CHL Kausiketju 2022-2023 - Ensimmäistä kertaa!

Never stop the madness

Luottopelaaja
Viestejä
1 918
Eiköhän niillä rahaa ole jo entuudestaan ihan tarpeeksi. Ainakin saa hyvän ennakkoastelman peliin, kun tietää jo valmiiksi vihata joukkuetta. Oilersista tai tuosta Sveitsin joukkueesta itsellä ei mitään hajua.
Oilersilla on ihan mielenkiintoinen historia kun Norjassa asuvat suomalaiset päättivät perustaa Stavangeriin uuden jääkiekkoseuran Viking hockeyn romahdettua. Stavenger on voittanut Norjan mestaruuden kahdeksan kertaa ja vuosina 2012-2017 ovat olleet hallitseva mestari Norjassa.

Noh Fribourgista en löytänyt hirveesti tietoa mutta toivotaan että nähdään sitä infernaalista tunnelmaa mitä nähdään NLA liigassa
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
13 859
Fribourg voisi olla kyllä mielenkiintoisempi jopa, kuin tuo Salzburg. Vähän pienemmän alueen joukkue, joka on kuitenkin tasoltaan varsin hyvä. Ja hallikin on vähän aika sitten remontoitu. Kapasiteetti 8900 ja joukkueen kannattajat erinomaisia.

Ja yhteydet hyvät ihan Tampereelta.. Pitääpi miettiä.

Salzburg ei kuitenkaan jostain syystä meikäläistä oikeen innosta.
 

Miika Lundin

Luottopelaaja
Viestejä
1 955
Todella vahva mahdollisuus päästä ajamaan vuoden kilsat kolmella reissulla. :p Mitä tulee lohkon muihin jengeihin, niin paljon pahempaa oli tarjolla...
 

Liitteet

  • 20220525_214636.jpg
    20220525_214636.jpg
    466,3 KB · kertaa luettu: 213

Miika Lundin

Luottopelaaja
Viestejä
1 955
Sveitsiin pääse pienemmällä ajomäärällä paremmin Ruotsin, Tanskan, Saksan jne kautta.. Maps ei vaan näytä sitä vaihtoehtoseksi reitiksi.
Juu, enkä itse ole muutenkaan Keski-Eurooppaan ajanut koskaan muuta kautta kuin Ruotsin läpi.
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 289
Sveitsiin pääse pienemmällä ajomäärällä paremmin Ruotsin, Tanskan, Saksan jne kautta.. Maps ei vaan näytä sitä vaihtoehtoseksi reitiksi.
Nyt tiedä mispäin Sveitsin joukkue tarkemmin sijaitsee mut laivalla Suomesta Ruotsiin ensin tai mikä sit tuliskaa halvimmaksi/nopeimmaksi tulisi matkata ilman lentoa.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 453
Pientä katsausta tuleviin lohkovastustajiin. Varmasti näitä samoja tulee käytyä läpi aikanaan otteluketjuissakin, mutta jos jotain pientä näin, kun lohko on saatu arvottua.

Stavanger Oilers

Oilers on päässyt useamman kerran Norjan mestaruuspokaalia nostelemaan. Jos jätetään kaudet 2019-2020 ja 2020-2021 pois laskuista, jolloin pudotuspelejä ei pelattu, niin joukkue on juhlinut mestaruutta viimeisen yhdentoista vuoden aikana peräti kahdeksan kertaa.

Joukkue koostuu tällä hetkellä lähinnä norjalaisista pelaajista, joista muutama edusti Norjaa MM-kisoissa. Oilers toki tulee vielä täydentymään, sillä esim. hyökkääjäsopimuksia tällä hetkellä on vain kahdeksan.

Norjalaisten seasta löytyy pari jenkkiä, Dan Kissel ja Greg Mauldin. Kissel on takonut Norjassa kovaa tulosta ja on joukkueen ykköstykki. Noilla tehomäärillä luulisi saaneen tarjouksia isommistakin sarjoista, mutta mies ilmeisesti Norjassa viihtyy. Tuleva kausi on Kisselille yhdeksäs Stavangerissa. Kausilla 2017-2019 hyökkääjä kävi Sveitsin kakkostasolla paukuttamassa pisteitä, mutta palasi sitten takaisin Stavangeriin. Kauden 2020-2021 pelaamatta ollut Mauldin siirtyi viime kaudella Oilersiin ECHL:sta. Runkosarjassa syntyi kuuteen otteluun yksi syöttöpiste, mutta pudotuspeleissä 15 ottelussa kertyi 10 pistettä.

