LA 16.10.21 | Ässät - Ilves

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 482
Varmasti puntaroitu parasta ratkaisua.
Ei sekään hyvä että kaksi ketjua ainoastaan rikkoo.
Tämän päivän kokoonpano kertoo kyllä karusti kuinka kapealla rosterilla lähdetty kauteen.
 

jokipolvi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
384
Ikosella ei vaan jalka oikein riitä 5v5 pelissä, siksi varmaan nelosessa. Peltola on vuoden pelaamattomuuden jäljiltä huonolla jalalla, Ikosella jäi kaks välistä loukkien takia.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 453
Olisihan se ollut väärin, jos pistemenetyksiä olisi tästä pelistä koettu. Tolpat pelasti Ässät parikin kertaa lisätakaiskuilta.

Hieno taistelu joukkueelta ja Zherenko oli maalilla erinomainen. Nymanilta hyvä sisääntulo liigakentille ja selkeästi näkee, että siellä on pelimies Ilvekselle kasvamassa. Aholtakin mainio ottelu tänään. Puolustuksesta lisäksi mainittakoon huikea Lööf ja hyökkäyksessä Oden jatkoi hyviä otteitaan.

Tärkeät kaksi voittoa niin joukkueelle kuin myös kannattajille. Keskiviikkona lyödään HIFK:lle vähän lisävauhtia alamäkeen.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 268
3 pistettä ja kohtalainen esitys vaikkakin Ässien tasosta voi olla jokainen jotain mieltä. Itse sanoisin että illan vastus on ansaitsemallaan paikalla runkosarjan hännillä. Mutta se pessimistisyydestä.

Ensimmäinen erä jäi menojen vuoksi näkemättä, tilastojen ja otteluseurannan mukaan alku oli kamala ja sitten parempaa. Nymanin syöttöpiste lämmittää, toivottavasti hänestä todella tulee paras valkeakoskelainen jääkiekkoilija. Ainakin edellytykset siihen ovat hyvät. Toinen erä oli sitten molemminpuolista lievästi ahdistuneiden joukkueiden taistelua, jossa ei pitkiä pätkiä kumpikaan vienyt. Nähdäkseni sen aikaistetun erätauon jäljiltä Ilves kuitenkin tuli paikalle paremmin ja saikin hankittua ylivoiman. Ja sehän olikin silkkaa nautintoa, Lancasterin veto verestää muistoja siitä ajoista kun #22 Seikola Ilveksessä pelasi. Huikeita ukkoja, nuo tehopakit. Lisäksi Lancasteriin voi kohtalaisesti luottaa myös omassa päässä, se syöttö tulee justiinsa eikä melkein.

Kolmannessa erässä huolimatta karuista torjuntaluvuista ei Ilveksellä suurempaa hätää ollut sitä ihan loppua lukuunottamatta. Onneks maalilla on varma ukko jälleen. Ansaittu voitto, ja tästä on helpompi jatkaa yhä parantaen.

Maalivahtipeliin tämä joukkue ei tule kaatumaan. Loistava esitys Zherenkolta, tykkään kaverin rauhallisuudesta maalilla. Ehkä se on sitten niitä hauki ja kopo kaikuja menneisyydestä, mene ja tiedä.
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 163
Ilves oli tänään hyvin valmiina peliin ja asenteesta ei jäänyt kiinni. Zherenko oli hyvä kuten Nalli, Aho, Oden ja moni muukin vääntäjä.

Tänään voitettiin kovan asenteen ja Lancasterin oivallusten ansiosta. Pelitapa on kuitenkin edelleen hakusessa tai ainakaan minä en sellaista tunnista.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 514
Ilves kiillotti turkkiaan näiden sarjan paskimpien jengien kanssa juuri oikeaan aikaan. Hemmetin hyvä työmoraali tänään koko joukkueella ekan vitosen jälkeen, johon levännyt vastustaja oli satsannut.

Toivottavasti tämä poikii parempaa itseluottamusta kohti jatkoa. Näkee, että paineita on ollut kannattajillakin. Olisitteko uskoneet ennen kauden alkua, että lokakuisen sijalla 14. majailevan Ässät-voiton jälkeen vedellään marttyyrikorttia esiin. Onneksi Jokella on jalat maassa.
 

Val76

Luottopelaaja
Viestejä
1 009
2 down, 10 to go =) Keskiviikkona Hakametsään.
 

Yohan

Luottopelaaja
Viestejä
1 443
Mielenkiinnolla odottelen, kuinka kauan peli on joidenkin mielestä pelitavatonta yksilöiden varassa roikkumista, jos tästä alkaakin nyt itseluottamusboostin seurauksena pelillinen nousu kun esim. syöttö- ja karvauspelin laatu, reagoinnit ja valinnat paranevat.

