Timo Koskela - Ilveksen urheilujohtaja

PUMPPU

Tähtipelaaja
Viestejä
11 649
Vaikka tässäkään pelissä ei taas mitaleja jaettu ja tähtäimet ovat kevään peleissä niin silti on pakko antaa Tillulle pienet kehut.

Ilveksen resursseilla pystyy rakentamaan liigan huonoimman ketjun.

Alvarez-Virtanen-Gregoire
 

Janko

Luottopelaaja
Viestejä
5 376
Kyllä Tillun isoin virhe on edelleen se Meskasen palkkaaminen. Sen näki saatana jo silloin ettei tästä mitään tule. Noh, sielä se vetää villassa.
 

Suurustettu Laatikko

Luottopelaaja
Viestejä
1 781
Vaikka tässäkään pelissä ei taas mitaleja jaettu ja tähtäimet ovat kevään peleissä niin silti on pakko antaa Tillulle pienet kehut.

Ilveksen resursseilla pystyy rakentamaan liigan huonoimman ketjun.

Alvarez-Virtanen-Gregoire

Totta, tuo ketju olisi ollut jopa 2013 Ilveksessä aika lähellä huonointa.
 

Duck You

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
387
Vaikka tässäkään pelissä ei taas mitaleja jaettu ja tähtäimet ovat kevään peleissä niin silti on pakko antaa Tillulle pienet kehut.

Ilveksen resursseilla pystyy rakentamaan liigan huonoimman ketjun.

Alvarez-Virtanen-Gregoire

Eihän tuo ole edes hauskin osa koko farssista?

Gregoire itseasiassa sai jatkosopimuksen vaikka oli Ilveksessä koeajalla, missä näki jo selvästi että mies ei osaa luistella eikä osu edes tyhjään maaliin.
 

Lerppu

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
957
Kyllä Tillun isoin virhe on edelleen se Meskasen palkkaaminen. Sen näki saatana jo silloin ettei tästä mitään tule. Noh, sielä se vetää villassa.
Naatitaan naatitaan vielä toinen vuosi tätä herkkua jäljellä!

Ensiksi todetaan, että pelitaidot eivät riitä sarjan kärkijoukkueisiin ja muutaman vuoden jälkeen otetaankin parin vuoden lapulla taas sisään.

Ykkös-YV vastuu ja pelipaikka 1-kentässä Saipassa 60 peliä 21+13.

Siinä samassa kun Aku Räty voitti liigan +/- tilaston lukemalla +26, niin Meskanen veti käsittämättömät pohjat lukemalle -31 ollen koko liigan surkein tässä tilastossa.

Paha aavistus on, että mestari on sorvannut 150k+150k lapun kahdelle kaudelle.
 

PUMPPU

Tähtipelaaja
Viestejä
11 649
Siinä samassa kun Aku Räty voitti liigan +/- tilaston lukemalla +26, niin Meskanen veti käsittämättömät pohjat lukemalle -31 ollen koko liigan surkein tässä tilastossa.
Noh, muista nyt vielä missä jengissä tosiaan pelasi.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 803
Koskelan asemaa syytä arvioida kriittisesti kauden jälkeen.
Sekaisin on joukkue ja ulalla on valmennuskin puhutaan sitten pelitavasta, erikoistilanteista tai roolituksista.
Olen useasti kirjoittanut että tillu ei joukkuetta osaa koota ja sen näkee jo varmasti moni muukin.
Lisäksi saa nostaa tikun nokkaan tämän valmennuksen joka on myös koskelan vastuulla.
Koskelan liikkeet ja tekemiset myös määrittää ilves-identiteettiä.
Uskaltaisin väittää että nykylinja on vieraannuttanut osaa kannattajakuntaa.
Buumi on ohi.
Kevät on monessa asiassa suunnan näyttäjä.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 763
Hieman hymyilyttää tämä narratiivi, kun vuodesta toiseen painotetaan kuinka markkinat ovat kuivemmat kuin koskaan.

Kyllä niitä pelaajia on pääsääntöisesti tarjolla tarpeiden mukaan. Kysyntä/tarjonta, ammattiscoutit jne. Urheilutoimenjohtajien (GM) on helppo käyttää tätä syynä ja he tämän ”markkinoiden kuivuus”-käsitteen ovat keksineet suojellakseen omaa nahkaansa. Joinain vuosina voi toki olla, että siirtorajan lähestyessä on vähemmän tasoonsa nähden flopanneita pelaajia, mutta kaudesta toiseen ne mestaruudet jaetaan liigassa kuin liigassa ja lähes aina paras joukkue voittaa. Useimmiten myös se mestaruuden voittanut joukkue on ”tankannut” sopivia palasia kauden edetessä.

