pe 17.5.2024 Ilves - FC Haka

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 501
600x600px_0004_Ilves_logo.png.200x200_q85.png
haka-logo.png.200x200_q85.png


Veikkausliigan runkosarja: Ilves - FC Haka, perjantai 17.5. klo 20:00
(Tammelan Stadion, Tampere)


Kokoonpanot: Veikkausliiga

Ilves

1 Virtanen Otso
5 Pikkarainen Juhani
6 Arifi Doni
7 Veteli Joona
9 Ulundu Vincent
15 Ala-Myllymäki Lauri
16 Miettunen Tatu
17 Söderbäck Marius
19 Jukkola Oiva
22 Mäenpää Aapo
29 Haarala Santeri

Vaihtopelaajat:

2 Kivikko Arraño Matías
4 Umar Mohammed
8 Stjopin Maksim
10 Riski Roope
12 Viitala Johannes
28 Ala Topi
31 Bulgakov Danila

FC Haka

12 Lepola Anton
2 Talo Nikolas
3 Friberg Niklas
6 Pereira Sebastiao de Morais Guilherme
7 Mastokangas Elias
9 Bacanin Marko
11 Lanquedoc Imani Jamal
18 Mahuta Ryan
21 Bah-Traore Haymenn
23 Elhadji Maissa Fall
30 Kilo Juho

Vaihtopelaajat:

4 Ndam Mfouapon Hassan
5 Gianini Dantas Nicolas
8 Siira Tuure
10 Patoulidis Evangelos
17 Sejdiu Arlind
32 Heino Oliver
77 Whyte Oliver

Ilveksen otteluinfo:

Ilveksen ennakko:

Hakan ennakko:
Pirkanmaan derby edessä perjantaina! - FC Haka

Tammelassa nähdään perjantai-illassa historiallinen derby, kun tänään varmistui, että Vanhan Tammelan vuoden 1994 TPV-HJK-matsin yleisöennätys (5490) tulee menemään uusiksi. Ilves joutuu Pirkanmaan derbyyn voittoputkestaan huolimatta vieraita hankalammasta lähtötilanteesta, kun EIF-voitossa sivusta olleiden Roope Riskin, Jorginhon, Felipe Aspegrenin, Noel Hasan ja Vincent Ulundun pelikuntoa ei ollut tiedossa vielä ainakaan alkuviikosta. Viime kierroksilla Ilveksen kuumimpana pelaajana on häärinyt Oiva Jukkola, joka katkaisi EIF:n selkärangan edellisellä kierroksella jo kauden kolmannella maalillaan. Ilveksen parantuneet otteet ovat vieneet keltapaidat jo kolmen ottelun voittoputkeen, ja sarjan alkukauden tasaisuutta kuvaa, että kuudentena oleva kissapeto on vain kolmen pisteen päästä sarjajohtaja VPS:sta. Perjantain derbyvastustaja on sekin kutkuttavasti ennen matsia Ilveksen edellä viidentenä vain yhden pisteen päässä.