Todella hyviä viitteitä tästä on nähty hetkittäin, mutta edelleen ehjää 60 minuuttista metsästetään. Jukurit ja Ässät myös ovat Liigan häntäpään joukkueita, joten ei tässä nyt kannata ruveta toria varailemaan, mutta äärimmäisen tärkeitä asioita itseluottamukselle nämä pienetkin onnistumiset.
 

Okafani

Luottopelaaja
Viestejä
1 010
Kohtalaisen hyvä suoritus tänään koko joukkueelta. Nymanin rohkeat suoritukset lämmittävät. Taitaa tulla joukkueen vahvuuteen jatkossa.
Tuo lopun passiivisuus ja kuoreen vetäytyminen antoi Ässille tilaisuuden pitää kiekkoa rauhassa, kyllä viidellä pitää pystyä parempaan paineistukseen. Onneksi annettiin vain yksi maali.
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 163
Ihan helvetin heikkotasoista jääkiekkoa. Ilves oli kuitenkin tänään hyvällä asenteella liikkeellä ja Zherenko hyvä.

Lancasterin suorittaminen hyökkäyspäässä on hienoa ja Parikka on edelleen kova luu tähän sarjaan. Kehuja myös Koovee-lainoille.
 

Val76

Luottopelaaja
Viestejä
1 009
Ihan helvetin heikkotasoista jääkiekkoa. Ilves oli kuitenkin tänään hyvällä asenteella liikkeellä ja Zherenko hyvä.

Lancasterin suorittaminen hyökkäyspäässä on hienoa ja Parikka on edelleen kova luu tähän sarjaan. Kehuja myös Koovee-lainoille.

Ei mun mielestä ollut mitenkään heikkotasoista, hyvä peli. Ilveksellä alkoi painaa viikko päätöserässä ja numerotkin vaikutti siihen miten päätöserä meni.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 514
Tänään ainakin kahdessa ekassa erässä Ilves katkoi hemmetin tehokkaasti Ässien hyökkäyksiä hyvillä ajoituksilla karvauksessa. Näistä iskettiin vauhdilla pystyyn ja hallittiin keskialuetta. Edelleen hitaat lähdöt omista oli vaikeita, mutta vastaiskuissa oltiin vahvoja.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 767
Ilves pelasi ehkä ehjimmän vieraspelin tällä kaudella, vaikka kokoonpano oli todella vajaa.

Yksilötasolla oli petrattu ja joukkuepeli näytti välillä jääkiekolta.

Lopun väsy meinasi maksaa pisteitä, mutta onneksi meillä oli tänään lopussa hieman myös säkää.

Zherenko oli mies paikallaan. Ehkäpä illan suurin onnistuja.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 560
Ei pentele. Nyt alkaisi taas oirehtia toiveikkuuden tunne! Ylivoimassakin ajoittain Harlamovin ketjun elkeitä. Ja miehet hyppivät kiekon eteen kuin mielipuolet.

Vaikka olenkin kyllä aina hiukan vieroksunut tuota kiekon alle suikkailemista. Se tekee kipeää. Mutta toisaalta antaa töitä huoltohenkilöstölle ja monesti myös ortopedeille koko palveluketju mukaan lukien.

Yritän olla kuitenkin epätoiveikas. Ettei taas tulisi pahaa pudotusta. Mutta monet tilannetta syvällisemmin tuntevat selittävät varsin pian, että kyseessä on suonenveto, joka kyllä hellittää hyvinkin nopeasti. Ehkä jo keskiviikkona.
 

Pas

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
601
Tänään oli kentällä vain osittain täydellistä sekoilua, Ässät hoiti sen homman paremmin. Minusta aiempiin nähden kohtuu hyvä esitys, toivottavasti ei ollut pelkkä suonenveto!

Ei edes jännittänyt Ässien ollessa kiekossa kuin vasta lopussa. Kolmannessa erässä toki lopetettiin pelaaminen vähän liian aikaisin.
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 163
Zherenko oli mies paikallaan. Ehkäpä illan suurin onnistuja.

Nuori mies näyttää ylittävän odotukset. Se auttaa paljon tässä tilanteessa.

Ässien kohdalla veikkaan Selinin tien tulevan päätökseen, koska pari kautta on kohta mennyt mollivoittoisena ilman mitään pelitavallista kehitystä. Ei näytä olevan mitään prosessia tai ideaa, miten Ässien peliä kehitettäisiin
 
Viimeksi muokattu:

Stefan

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
485
Ässät ei ollut tehnyt läksyjään. Ilveksen paketti pysyi paremmin kasassa koska Ässät ei karvannut ylhäältä yhtä agressiivisesti kuin mitä vastustajat yleensä. Selin ei ole taktiikan toimivuutta vieläkään havainnut toisin kuin pääosin kaikki muut valmentajat. Tosin ei ole tainnut Myrräkään havaita koska paketti hajoaa karvaukseen kerta toisensa jälkeen since 2019.

Kuitenkin posia siitä että Porissa paketti pysyi paremmin kasassa. Kiitokset siitä taitaa kuulua enemmän Selinin kuin Myrrän suuntaan.
 
Ylös