Hyökkäyksen kärkinimiin lukeutuvat lisäksi viime kaudella 21 maalia laukonut Christoffer Karlsen ja MM-kisoissa seitsemässä ottelussa 1+2 tehot kirjannut Ludwig Hoff.

Puolustuksessa tehoja odotetaan Daniel Roksethilta ja Andreas Klavestadilta. Runkosarjassa oikealta puolelta laukova Klavestad teki 38 otteluun 21 pistettä, kun pudotuspeleissä 15 otteluun syntyi 2+11 tehot. 35-vuotias Dennis Sveum puolestaan aloittaa jo 16. kautensa Oilers-paidassa.

Maalivahtiosastolta löytyy toistaiseksi vain Henrik Holm, joka on edustanut maataan viime vuosina MM-kisoissa, mutta vastuu on jäänyt hyvin vähäiseksi. Harvemmin näkee maalivahteja, joilla maila on vasemmassa kädessä, mutta 31-vuotias Holm kuuluu tähän joukkoon.

Fribourg-Gottéron

Fribourg sijoittui viime kaudella runkosarjassa toiseksi, mutta taipui semifinaaleissa Zürich Lionsille. Viime kauden CHL:ssä Fribourg voitti lohkonsa puhtaalla pelillä, mutta putosi avauskierroksella Red Bull Münchenille.

Fribourg on tehnyt kaksi kovaa ruotsalaista kiinnitystä hyökkäykseensä, kun päälle 200 ottelua NHL:ssä pelanneet Jacob de la Rose ja Marcus Sörensen liittyivät joukkueeseen. De la Rose voitti viime kaudella Färjestadissa SHL-mestaruuden ja Sörensen teki Djurgårdenissa 47 otteluun 44 tehopistettä. Hankintalistalta löytyy myös Lausannesta siirtynyt Christoph Bertschy, joka edustaa Sveitsiä MM-kisoissa.

Fribourg menetti parhaan pistemiehensä Christopher DiDomenicon Berniin, mutta muuten viime kauden parhaat pistetykit jatkavat joukkueessa. Yli 500 NHL-ottelua pelannut David Desharnais oli joukkueensa toiseksi paras pistemies 44 tehopisteellä. Saman verran pisteitä iski Killian Mottet. Jatkavien listaan lukeutuvat lisäksi 36-vuotias, koko uransa Fribourgissa pelannut Julien Sprunger ja 20 maalia viimeistellyt Nathan Marchon.

Puolustuksen tutuin nimi lienee päälle 300 liigaottelua pelannut Juuso Vainio, joka siirtyy kahden Växjössä vietetyn kauden jälkeen Sveitsiin. MM-kisoista hyvin tuttu nimi puolestaan on Raphael Díaz, joka tällä kertaa jätettiin MM-kinkereiden ulkopuolelle. Yhden kauden KHL-Jokereissa pelannut Ryan Gunderson starttaa neljännen kautensa Gottéronissa. Gunderson on painanut takalinjoilla väkevää tulosta.

Ykkösmaalivahtina jatkaa kokenut Reto Berra, joka myöskin on maajoukkueesta tuttu kasvo. Berra on mukana myös Suomen MM-kisoissa. Kakkosvahtina toimii viime kaudella pienelle vastuulle Fribourgissa jäänyt Connor Hughes.

Red Bull Salzburg

Salzburg on suorittanut ICEHL-liigassa (ent. EBEL-liiga) varsin väkevästi. Kymmenen viimeisen kauden aikana kolme mestaruutta eikä tänä aikana kertaakaan semifinaalien ulkopuolelle.

