Ilves-foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Valtteri Viljanen  (Luettu 2384 kertaa)

Tupsukorva35

 • Viestejä: 7.143
  • Profiili
Valtteri Viljanen
« : 07.04.2017, 13:11 »

Valtteri Viljanen on hyvä kiekollinen puolustaja. Oikea käsi alhaalla pelaava puolustaja merkkautti 56 runkosarjaottelussa tehopisteet 3+7=10. Liigan pudotuspeleissä Ilvestä vastaan Viljanen jäi tehopisteittä.

Viljasen sopimus on yksivuotinen


Vahvastihan tästä tulee Fagerudd mieleen. Kiekollista potentiaalia omaava pakki, joka on suurissa vaikeuksissa puolustuspäässä. Ylivoimavastuuta lienee ainakin luvassa ja toivottavasti kykenee pelaamaan samanlaisen kauden kuin toissa kaudella Ässissä.

Uskotaan, että Kivi saa kaivettua sen kuuluisan potentiaalin pojasta esiin. Ruotsalaisen tavoin yhden vuoden sopimus hieman ihmetyttää.
Kirjattu
Ei näitä pelejä sääntökirjan mukaan vihelletä!

"En tullut hyötymään Ilveksestä, vaan tekemään täysillä töitä sen menestyksen eteen. " - K. Kivi

Robert ja Nollakulma

 • Viestejä: 839
  • Profiili
Vs: Valtteri Viljanen
« Vastaus #1 : 07.04.2017, 13:21 »

Fagerudiin nähden tulee kiekollisesti näppärämpi ja paremmin peliä tekevä pelaaja, mutta omassa päässä taas heikompi kuin Fagerudd (ainakin fyysisesti).

Laukauksen kovuus varmasti myös Fagerrudia heikompi, mutta saa sen menemään maalille asti huomattavasti kovemmalla prosentilla.

Myös pari vuotta nuorempi painos, joten omaa ehkä myös siinä mielessä enemmän kasvupotentiaalia. 
« Viimeksi muokattu: 07.04.2017, 13:27 kirjoittanut Robert ja Nollakulma »
Kirjattu

Pyrstönuha

 • Viestejä: 216
  • Profiili
Vs: Valtteri Viljanen
« Vastaus #2 : 07.04.2017, 13:24 »

En pitäisi mahdottomuuteensa, vaikka nostaisi tasoa kuten Vainio tälle kaudelle. Viljaisella on kuitenkin toissa kaudelta alla hyvä +20 pisteen kausi, joten potenttiaalia on. Enkä hetkeäkään epäile, etteikö se potenttiaalia kuoriutuisi esiin.
Kirjattu

Brooks

 • Viestejä: 2.880
  • Profiili
Vs: Valtteri Viljanen
« Vastaus #3 : 07.04.2017, 17:47 »

Fagerudiin nähden tulee kiekollisesti näppärämpi ja paremmin peliä tekevä pelaaja, mutta omassa päässä taas heikompi kuin Fagerudd (ainakin fyysisesti).


Ei Viljasta sentään kierretä heittämällä kuin Fageruddia.

Laukaus on melko vaatimaton, mutta jos ylivoimaa pelataan takamiehellä, tuo Ilveksen kaipaamaa liikettä siniviivalle.

Ei sopinut Ahon systeemeihin, mutta Kivi varmaankin tietää, mitä on saamassa.
Kirjattu
The Art of Brooks

Brooks

 • Viestejä: 2.880
  • Profiili
Vs: Valtteri Viljanen
« Vastaus #4 : 28.05.2017, 21:32 »

Tuohon edelliseen, melkein kaksi kuukautta sitten kirjoittamaani viestiin ei ole paljon lisättävää.

Jos ylivoimaa pelataan takakolmiolla, Viljasen melko vaatimaton laukaus ei ole ongelma, koska laukaisupaikat pyritään pelaamaan B-pisteen kaarella oleville hyökkääjille eikä takamiehelle. Hyvällä liikkeellään Viljanen tuo kuitenkin ylivoimaan sellaisen elementin, joka viime kaudella puuttui.

Mutta ollakseen tehokas yv-pelaaja puolustajalla pitää olla hyvä pelisilmä. Näkemissäni Ässien otteluissa verkkokalvoilleni on jäänyt sellainen kuva, että Viljasella on ollut vähän samaa ongelmaa kuin Fageruddillakin, eli kiekon saaminen maalille asti on välillä ollut vaikeaa. Tämä kielii siitä, että pelaaja ei ole aina pystynyt tiedostamaan sitä, milloin kannattaa laukoa, milloin heittää ranteella, milloin syöttää ja milloin luoda tilaa sivuttaisliikeellä; toisin sanoen tilanteiden tunnistamisesta. Siinä Viljasellakin taitaa olla vielä tekemistä.

Kaikesta päätellen Kivi on kuitenkin ymmärtänyt modernin jääkiekkoilun trendit, sillä selvästihän tuossa on työn alla jonkinlainen koyhän miehen Tappara - eli liikkuvia ja pelirohkeita puolustajia haetaan. Ilveksen pakistosta niin Viljasella, Pullilla, Vainiolla ja Parikalla riittää rohkeutta. Laatikaisellakin sitä on, mutta kun aika ei enää riitä, mikä johtaa hosumiseen. Ainakin yksi hyvin liikkuva kiekollinen pakki vielä tarvitaan, aivan ehdottomasti - eikä kovasta laukauksestakaan olisi haittaa.
Kirjattu
The Art of Brooks