PE 8.12.2023 | Ilves - Tappara

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 100
Kyllähän tästä sellainen fiilis jäi, että se 3-0 nosti jalkaa kaasulta. Ajateltiin, että taas tämä viedään. Ei jaksa tästä ottaa liikaa stressiä, huomiseksi kaukaloon luistelee ärsytetty Ilves. Todennäköisesti tämä oli yllättävänkin tärkeä muistutus joukkueelle.

Hiukan pettymys oli Gunnarsson tänään. Ei ollut yhtä varmaa työskentelyä kuin viime aikoina ollut. Kysymysmerkit nousee taas esiin.

Tapparan junnu oli helvetin hyvä. Ilves pelasi huonoa ylivoimaa, mutta kyllä Kake myös otti pirun hyviä torjuntoja. Myös siinä lopun 6 vs 5:llä.

Etiäpäin.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 727
Tottakai ottaa päähän tämä tappio kun se oikeastaan hävittiin käyttämättömiin ylivoimiin. Niin hyvä pelin tuntija en ole että tietäisin oliko se Tapparan skouttaamisen tulosta että laukaukset puuttui aivan täysin vai mikä mutta jätkät kyllä tietää että perseelleen nuo kulminaatiopisteet meni. Kakea ei kamalasti päästy edes testaamaan rehellisyyden nimissä, varmasti otti paikat ja kirous jatkuu. Noh, ehkä Ilvekselläkin on mahdollisuus sitten kun se Heljanko on taas ensi pelissä siellä maalisssa.

Johtoon päästyään Tapparan ei paljoa tarvinnut esittää, kiekon hallintaa ja varmaa keskialueen peliä. Oiva Keskinen on kyllä hemmetin taitava pelaaja, ja koska on sentteri niin on kultaakin kalliimpaa näillä pelaajamarkkinoilla.

Huomenna sitten kahta kauheemmalla motivaatiolla lahtelaisten kimppuun.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 419
Noniin, Tappara oli sitkeä ja kärsivällinen. Ei hätkähtäny 0-3 tilantees ja näin voitto lipui sinne. Typerä tapa kaikkinensa hävitä, mutta onnittelut Tapparalle.
 

Supin tukit

Luottopelaaja
Viestejä
1 400
No, tässä nyt kai nähdään tän 6 paikallisen hyvä puoli. Nyt vituttais huomattavasti enemmän jos en tietäis että kuukauden päästä nuijitaan noi juntit jäänrakoon ja otetaan Tampereen herruus taas kotiin.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 075
Palven ilme jäähyaitiossa kuvasti hyvin peliä. Ihmeteltiin ja hävittiin. Mutta ei huonolle porukalle, jos jotain positiivistä ottaa mukaan.

Ilves luuli ja kuvitteli. Iso oppitunti tänään, kuinka pelejä ei voiteta.

Pendon olemus oli vaisu, sitä ehkä eniten ihmettelen.

No, eteenpäin ja huomenna voitto kotiin!
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 445
Gunnarsson ei myöskään tänään ollut ihan Kung. Jos maalissa olisi ollut Malek, olisi hänet laitettu tikunnokkaan ainakin parista Tapparan maalista. Rankkarit eivät ainakaan näytä olevan Gunnerin vahvuus.

Toki vastapuolella Randelin otti kiinni kaiken, kun Heljankolle ei tarttunut. Eipä Ilveksen avauserän maaleista juuri muissa voi maalivahtia arvostella kuin ehkä Parikan laukauksessa. Tehtyjä maaleja olivat kaikki.
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 445
Kaikki olivat kyllä tehtyjä, mutta katso vielä miten. Ei olisi kahta ensimmäistä ottanut kaksi yhtäaikaista Kingiäkään.
Hyvä peli, kiitos. 18-0 paikalliset olisivat olleet liian rumaa. 15-3 voidaan sietää.

Ei noita tosiaankaan Heljankon imuroinneiksi voi leimata. Onnistunut joukkueen herättely joka tapauksessa laittaa Kake maaliin.
 

Supin tukit

Luottopelaaja
Viestejä
1 400
Kyllä pahasti näyttää ensimmäiseltä paikallistappiolta, ja pääsyypää taitaa olla allekirjoittanut. Ensimmäistä kertaa yli vuosikymmeneen pääsen peliin ja olen perinteisesti varsinainen pahan onnen tuoja. Karmean historian lisäksi aamukahvikin tulee juotua huomenna väärästä mukista Ilveksen jäätyä kotiin Ranskaan. Olen pahoillani.

Toivottavasti viikon lepo- ja harjoitusaika on käytetty hyväksi ja erityisesti Meskas-Ville näyttäisi epäilijöilleen ja Santeri palaisi kokoonpanoon. Clendening nyt tekee sen taatun tehopisteensä ja Lester voisi tömäyttää YV-maalin. Gunnarssonilta vahva peli. Nämä ovat toiveeni huomiselle!
Pistän tän iltasen kyllä nyt @RanskanIlves piikkiin (hymiö)
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 445
Tappion siemen kylvettiin siinä, että lähdettiin pelikurista välittämättä hakemaan ekaan erään 4-0 -maalia. Se näkyi Palven riskisyöttönä viisikon läpi poikittain, mistä tuli katko ja vastahyökkäys, mikä päättyi Kontiolan kavennusmaaliin.

