Ilves-foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Masce

Sivuja: [1] 2 3 ... 132
1
Tapparan tiedotteessa kerrotaan myös Miska Kukkosen siirtyvän naapuriin 2+1 -mallisella sopimuksella.

Kukkonen tämän kauden draftin ensimmäinen suomalainen puolustajavaraus. Meni jopa ennen U18-mestarijoukkueen kapteenia Toni Utusta.

2
Ilves on purkanut Abdoulaye Ban ja Gomo Ondukun sopimukset. Molemmille oli tehty kahden vuoden sopimus, mutta niissä ilmeisesti oli ollut testijakso toukokuun loppuun saakka, ja Ilves oli nyt päättänyt olla ottamatta käyttöön näitä sopimusoptioita. Näin ollen siis joukkueeseen kaiketi ollaan etsimässä jälleen vahvistuksia hyökkäyspäähän, vaikka tätä ei tiedotteessa kuitenkaan todeta.

https://ilvesedustus.fi/ba-ja-onduku-eivat-jatka-joukkueessa/

3
Espoossa yritetään jälleen. Tällä kertaa vanhalla tutulla Kiekko-Espoo -nimellä, joka otettiin takaisin käyttöön Espoon Palloseuran (EPS) ja Espoon Kiekkoseuran (EKS) yhdistäessä voimansa miesten tasolla. Tällä kertaa joukkue lähtee rakentamaan nousua Liigaan Suomi-Sarjasta. Joukkueen kokoajana ja tähtipelaajana toimii Kim Hirschovits, joka on kysellyt entisten espoolaisten Liiga-pelaajien perään. Virallista vahvistusta asialla ei vielä ole, mutta Iltalehden Espoosta sekä Jääkiekkoliitosta kalastelemien tietojen mukaan tämä on jo varmaa jahka Unitedin paikka on ensi maanantain jälkeen Mestiksessä täytetty. Kiekko-Espoo saisi näin sarjapaikan Mestikseen nousseelta Unitedin korvaajalta.

Jymypaukku! Kiekko-Espoo aloittaa nousun kohti SM-liigaa - ex-liigatähti kokoaa uuden joukkueen

4
En mistään löydä kommenttia " pakisto on nyt valmis " ..voisiko olla...
Määrällisesti pakkeja on jo ihan tarpeeksi, tai sitten kootaan todella laajaa rosteria.
Tai sitten ei vaan ole katsottu aiheelliseksi kommentoida mitenkään...

No Jalohan on kertonut, että joukkueen kokoaminen jatkuu pitkälle ensi kauden puolelle. Varmasti siis rahaa on reagoida puutteisiin kaudenkin aikana. Tämän vuoksi ei varmaan ole kerrottu, että pakisto olisi valmis. Sitä en sitten osaa sanoa, että lähdetäänkö näillä kauteen. Määrällisesti näin voitaisiin tehdä, mutta mikäli markkinoille nyt joku kova leftin kiekollinen pakki Ilveksen saataville ilmestyy, niin tuskinpa tuota nyt jätetään ottamatta vain koska pakisto päätetty lyödä lukkoon juuri nyt.

5
Ilves-pelaajat / Vs: Matt Generous
« : 25.05.2018, 15:31 »
Gene-Matti tuo sitä, mitä Piskulan mukana lähti. Eniten hämmästyttää kätisyys. Viime kausillahan olisi tarvittu juuri tämänkaltaista rightin pakkia, mutta nyt alkaa righteja olemaan jo yli tarpeiden. Onkohan vielä haussa/tulossa jonkinlainen leftin pakkimies? Kun ei tuo leftin puolen pakisto ihan hirveästi vakuuta: Parikka - Leimu - Laitamäki - Salmela (-Laakso). Toki näistä Laitamäellä on saumoja kehittyä hyväksikin kaveriksi ensi kaudelle. Lisäksi Salmela ja Laakso täysin katsomattomia kortteja, joten sieltä voi tulla ihan mitä tahansa sekä hyvässä että pahassa.

Hyvin kivimäistä olisi jatkaa näillä, ja antaa nuorille mahdollisuus näyttää osaamisensa kauden alussa. Saapi nähdä. Selkeä tilaus leftin puolelle olisi hyvälle kiekolliselle pakille, mutta toisaalta alkaa nuoria ja lupaavia pelaajia olevan kiinnitettynä jo siihen malliin, että pienoinen hanurinnäyttö se olisi näille nuorille hommata jo kesällä konkari tukkimaan tietä rosteriin.

