Ilves-foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Tuomas

Sivuja: [1] 2 3 ... 32
1
Totta kai pelaaja vailla yhtään aikuisten pelejä on suuri riski kärkikenttiin. Heponiemen kohdalla puhutaan kuitenkin niin suuresta potentiaalista, että ellei Ilves ole valmis tähän pelaajaan satsaamaan taloudellisesti ja oletusarvoisen roolin suhteen, niin joku (=moni) muu sen tekee varmasti.

Tällaisia riskinottaja henkilökohtaisesti Ilveksen kannattajana seuralta toivoisin, kun nyt puhutaan kuitenkin kirkkaan tulevaisuuden omaavasta omasta kasvatista. Hienostihan nykyjohdon aikana on omien junioreiden kanssa onnistuttu (Meskasen ja Suomen jatkot, Koppanen jne.) ja eiköhän Heponiemellekin vähintään kilpailukykyinen tarjous ole jätetty.

2
Markkinoinnilta kyllä munaus. Hehkutusta ilman mitään hehkutuksen aihetta. Halmo voi olla hyvä tai huono, joka tapauksessa arpa. Ahtola ja Mieho tasoltaan täytepelaajia.

Tuo Ilveksen keskikaista on omaan silmään katastrofi ja valitettavasti tuntuu, että tämän kauden suoritukseen yltäminen ei näillä puheilla (vielä pakki) näytä kovin todennäköiseltä. Salaa sitä haaveili jostain matiasmyttysistä eilisen perusteella.

3
Henrik Malmström on kymmenen Norjan Sparta Warriorsissa viettämänsä kauden jälkeen päättänyt lopettaa uransa.

Mistään ikonista ei Ilveksen kohdalla puhuta, sillä Malmström pelasi täällä Ilveksen paidassa loukkaantumisten sävyttämällä kaudella 15 runkosarjaottelua. Jos joku ei täysin muista, niin Vesa Viitakosken suosituksilla tiensä Ilvekseen löytänyt Malmström oli fyysisesti väkivahva, mutta muissa ominaisuuksissa oli sitten (varmasti loukkaantumistenkin johdosta) puutteita. Muistan tuolloin Ilves.comin haastattelun otsikolla: "Henrik Malmström - Elämäntapana treenaaminen".

Sparta Warriorsin faneille Malmströmistä onkin sitten ollut enemmän iloa, sillä komea kymmenen vuoden tehokas pesti samassa seurassa ja kertaalleen mestaruus (seuran historian kolmas). Tuolla linkatulla kotisivulla muuten ajatuksena ihan tyylikäs 12 minuutin jäähyväisvideo pelaajasta.

4
Yleinen jääkiekkokeskustelu / Vs: Maajoukkue
« : 05.04.2018, 20:24 »
Oi Ilves on! 2-1 Suomi (Vaakanainen, Meskanen)

Taisi tuo jäädä vielä hienompana tilastoihin:
2-1 Suomi (Meskanen, Sandell)

Eli kenties pomppasi valko-venäläisen luistimesta Vaakanaisen sijaan tai sitä ei jaksettu myöhemmin korjata. Joka tapauksessa piti kännykällä ottaa kuvakaappaus tuosta teksti-tv:n sivusta. Takuulla ei ole jokapäiväinen juttu kolmen Ilveksen miehen yhteinen maajoukkuemaali.

Hyvältä näytti toinen erä, tässä itsekin on ihan innostunut aikuisten maaottelusta enemmän kuin vuosikausiin!

5
Naapuri Hämeenlinnasta koki valtavan menetyksen, sillä Joonas Lehtivuori jättää sopimuksesta huolimatta seuran.

Ennen kuin ehditään haaveilla, niin jutussa kerrotaan osoitteen löytyvän ulkomailta. Siinä on Kerholla melkoinen aukko paikattavaksi.

6
Oikein asiallisesti avattu aihe hyvällä pohdinnalla, joten kai se tähän olisi velvollisuus vastata.

Olen sen verran nuorta polvea, että kausikortti on ollut vasta tuosta 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Ensimmäisen kausikortin jälkeen joka tapauksessa ostopäätös on joka kerta ollut helppo (sama tilanne tätä nykyä jalkapallossakin). Eli heti ostan, kun myyntiin tulee. Sen verran tiiviisti Ilves on jääkiekkokauden aikaan mukana omassa elämässä, että vaikka en nyt mikään "paras fani" olekaan, niin kyllä se 30 runkosarjapeliä (+harjoituspelejä ja tietysti joskus jopa pudotuspelejä/karsintoja) tulee paikan päälle mentyä ilman omia hautajaisia tai muita pakottavia esteitä.

