Ilves-foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Perinteinen kevätveikkaus on täällä taas. Osallistumaan täältä.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Masce

Sivuja: [1] 2 3 ... 124
1
Yleinen jääkiekkokeskustelu / Vs: Huhuketju 2.0
« : tänään kello 15:11 »
Täällä jo helmikuussa huhuttu Saku Salmela kai oli todellisuudessa tuo eilen julkistettu Tuomas Salmela?

....ja olikos tää Salmela nyt myös se Jypistä huhuttu pakki? Pelashan Salmela 9 peliä siellä tällä kaudella.

Tämä tuli itsellenikin mieleen, että nyt taisi osua kaksi kärpästä yhdellä iskulla, eli Salmela ja JYP. Toki sitten salmeloista meni etunimi väärin, ja JYPistä tulevasta pakista se, että olisi erityisen kova Liiga-tasolle, tai että olisi joutunut purkamaan voimassaolevan sopimuksen.

Seuraavana saadaan sitten jännätä Makkosta/Kuparista, Denisovia, Marjamäkeä ja Plattia. Tai odotella uusia huhuja.

2
Ellei sitten Savilahtea ole mietitty Laakson korvaajaksi ?

Eiköhän sille tontille ole tulossa ihan oikea sentteri. Savilahdella kuitenkin tältä kaudelta kokonaista seitsemän otettua aloitusta. Viime kaudelta hieman enemmän, reippaat pari kappaletta ottelua kohden, mikä tarkoittaa 5-10 ottelua sentterinä. Näköjään aloitusmäärillä mitattuna vasta KooKoon "seiskasentteri" viime kaudella, vaikka pelasi lähes koko runkosarjan.

Ruotsalainen, Tamminen sekä korvaajat Laaksolle ja Sandellille pelannevat keskellä. Koppanen olisi mukava extrabonus, mutta muussa tapauksessa Savilahti ottanee laiturin paikan ja esiintyy keskellä vain poissaolojen myötä.

Rosteri pitänee rakentaa melko valmiiksi, ja vasta kauden alettua katsella onko saumoja Koivulaan tai Koppaseen. Heidän varaansa ei voi laskea tässä vaiheessa yhtään mitään, ja heidät on laskettava mukaviksi bonuksiksi muuhun runkoon mikäli tulossa olisivatkin.

3
Ilves-pelaajat / Vs: Juha Leimu
« : 22.03.2018, 21:48 »
Itseä kyllä ihmetyttää tämä hankinta. Hyvässä lykyssä saa pelattua puolet runkosarjasta (30 peliä), muun ajan onkin sitten vempassa, kun selkävaivat kiusanneet viime vuosina. Pelillinen anti puolustavaan suuntaan on myös aika olematon. Viivalta saattaa jokusen näyttävän lämärin painaa. Ei ihan toivomani hankinta. Mielummin oisin ottanut jonkun varman ja kokeneen oman pään luudan tai Piskulan.
Taas tyypillistä itkua ilman oikeita perusteita. Ei ole jäänyt viime vuosina ainakaan kertaakaan alle 30 pelin (43,31, 51, 40, 48, 57) ja menneenkin kauden peliaikakeskiarvo yli 15 minuuttia. Kolmeen pleijaripeliin saldona 1+2=3. Ei Juha nyt siis ihan menneen talven lumia ole.

Toisekseen, ei Leimua varmaan hankittu "Piskulaa korvaamaan". Nämä ovat ihan eri roolien pelaajia.

Roolillisesti jos ajatellaan, niin Leimu lienee ajatellun kopissa ja kentällä Laatikaisen korvaajaksi. Tuohon suhteutettuna lähtökohtaisesti kyllä jonkinasteinen upgrade.

4
Tuolla porukalla taistellaan edelleen sijoista 9-12. Tärkeitä palikoita vielä puuttu että mentäs eteenpäin.

Onneksi kauden alkuun on vielä lähes puoli vuotta aikaa, ja piironginlaatikossakin valmiita sopimuksia, joita ei herrojen pelien jatkumisen vuoksi voida vielä julkistaa. Lisäksi näiden valmiiden sopimustenkin lisäksi haku on vielä päällä. Kaikenlaista voi vielä tapahtua. Puhtaasti paperilla ja budjetilla voi olla vaikeaa murtautua vielä ensi kaudella top6:een tältä takamatkalta, mutta jos nyt päästään edes siihen tuntumaan, niin pitkän kauden aikana voi tapahtua mitä vain, kuten KalPa ja SaiPa tällä kaudella osoittivat.