Pakistossa kuitenkin alkaa olemaan jo todella hyvä ja tiukka kilpailutilanne. Vaikka se onkin nuori ja nimetön - ainakin toistaiseksi - niin nyt paikoista pelaavaan seitsikkoon on ihan oikeasti kilpailua, joka varmasti kehittää nuoriakin, kun paikkoja kokoonpanoon ei ilmaiseksi jaella.

6
Rob Schremp Sandellin tilalle https://www.eliteprospects.com/player/8876/rob-schremp
Danick Martel Meskasen tilalle https://www.eliteprospects.com/player/129039/danick-martel
Matt Register Piskulan " tilalle " https://www.eliteprospects.com/player/24345/matt-register

Martel viime kauden NHL-statuksella kyllä varmasti katsoo monta sarjaa ja joukkuetta ennen kuin edes vilkaisee Liigaan saati Ilvekseen. Piskulan tilalle taas hakisin vähän vahvemman kaliiberin miestä kuin "iäkästä" ECHL-arpaa, jolla on ainoastaan kuusi ottelua AHL:ssä.

Schremp sen sijaan olisi kyllä varsin mielenkiintoinen ja hyvä haku. Palkka Salzburgin Red Bull -joukkueessa on varmasti kova, mutta mies on kuitenkin sellainen, josta Ilveksen a) kannattaa sekä b) on järkevää kilpailla ja tavoitella.

7
Tuossa syksyn tiedotteessa sanotaan että ensikauden tavoite on suora pudotuspelipaikka, eli runkosarjassa kuuden sakkiin. Lisäksi sanotaan "urheilullisen tavoitteen saavuttamiseksi on myös taloudellinen panostus oltava välieräjoukkueiden tasolla, kuten myös pelaajabudjetin". Eli jos aikataulussa ollaan rahaa pitäisi olla reilusti jäljellä hankintoihin. Nykyrosterissa ei voi olla paljoakaan rahaa kiinni. 1-1,2m€ ?

Voi luoja. Kyllä, ensi kauden urheilullinen tavoite on kuuden joukkoon. Kyllä, pelaajabudjettiin tavoitellaan nostoa 2,1 miljoonaan euroon, JOS myyntiä onnistutaan kasvattamaan tavoitteiden mukaisesti. Kuitenkin, jos on katsellut yhtään muiden joukkueiden budjetteja, niin tuolla pelaajabudjetilla ei oltaisi oltu edes päättyneellä kaudella kuuden joukossa. Ja oletettavaa on, että TV-rahojen myötä muutkin nostavat pelaajabudjettiaan. Tämä tarkoittaa, kuten Kunto sanoi, pelillistä ylisuorittamista ensi kaudella. Päättyneellä kaudella tuohon pystyivät KalPa ja SaiPa. Ensi kaudella tavoitteen mukaisesti toivotaan Ilveksen onnistuvan tässä.

Tuo irroittamasi lainaus sen sijaan kertoo strategian tavoitteesta. Mikäli yhtään tutkit tai ymmärsit tuota ulostuloa strategian suhteen, kerrotaan siinä varsin selvästi, että Ilves tunnustaa sen, jotta olisi realistista odottaa joka vuosi pääsyä mitalipeleihin, tulee budjetin olla mitalipelijoukkueiden tasolla. Kuitenkin, jos yhtään luit strategialinjausta, on tämä tavoite asetettu saavutettavaksi vasta kaudella 19/20. Tuolloinkin se vaatii isoa myynnin kasvua sekä Ilves-historian suurinta liikevaihtoa. Ei helppo rasti, mutta tämän linjauksen myötä sitä on ainakin lupa odottaa. Tämän vuoksi kesällä julkaistava tilinpäätös on melko tärkeä, koska tuon ilmestyessä voidaan vasta arvioida, kuinka hyvin Ilves on onnistunut pysymään tässä melko suuressakin myynnin kasvattamisstrategiassaan. Ja varmasti tuon tulosjulkistuksen yhteydessä strategiaan tehdään myös tarkennuksia, mikäli tarvetta on.

