LA 16.10.21 | Ässät - Ilves

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 493
SM-Liiga-Logot_0002_Assat_1_1.png.600x600_q85_OpT2DhQ.png.600x600_q85.png
VS.
500x500px-ilves.png.600x600_q85.png


16.10.2021 klo 17:00 - Pori
Tappiokierteensä poikki saanut Ilves päättää viikkonsa Porissa, jossa joukkue kohtaa koko viikon levänneen Ässät. Ilves on sarjassa kahdeksantena 17 pisteellä ja Ässät on neljäntenätoista, mutta vain kolmen pisteen päässä illan vieraista. Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran reilu kaksi viikkoa sitten Tampereella ja tuosta ottelusta Ilves nappasi 4-2 voiton.

Ilveksen tappioputki kasvoi keskiviikkona Lahdessa neljän ottelun mittaiseksi, kun joukkue kärsi Pelicansille 2-1 tappion. Tappioputki sai päätöksensä perjantaina, kun Jukurit kaatui kotiyleisön edessä 5-2 lukemin. Illan maaleista vastasivat kauden maalisaldonsa avanneet Joni Ikonen ja Eetu Päkkilä, Oskari Salmisen kaksintaistelun tolpan kanssa hyödyntänyt Tuomas Salmela sekä kaksi maalia viimeistellyt Antti Saarela. Ottelun tehomiehenä hääri kolmen syöttöpisteen Petri Kontiola. Venäläisvahti Vadim Žerenko sai kaivatun avausvoittonsa ja saldosi voittopelissään 19 torjuntaa.

Seitsemästä edellisestä ottelusta vain kaksi voittanut Ässät on odotellut lauantain ottelua koko viikon, sillä viimeksi porilaiset olivat tositoimissa viikko sitten. Tuolloin patapaidat kärsivät Kouvolassa KooKoolle niukan 2-1 vierastappion. Ottelun ainokaisen osuman viimeisteli kauden toisen maalinsa viimeistellyt Eemil Erholtz. Ruotsalaismaalivahti Linus Söderström torjui ottelussa 24 kertaa. Ennen kautta kysymysmerkkinä oli, että löytyykö Ässien hyökkäykseen tehoja? Tahmeaa se tuloksenteko on sitten ollutkin. Viimeisen kymmenen ottelun aikana Ässät on tehnyt vain kahdesti enemmän kuin kaksi maalia.

Kohtaamiset tällä kaudella:

29.9.2021 / Ilves - Ässät 4-2

Kolme edellistä ottelua:

9.10.2021 / Ilves - SaiPa 2-3 ja.

13.10.2021 / Pelicans - Ilves 2-1
15.10.2021 / Ilves - Jukurit 5-2

6.10.2021 / Ässät - JYP 2-3
8.10.2021 / SaiPa - Ässät 3-4
9.10.2021 / KooKoo - Ässät 2-1

Ylivoima:
Ilves 19,35% (8.) / Ässät 20,51% (4.)
Alivoima: Ilves 78,05% (10.) / Ässät 67,39% (15.)
Maaliero: Ilves 30-29 (+1) / Ässät 28-43 (´-15)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Les Lancaster, 10 ott. 1+9=10
2. Eemeli Suomi, 11 ott. 5+4=9
3. Petri Kontiola, 11 ott. 3+6=9
4. Joni Ikonen, 10 ott. 1+7=8
5. Nicholas Baptiste, 11 ott. 3+2=5

Ässien TOP5-pistemiehet:

1. Derek Barach, 13 ott. 5+7=12
2. Jacob Andersson, 13 ott. 0+10=10
3. Teemu Lepaus, 13 ott. 5+4=9
4. Sakari Salminen, 13 ott. 1+8=9
5. Jarno Kärki, 13 ott. 5+2=7

Maalivahdit:

Ilves:
#20 Vadim Žerenko, 5 ott. 2,71 - 87,63% / #60 Roope Taponen, 0 ott. 0,00 - 0,00%
Ässät: #30 Linus Söderström, 9 ott. 3,21 - 88,33% / #90 Konstantin Volkov, 6 ott. 3,23 - 88,14%

Veikkauksen kertoimet:

1
2,85 - X 3,80 - 2 2,22

Seuraa heitä:

#28 Eetu Päkkilä
, Ilves - Hyökkääjä viimeisteli perjantaina kauden avausmaalinsa. Tökkäys mailalla, vauhdilla läpiajoon ja tyylikäs viimeistely. Viime kaudella Päkkilä iski runkosarjassa 49 otteluun 17 tehopistettä (5+12) ja pudotuspeleissä viiteen otteluun 2´+2 tehot. Helähtääkö verkko lauantaina Porissa?