5
Ilves-pelaajat / Vs: Tuomas Salmela
« : 22.03.2018, 21:33 »
Äkkiseltään vaikuttaa potentiaaliselta haulta. Etenkin Mestiksen puolella joukkueen asiat ovat selvästi paremmin, kun kaveri viilettää jäällä.

Vähän aina tietysti askarruttaa, että jos on jo ollut jonkun Liigajoukkueen mukana, niin miksi ei ko. jengi ole tarjonnut diiliä.

Datasheetit ovat kyllä mukavan näköiset. Mestiksestä otanta on suuri, ja tilastot selkeästi osoittavat joukkueen pärjäävän paremmin Salmelan ollessa jäällä. JYPissäkin sheetit oikein mukavan oloiset. Toki otanta on pienempi, ja pelannut paljon Suomelan kentän kanssa, mikä parantaa tilastoja. Mutta ei ole ainakaan tuon tehokentän menemistä yhtään heikentänyt, joten plussaa tuostakin.

Mikä omaan silmään näyttää hyvältä Ilveksen viime kauden heikkouksiin peilaten on oman maalinedustan sinisyys. Vastustajat pääsevät siis laukomaan todella paljon vähemmän maalivahdin alueen tuntumasta, kun Salmela on kentällä. Jotain tämänkaltaista hakua itsekin ehdottelin seitsemännen puolustajan paikalle. Mies on nuorempi kuin ehdottomani Viirlas sekä Heikkinen. Kolmas ehdottamani Konsta Mesikämmen lienee murtautumassa Lukkoon, joten näihin peilaten Salmela on hyvin samantyyppinen ja mielenkiintoinen haku.

Vuoden sopimuksella ei lukita itseämme liiaksi, mikäli ammattilaisurheilijan elämä ei maistukaan, mutta jos onnistuu osoittavansa olevan valmis työntekoon, on sopimusta helppo tarjota Tammisen tavoin varhaisessa vaiheessa. Alkuun varmaankin tarkoituksena on peluuttaa kuudentena/seitsemäntenä puolustajana Laaksosen kanssa, Laaksosen hoitaessa hyökkävämmät tilanteet ja ylivoimat sekä Salmela sitten puolustavammissa pelitilanteissa sekä alivoimilla.

Itse en ole huolissani siitä, ettei "kelvannut JYPiin". Aivan hyvin on voinut kelvata, mutta tämänkaltaisissa uratilanteissa Ilveksen tyyppiset seurat ovat monesti houkuttelevempia vaihtoehtoja, kun peliaikaa on luvassa ja etenemismahdollisuudet ovat itsestä kiinni. JYPissä olisi ahtaampaa, ja tärkeimmät puolustajaroolit melko sementoituja.

Annetaan pojan näyttää. Ainekset on low risk, high reward -hakuun, palkka ei liene korkea, ja jos osoittautuu riittämättömäksi Liigaan pystytään kauden aikana etsimään parempaa tilalle eikä sopimus rasita enää tulevina kausina. Itselläni on kuitenkin miehestä hyvä kutina.

6
Ilves-pelaajat / Vs: Eemeli Suomi
« : 22.03.2018, 20:40 »
Komeat hauiksen näytöt kyllä Kakelta Suomen ja Meskasen jatkosopimukset. Toki tällaiset pitäisi pystyä aina pitämään, mutta eipä ole tainnut tapahtua Ilveksessä viimeiseen 10-15 vuoteen. Ja jos tulee lähtö rahakkaampiin kaukaloihin, niin saa Ilves kuitenkin kompensaatiota.

7
Ensimmäisen aallon sopimuksiksi itselleni jopa positiiviset yllätykset. Montaa paikkaa ei enää kokoonpanossa ole auki, ja joukkue näyttää jo ihan hyvältä. Kärkimiehet puuttuvat, mutta myös kaikkien huhuissa liikkuneiden kaudet jatkuvat. Laakson korvaaja ilmeisesti on sitten Kuparinen tai Makkonen Ässistä, kuten palstatotuus kertoo. Sandellin korvaaja on kerrottu hankittavan ulkomailta myöhemmin kesällä. Laituripaikkoja on auki aika vähän, mutta huhutut nimet ihan mukavia, kun löytyy Marjamäkeä ja Plattia. Koivulakin ilmeisesti vielä keskusteluissa mukana.

Sentteristöön saatiin hyvä lisä Savilahden myötä, joka oletettavasti aloittaa kuitenkin laidassa. Leimun ja Savilahden kohdalla loukkaantumishistoria herättää kysymysmerkkejä.