Urheilullisiin tavoitteisiin liittyy aina paljon sattumuksia, joilla voi olla odotettavissa yli- tai alisuorittamista. Ensi kauden urheilullinen tavoite vaatii ylisuorittamista, jonka voi taloustavoitteista varsin selkeästi lukea. Kaikkiin sattumuksiin ei voi aina vaikuttaa, joten siksi tärkeämpää on, että Ilves pysyy taloudellisissa kasvutavoitteissaan. Vain tämä voi varmistaa, että pelaajabudjetti kasvaa sille tasolle, että menestystä on lupa odottaa myös ilman ylisuorittamista.

Mitä tulee ensi kauden joukkueeseen, niin tuo 2,1 M€ on kaiken onnistuessa se maksimaalinen tavoite pelaajabudjetiksi. Koska Ilves on myynnillisesti lähtenyt niin suurelta takamatkalta, että tuota kirimistä pitää tehdä myös kauden aikana, voi varsin selvästi olettaa, että tuon 2,1 M€:n pelaajabudjetin varmistuminen, jos se edes tapahtuu, tapahtuu vasta siirtorajan kynnyksellä. Tällä hetkellä myynti on saattanut varmistaa ensi kaudelle ehkä noin 1,8-1,9 miljoonan euron pelaajabudjetin. On sanottu, että paria tärkeää ja kallista palasta etsitään edelleen, ja on myös sanottu, että budjettia ei käytetä kokonaan ennen kauden alkua. Tämän vuoksi on syytä olettaa, että pelaajiin on varmasti käytetty nyt se noin 1,2-1,3 miljoonaa euroa, kuten epäilit. Tulossa on vielä 2-3 kaveria ennen kauden alkua tai heti sen alussa. Sitten on varmasti jätetty 1-2 vahvistukseen verorajalle varaa. Mikäli pelaajabudjettia on onnistuttu kasvattamaan tavoitteen mukaisesti nyt kesällä ja kauden aikana, voinee vahvistuksia tulla jopa 3-4. Ja nyt puhun nimenomaan kauden ollessa jo käynnissä.

Kaikki tämä on Ilveksen puolesta tuotu varsin selvästi esiin, ja lähes kaikki esiin tuomani asiat ovat tämän jälkeen varsin helposti pääteltävissä maalaisjärjellä ynnäillen yhteen asioita, joita on sanottu ja joita on tapahtunut. Tämän vuoksi ei ole mitään syytä tulla vielä ulos tämänkään asian suhteen, kun kaikki tarpeellinen tieto on kyllä saatavilla, mikäli sitä haluaa löytää sekä ymmärtää. Seuraava ulostulo Ilveksen osalta tulee varmasti oletettavasti juhannusviikolla tapahtuvan tulosjulkistuksen yhteydessä. Tuolloin nähdään, miten taloudelliset tavoitteet on saavutettu, ja onko strategiaa joltain osin täsmennettävä. Tuolloin myös kuullaan varmasti, mitä on tehty ja mitä tullaan tekemään, jotta strategia onnistutaan toteuttamaan tavoitellusti.

Meinaatteko syksyyn asti jatkaa samaa kinaamista? 😂

Asiat on niin moneen kertaan täällä läpi puhuttu ja auottu yksityiskohtaisesti, että jollei tähän mennessä ole halunnut tai pystynyt asiaa ymmärtämään, niin tämä ralli jatkuu varmasti seuraavaan mestaruuteen saakka. Ja ehkä/luultavasti sen jälkeenkin. Torski sen edellä hyvin kiteytti.

8
Varmasti näin. Mutta kyllä oltiin luotu kuva että osakeanti tuottaisi huomattavasti enemmän.

Jalo sanoi helmikuun lopulla 2017: "Jos ollaan siellä 2,5 miljoonassa lähikuukausina, niin tilanne on hyvä. Kolme miljoonaa olisi unelma."

1,5M€ oli tuo kriittinen raja, jolla toiminnan jatkuminen turvataan, ja konkurssi vältetään - ainakin toistaiseksi. 2,5M€ oli tuo maaginen raja, jolla saadaan isoimmat ja pahimmat ostovelat maksuun. Toive ja unelma oli tuo 3M€, josta olisi jäänyt laittaa jotain jo välittömästi joukkueeseenkin. Näitä täällä palstalla pyöriteltiin paljonkin, ja syitä tuohon lukuun jäämiseen on lueteltu myös ihan mukavasti.