Vierailija Haka on ollut viime aikoina hurjassa vireessä. Edellisessä ottelussa koskilaiset kaatoivat kärkijoukkueisiin lukeutuvan SJK:n kotonaan 2-0 ja sitä edellisellä kierroksella murjoivat Gnistanin Oulunkylässä maan rakoon maalein 0-3, eikä Haka ole avauskierroksen VPS-kotitappion (1-2) jälkeen hävinnytkään yhtään ottelua, kun väliin mahtuvat 2-1-voitto EIFistä sekä 1-1-tasapelit FC Lahden ja HJK:n kanssa. Koko sarjan viiden viime ottelun kuntopuntarissa ex-tehdasjoukkue on peräti ykkösenä. 22-vuotias kreikkalaisjuurinen belgihyökkääjä Evangelos Patoudilis on löytänyt heti tehonsa ja tehnyt Hakalle kolme maalia, Imani Lanquedocin sekä Maissa Fallin ollessa kahdella osumallaan mieheen seuraavaksi tehokkaimmat hakalaiset. Tehoja on vielä piipussakin, kun Ilvestä Liigacupissa kiusannut serbihyökkääjä Marko Bacanin on osunut vasta kertaalleen ja viime kauden toiseksi tehokkain Haka-pelaaja Elias Mastokangas ei ole vielä onnistunut avaamaan kauden maalitiliään. Andy Smith saa johtaa joukkonsa Tammelaan myös hyvässä terveystilanteessa, kun ainoa kysymysmerkki kohdistuu maalin suulle, mistä seuraan tälle kaudelle saapunut nuori pohjoisirlantilainen maalivahti Liam Hughes on ollut pitkään sivussa. Toistaiseksi Anton Lepola on kuitenkin hoitanut kaikki kuusi liigaottelua erinomaisin tuloksin, eikä Haka luultavasti häneen kaadu perjantainakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 501
"Ilveksen kokoonpanosta ovat varmasti poissa Tomas Sovelius, Arttu Tulehmo, Lucas Väyrynen, Felipe Aspegren ja pelikiellossa oleva Anton Popovitch. Kysymysmerkkejä ovat Noel Hasa, Jorginho ja Roope Riski. EIF-ottelusta sivussa ollut Vincent Ulundu palaa kokoonpanoon."

 

Supin tukit

Luottopelaaja
Viestejä
1 436
Ai jumalauta, että kihelmöi jo. Perjantai-ilta ja pitkä viikko takana, aurinko paistaa ja lämpö hellii. Valtakunnan komein stadion loppuunmyytynä (?), kiimaista futista luvassa ja kylmä olut kädessä.

Alkais jo!
 

Satunnainen

Luottopelaaja
Viestejä
1 878
Toivottavasti janaritkin muistaa että jalkapallossa derbyjä on vain kaksi kauden aikana niinkun hyvin on liput mennytkin kaupaksi. Ei välisarjoja eikä rahastusta vaan reilua peliä (toivottavasti) ja kylmää kaljaa :p
Varmuudella kaksi, mutta enimmillään voi olla jopa kuusi kohtaamista. Toki se olisi jo melkoinen yhteensattumus, jos niin kävisi.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 373
Päästäneen hyvin lähelle 8000:tta. Pikku pilke silmäkulmassa voisi kysyä, miksi rakennettiin niin pieni stadion?

Ai että on päässyt ilkkumaan niille vastarannankiiskeille, jotka a) vastusti stadionia b) vastustivat ehdottamasti laajennusta 6000 -> 8000 koska sitä ikinä saada myytyä täyteen...
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 757
Kuinkahan paljon voittoa tuollainen täysi stadion Ilvekselle voittoa tuo?
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 549
Kuinkahan paljon voittoa tuollainen täysi stadion Ilvekselle voittoa tuo?
Stadion tuskin oni han täynnä mutta oheismyyntiä tulee varmasti mukavasti. Luvuista mahdoton sanoa mitään kun en tiedä paljonko ottelu tuo kuluja mukanaan.Voisko se olla puolet,kolmasosa Nokiasta kuluista?
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 501
Kokoonpanot lisätty avausviestiin. Ilves saa poissaolijoista mukaan vain Riskin, joka aloittaa penkillä. Topi Ala otettu reserveistä rosterin täydennykseksi.

Hakaan hankittu ulkomaalaistopparipari Ndam - Dantas on toistaiseksi jäänyt penkkiveikoiksi Fribergin ja hyvän startin ottaneen nuoren Nikolas Talon taakse. Tänään nähdään kuitenkin myös vahvasti kotimaisen ja ulkomaalaispelaajiin nojaavien rosterien koitos.
 

Paatelainen

Luottopelaaja
Viestejä
1 974
On kyllä upea ilta tulossa. Tänään, kun joukkue täräyttäisi parhaimpansa tiskiin se olisi sellainen markkinointitemppu ettei paremmasta väliä. Ilmassa on urheilujuhlan tuntua, toivottavasti ei pilata sitä nyt hermoilemalla.
 
Ylös