Joukkueen kirkkain tähti on Itävallan maajoukkueessa pelaava Peter Schneider. Viime kaudella 45 ottelussa 52 tehopistettä ja tämän kevään MM-kisoissa seitsemään otteluun yhdeksän pistettä. Joukkueen kärkihyökkääjiin kuuluvat lisäksi niin ikään maajoukkueessa esiintyneet Thomas Raffl, Benjamin Nissner ja Ali Wukovits. Koko kolmikko kerrytti pisteitä niin sarjatasolla kuin MM-kaukalossakin. Toisen kautensa Salzburgissa aloittava yhdysvaltalaishyökkääjä Ty Loney on tykittänyt erinomaisia pistemääriä ICEHL-liigassa. Viime kauden 32 ottelussa syntyi 31 tehopistettä.

Puolustuksen johtohahmo on 31-vuotias Dominique Heinrich. MM-kisoissa Heinrich oli joukkueensa tehokkain puolustaja tehden kuuteen otteluun 3+4 tehot. Kanadalaisväriä puolustukseen tuovat kaksimetrinen Keegan Kanzig ja toissakaudella Bolzanossa hyvää tulosta tehnyt, viime kauden Tshekissä luutinut Dennis Robertson.

Tällä hetkellä ainoana maalivahtina on kiinnitetty Pelicansista ja Ässistä tuttu Atte Tolvanen. Liigassa ei Tolvasella kiekko toivotulla tavalla tarttunut, mutta viime kaudella Salzburgissa homma toimi vakuuttavasti. Pudotuspelit torjuntaprosentilla 95,2% ja PMK 1,16.
 
Viimeksi muokattu:

TaikuriLuttinen

Luottopelaaja
Viestejä
3 953
Tuossahan on ihan hyvä mahdollisuus, että Osasto ottaa kunnolla tuon Salzburgin hallin haltuun, näemmä pelataan tuolla Eisarena Salzburgissa, 1960-luvulla rakenettu mökki joka vetää 3200 ihmistä. Mitä nyt Salzburgin aikaisempia yleisömääriä katseli, niin ei paljoa yli tuhatta ole nuo CHL:n alkusarjan pelit vetäneet aikaisemmilla kausillakaan.

Fribourg-Gottéron halli BCF Arena taas rempattiin juuri hiljan, ennen kauden 2020-21 alkua, vetää nykyisellään 8934 katsojaa. Viime kauden katsojakeskiarvo Sveitsin liigassa oli 8324, eli melkein täyttä mökkiä joka ilta, CHL-matseista sen verran aikaa, että vaikea sanoa miten tuonne yleisö löytää. Sellainen anekdootti seurasta vielä, että Fribourg-Gottéron on perustettu vuonna 1938, historiansa aikana seura on yltänyt Sveitsin Liigan finaaleihin viidesti häviten jokaisella kerralla.

Stavangerin koti on DNB Arena, kapasiteetiltaan 4300 katsojaa. Norjan Liigassa tuota täytetettiin keskimäärin 2515 katsojan toimesta. Edellisellä CHL-kerralla (2017-18 kaudella) Stavanger veti ihan hyviä yleisömääriä näissäkin peleissä (vs. Kometa Brno 3067, vs. Malmö 2756 ja vs. KalPa 4250).


Makustelun jälkeen Salzburg tuntuu kyllä parhaalta kohteelta, viitisen vuotta sitten tuolla tuli käytyäkin, tosin urheilut jäi sillä kertaa väliin niin ihan mielellään tuonkin korjaa. Reittivaihtoehtojahan tuonne on paljon, lentää voi suoraan, voi tulla Wienin, Munchenin, Budapestin tai Bratislavankin kautta. Miksei Prahankin tietysti jos reissaamisesta pitää. Toivottavasti osuu ohjelma hyvin.
 

#25Rami

Rivipelaaja
Viestejä
76
Kyllähän viimeksi ainakin luotiin suunnitelmia Saksaan matkustamisesta omatoimisesti.
Tämä löytyi Ilves Tampere Facebook sivulta, joten hieno homma :)

Ilves Ikuisesti tekee jäsenilleen 1-5 chl-vieraspelimatkaa. Matkojen määrä riippuu siitä kuinka pitkälle mennään ja itse uskomme tietenkin, että finaaliin asti. Ulkomaanmatkat 2yötä kohteessa. Tarkemmat tiedot pelipäivien selvittyä, mutta matkaan lähdetään Itävallasta. Liity jäseneksi www.ilvesikuisesti.fi ja voit ottaa näillekkin matkoille osaa.
284364518_10227182769946244_2288686957122845371_n.jpg
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 289
Tietenkää tarkkoja summia varmaa pystytä kertoo mut millasiin hintoihin ryhmällä matkan hinta asettuis tai paljonko alennusta saadaan ryhmämatkalla?
 