Juhannusviikon tulosjulkistuksessa on todellakin mielenkiintoista nähdä, että onko operatiivinen tulos saatu oikaistua vain vuoden aikana nollan tienoille. Tämä tarkoittaisi sitä, että näillä NHL-korvauksilla on pystytty ja pystytään vähentämään ostovelkoja, joka taas tarkoittaa sitä, että ollaan koko ajan lähempänä sitä tilannetta, joissa näitä ylimääräisiä tuloja pystytään ohjaamaan myös pelaajabudjettiin. Vielä ensi kaudeksi tätä on kuitenkin turha odottaa, ja pelaajabudjetin kasvattaminen riippuu kokonaan kasvavasta TV-rahasta sekä sponsori- ja lipunmyynnistä.

9
Yleinen jääkiekkokeskustelu / Vs: Huhuketju 2.0
« : 22.05.2018, 17:53 »
Täällä kun on huhuttu pitkin talvea Plattia, niin en tiedä onko mitään tekemistä Ilveksen tai liigankaan kanssa, mutta jatkosopimusta Moskovan TsSKA:n ei seuran mukaan ole tiedossa.

Pelkästään Meskasesta vapautui 400 000e- 500 000e, kun lasketaan palkka ja NHL:n siirtokorvaus. Platt olisi hyvä sijoitus, vaikka puolustajia enemmän kaivataankin.

Myös Sandelista, Laaksosta ja Laatikaisesta vaupautui paljon palkkakustannuksia. Toki varmasti Suomi ja Rautiainen pelaavat paljon suuremmalla palkalla, kuin aikaisemmin
Väität siis, että Meskasen palkka olisi ollut 200 000 - 300 000 euroa? Sopimus tehtiin marraskuussa, jolloin tällä oli 12 ottelussa tehot 6+6, tuskimpa Ilves ihan noin paljoa Meskaselle maksoi.

Ja arvelen, että tuo NHL-korvaus ohjataan melkolailla velkojen lyhennykseen sekä junioriputken oikaisuun. Osakeannilla, kun ei pystytty kaikkia velkoja maksamaan, niin luulisin, että tämänkaltaiset kertaluonteiset tulot ohjataan aina automaattisesti velkojen lyhennykseen. Pelaajabudjetti rakennettaneen ainakin toistaiseksi toistuvien ja jatkuvien tulojen varaan.

Ehkä joskus myöhemmin, mikäli talous oikenee, on näistä NHL-korvauksista laittaa pelaajabudjettiin sekä myynnin kehittämiseen, mutta toistaiseksi noilla korvauksilla lienee parempaa käyttöä kuin laittaa kokonaan pelaajabudjettiin. Tulevaisuudessa varmasti näillä tuloilla rakennetaan jotain kestävämpää, esimerkiksi panostetaan myyntiin ja rakenteisiin, jotta pelaajabudjetti voidaan nostaa pysyvästi tasolle X eikä vain yhdeksi kaudeksi jonkun satunnaisen tuoton vuoksi, joka tulee joskus, jos edes silloinkaan.

Se mitä Meskasesta oikeasti pelaajabudjettiin vapautui lienee huhujen mukaan kuusinumeroinen summa, mutta taisi alkaa kylläkin ykkösellä. Mitään sateentekijää ei sillä rahalla saa, mutta jonkun varman suorittajan kylläkin, joka pystyy tekemään tulosta, mikäli nuorista ei ensi kaudella läpilyöjää löydy.

10
Pelit / Vs: MM-lätkäguru 2018 | Jutustelut
« : 19.05.2018, 19:40 »
Pitänee seuraavassa gurussa ottaa käyttöön mahdollisuus, että tappiolla pudotuspeliparissa olevat voivat tehdä muokkauksia riveihinsä myöhäisempiin peleihin. Toki vasta sen jälkeen, kun aikaisempien pelien pisteet on laskettu. Vähän jännitys katoaa, jos joku pari on jo ensimmäisten pelien jälkeen ratkennut. Nyt sitä mahdollisuutta ei ole, koska se olisi mielestäni väärin niitä kohtaan, jotka olivat samassa tilanteessa puolivälierissä.
Muokkausmahdollisuudelle kannatusta täältä.

Hyvä muutos oli myös maalieron palkitseminen, sekin lisäsi mielenkiintoa kisaan.