#26 Derek Barach, Ässät - Kaksi viimeistä kautta AHL:ssä ja ECHL:ssa kiekkoillut sentteri on osoittautumassa erinomaiseksi löydöksi. Liigan pistepörssin nelonen on saalistanut tämän kuun viidessä ottelussa viisi syöttöpistettä. Viimeksi verkko heilui juurikin Ilvestä vastaan. Iskeekö Ilvestä vastaan jälleen?

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Petri Kontiola - Antti Saarela
Miro Nalli - Panu Mieho - Nicholas Baptiste
Eetu Päkkilä - Matias Mäntykivi - Joona Ikonen
Jani Nyman - Joni Ikonen - Joonas Oden

Jarkko Parikka - Les Lancaster
Leo Lööf - Simon Johansson
Tuomas Salmela - Aleksi Elorinne
Karri Aho

Vadim Žerenko
(Roope Taponen)

Ässien kokoonpano:

Lenni Killinen - Jarno Kärki - Sakari Salminen
Teemu Lepaus - Derek Barach - Eemil Erholtz
Nick Moutrey - Alexander Ruuttu - Albin Eriksson
Valtteri Karnaranta - Niklas Appelgren - Valtteri Pihlajamäki

Roni Sevänen - Santeri Lukka
Jacob Andersson - Olli Vainio
Eemeli Virtanen - Nikolas Matinpalo
Aleksi Heimosalmi

Linus Söderström
(Konstantin Volkov)
 
Viimeksi muokattu:

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 153
Kirjoitin jo ennen Jukurit-peliä, että en tule sitten yksinkertaisesti hyväksymään mitään munatonta 4-1-tappiota ja "ei voi mitään kun oli vastustajalla lepoetu ja jotenkin ei oltu valmiita ja kaveri pisti nopeat 2-0". Itse ollaan munittu kahtena viikonloppuna peräkkäin kotitappiot lepoedusta huolimatta, eli nähty aitiopaikalta, että kyllä ammattimiesten pitää jaksaa.

Vähintään 2 pinnaa, eli voitto jatkoilla tarvitaan.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 922
ISO peli, josta kotiintuomisena kelpaa vain voitto ja 3 pojon voitto. Kaikki muu on heikkoa tekemistä.

Jos Ilves kykenee säilyttämään eilisen illan 3. erän viimeisen 10min meiningin, niin illan voittajasta ei ole pienintäkään epäilystä. Niin ylivertainen oli meitin Ilves ja sen ylivertaisuuden pääarkkitehti oli kapumme Suomi! Huikea urotyö ja päätös siitä, että muniinpuhaltelu saa jäädä. Uskomaton tasonnosto.

Tätä samaa kaivataan tänä iltana. Joukkue sen tekee, ei valkku... jos on tehdäkseen!
 

LuikuriTattinen

Luottopelaaja
Viestejä
3 320
Pataan tulee. Tai pata tulee, mutta yksin vaikka kimpassa kivempaa. Onneks mökillä olutta ja EHKÄ jaksaa katsoa töllöstä peliä, jos jopa näyttäisi jääkiekolta.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 546
Pori, Isomäki ja lauantai. Ennen vanhaan se olisi ollut paha paikka mutta nykyisin ei niinkään, fiilis tuntuu olevan vähän kateissa kyseisellä paikkakunnalla tätä nykyä. Eniten taitaa vaikuttaa Selinin Atun kiekko joka ei perusporilaisia näemmä ihan hirvittävästi kiinnosta. Toki menestyskin on ollut vaatimatonta, joka lieneekin se suurin syy aleneviin katsojamääriin.

Ässistä seurantaan tulee tottakai Lepi. Myös Barachia tulee todennäköisesti nähtyä ruudussa runsaasti. Söderström maalissa on ihan kohtalainen molari, joskin ei hänkään tuon viisikkopuolustuksen takana aina loista. Hyökkäyksessä Kärki ja Salminen ovat vanhoja tuttuja ja he ovat myös taas kerran totutulla hyvällä tasollaan. Tämän nelikon kun Ilves saa aisoihin, niin voitto on suhteellisen lähellä.

