Jérémy Grégoire

Etäilves

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
453
Ja paluu päiväjärjestykseen. Illan "kruununa" 3. erän purkuyritys, kun ketään ei ollu 5 metrin päässä ja silti jäi kiekko alueelle.
Ja tähän kun lisätään IFK:n ensimmäisessä (ja onnexi ainoassa) oman sinisen alla vatulointi kiekon kanssa ja vielä rintamasuunta omiin. Ei olisi muuta vaadittu kuin oikea peliasento ja se kiekko sinisen yli (respect the blue line) Noh, vastaavaa on JG:n kohdalla sattunut ennenkin. Mutta ei se mitään, onhan Jeremy mukava kaveri kopissa ja vielä niin komeakin. :)
 

-sk-

Luottopelaaja
Viestejä
1 450
Mun mielestä ei kyllä eilenkään esittänyt oikein mitään. Jotain Pennanen Gregoiressa näkee,kun on nokkimisjärjestyksessä Könösen edellä mutta itse en tuota kyllä käsitä.

Profiililtaan juuri sitä mitä lääkäri määrää, (”hampaaton kanukki”) mutta jostain kumman syystä ei pelaa profiilinsa näköistä lätkää. Ei juurikaan taklaa, ei voita kaksinkamppailuita ja kiekollisena kauhea hätä koko ajan.

Edelleen kyllä tuossa jotain täytyy olla koska valmennus antaa luottoa, mutta olisi mielenkiintoista tietää mitä Jeremyltä oikein halutaan kentälle? Vai tuoko koppiin niin paljon että on järkevä pitää kokoonpanossa?
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 337
Gregoire painaa pyyteettömästi hommia ja osaa pelata alivoimaa.
Ei kiukuttele peliajasta ja on ilmeisesti todella hyvä jätkä joukkuekavereille.

Annan ihan rehellisen peukun sille kun try-out johti sopimukseen.

Ei nelosen laiturit missään kohtaa se ongelma ole ollut vaan se kun ei meinaa löytyä ehjää kaveria siihen nelosen keskelle joka pärjää Liiga peleissä.
 

Meklari

Luottopelaaja
Viestejä
6 537
Gregoiren karaktääri on jotenkin sellainen, että siitä olisi periaatteessa helppo vain pitää jos ei ajattelisi liikaa. Silti puhtasti peliä arvioiden en pysty olemaan tyytyväinen en neloseen enkä Gregoireen. Mielestäni on suurimmaksi osaksi liian hankalaa.

Alivoima meillä on toiminut, mutta edelleen onhan se passiivista ja ei sitä nyt aina rennoin mielin katso. Gregoire saa siinä vastuuta, mutta aika rauhassa saa kaveri pyörittää, kun ei Greg kovin nopeasti pysty iskemään väleihin. Muilta niitä katkoja sitten välillä tulee.

Mielestäni Gregoire on kuitenkin osoittanut jopa yllättävää kykyä hyökkäyspäässä joskus harvoin sen paikan auetessa. Miettii missä roolissa saanut enemmän pisteitä kuin Päkkilä. Veikkaan, että jos Gregoirella olisi Päkkilän liike niin voisi olla jopa tehomies. Nyt ei vain ehdi.
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 325
Olisin odottanut eilenkin jotain pientä muistutusta Liedekselle, mutta Jeremy on nyt päättänyt olla toisenlainen jääkiekkoilija. Ei hän oikein mitään kentällä "luo", mutta ei häneenkään kaaduta. Välillä väläyttelee aloituksissa.
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
3 530
Gregoire painaa pyyteettömästi hommia ja osaa pelata alivoimaa.
Ei kiukuttele peliajasta ja on ilmeisesti todella hyvä jätkä joukkuekavereille.

Annan ihan rehellisen peukun sille kun try-out johti sopimukseen.

Ei nelosen laiturit missään kohtaa se ongelma ole ollut vaan se kun ei meinaa löytyä ehjää kaveria siihen nelosen keskelle joka pärjää Liiga peleissä.
Kyllä minä näen neloskentän ongelmat ihan samanlaina laitureiden syynä kun sentterin.
 

masa_90

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
375
Kumma jätkä. Välillä hyvä peli, useimmiten aivan piilossa. Tänään tuli huomattua erätauolla yksi miehen fanipaita ennen kuin mieheen tuli kiinnitettyä mitään huomiota pelissä. Ja voitte kuvitella että ei ole mikään yleisin fanipaitakaan :D
 

