka varmasti "unohtui" pöytälaatikkoon kun muuten olisi pelannut samaa sarjaa Ilveksen B,n kanssa.
Valmentajavalinta taisi tulla vasta kauden jälkeen Ilveksen B,lle siinä vaiheessa kun nuo pelaajat olivat jo sopineet muualle lähtevänsä.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 245
Taisi olla niin että päätös lähteä oli tehty jo useimmilla aikaisemmin kuin kausi päättyi. Pyryn B haki paikkaa mestiksestä ja joitakin pelaajia siirtyi sen myötä Nokialle. Jotenkin kummasti tuo Pyryn mestis paikka meni kuitenkin sivusuun.
Syitä siihen voidaan hakea ry,n toimiston suunnalta sen verran hyvät suhteet siellä on jääkiekkoliiton suunnalle että Pyryn paikka varmasti "unohtui" pöytälaatikkoon kun muuten olisi pelannut samaa sarjaa Ilveksen B,n kanssa.
Valmentajavalinta taisi tulla vasta kauden jälkeen Ilveksen B,lle siinä vaiheessa kun nuo pelaajat olivat jo sopineet muualle lähtevänsä.
Mikä sinun näkemyksesi on lähdön syystä? Oliko päätös poikien vai vanhempien? Ja oliko ajatuksena, että Nokian B:ssä tai Nokian A:ssa poikien on parempi kehittyä kuin Ilveksen B:ssä?

Itse en tiedä mitään tuosta Nokian B:n Mestispaikasta. Harmittavaa on, mikäli Jääkiekkoliitto olisi antanut viedä itseään. Pyry näytti sijoittuneen B Suomi-sarjassa toiseksi ja A:n Mestiksessä sarjapaikan Suomi-sarjan jatkosarjan kautta.
 

CCM

Tulokas
Viestejä
9
On ollut sen verran mielenkiintoista keskustelua, että päätin kysyä muutamilta -01 poikien vanhemmilta heidän näkemyksiään vuosista Ilveksessä. Kovin yhteneväisesti syyttävä sormi oli toimiston suuntaan useammassa asiassa. Ikäluokassa on ollut vahvoja isävalmentajia, jotka ovat tavalla tai toisella mm. sponssanneet liigajoukkuetta. Tuo tausta on ollut toimiston perusteena suorasti tai epäsuorasti, kun kyseiset valmentajat ovat saaneet jatkaa vuodesta toiseen. Ikäluokka on ollut hyvä, kuten joku tuloksista aiemmin kirjoittelikin. Toimintatapoihin on vain liittynyt paljon kovin kyseenalaisia toimia ja toiminta ei ole ollut millään mittarilla avointa.

Moni vanhempi on kyllästynyt vuosien saatossa toimiston hampaattomuuteen ja lähtöaikeita on ollut monella perheellä. Viime vuonna taisi vain kaikki eskaloitua. Näiden muutaman vanhemman mukaan onkin varsin koomista,että nyt toimisto näyttää hauiksiaan, kun ei kymmeneen vuoteen puuttuneet mihinkään aidosti puuttumisen vaativaan asiaan. Vielä, kun tässä kärsivät yksittäiset pojat ja vielä a:n joukkue ja seuran maine, niin eihän tämä hyvältä näytä ulospäin. Voisi kiteyttää asian yhden äidin kommenttiin:"Hieno laji ja hienoja poikia, mutta aikuiset (muutama valmentaja sekä toimiston väki) teki harrastuksesta melkoisen farssin."
 

Jesse 11#

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
109
Mikä sinun näkemyksesi on lähdön syystä? Oliko päätös poikien vai vanhempien? Ja oliko ajatuksena, että Nokian B:ssä tai Nokian A:ssa poikien on parempi kehittyä kuin Ilveksen B:ssä?

Itse en tiedä mitään tuosta Nokian B:n Mestispaikasta. Harmittavaa on, mikäli Jääkiekkoliitto olisi antanut viedä itseään. Pyry näytti sijoittuneen B Suomi-sarjassa toiseksi ja A:n Mestiksessä sarjapaikan Suomi-sarjan jatkosarjan kautta.
Syitä oli varmasti moniakin ja pitempään kytenyt tilanne siihen johti. Osa niistä tulikin tuossa CCM.n viestissä jo ilmi. Suurin syy varmasti oli toimiston touhuihin kypsyminen monella.
Mitä tuohon Nokiaan tulee niin siellähän oli tietysti etukäteen ajateltuna mahdollisuuksia enemmän pelata B,ssä samaa sarjaa Ilveksen kanssa ja samalla A,mestistä ja pääsipä siellä joku pelaamaan ihan edustuksenkin mukana jokusen pelin.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 245
Tuo 01-ikäluokka aiheuttaa varmuudella huonoja fiiliksiä ja katkeruutta. Ja haastattelemani kokenut ilvesläinen myönsi, että tämän ikäluokan kanssa meni asioita paljon pieleen ja heti alusta.

Kuulostaa liian kylmältä sanoa, koska monella on 01:sten suhteen tunteet mukana pelissä, niin näin ilvesläisenä pitäisi hahmottaa, että toistuuko sama toiminta läpi organisaation G-junnuista B-junnuihin vai osuiko tähän yhteen ikäluokkaan poikkeuksellisen paljon huonoa toimintaa? Tässä ketjussa voi tietenkin jakaa fiiliksiä, mikäli jollakin oma poika pelaa E-junnuissa tai D-junnuissa tms. Muistaakseni täällä joku joskus kirjoitti, että hänen poikansa pelaa nuoremmissa ja kehui tuota toimintaa.

Ilveksen kannalta oleellista on, että tapauksesta opittiin jotain ja vastaavaa ei tapahdu uudestaan.

No mennään vielä hetkeksi näihin 01:siin. Varsinainen kilpailutoiminta alkaa C-junioreissa ja tätä ikäluokkaa valmensi näiden poikien osalta Pettisen Tomi. Urheilullisesti pojat pelasivat hyvän kauden ja moni jatkoi tuon kauden jälkeen vielä Ilveksen riveissä. Tärkein kysymys lienee se, että olivatko pojat tuolloin tyytyväisiä toimintaan? Isät toivottavasti olivat tässä kohtaa pois valmennuksesta.

Vielä kaudella 2017-18 löydän paljon samoja nimiä Ilveksen B2- ja B-ikäluokista, joka voisi näin ulkopuoliselle antaa ymmärryksen, että C:ssä toiminta oli sen verran OK ja näkymä B2:ssa kiinnostava, koska toiminnassa jatkettiin? Oliko Joel Helteen toiminta sitten sen verran huonoa B2:ssa, että haluttiin siirtyä pois Ilveksestä? Täällä päätoksen sanottiin tapahtuneen hyvissä ajoin eli ilmeisesti siis ennemmin kuin oli selvää, että Ilveksen B putoaa.
 

levokivi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
350
Ihmettelen edelleen myös sitä, että liittyykö tähän laajemminkin jotkin nokialaisten (Pyryn) ja Ilveksen keskinäiset erimielisyydet, koska ko. keväänä Pyry lopetti yhteistyön Ilveksen kanssa ja liittyi Tapparan leiriin.
 

levokivi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
350
Nyt on mielenkiintoista nähdä millaisen A-nuorten joukkueen Ilves saa kokoon. A:n mennyt kausi oli varmaan seuran kaikkien aikojen pohjanoteeraus. Tulevan kauden osalta en ole nähnyt mistään edes valmentajan nimeä - jatkaako Poikonen? Miten tryoutit meni? Aika hiljaista on ollut.
 
Ylös