Mitä tulee Ilvekseen, haluan nähdä lisää pelisuunnitelman noudattamista (sikäli mikäli siellä sitä on) hyvän avauspelaamisen muodossa. Tähän ollaan kompastuttu jo aivan liian monta kertaa, joskus ne lähtee ihan hyvinkin liikkelle mutta hitaat lähdöt tökkivät suuremman osan ajasta. Kiinnostavaa nähdä kokoonpanot jälleen kerran, Saarela - Kontiola - Suomi ovat toivottavasti yhdessä. Ja koittakaa nyt sitä Miehoa enemmän keskellä, on osoittanut pärjäävänsä tällä pelipaikalla viime keväänä varsin hyvin. Taposen haluaisin nähdä maalilla, uskon että varsin pätevä veskari myös tähän liigaan.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
3 686
Tänään on mielestäni Ilveksen kannalta edessä kauden isoin peli. Alla on Jukurit voitto, jossa esitys oli heikohko, mutta tulos oli se mitä tässä lamassa ainoastaan haettiin. Ässät peliin lähdetään rikkonaisella kokoonpanolla, joka on kuitenkin selvästi kaverin vastaavaa laadukkaampi.

Tänään nähdään, oliko Ilveksen lamaannuttavan huonoissa peliesityksissä enemmänkin syytä huonossa itseluottamuksessa, ja uskossa omaan tekemiseen. Nyt siellä on kaiken järjen mukaan vapautunut joukkue, joten tänään pitäisi sarjan heikoimpia jengejä vastaan nähdä erinomainen esitys, niin pelillisesti kuin tuloksellisesti.

Jos taas peli ei edelleenkään mene mihinkään suuntaan, vaan ollaan kaveria pelillisesti perässä, on tämä viikonloppu hyvä hetki pistää pillit pussiin valmennuksen osalta. En edes tiedä onko Myrrä huono valmentaja, mutta välillä sitä vain käy niin, että valmentaja ei saa myytyä omaa juttuaan kyseiselle joukkueelle, ja silloin ollaan tekemättömässä paikassa. Pelkään, että Ilves on tässä tilanteessa. Silloin mikä vain muutos valmennuksessa vapauttaa pelaajia, olkoon se sitten vaikka Raipe. Esimerkkiä voi katsoa HPK:sta, tai Ilveksestä parin kauden takaa.

Pienen pieni lapsen usko täällä vielä on ensimmäistä skenaariota kohtaan, joten tänään taas huudan vittuperkelesaatanaa, ja mökötän saunassa jos turpaan tulee.
 

KissaKala_

Luottopelaaja
Viestejä
3 851
Sinänsä taas erikoinen peli, että Ässille viikon ensimmäinen ja meille viikon kolmas. Peli tuntuman puolesta pitäs jo ekaan erään rokottaa isolla kädellä, jos joudutaan vikassa erässä mankeliin, kun jalat loppuu kesken.
 

Raipe79

Luottopelaaja
Viestejä
1 029
Kertoimissa ipa suosikkina matsiin. Vähän epäilevä fiilis illan pelistä, et jääkö muuta kuin luu kouraan. Toivottavasti kuitenkin tunnelma hallissa hyvä, kun pääsee paikanpäälle katsoo :)
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 831
Jaahas Peltolakin pudonnut. Siellä on Aho seiskapakkina.

Zerenko jatkaa maalissa. Nyman debytoi nelosen laidalla. Mieho kakkosen sentterinä laidoillaan Nalli ja Baptiste. Arvostellahan ei saa, mutta olisi tuon Joni Ikosen ympärille voinut rakentaa kakkosketjun, Mieho kolmoseen ja Mäntykivi neloseen.
 

Simma

Luottopelaaja
Viestejä
1 284
Suomi - Kontiola - Saarela
Nalli - Mieho - Baptiste
Päkkilä - Mäntykivi - Joo. Ikonen
Nyman - Ikonen - Oden

Hmm. Tätä täytyy nyt vähän sulatella.
Joo, sentteri ovat hyvät. Näin olisin itsekin laittanut. Ykkönen on oikeastaan ainut keneltä voi pisteitä odottaa. Muut ovat niin työhanskat kädessä kun olla ja voi. Tai jos oikein miettii, niin jokainen näistä kolmesta on rakennettu rouhia-pelinrakentaja-snaipperi - tyyliseksi. Kuin suoraan -90 luvulta änäristä.

Tuskin siis nähdään Meidän Pelin- aineksia, vaan kauheasti kohellusta ja kulmavääntöjä.

Vähän pahoin pelkään, ettei hyvä heilu.
 