Toskala 35

Rivipelaaja
Viestejä
94
Niin en tiä kumma kyllä Lancaster saattas tehdä jopa maalin tai syöttää maalin muttei näy kokoonpanossa edes silloin. Kun Niku on sivussa varmaan enemmän annettavaa kun rautasella. No on tää hyvä alivoimalla siihen jää
 

Slite

Luottopelaaja
Viestejä
1 070
Kovasti yrittää, mutta pelisilmä ei vaan riitä suurempiin mainetekoihin. Bravuurina ehkä tämän pelin lopussa tilanne, jossa toiselta puolelta rännitettiin, ja Jeremy luistelee hyökkäysalueella pari metriä irti laidasta kunnes vasta ihan kiekon tullessa kohdalle tulee joku ahaa-elämys, että pitäisiköhän mennä kiinni laitaan ja koittaa pysäyttää se kiekko. Erikoista pelaamista.
 

Mobutu Sese Seko

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
723
Itse sain omiin muistiinpanoihin ensimmäistä kertaa sitten lokakuun Gregsille jakson, jossa hänen esityksensä on jäänyt positiivisen puolelle 2 peräkkäisessä pelissä. Sellaisia neutraaleja muutaman pelin jaksoja on toki jonkin verran ollut, mutta mielestäni Gregs pystyi omalla toiminnallaan tarjoamaan "voittavaa" panosta nelosen pelaamista myös tasakentällisin.

Grégoiren luistelu on ollut ihan ok, ei heikkous, joskaan ei myös mikään varsinainen vahvuus. Ehkä osittain tuota luistelua menee hukkaan puutteellisen pelikäsityksen takia. Nyt kuitenkin Sportia vastaan näytti ensimmäistä kertaa omaan silmään siltä kuin kaveri suorastaan lentäisi luistimilla. Kutsuin miestä hieman ivallisesti Maurice Richardiksi Vaasan pelin jälkeen, mutta tiettyä rakettimaisuutta tuossa oli aiempaan vertaan nähtävissä.

Itse kun teen arvioni usein jälkikäteen laukaisupohjaiseen malliin vedoten, niin en ole tainnut kertaakaan aikaisemmin saada näin paljon laukauksiin vaikuttaneita positiivisia suorituksia ja vaihtoja. Jos miehen tukitoimipelaaminen olisi huomattavasti säännöllisemmin tällä tasolla, olisin huomattavasti positiivisempi pelaajan suhteen.

Muutama esimerkki Sport-ottelusta

- Ratisen hyvä paikka 2:28 lähtee Grégoiren syötönkatkosta hyökkäysalueella. Tilanteen jälkimainingissa Ratinen lähtee maalin taakse kiekollisena, Grégoire ajaa hyvällä vauhdilla kiekottomana 1.sektoriin keskelle, mutta syöttö näyttäisi menevän liiaksi eteen ja hyvä maalipaikka jää tulematta. Hyökkäysalueaika katkosta 25 sekkaa ja vaihto päättyy pakotettuun virheeseen (Rati&Bau), jossa Sport roiskaisee pitkän kiekon

- Ratisen laukaus 33min kohdalla. Ilves purkaa omalta alueelta päätyyn ja Jeremy painoi tuossa raketin lailla päätykiekkoon pakottaen vasemman puolen pakin huonoon syöttöön, hyvä painepeli ja laitojen lähellä pelaaminen Ratisen ja Frimanin kanssa johti tuohon laukaukseen.

- 46:20 takapaineella Rautasen kanssa riistämässä kiekkoa hyökkäysalueen menetyksen jälkeen, riisto, kontrolloitu hyökkäysalueelle pelaaminen, Clennyn toimitus viivasta lipuu maalin läheisyyteen Ratiselle, jonka kääntöveto hieman ohi. Grégoirella aktiivinen pyrkimys maalin eteen ja pitää jalkoja nyt liikkeessä, päästen pakkinsa paremmalle puolelle; tämä osa-alue on jäänyt aivan liian monta kertaa vajaaksi näissä tilanteissa.

- 51:50 Jakke heittää päätykiekon, johon raketti ehtii taas ensimmäisenä, huitaisee kiekon toiselle puolelle kulmaan Mäntykivelle, joka pyörähtää kiekon kanssa kulmasta keskelle hyvään sektoriin, kiekoton Grégoire vie pakin mukanaan maalin eteen luomaan isoa maskia molarille, Männyn veto niukasti ohi.

- 56:15 kaivaa hyvin kiekon keskialueen laitaväännössä erittäin nopeasti/tehokkaasti joukkueelleen, kontrolloitu alueelle vienti, pelaa vauhtiin painottomalta puolelta nousevalle Clennylle, jolta veto maalia kohti, Grégoire ajaa kiekottomana hyvällä liikkeellä kohti maalia.