Itsekin olisin jatkoonpäästessäni kysynyt, että voiko tappiolla oleva korjata tällaisissa tilanteissa rivejään myöhempään peliin. Ilmeisesti siis ei, mutta tuleviin kisoihin ehdoton peukku tällaisen systeemin nimissä. Toki tasapuolisuuden nimissä antaisin johtavallekin mahdollisuuden muokata riviään, mutta jälleen sillä tavalla etukäteen, ettei voi tappiolla olevaa peesata.

11
Ilves-pelaajat / Vs: Joose Antonen
« : 19.05.2018, 19:31 »
Rohkenen väittää, että klaaraa itselleen koko kauden diilin. Omaa potentiaalia.

Itsellä myös hyvä kutina tästä kaverista. Piilevää potentiaalia on, mutta jostain syystä sitä ei ole saatu kaivettua esiin. Vähän samanlainen menneisyys kuin Arttu Ruotsalaisella. Toki Antonen on pari vuotta vanhempi, mutta uskoisin, että tästä on kaivettavissa esiin läpilyöjä Liiga-tasolle vuoden tai kahden sisään. Ja jos joku sen pystyy esiin kaivamaan, uskoisin sen olevan Ilveksen tämän hetken valmennustiimi.

En toki tiedä, kuinka paha herralla on tämä Ilves-junioreiden kansantauti, mutta toivottavasti vuodet omillaan Tampereen ulkopuolella ovat opettaneet aikuisuutta sekä huippu-urheilijan elämää.

12
Ilvesfoorumin kestosuosikki Anssi Ritaria ei kelpuutettu Telian selostajatiimiin, ja mies itse ajattelee lopettavansa selostajan uransa ensi syksyn pesäpallofinaaleihin.

https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000005681601.html

Kyyneleet valuvat ja foorumistit huutavat "Oi miksi, oi miksi". :'( ;D

13
Pelit / Vs: MM-lätkäguru 2018 | Jutustelut
« : 16.05.2018, 00:33 »
Voi voi. Viime vuonna pudottiin, kun kierroksia unohtui välistä useampi, vaikka pistekeskiarvo oli mitalisijaan oikeuttavalla tasolla. Tänä vuonna sarja oli niin tasainen, että putoamiseen riitti vain puolikkaan kierroksen, eli kahden ottelun, unohtaminen. Toisaalta tämän päivän pistekeskiarvoa katsellessa näyttäisi tulleen myös tärkeimpänä päivänä pieni floppaaminen, joten ehkä oli ihan hyväkin, että muut jatkavat. Kehityskäyrä oli laskeva eikä noista pudotuspeleistä tämän myötä varmaan mitään olisi tullutkaan. Tai näin ainakin itselleni aion uskotella. Ja saatiinpahan ainakin hyvä tekosyy kunnon kesäränniin, kun terassikelit näyttäisivät olevan kohdillaan.

14
Pelit / Vs: MM-lätkäguru 2018 | Jutustelut
« : 15.05.2018, 21:17 »
Lähellä käytiin, että olisin jotain muutoksia riveihini tehnyt, mutta annoin sitten olla. Näillä mennään, katsotaan mitä tapahtuu. Todennäköistä kuitenkin on, että viiva ei kovin kauaksi karkaa, eli jos sen alapuolella ollaan, on v-käyrä joka tapauksessa tapissa tuon yhden unohduksen vuoksi. Ei viitsinyt kiusata itseä enempää, jos olisikin osumia tullut noilla vanhoilla merkeillä muutosten jälkeen.

15
Pelit / Vs: MM-lätkäguru 2018 | Jutustelut
« : 15.05.2018, 20:30 »
Voivoi, kovasti sitä joutuu vielä jännäämään. Ilman tuota yhtä unohdettua kierrosta olisivat pullat hyvinkin uunissa, kun siinä meni helpoissa otteluissa se vähintään noin 10 pistettä sivu suun...

Tuossa vähän vilkaisin teidän tasapisteissä olevan nelikon veikkauksia. Näköjään sinulla, Ipafanilla ja Alfred Lampaalla on sama veikkaus Tanskan ja Latvian väliseen otteluun. Ratkaisu teidän kohdalla tehdään siis Kööpenhaminassa. Tasapeliä vaatii, että peittoat kyseisen kaksikon.

Tiukaksi kyllä menee.

Kovat pohdinnat käynnissä, että vieläkö lähtisi sooloilemaan, niin nakertaisi sitten kunnolla, jos on nakertaakseen kierroksen jälkeen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 132