Hieman hymyilyttää, että tällainen toteamus voidaan tehdä ilmeisen vähäisillä tiedoilla jääkiekon ja pelaajamarkkinoiden tilanteesta.

Ihan ensinnäkin oli ne kuivat pelaajamarkkinat tai ei, niin ei se poista Koskelan tai kenenkään UTJ:n vastuuta. Hän on vastuussa joukkueen kokoamisesta tavalla tai toisella, mikä toki pitää suhteuttaa annettuun pelaajabudjettiin. Toisin sanoen paras tapa määrittää onnistuminen/epäonnistuminen on urheilullinen menestyksen ja pelaajbudjetin suhde sarjan muihin joukkueisiin nähden. Toki tämä arviointi on vaikeaa, eikä sitä voi tehdä yhden tai kahdenkaan kauden perusteella.

Pointtina olikin nyt ei niinkään Koskelan puolustamisessa, vaan ihan yleisenä toteamuksena siitä, mikä on nykyään pelaajamarkkinoiden tila. Tämä muutos on tapahtunut pikku hiljaa ja huonompaan suuntaan. Syitä tähän on monia, mistä oleellisimmat:

- Pelin nykyinen vaade. Liiga ja jääkiekko on nykyään niin vaativa laji kropalle ja päälle, että tähän kykenevien määrä on vähentynyt. Sama ilmiö on osittain näkyvissä myös alemissa sarjoissa, missä moni suoraan sanottuna miettii riskien määrää kun puhutaan harrastuksesta.

- P-Amerikan lisääntynyt tarve ja AHL:n paremmat olosuhteet. NHL/AHL joukkueiden määrä on kasvanut, sekä nykyään AHL:ssä pelaamista ei koeta niin isona ongelmana kuin ennen.

- DEL-sarjan kasvu ja Sveitsin kasvanut ulkomaalaiskiintiö.

- KHL:sta ei juurikaan siirrytä enää pois eikä ainakaan Liigaan. KHL on periaatteessa vapauttanut pelaajia, mutta se ei enää näy tässä vaiheessa kautta. Toisin sanoen flopit yms eivät enää siirry kesken kauden pois niin kuin ennen.

Muitakin syitä toki löytyy, mutta siinä oleellisimmat. Ihan esimerkkinä voi käydä katsomassa EP:n vapaiden agenttien listat, niin ei siellä pelaajia juurikaan ole. Floppeja toki tulee jokaiselle joukkueelle, mutta silti niidenkin tilalle pitäisi saada ensiksi joku tilalle ennen kuin voidaan päästää pois. Tällä hetkellä kun katsoo viimeisen parin kuukauden aktiviteettia Euroopan isoimmissa sarjoissa, niin on ollut todella hiljaista. Syy tuskin on siinä, että ollaan yleisesti vaan niin pirun tyytyväisiä joukkueisiinsa.

Toinen esimerkki on SHL:n käytös, missä sarjaan on alkanut kelpaamaan Liigassa vaatimattomasti/flopanneet pelaajat. Vielä 5-6 vuotta sitten nämä pelaajat löytyivät pääsääntöisesti Allsvenkanista.
Summa summarum kuivat markkinat eivät ole mikään selitys, vaan nykyinen realitteetti jääkiekkossa. Mutta niin kuin totesin tämä ei enää tule varmasti kenellekään yllätyksenä, joten se vain kuuluu nykyiseen toimintaympäristöön.
 

M22

Luottopelaaja
Viestejä
2 730
mikä toki pitää suhteuttaa annettuun pelaajabudjettiin. Toisin sanoen paras tapa määrittää onnistuminen/epäonnistuminen on urheilullinen menestyksen ja pelaajbudjetin suhde sarjan muihin joukkueisiin nähden. Toki tämä arviointi on vaikeaa, eikä sitä voi tehdä yhden tai kahdenkaan kauden perusteella.
Tästä tein syksyllä omaksi iloksi ja Tillu-kriitikoiden harmiksi tilastoa, sehän nimittäin näytti siltä, että kun otettiin viimeiset neljä kautta ja laskettiin pelaajabudjetin mukainen sijoitus ja vähennettiin siitä lopullinen sijoitus, niin Ilveksen osalta päädyttiin lukemaan +4, eli keskimäärin sijoitus on tuona aikana ollut yhden sijan parempi kuin mitä pelaajabudjetin mukaan olisi ollut odotettavissa.
Sitten kun sitä vertasi muihin, paremmin oli onnistunut ainoastaan Jukurit ja KooKoo. Kookoolla tuo erotus oli peräti 22. Eli pelaajabudjetti oli keskimäärin 12:ksi suurin, mutta sijoitus oli keskimäärin 6,5.
Häntäpäässä olivat HIFK (-13), JYP (-16) ja Kärpät (-17).
Eihän tuokaan ole mikään aukoton tapa mitata, mutta eritoten vertailussa muihin, on se varmaan parempi ja luotettavampi tapa arvioida, kuin ne tappiopelin jälkeen annetut "Tillu on koonnut joukkueen päin helvettiä" - tyyppiset mutuilut.
Toivotaan että tänä vuonna saadaan vielä vähän kaunistettua tuota lukemaa ja se yhteenlaskettu olisi +7, ilmoitettu budjettihan meillä oli neljänneksi suurin tällä kaudella.
 