- Laukaukset 10-5. Ns. "hyvät" laukaukset, joista siivotaan maalille heitot, blokkeihin menneet vedot, epämääräisestä vaihtamisesta aiheutuneet tilanteet ja täysin painottoman puolen tilanteet meni 7-3. Selviä pahoja paikkoja omiin en saanut omiin papereihin yhtään. Pitkiä oman alueen tilanteita tuli nähdäkseni vain 1kpl(kesto vähintään 20sek). Lukemattomia kertoja Grégoirelle (ja neloselle yleisesti) tulee saman verran noita pitkiä myllyjä kuin jollekin Suomelle, vaikka peliaikaero tasakentällisin olisi lähemmäs 10 minuutin luokkaa. Pitkiä hyökkäyksiä ongelmallisempi osa-alue on ollut kuitenkin heikko karvauspelaaminen ja suunnanmuutosten puolustaminen, muttei siitä tässä nyt tällä kertaa enempää

- Tappara-peliä en lähde sen yksityiskohtaisemmin perkaamaan, mutta siinäkin homma jäi mielestäni enemmän posin puolelle, vaikka tuossa pelissä olikin pari huonoa toimitusta, 1-2 maalille menemättä jättämistä. Pelikäsityksen puuttellisuus ilmeni aika hyvin siinä paitsioksi sössityssä 2v1 tilanteessa. Joka tapauksessa. Pitkiä pyörityksiä omiin (kesto 20sek) vain 3, enkä itse saanut tuossakaan pelissä omiin menneitä laatupaikkoja Gregsin jäällä olon aikana. Päästetyssä AV-maalissa Päkkilän valinnat eri alueilla olivat heikkoja. Laukaukset 11-8, "hyvät kudit" 7-3.

Tietenkin voidaan jossitella, että vastassa oli vain Sport, jolla oli myös poissaoloja ja että oltiin tappioasemassakin 55min ja plaaplaa. Samaan hengenvetoon on myös todettava, että viime aikoina on ollut myös luokattomiakin esityksiä, kuten HIFK-, Pelicans- tai Lukko-ottelut. Lähtökohtaisesti 3 edellä mainittua joukkuetta ovat jokseenkin kovempitasoisia kuin vaikkapa tämä Sport.

Kauden 14 ekaan pelaamaansa otteluun av-maaleja omiin meni 4 kappaletta, keskimäärin 5 minuutin ja 33 sekunnin välein. Grégoiren peliaika av:lla noihin otteluihin oli 1:35.

Viimeiseen 23 otteluun noita maaleja on mennyt 2, joista toinen oli tuo yllä mainitsemani esimerkki. Peliaika av:lla on ollut 1:51 ja av-maaleja omiin on mennyt 2 kappaletta. Keskimäärin 21 minuutin ja 17 sekunnin välein. Gregsillä on ollut melko iso rooli tässä viime aikoina parantuneeessa alivoimassa. Myös sekin on auttanut, että Palven, Kodýtekin ja Suomen vastuita noissa on saatu pudotettua.

Peliaikakehityksessä nähdään, että joulukuun puolesta välistä alkaen Grégoirella on ensimmäistä kertaa menossa jakso, jossa missattuja pelejä ei ole tullut pitkään aikaan, ja kokonaisvastuu on ollut kasvamaan päin. Mielenkiintoista, että edellisen kerran hän pystyi peliaikojen puitteissa pelaamaan vastaavanlaisen pätkän silloin, kun jatkosopimus julistettiin. Kun viestiketjua selaa tuonne kohtaan (26.10), on vastaanotto ollut näemmä aika positiiivinen tuolloin. Jatkosopimusuutinen keräsi näemmä 63 tykkäystä ja kommentit tuossa kohtaa ovat olleet positiviisia. Pian sen jälkeen tuli jonkin verran poissaoloja ja pienellä roolilla vedettyjä pelejä.