Savilahti on kyllä varsin hyvä "vitossentteri". Ruotsalainen ja Tamminen lienevät varmat miehet, ja sitten puuttuvat Laakson ja Sandellin korvaajat enää.

8
http://www.veikkausliiga.com/uutiset/2018/03/22/veikkausliigan-pronssimitalisti-hakee-edelleen-vahvistuksia-kaksi-miesta-testiin?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Ja jotta kaikkien ei tarvitse linkkiä klikata, niin uutisessa Wiss kertoo Ilveksen hakevan vielä kolmea pelaajaa. Yksi tulee keskikentän keskustaan, ja tuolle paikalle testissä on tällä hetkellä Issa Thiaw. Toinen testipelaaja on tulossa lähiviikkoina hyökkäykseen, ja kolmas ulkomaalainen, joka on haussa katsotaan myöhemmin. Tarpeen mukaan tämä tulisi joko puolustukseen tai hyökkäykseen.

9
Entiset ilvekset / Vs: Otto Koivula
« : 21.03.2018, 22:42 »
Odotetaan ensin NHL varausta

Eipä tuo ole tainnut olla enää pariin vuoteen draftikelpoinen.Saa sitä vanhemmankin varata

Eurooppalaisille pelaajille draftauksen yläikäraja on 21. Meskanen on jo 22 ja täyttää 23 tänä vuonna.

10
Mutta sitten paranee pysytellä pois myös palstoilta sekä foorumeilta, ja aivan vihoviimeinen ja oksettavin juttu on alkaa arvostella kausikorttien hankkijoita.

Eikös tällaiselle toiminnalle ole jo jonkinlaiset perinteet olemassa ;) Kausikortin, irtolipun...mitä näitä nyt on...

Totta ;D Näin se historia luo perinteitä nykyhetkeen ja -tilanteeseen. Onneksi verrattuna vuoden takaiseen nykyhetki on sen verran valoisa, että voidaan ajatella tulevaisuutta, ja näiden tällaisten perinteiden muuttamista.

11
Entiset ilvekset / Vs: Otto Koivula
« : 21.03.2018, 19:57 »
Tuleeko vai onko tullu jo vai koska tulee Koivulasta kasvattikorvaus?

Tulee, kun allekirjoitetaan tulokassopimus, eli nyt. Tarkkaa maksupäivää en muista, mutta lienee ensi kauden budjetin tuloja.

12
Hakametsässä tiivistä ja puolustusvoittoista play offs -peliä kun toisen erän ensimmäiseen 3,5 minuuttiin joukkueet väsäsivät neljä 5v5-maalia. Kapaselle riitti ja Godla vaihdettiin Hoviseen. KalPan ex-Ilvekset yllättäen syttyneet naapuria vastaan, kun KalPan maalit D'Amigon ja Kantolan nimissä. Kantolalla vielä ykkössyöttö Jerryn maaliin.

13
Se onkin fiksua antaa signaali ilvesjohdolle että kausari hankitaan jokatapauksessa, niin eipä tarvi makkosia kummempia hankkia. No se on jokaisen oma asia jos haluaa ostaa sian säkissä, varsinkin jos näin on jo vuosia muutenkin toiminut. Voi ainaskin taas taivastella "vahvistusten" tasoa ihan lehtereiltä.

Tekosyitä löytyy aina, kuten itselläsi vuosi sitten oli tarkkaa, että rahat eivät mene Manngardin taskuun. No, nyt eivät mene, mutta uusia tekosyitä löytyy aina.

Hattu pois päästä kausarin hankkijoille, ja nillittäjät pysykööt poteroissaan. Rahalla niitä vahvistuksia hankitaan, ja jos ei kukaan sitä rahaa sisään tuo, niin turha sitten myöskään valittaa hankintojen vähyydestä tai niiden tasosta. Kyllästynyt saa toimintaan olla eikä hommaa ole pakko tukea, jos ei kiinnosta. Mutta sitten paranee pysytellä pois myös palstoilta sekä foorumeilta, ja aivan vihoviimeinen ja oksettavin juttu on alkaa arvostella kausikorttien hankkijoita.

14
B1-vastuuvalmentaja vaihtuu, tiedotettaneen vielä tällä viikolla.

Ry:n sivuilla lukee, että päivitetään huomenna. https://www.ilvesjaakiekko.fi/uutiset.html?427

15
Kevätveikkaus / Vs: Puolivälierät
« : 20.03.2018, 17:56 »
Kärpät - Ässät 4-2
TPS - SaiPa 4-2
Tappara - KalPa 4-1
JYP - HIFK 4-3

Sivuja: [1] 2 3 ... 124