Mestaruusjuna

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
180
Tossa on edellä ollut ihan hyvää pohdintaa Tillusta sekä myös markkinoiden kuivuudesta. Markkinathan ovat varmasti paljon kuivemmat kun vaikka 5 vuotta sitten, mutta ei se ainakaa omasta mielestä poista sitä faktaa että mikäli rahaa lyö tiskiin, niin kyllä niitä vahvistuksia on saatavilla ja toisaalta kertoo myös siitä, että ne joukkueen kärkijätkät pitää olla kiinnitettynä jo kauden alussa.

Pelaajabudjeteista sen verran, että vaikka Ilveksen tulos näyttäisi tossa ylemmän viestin laskutavalla olevan +4 niin ei se ihan kaikkea nyt kyllä kerro. Esimerkiks viime kaudella Ilveksen budjetti oli 150k vähemmän kun Tapparalla, mutta väitän, että se Tapparan joukkue oli aika paljon parempi. Tällä kaudellahan budjettien ero on 150k niin ikään ja Ilveksen budjetti on 3,1 miljoonaa. Kyllä Liigaan tolla rahalla sais ja pitäis puristaa tähtisikermä, mitä Ilveksen jengi nyt ei ainakaa toistaseksi vielä ole ollut.

Pakeista Tillulle annan puhtaat paperit, koska siellä on kyllä kyse enemmän pelaajien omasta tekemisestä kuin Tillun epäonnistuneista diileistä. Molariosasto nyt menee omasta mielestä miinuksen puolelle jo ihan sen takia, että se on selkeästi heikompi kuin edellisenä 2-4 kautena. Toisaalta molarit ovat varmaan todella halpoja. Ainakaan Gunnarilla ei luulisi olevan kovin iso liksa, kun saapui SHL häntäpään jengin kakkosveskan paikalta huonoilla statseilla.

Hyökkäys on se suurin ongelma. Miten voi Ilveksen tasoisessa joukkueessa olla puolet joukkueesta melkeinpä aivan täysiä surffailijoita. Ei sen pitäs olla ikinä mahdollista näillä resursseilla. Meillä on ykköskorin jätkiä Suomi, Palve, Nyman, Ikonen, Mäntykivi, ne kyllä riittää siitä ei jää kiinni. Mutta jos secondary scoringista löytyy vain Kodytek ja Stransky, jotka molemmat tarvii huippu pelimiehet rinnalle jotta homma toimii, niin ei kauheen vahvasti mee.
Ratinen - Täysin turha hankinta jo alun perin.
Könönen - Ei vaan lähde oikein millään
Meskanen - Riski hankinta, joka nyt osottautumassa epäonnistumiseksi toki osittain loukin takia.
Virtanen - Mahtava persoona, mut Ilveksen tasoseen jengiin ei vaa riitä
Gregoire - Aivan väärässä sarjassa
Alvarez - Käsittämätön hankinta, ei mitään annettavaa.
Päkkilä - Jalka liikkuu kyllä ja hoitaa nelosen roolin ok, mutta ylempänä pelatessaan ei mitään käyttöö
Bau - Oikein ei peruspeli riitä mestarijoukkueen pelaavaan kokoonpanoon
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 763
Tossa on edellä ollut ihan hyvää pohdintaa Tillusta sekä myös markkinoiden kuivuudesta. Markkinathan ovat varmasti paljon kuivemmat kun vaikka 5 vuotta sitten, mutta ei se ainakaa omasta mielestä poista sitä faktaa että mikäli rahaa lyö tiskiin, niin kyllä niitä vahvistuksia on saatavilla ja toisaalta kertoo myös siitä, että ne joukkueen kärkijätkät pitää olla kiinnitettynä jo kauden alussa.

Pelaajabudjeteista sen verran, että vaikka Ilveksen tulos näyttäisi tossa ylemmän viestin laskutavalla olevan +4 niin ei se ihan kaikkea nyt kyllä kerro. Esimerkiks viime kaudella Ilveksen budjetti oli 150k vähemmän kun Tapparalla, mutta väitän, että se Tapparan joukkue oli aika paljon parempi. Tällä kaudellahan budjettien ero on 150k niin ikään ja Ilveksen budjetti on 3,1 miljoonaa. Kyllä Liigaan tolla rahalla sais ja pitäis puristaa tähtisikermä, mitä Ilveksen jengi nyt ei ainakaa toistaseksi vielä ole ollut.