Hyvin ymmärrän jokaista sellaistakin, jolle hankintapäätös on haastavampi ja pohjautuu menestysmahdollisuuksiin/joukkueen omavaraisuuteen yms.. Jos jääkiekon seuraamisessa on mukana järkeäkin, eikä halua itseään kiduttaa, niin hyvinhän niillä irtolipuillakin pärjäisi. Omalta osalta Ilveksen touhu on pitkälti verissä ja täysin tunnepainotteista. Toisin sanoen koen lapsenomaista innokkuutta pelipäivinä, oli sitten lokakuu tai maaliskuu, että vaikka silloin tällöin tai Ilveksen osalta lähes poikkeuksetta pelin jälkeen harmittaa ja huomaa kyseisen kolmetuntisen olleen pelkkää ajanhaaskausta, niin aina sitä saa jollain itsensä uskomaan siihen seuraavaan mahdollisuuteen ja innostumaan uudestaan.

Tämän kauden osalta täytyy sanoa, että viihdyin hallissa poikkeuksellisen hyvin, vaikka loppusijoitus on karmea 11. Ehkä se rima tässä 2000-luvulla on valunut niin alas, että osaa arvostaa eri asioita, mutta tuollainen iloinen hyökkäyspelaaminen, jonka pääarkkitehteina häärivät omat nuoret tähdet Meskanen&Suomi sekä joukkueen pelillisenä ja henkisenä johtajana #42 tuotti paljon mielihyvää usein surkeiden tulosten takana. Koen, että asiakkaana sain rahoilleni vastinetta.

Ehdottomasti kannustan kausikortin ostoon. Sen myötä tulee peleissä joka tapauksessa käytyä ja joka keikan jälkeen tunneside seuraan on aina aiempaa vahvempi. Pelipäivät tuovat mukavaa rutiinia ja "juhlapäiviä" Suomen ankeaan talveen. Toki, jos on kovin kiireinen ihminen ja esim. arki-iltojen viettämisessä on lukematon määrä eri vaihtoehtoja, niin mikään takuutuote mielihyvän saamiseen Ilveksen kausikortti ei ole. Mutta tällaisen yksinkertaisen ja normaalin, jopa hieman tunteella elävän, kausikorttilaisen arkiset tiistai-illat eivät ainakaan ihan niin tasaisen harmaita ole, vaan vaihteluna tarjotaan sysimustia ja vaaleanpunaisia hetkiä.


edit: Hepulina16 yläpuolella näköjään osasi tiivistää yhteen kappaleeseen saman asian!

7
Pelit / Vs: Liigaguru 2017-2018 | Jutustelut
« : 11.03.2018, 10:07 »
Vaikka oma suoritus ja sijoitus oli tasoa vaatimaton, niin Tupsukorvan ja Teron aktiivisuus ja työmoraali gurun tilastoinnin suhteen oli ilmiömäistä. Jäihän sitä sentään käteen Päivägurun kärkitulos, joka syntyi vasta aika myöhään keväällä. Opetus siitä, että ne syksyn liigagurukierrokset ovat ihan yhtä arvokkaita kuin nämä kevään ns. tosipelit. Kiitokset kaikille!

8
Pelit / Vs: Liigaguru 2017-2018 | Veikkaukset
« : 09.03.2018, 13:56 »
KooKoo - JYP 2 (1-4, JYP)
Kärpät - KalPa 1 (3-2, Kärpät)
Lukko - Ilves 1 (3-2, Lukko)
Sport - Pelicans 2 (1-3, Pelicans)
Tappara - HPK 1 (5-1, Tappara)
Ässät - HIFK 2 (2-4, HIFK)

9
Entiset ilvekset / Vs: Sami Sandell
« : 08.03.2018, 21:56 »
Yllä olevaan, että ei tarvitse hävetä fanipaitaa. Mielipide, että Sandell on Ilvekselle jotain velkaa, lienee vähemmistöä...  ;)

Kuten laku-mambolla, niin haikeaksi se kunniakierros täälläkin veti. Kohtalaisen vaikuttava oli myös radiohaastattelu. Jos joku ei kuunnellut, niin muun muassa kysyttäessä jäikö joukkueelta kauden aikana potentiaalia käyttämättä, vastasi Sandell tiivistetysti valtava pettymys äänessä, että "itse olisi pitänyt pystyä parempaan". Sen pitää olla Raimoa... Ei tuollaisia mohikaaneja enää joka puussa kasva näin pitkällä 2010-luvulla.