Aika
yv
av
tk
L+L-
Äss​
11:47​
0​
1:48​
9:59​
7-9​
Luk​
11:27​
0​
2:04​
9:23​
5-10​
Hpk​
Luk​
10:49​
0:11​
0​
10:38​
3-8​
Pel​
13:05​
0:01​
3:47​
9:17​
4-7​
Kal​
9:30​
0​
0:51​
8:39​
4-7​
Tap​
15:03​
0​
1:11​
13:52​
4-14​
Ifk​
11:26​
0:10​
1:04​
10:12​
8-5​
Kär​
13:07​
0​
1:34​
11:33​
5-13​
KK​
11:06​
0​
0​
11:06​
7-12​
Äss​
14:15​
0​
2:36​
11:39​
4-7​
Sai​
14:21​
0​
0:33​
13:48​
8-5​
Jyp​
13:25​
0:01​
2:20​
11:04​
11-12​
Spo​
14:59​
0:52​
0:18​
13:49​
9-6​
KK​
Tap​
15:11​
0:10​
4:06​
9:55​
6-14​
Ifk​
13:32​
0​
3:57​
9:35​
3-18​
Kal​
14:22​
0​
2:54​
11:28​
5-7​
Kär​
8:30​
0​
2:04​
6:24​
6-6​
Spo​
Tap​
Sai​
12:45​
0​
0​
12:45​
7-10​
Juk​
Juk​
Jyp​
13:42​
0:08​
1:53​
11:41​
7-9​
Hpk​
8:46​
0​
0:18​
8:28​
3-8​
Tps​
14:00​
0​
2:31​
11:29​
4-8​
Tap​
Pel​
Spo​
14:14​
0:06​
2:22​
11:46​
7-11​
Luk​
8:54​
0:13​
1:01​
7:40​
1-7​
Äss​
12:06​
0:02​
0:40​
11:24​
12-7​
Tps​
10:35​
0​
0:50​
9:45​
7-12​
Sai​
15.01​
0​
3:08​
11:53​
12-6​
KK​
11:34​
0​
0:36​
10:58​
2-10​
Hpk​
12:42​
0:02​
3:46​
8:54​
13-1​
Juk​
12:15​
0​
4:22​
7:53​
4-7​
Jyp​
9:38​
0​
2:44​
6:54​
4-6​
Luk​
12:21​
0​
0:19​
12:02​
6-15​
Pel​
11:37​
0​
2:25​
9:12​
6-3​
Spo​
14:52​
1:56​
2:07​
10:49​
3-19​
Ifk​
10:45​
0​
0:43​
10:02​
5-10​
Kal​
13:09​
0​
2:35​
10:34​
4-10​
Tap​
13:27​
0​
3:12​
10:15​
11-8​
Spo​
15:25​
0​
2:04​
13:21​
10-5​

Tää onko fantasia vai alku ihastuksen. Jääkö Rocketmanin nousu kissanpieruksi? Hyppääkö Fonzie hain yli vesisuksilla? Viirako Sese Sekon päässä normaalia enemmän? Härkäviikolla näihinkin kysymyksiin saadaan ehkä lisävastauksia.
 

Meklari

Luottopelaaja
Viestejä
6 537
Grégoiren luistelu on ollut ihan ok, ei heikkous, joskaan ei myös mikään varsinainen vahvuus. Ehkä osittain tuota luistelua menee hukkaan puutteellisen pelikäsityksen takia. Nyt kuitenkin Sportia vastaan näytti ensimmäistä kertaa omaan silmään siltä kuin kaveri suorastaan lentäisi luistimilla. Kutsuin miestä hieman ivallisesti Maurice Richardiksi Vaasan pelin jälkeen, mutta tiettyä rakettimaisuutta tuossa oli aiempaan vertaan nähtävissä.
Mielestäni Gregoirella on sama juttu kuin Meskasella. Molemmat suoralla tai, kun on tilaa potkia niin painavat ihan hyvää kyytiä. Lähtönopeus, pikaiset käännökset, usein pienessä tilassa on herroilla myrkkyä. Joutuu välillä ottamaan pientä kaartoa, että saa kunnolla käännyttyä ja se on yleensä liian hidasta toimintaa.

Patehan kanssa kiersi kentän aika vauhdilla Jetsissä, mutta luistelun ongelmat oli muualla.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 348
Istuttiko Pendo loppuajan penkillä ettei Karjalainen vetele nenää poskelle...
 

Meklari

Luottopelaaja
Viestejä
6 537
Toivottavasti todellakaan Pendo ei penkittänyt vaan mies otti vain osumaa taklauksesta. Ainoita joilla oli munat parin ekan erän aikana.
Kyllä Greg paikkansa ansaitsee.

Niin haluttomasti joukkue pelaa.
Jos munalla tarkoitat sitä, kun ei osannut ottaa olkapää olkapää taklausta vastaan ja rynni Karjalaisen perään riehumaan jääden siinäkin kakkoseksi niin se oli lähinnä säälittävää katsoa. Ikosen tilanne sen sijaan oli todella härkämäinen suoritus.
 

Samankaltaiset ketjut

Ylös