No siis Tapparahan ylitti budjettinsa reilusti, joten noita on ihan turha verrata.
 
Viimeksi muokattu:

M22

Luottopelaaja
Viestejä
2 730
Pelaajabudjeteista sen verran, että vaikka Ilveksen tulos näyttäisi tossa ylemmän viestin laskutavalla olevan +4 niin ei se ihan kaikkea nyt kyllä kerro.
Aivan kuten sanoin, ei ole mikään aukoton tapa vertailla pelaajahankintojen onnistumisia eikä takuulla kerro kaikkea eikä ole meininkikään.
Tuon ei myöskään ole tarkoitus olla mikään Tillun ylistys.
Ja vielähän tätä vaikeuttaa se, että mitään yhtenäistä tapaa ilmoittaa pelaajabudjetit, ei ole. Ja sellaisiakin on puhuttu, että jotkut joukkueet tarkoituksella valehtelevat niistä.
Lähinnä se mun mielestä osoittaa tuossa vertailussa muihin sen, että ei siinä nyt mitenkään voi myöskään sanoa, että keskimääräistä huonommin olisi onnistuttu.
Mutta keskimääräinen ei tietenkään riitä ja parhaaseen pitää pyrkiä.
Itse en vajavaisella asiantuntemuksella edes yritä analysoida tuota vuosittain tai pelipaikoittain.
Ehkä myös tarkoitus tuoda jotakin kohtuutta näihin "Tillulle kenkää" huuteluihin. Mutta taitaa olla turha toivo.
 
  • Tykkää
Reactions: 000

Mestaruusjuna

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
180
No siis Tapparahan ylitti tuon budjettinsa todella reilusti, joten noita on ihan turha verrata.
No siis ylitti kyllä, mut ehkä tää menee enemmän sit Ripalle ja johtoportaalle, mutta kyllähän Ilvekselläkin olis varmaan varaa ylittää oma budjetti, koska mestaruuden tullessa ne rahat tulis moninkertasesti takas. Toki raha ei tuo automaattisesti mestaruutta, mutta kyllä se keskeinen tekijä on
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 763
No siis ylitti kyllä, mut ehkä tää menee enemmän sit Ripalle ja johtoportaalle, mutta kyllähän Ilvekselläkin olis varmaan varaa ylittää oma budjetti, koska mestaruuden tullessa ne rahat tulis moninkertasesti takas. Toki raha ei tuo automaattisesti mestaruutta, mutta kyllä se keskeinen tekijä on

Kylläkin taloudellisessa mielessä taitaa yleinen totuus olla se, että 2.sija on kannattavampi. Palkintorahoissa ei ole isoa eroa, mutta ei tarvitse maksaa mestaruus yms bonuksia torijuhlista puhumattakaan. Tämä nyt ei tietenkään sillä, että tuo olisi joku pyrkimys, mutta mestaruuden tuomaan taloudelliseen buustiin ei pidä luottaa.
 

Gmoo

Luottopelaaja
Viestejä
2 839
Kylläkin taloudellisessa mielessä taitaa yleinen totuus olla se, että 2.sija on kannattavampi. Palkintorahoissa ei ole isoa eroa, mutta ei tarvitse maksaa mestaruus yms bonuksia torijuhlista puhumattakaan. Tämä nyt ei tietenkään sillä, että tuo olisi joku pyrkimys, mutta mestaruuden tuomaan taloudelliseen buustiin ei pidä luottaa.
Naapuri siis hävisi tahallaan monta vuotta putkeen finaalit, koska säästeli rahojaan.
 
Viestejä
1 971
Kylläkin taloudellisessa mielessä taitaa yleinen totuus olla se, että 2.sija on kannattavampi. Palkintorahoissa ei ole isoa eroa, mutta ei tarvitse maksaa mestaruus yms bonuksia torijuhlista puhumattakaan. Tämä nyt ei tietenkään sillä, että tuo olisi joku pyrkimys, mutta mestaruuden tuomaan taloudelliseen buustiin ei pidä luottaa.
Ei oo mitään dataa tästä, kun en ole naapurin liiketoimintaa tutkinut, mutta luulisi, että mestaruus tuo niin paljon hyvää pöhinää joukkueen ympärille, että se tuo myös ilman muuta lisää kassavirtaakin monista eri puroista. Näin siis ainakin riittävän isolla talousalueella.
Toki siitä voidaan aina väitellä, mikä kaikki siitä rahasta on mestaruuden "ansiota". Palkintorahat yms. ovat asia erikseen.
 
  • Tykkää
Reactions: 000
Ylös