Jos tästä kaudesta jotain hyvää jäi käteen Meskasen ja Suomen maagisuuden lisäksi, niin Sandellin ehjä kausi ja paluu liigan kuumimpaan eliittiin. Tie on ollut täynnä vastoinkäymisiä, joten toivottavasti paikat nyt kestävät ja sulattaa lähitulevaisuudessa ulkomaalaiset sydämet. Menestystäkin voisi vihdoin tulla seuratasolla ja niitä maajoukkuepelejä keväällä odotellessa...

Heti ottelun jälkeen tuli muuten se tunne, intuitio, että jos kaikki menee kuten pitää, eikä ura lopu kesken kaiken, niin viimeistä luistimenpiirtoa Ilveksessä Sandell ei ole vielä vetänyt? Paluupäivän karnevaalit lienevät sitten melkoisen ikimuistoiset.

10
Pelit / Vs: Liigaguru 2017-2018 | Veikkaukset
« : 02.03.2018, 21:12 »
KalPa - JYP           1     3-2, KalPa
Jukurit - Ilves        2     0-3, Ilves
Kärpät - HIFK        1     3-2, Kärpät
Lukko - HPK          1     4-1, Lukko
SaiPa - KooKoo    1     4-1, SaiPa
TPS - Pelicans      1     4-1, TPS
Ässät - Tappara    2     2-4, Tappara

11
Ottelut / Vs: PE 2.3.18 | Tappara - Ilves
« : 02.03.2018, 13:28 »
Eipä tosiaan varmaan paljon valehtele, jos väittää, että vastassa on tänään liigahistorian kovin kokoonpano. Sentterinelikko on jossain määrin mitäänsanomaton ja olisi hävinnyt meidän vastaavalle Sandellin pelatessa, mutta nuo neljän ketjun laiturit ovat kaikki tasoa "ykkösketju" ja jokaiselta alle 20 maalin kausi liigassa on pettymys. Ei tarvitse 19 maalin Teemu Nurmen odotella enää tällä kaudella liigapelejä ilman loukkaantumisia.

Mikäs siinä tietysti, kun resursseja on. Ihmettelen kyllä vähän Nenosen valintaa mennä ynnämuuksi Tapparaan, kun kaikissa muissa liigaseuroissa olisi takuulla vastuuroolissa. Tapparan pakistossa ja maalivahtipelissä nyt ei paljon enää lisäkommentoitavaa ole. Siinä voi jokainen sovitella vaikkapa "markfloodia" tuohon pakistoon Rantakarin tervehdyttyä ja miettiä mahtuisiko pelaamaan.

Jos esimerkiksi Kärpät yrittää Tapparaa keväällä haastaa, niin pelitaktisesti tulee kyllä olla melkoinen harppaus edellä (Manner vs. Rautakorpi, joten onhan se täysin mahdollista). Toivottavasti meillä onnistuu tänään sama juttu ja voidaan miettiä mahdollisia säälipudotuspelejä vielä tämän illan jälkeenkin. Yksittäisistä ketjuista maalinteko taitaa jäädä Ruotsalaisen ketjun harteille. Toivottavasti sentterikin on tänään viime aikoja paremmassa iskussa, sillä liigan kuumimpiin kuuluvien laiturien keskellä 8 ottelun putki 0+0 (-4) tehoin ei ole kovin imartelevaa. Sandellia on tietenkin ikävä jo nyt.


edit: Tuo kolmosketju on tässä vaiheessa kautta kyllä melkoinen viritelmä. Jos pistetilanne ei olisi haudanvakava, niin vähän naurattaisi lähtökohdat Oton sentteriuralle laituriparilla Viljanen-Valtonen aina helppoa Tapparaa vastaan...

12
Pelit / Vs: Liigaguru 2017-2018 | Jutustelut
« : 18.02.2018, 10:06 »
Tässä sytytään kauteen Ilveksen lailla. Pisteitä on vielä jaossa ja kilpajuoksu palkintopallille on teoreettisesti mahdollista. Pitää keskittyä hoitamaan jokainen oma peli ja toivoa porilaisten yms. sulamista.

