Äänestys: Pitääkö Liigan pronssiottelua pelata?

Pitääkö Liigan pronssiottelua pelata?

 • Kyllä, yksittäisenä otteluna

  Ääniä: 70 71,4%
 • Kyllä, paras seitsemästä -sarjana

  Ääniä: 0 0,0%
 • Kyllä, lyhennettynä sarjana

  Ääniä: 7 7,1%
 • Ei

  Ääniä: 21 21,4%

 • Äänestäjiä
  98

Nukkuvien Puolue

Rivipelaaja
Viestejä
58
Nyt kun Ilveksen pronssipeli on tulossa, niin tämä vanha kysymys taas puhuttaa ihmisiä ja jakaa mielipiteitä. Laitetaan äänestys pystyyn ja selvitetään mitä mieltä enemmistö on.

Omasta mielestäni on nykyisellään aika sama pelataanko vai ei. Tuohan se lipputuloja, ja on se ihan ok tilaisuus joukkueelle ja kannattajille päättää kausi yhdessä muun kuin massiivisen pettymyksen tunnelmissa. Toisaalta, ei siinä juuri mitään urheilullista panosta enää ole, paitsi tietysti rahapotti.

Ehkä yksi tapa, jolla pronssiottelu saataisiin arvokkaammaksi, olisi jakaa CHL-paikat vain runkkarin voittajalle, ja sitten playoffien mitalisteille. Silloin Ilveksenkin ensi kauden CHL-paikka ratkeaisi vasta sunnuntaina, tosin tässä tapauksessa kyllä haluaisin, että vähintään paras kahdesta -sarja pelattaisiin. En tosin tiedä, onko Liigalla oikeus itse vaikuttaa siihen, kuinka CHL-paikat jaetaan, vai määrätäänkö se kokonaan ns. ylhäältä.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
3 122
Pitää pelata, koska

- Perinteinen, melko ainutlaatuinen ja omaleimainen osa suomalaista palloilusarjakulttuuria,
- Etenkin pienille seuroille hyvä mahdollisuus johonkin konkreettiseen menestykseen, vaikka rahkeet eivät riittäisi mestaruuskamppailuun,
- Urheilullinen panos siinä on ihan yhtä paljon kuin siinäkin, pääseekö mukaan playoffeihin pudotakseen nopeasti pois vai jääkö rannalle.

CHL-idea on hyvä! Suomen CHL-paikat voisi antaa mitalisteille ja runkosarjan voittajalle. Jos näissä olisi päällekkäisyyttä, tehtäisiin kuten futiksessakin eli seuraavaksi paras runkosarjasta sisään.
 

jorkkila

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
554
Nykymuodossa pitää pelata. Jos joskus siirrytään ns. NHL:n malliin, jossa ei mitaleja jaeta vaan ainostaan mestaruuspokali niin silloin voidaan unohtaa pronssipelit.

Prossin havittelun laajentaminen "minisarjaksi" vaatisi tosiaan jonkin lisäpanoksen.
Suurempi potti tuosta välierä/finaali yhteispotista?
Esim juuri tuo edellämainittu CHL-paikka?
muuta?
 
Ylös