Tällaisissa tilanteissa pitää löytyä nöyryyttä jatkaa sovitulla tavalla ja pelata puolustuspää edellä. Nyt lipsuttiin tästä, kun kuviteltiin vastustajan olevan jo köysissä.
 

vivalavili

Luottopelaaja
Viestejä
1 374
Tänään nähtiin kaksi joukkuetta kaukalossa. Toinen yrittää epätoivoisesti voittaa ja toinen voitti viime kaudella kaiken. Tässä pelissä se näkyi selvästi, mutta onneksi tämä on vain yksi runkosarjaottelu muiden joukossa ja mitään ei ratkea joulukuun paikalliseen.

Tuomareista on turha valittaa, kun Ilvekselle tarjottiin (ihan syystä) hyvää paikkaa naulata peli 5v3:lla. Sen kuitenkin sanon, että en muista oonko koskaan nähnyt, että hyökkäävä pelaaja saa jäähyn siitä että kopauttaa patjoja torjunnan jälkeen kun peli ei edes ole poikki, ja vielä huitomisesta. Viikko sitten samanlaisesta seurasi samojen herrojen vihellyksen jälkeinen hyväksytty maali.

Vituttaa, mutta onneksi kevät on vielä edessä ja eiköhän Pendo revi tästä noin kuudeksi viikoksi videoita katseltavaksi ja seuraavan kerran ollaan sitten taas parempia.
 

tggmn

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
572
sellasta, täytyy sanoa, että oikea joukkue hävisi. Luokatonta johtoasemassa pelaamista.

tapparan 1 - 3 maali oli kyl aika kuvaava, et miten ei tule pelata johtoasemassa. Jumalauta, 30 sek kellossa ja tollanen polveen syöttö yv-hyökkäyksestä ja siitä omiin sitte.
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 888
Tappion siemen kylvettiin siinä, että lähdettiin pelikurista välittämättä hakemaan ekaan erään 4-0 -maalia. Se näkyi Palven riskisyöttönä viisikon läpi poikittain, mistä tuli katko ja vastahyökkäys, mikä päättyi Kontiolan kavennusmaaliin.

Tällaisissa tilanteissa pitää löytyä nöyryyttä jatkaa sovitulla tavalla ja pelata puolustuspää edellä. Nyt lipsuttiin tästä, kun kuviteltiin vastustajan olevan jo köysissä.

Tämä. Tapparallahan ei oikeastaan ollut mitään palaa kahdessa ensimmäisessä erässä.

Tuohon 5vs3 ylivoimalle (ja ylivoimalle ylipäätään) pitää saada enemmän laukauksia. Etenkin kahden miehen ylivoimat ovat tällä kaudella olleet saatananmoista hieromista. Valutaan kiinni vastustajan jo pieneen kolmioon, niin ettei paikkaa suoraan syötöstä laukaukselle edes synny. Ilves tavallaan itse tukkii syöttölinjat pyörittämällä liian pientä viisikkoa.
 

vivalavili

Luottopelaaja
Viestejä
1 374
Tapparan tän päiväsestä pelaamisesta voi ottaa sen irti, että en mitenkään näe sen kantavan kovin pitkälle kevääseen. Henki on kova ja voittaminen pelaajille jo arkipäivää, mutta pelitapa mahdollistaa liikaa vastustajan pelaajien tilanteita, joista hyvä joukkue nakuttaa 9 kertaa kymmenestä sisään. Vaikka Randelin olisi tänään ollut ylitsepääsemätön muuri Ilvekselle, niin ei se myöskään lupaa Tapparalle hyvää, että ykkösveskarille tehdään 3 ekaan kymppiin kärkimatsissa.

Ei ole koko kaudella nähty viime vuosikymmenen Tapolan ja Rautakorven Tapparaa, joka vaikka väkisin nakuttaa itsensä finaaleihin ja mestareiksi. Nyt syksyllä melkein ylivoimainen materiaali kantaa sarjakärjessä, mutta ellei peli merkittävästi kehity niin Myrrän Ilveksen tapaan pleijereissä tulee tukkaan, esimerkiksi Rautakorven JYPiltä.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 775
Vitutus on tietysti kova. Ei tässä nyt se niinkään että hävittiin paikallinen ja kolme pistettä, mutta nyt nähtiin taas kuinka hampaaton Ilves sitten lopulta on kun vastus on se kovin mahdollinen. Vaikka tuomaria voi osoitella niin kyllä täysi fakta on että tämä munittiin täysin itse. Sitä luulisi että kaksi pettymykseen päättynyttä kevättä on porukalle opettanut että et voi alkaa mitään luulemaan kun peliä on vielä 50 minuuttia jäljellä. Vaan eipä ole näköjään vieläkään opittu kuinka paljon voittaminen sitten vaatii. Ja valmennuskin tänään alisuoritti. Sen voi vielä ymmärtää että pelaaja antaa pelitunteen viedä ja luulee että 3-0, hyvä olla. Valmentaja PITÄÄ olla se, joka muistuttaa että se on yksi maali ja taas aivan eri peli. Aikalisää ei sitten Pennanen katsonut tarpeelliseksi ottaa vaikka 3-2 maalista näki jo että Tapparalla on henki päällä ja Ilves täysin aseeton.

Onko tästä porukasta mestariksi? Ei nyt oikein siltä näytä. Ei ollut siellä taaskaan sitä joka ottaa tiukassa paikassa porukan reppuselkään tai rauhoittaa pelin ja vie vastustajalta uskon.

Vittu että voikin jääkiekko olla inhottava ilmiö.
 
Ylös