KURITTAJA

Luottopelaaja
Viestejä
1 629
Erikoinen kokoonpano. Sebökin putoaminen on todella harmillista. Ykkönen on juuri siinä muodossa missä haluaisin sen nähdä. Kakkonen ja kolmonen ovat huolestuttavia. Nelonen mielestäni todella kiinnostava. Nymanille Liigadebyytti. Tykkään! Jokatapauksessa Ässillä on lepoetu ja hyvä joukkue jalkeilla, ja todella lujaa saadaan tapella pisteistä. Toivotaan kuitenkin että eilinen avasi lukkoja ja hanoja ja onnistumiset jatkuvat.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 347
Mikä tuon Joni Ikosen funktio Ilveksen palapelissä edes teoriassa on? Saatiin halvalla, kun oli paskana ja nyt sitten peluutetaan nelossentterinä ja ylivoimalla? Miten paljon Ikosen varaan voi pitkässä juoksussa laskea?

Ensi kaudeksi ollaan tätä menoa taas tutusti 2-3 kunnollista sentteriä vajaita eikä tälläkään kaudella tähän kalustoon näemmä sitten voinutkaan luottaa.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
3 686
Eikoinen tapa rakentaa kaikista kolmesta viimeisestä ketjusta tasaisen heikkoja hyökkäyssuuntaan. Toivottavasti tässä on taustalla jokin nerous joka pelin aikana selviää.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 831
Eikoinen tapa rakentaa kaikista kolmesta viimeisestä ketjusta tasaisen heikkoja hyökkäyssuuntaan. Toivottavasti tässä on taustalla jokin nerous joka pelin aikana selviää.

Jep. Joku Baptiste-Ikonen-Ikonen/Oden kuulostaisi siltä, että voisi toimia kakkosena. Nalli saa kyllä ihan hirveän paljon luottoa Myrrältä edelleen. Pikkuhiljaa olisi aika näyttää tällekin kaudelle jotain.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 831
Mikä tuon Joni Ikosen funktio Ilveksen palapelissä edes teoriassa on? Saatiin halvalla, kun oli paskana ja nyt sitten peluutetaan nelossentterinä ja ylivoimalla? Miten paljon Ikosen varaan voi pitkässä juoksussa laskea?

Ensi kaudeksi ollaan tätä menoa taas tutusti 2-3 kunnollista sentteriä vajaita eikä tälläkään kaudella tähän kalustoon näemmä sitten voinutkaan luottaa.

40 pisteen vauhdissa ja pidetään nelosketjussa, kun kakkossentteri loukkaantuu. Rohkeesti vaan lisää vastuuta Jonille.
 

Samppatheipafani

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
128
Toivottavasti Miehon peli aukeaa tänään paremmin. Viime peleissä taas ollut vähän näkymätön, mutta ehkä sentterin paikalla alkaisi homma taas toimia.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 684
Eikoinen tapa rakentaa kaikista kolmesta viimeisestä ketjusta tasaisen heikkoja hyökkäyssuuntaan. Toivottavasti tässä on taustalla jokin nerous joka pelin aikana selviää.
Käytettävistä pelaajista ei juuri muuta saa , vai kuinka itse olisit rakentanut näistä tasaisen vahvat hyökkäyssuuntaan?
 

Tyrioni

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
444
Tähän peliin _pitää_ tulla täysin valmiina ja lyödä Ässille luu kurkkuun heti ekassa erässä. Kaverilla ei ole yhtään peliä alla tälle viikolle ja mitä pidemmälle mennään sekavan pelin kanssa niin sitä vaikeammaksi käy se hyvän esityksen pystyyn kursiminen.

Voiton lisäksi odotan erittäin erittäin suurella mielenkiinnolla Nymanin peliesityksen näkemistä Liigassa. Jos näyttää siltä ettei ole Liiga-kaukalossa kuin peura ajovaloissa (mitä en kyllä henk.koht. usko) niin rohkeasti voisi pelin sisällä kokeilla vaikkapa Nyman-Mieho-Baptiste- tai Nyman-Mäntykivi-Ikonen-kolmikon toimintaa. Olisi mahtavaa kun saataisiin Lööfin lisäksi toisen nuoren hyvän pelaajan kasvutarina seurattavaksi tähän kauteen.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 831
Käytettävistä pelaajista ei juuri muuta saa , vai kuinka itse olisit rakentanut näistä tasaisen vahvat hyökkäyssuuntaan?

Miksi pitäisi olla tasaisen vahvat ketjut hyökkäyspäähän? Nalli kakkosketjussa on aika erikoinen ratkaisu, mutta toki ei tossa liikaa vaihtoehtoja ole. Joni Ikosen ympärille olisin lähtenyt rakentamaan toista syömähammasta.
 
Ylös