Penkinlämmittäjä22

Luottopelaaja
Viestejä
2 500
Tämä löytyi Ilves Tampere Facebook sivulta, joten hieno homma :)

Ilves Ikuisesti tekee jäsenilleen 1-5 chl-vieraspelimatkaa. Matkojen määrä riippuu siitä kuinka pitkälle mennään ja itse uskomme tietenkin, että finaaliin asti. Ulkomaanmatkat 2yötä kohteessa. Tarkemmat tiedot pelipäivien selvittyä, mutta matkaan lähdetään Itävallasta. Liity jäseneksi www.ilvesikuisesti.fi ja voit ottaa näillekkin matkoille osaa. katso liitettä 2581
Ei pysty kyllä katkarapukerhon kanssa lähtemään reissuun, mutta hyvä että tällaisiakin järjestetään. Itse jään odottelemaan mitä Osasto ilmoittelee.
 

#25Rami

Rivipelaaja
Viestejä
76
Tietenkää tarkkoja summia varmaa pystytä kertoo mut millasiin hintoihin ryhmällä matkan hinta asettuis tai paljonko alennusta saadaan ryhmämatkalla?
Noista ei ole tietoa mutta katsoin aikaisemmilta vuosilta Pelicansin matkoja niin näytti olevan oliko se nyt Sweitsiin kolme yötä 850€ kieppeillä. Siihen kun katsoo, että paikka on Itävalta, polttoaineenhuimasti kallistuneet niin tuskin alle 700,00€ pääsee vaikka matka tossa näyttikin olevan kaksi yötä.
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 289
Noista ei ole tietoa mutta katsoin aikaisemmilta vuosilta Pelicansin matkoja niin näytti olevan oliko se nyt Sweitsiin kolme yötä 850€ kieppeillä. Siihen kun katsoo, että paikka on Itävalta, polttoaineenhuimasti kallistuneet niin tuskin alle 700,00€ pääsee vaikka matka tossa näyttikin olevan kaksi yötä.
Tietysti mahdollista olis matkustaa Muncheniin ja vuokrata sieltä auto tai matkata Travemundeen.Vaikea sanoa lonkalta mitä kukin vaihtoehto tulis maksaa kun tosiaan polttoaine kallistunut paljon.Mitä lie maksaa nois maissa sit mut tulin viime viikonloppuna Prahasta ja sielkin euroiksi käännettynä oli lähemmäs 2e litralta.
 

#25Rami

Rivipelaaja
Viestejä
76
Ei pysty kyllä katkarapukerhon kanssa lähtemään reissuun, mutta hyvä että tällaisiakin järjestetään. Itse jään odottelemaan mitä Osasto ilmoittelee.
Osaston matkaa mielenkiinnolla myös odotan, tosin eivät pystyneet Tallinnaankaan järjestämään niin pystyvätkö aivan toisen luokan hintaisia matkoja järjestämään on kysymys ja myös se, kuinka siellä osa porukka osaa käyttäytyä?
Itse suunnittelen omatoimista matkaa:)
 

Penkinlämmittäjä22

Luottopelaaja
Viestejä
2 500
Osaston matkaa mielenkiinnolla myös odotan, tosin eivät pystyneet Tallinnaankaan järjestämään niin pystyvätkö aivan toisen luokan hintaisia matkoja järjestämään on kysymys ja myös se, kuinka siellä osa porukka osaa käyttäytyä?
Itse suunnittelen omatoimista matkaa:)
Kyllä minä ainakin ihan bussilla (kun olimme maassa, merellä toki laivalla) Osaston porukan kanssa Tallinnaan menin, taisi toki olla jotain Ilveksen järjestämiä matkoja.
 
Ylös