Vuoden viesti

PUMPPU

Tähtipelaaja
Viestejä
11 352
Ilvesfoorumigaala 2024 - Vuoden viesti

Tässä kategoriassa äänestetään vuoden 2024 viesti ja sen kirjoittaja. Ei oikein saatu tähän niitä viestejä fiksusti niin vähän mennään meiningillä ”tietäjät tietää”.
 
  • Tykkää
Reactions: 000

Janko

Luottopelaaja
Viestejä
5 320
Ei tämä tarvitse sen kummempaa äänestystä. Tässähän tämä:

Pelin jälkeen pyysin ensimmäiseksi anteeksi pojaltani, että joutui syntymään Ilves-perheeseen.

Seuraavaksi pyydän anteeksi KalPalta ja suomalaiselta jääkiekkoyleisöltä.

Antti Pennanen. Häpeän käytöstäsi, häpeän sinua.

Olen kannattanut Ilvestä 40 vuotta. Kuten kaikki tietävät, vaikeaa on ollut. Olen kuitenkin aina ollut sitoutunut. Ilves on edustanut minulle omistautumista, pelillistä kauneutta, rehtiyttä ja rehellisyyttä. Integriteettiä.

Kestän Ilveksen tappion. Taas kerran. Mutta tämän kauden jälkeen mieleeni ja suuhuni jää maku, joka maistuu häpeälle ja hyväksikäytetylle.

Antti Pennasen puhe ja siinä sisällä olleet arvot ovat puhutelleet minua. Ytimessä on ollut ihminen, kannattaja ja pelaaja. Olen saanut tästä kaikesta paljon ja olen luullut ymmärtäneeni sitä, mistä Pennanen puhuu. Olen itsekin "merkittävässä yhteiskunnallisessa asemassa". Puhe on ollut oikeaa. Sellaista, johon kaltaiseni helposti lankeaa.

Tänään kuitenkin ymmärsin sen. Ilves oli Pennaselle vain astinlauta.

Tapa, jolla hän puhui peleistä, suorittamisesta, oli vain peliteknistä. Koska Pennanen tähtäsi koko ajan vain urallaan eteenpäin, hän ei koskaan välittänyt riittävästi siitä, mitä Ilves tarkoittaa Tampereella, mistä Ilveksessä on kyse. Ero Jouko Myrrään on valtava.

Viimeinen ilta näytti sen. Antti Pennanen ei tullut viimeisen pelin jälkeen jäälle. Kättelemään vastustajaa, kunnioittamaan heitä. KalPa olisi ansainnut tämän. Ensimmäisen kauden liigavalmentaja Petri Karjalainen pyyhki Pennasella pöytää. Ja tuli kättelemään ilveksiä, osoittamaan kunnioitusta.

Viimeisen illan jälkeen Antti Pennanen ei vain jättänyt osoittamatta kunnioitusta vastustajalle. Puolentoista kauden jälkeen hän ei saapunut kiittämään Ilveksen kannattajia. Ihmisiä, jotka ovat ilta toisensa jälkeen maksaneet tuloistaan kymmeniä, satoja, jopa tuhansia euroja - kukin maksukykynsä mukaan - tukeakseen Antti Pennasta ja Ilvestä.

Voiton ja tappion hetkellä ihminen mitataan. Pennaselle Ilves ja sen kannattajat eivät merkinneet mitään. Haastattelun suurin kysymys hänelle oli se, oliko tämä hänelle viimeinen liigapeli valmentajana. Ei sanaakaan Ilvekselle, ei sanaakaan yhteisölle.

En ole pettynyt Ilvekseen. Olen pettynyt siihen, että Ilveksen pelistä vastaava ihminen ei välitä minusta, eikä yhdestäkään kaltaisestani. Hän miettii vain itseään.

Pennaselle Ilves oli kuriositeetti. Hän ei lopulta välittänyt seurasta ja sen historiasta vähääkään. Häntä harmitti se, että hän ei onnistunut käyttämään brändiä - kaikkia meitä, jotka omistamme sen - tehokkaammin omaksi edukseen.

Uskoin sinuun, Antti Pennanen. Jäljellä on vain häpeä. Käytit meitä hyväksesi, etkä edes tullut kiittämään. Oloni on likainen.

Antti Pennanen ei ole kelvollinen maajoukkueen valmentajaksi. Hänestä on muotoutunut tyypillinen pyrkyrimenestyjä, joka on unohtanut kaiken sen, mistä suuremmassa kontekstissa on kyse. Kyse ei ole hänestä. Kyse on sinusta ja minusta. Yhteisöistä. Ilveksestä. Suomesta.

Rakastuessaan itseensä, Pennanen on menettänyt tähän kaikkeen otteensa.

Ei kiitoksia. Ei kättelyä. Ei kunnioitusta.

Surullista. Arvotonta. Antti Pennasen perintö.
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 576
Vituttaa ihan jo Raja Casablancan puolesta että tuo heidän upea chänttinsä joutuu noiden gloryhunter-räkänokkien häväistäväksi. Onssien sanoitukset kun lähes poikkeuksetta muistuttaa lähinnä huonoa, mielikuvituksetonta parodiaa Ultra-porukan chänteistä.

Itse asiassa; BREAKING NEWS! Sain juuri käsiini Onssien lyriikat tohon säveleen:

Ooo, Allez Allez!
Hu! Ha! (Mutta tässä ei saa sitten tehdä mitään nyrkkieleitä ettei kukaan vaan säikähdä)
Ooo, Allez Allez!
Me ollaan mestareita!
Me ollaan tappara!
Me tullaan mansesta!
Me ollaan tappara!

Jos noi ei ole sana sanalta onssien version sanotukset niin mää olen jokaiselle heidän jäsenelleen kaljan velkaa. Toisaalta se nyt ei paljoa tarkota, koska kukaan heistä ei ole täysi-ikäinen.
 

Eemeli Fucking Finland

Luottopelaaja
Viestejä
2 458
Ei ole väliä kuinka paljon teitä tulee Vaasaan lauantaina. Vaasa ei ole ikinä hävinnyt kotona katsomossa eikä tule ikinä häviämään. Me luotiin teidän junttien kannattajakulttuuri vuonna 2012. Takatukkaiset, puhevammaiset. Tampere on vitun junttila. Tervetuloa helvettiin.
 
Ylös