13
Pelit / Vs: Liigaguru 2017-2018 | Veikkaukset
« : 16.02.2018, 19:21 »
KooKoo - Ilves       2 (2-4) Ilves
HIFK - HPK           1 (3-1) HIFK
JYP - Jukurit         1 (4-1) JYP
Kärpät - SaiPa      1 (3-0) Kärpät
Pelicans - Ässät    2 (1-3) Ässät
TPS - Lukko         2 (2-3) Lukko
KalPa - Sport       1 (4-1) KalPa

14
Carabasin Markiisin viestiin viitaten hauska noita tuon ajan tsekkejä on tässä kohtaa muistella! Samoilta ajoilta tuli mieleen ankeaakin ankeamman visiitin Tampereelle tehnyt David Printz. Tuon kauden jälkeen suu auki loksahtaneena seurasin miehen urakehitystä aina Philadelphia Flyersiin asti. Mies pelaa edelleen Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla Karlskronassa ja SHL-runkosarjamatseja takana kohta jo 400, joten kunnioitettava ura. Tuon viiden ottelun visiitillä KalPassa näytti tosin ihan siltä samalta David Printziltä kuin Ilveksessä ollessaan.


Sitten pakko tulla puolustelemaan meidän omaa poikaa, joka tuntuu saavan vähän Ville Korhosen kaltaisia kommentteja...

Pakko olla Kuukka jos joku, se on tarpeeks huono jolla Jyp ei tee mitään.

Ei tarvitse pelästyä, Mikko Kuukka ei varmasti ole Ilvekseen ensi kaudella tulossa. Euroopan kovimman joukkueen eniten peliaikaa saava pelaaja, jonka vastuu tasakentällisin ja etenkin alivoimissa on valtava. Siitä voi olla montaa mieltä tekeekö esimerkiksi Ilves Joe Piskulalla mitään vai ei, mutta Kuukan rooli JYP:ssä on melko lailla tismalleen samaa luokkaa. Ylivoimilla käyttöä on yhtä paljon kuin Piskulalla, mutta muuten Kuukka on valmennuksen ykkösmies, kun pyritään olemaan päästämättä maaleja.

Jatkoaika.comin kolumnissa spekuloitiin kuvitteellisella Jaroslav Otevrel -palkinnolla, joka jaettaisiin valtavasti sisua esittäneelle pelaajalle, joka on joutunut selättämään vaikeuksia. Ensimmäisenä Liigaa seuraavalle tulee toki aivan oikein mieleen Sami Sandell, mutta Kuukankin uraa ovat melkoisesti polvivammat rikkoneet ja silti mies 32-vuotiaana on noussut vielä hyvin lähelle sitä EHT-tasoa, millä parhaimmillaan viimeisellä Ilves-kaudellaan oli. JYP nappasi miehen koeajalle seiskapakiksi täysin puolikuntoisena puolitoista vuotta sitten ja nyt rooli on valtava.

Toki hankintana (sikäli kuin haluaisi sopimuksensa jälkeen kotiseuduille palata) sisältäisi tuolla vammahistorialla, heikohkolla luistelulla ja vanhanaikaisena pelaajatyyppinä isoja riskejä, mutta oma mielipide on, että tällä kaudella Ilveksessä ei ole pelannut lähellekään saman tason pakkia Piskulaa lukuun ottamatta. Joka tapauksessa itselleni Ville Korhonen ja Mikko Kuukka ovat pelaajatyyppejä joiden uralle toivon pelkkää hyvää, molemmat pelasivat Ilveksessä roolia kuin roolia mukisematta asenne tapissa hyvällä menestyksellä ja siksi omaan korvaan vähättelevät mielipiteet vihlaisevat.

15
Pelit / Vs: Liigaguru 2017-2018 | Veikkaukset
« : 10.02.2018, 05:40 »
JYP - Ilves             1 (4-1) JYP
KooKoo - KalPa      1 (3-1) KooKoo
Lukko - Sport        1 (4-1) Lukko
SaiPa - HPK           1 (1-0) SaiPa
Tappara - Pelicans 1 (4-1) Tappara
TPS - Ässät           2 (2-4) Ässät

Sivuja: [1] 2 3 ... 32